Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 1805 - Триумфът на Наполеон (2005)
subsunacs.net - Форуми > Игрални филми > Субтитри
stefan1974
Код
Резюме : Великолепен исторически филм, заснет от група млади френски кинематографисти, основан на реални епизоди от живота на императорските войници от 19-и век, изобилстващ с впечатляващи батални сцени, вълнуващи събития и драматичен реализъм от Наполеоновата епоха, украсен със своеобразни и исторически достоверни костюми и великолепна игра на актьорите, направили дълбок прочит на спомена за великите завоевания на Наполеон.

1805 год. Напопеон Бонапарт, възкачил се на власт във Франция в резултат на държавен преврат и обхванат от жажда за нови завоевания, провежда агресивна външна политика. Съпровождайки я с привлекателна риторика за свобода и демокрация, той, начело на огромна армиа, шества из Европа, водейки жестоки битки и оставяйки зад себе си поле, осеяно с трупове. Земята буквално е пропита с кръв … Едуард Жанвил, тежко ранен войник, оставен на лечение в дълбокия тил, научава, че полкът, в който е служил неговият брат Етиен, е разбит, а самият Етиен е безследно изчезнал. Едуард решава да се отправи в търсене на брат си. Така започва тази завладяваща и същевременно трогателня история за преданост и любов, които се оказват по-силни от всички ужаси на войната. История за двама братя, загубени в този безкраен поток от сражения, смърт, победи и поражения...

Това е първият ми опит за превод на филм и субтитри - досега съм превеждал само интерфейса на няколко програми. Преводът е правен от друг превод - руския, включен в торента, така че е възможно известно несъответствие, но не разбирам френски... Използвал съм и тайминга на руските субтитри. Ще се радвам на критики.
hag
http://imdb.com/title/tt0463851/

Това ли е филмът?
stefan1974
Да.
lorddido
Благодаря! clapping.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.