Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Westerns
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
januari
Възхитен съм от създаването и реализцията на два проекта:
Субтитри за филми с Бъд Спенсър и Теренс Хил и за филми с Белмондо.
Благодарение на участващиет успях да се докосна до класически филми, за което сърдечно благодаря на всички.
Тъй като проектите почти са приключени супер успешно, участниците са почти едни и същи се питам дал не харесвате и уестърни.
Идеята ми е дали не може да се организира проект за класически уестърни.
Да се систематизира къде какво има, за кое има субтитри и т.н.
Съжалявам, че стана доста дълго, но този жанр трябва да живее според мен.
JohnyB
Подкрепям идеята.Само филмите да не се много-много след 1990 година.Че в този период 1990 и до днес най-много 2,3 я има,я няма хубави уестърни.
HackJack
Така е от 60-те насам до максумум 85-та са хубавите уестърни аз пак съм си събрал повечко от тях. Уестърнчета
koksan
Цитат(HackJack @ 19 Aug 2006, 10:30 PM)
Така е от 60-те насам до максумум 85-та са хубавите уестърни аз пак съм си събрал повечко от тях. Уестърнчета
*

Подкрепям идеята за превод на уестърни. :59: Наистина ще е добре да се обособи и такава тема. Трудното обаче е намирането на субтитри за даден филм особено с аудио различно от английско. Аз самия бих се заел с превода на такива филми, но ако има някой, който да ми помогне, ще е добре, особено за уестърните с италианско аудио, каквито са филмите с Джулиано Джема например...Слушайки разбирам 90% от репликите, но все пак.ако ще се прави превод, трябва да е качествен, а не да се претупа на бързо...Дано се намери човек с добър италиански! smile.gif
stormhunter
Имате подкрепа и от мен smile.gif) А като стана дума за италиански така не открих едно хубаво итал.(мисля) уестърнче - "Самурай" с Джулиано Джема и Илай Уолах в ролята на шерифа Блекджек. sad.gif( Ако някой го е мярнал вече нека сподели wink.gif) Благодаря предварително smile.gif
koksan
Цитат(stormhunter @ 20 Aug 2006, 09:59 AM)
Имате подкрепа и от мен smile.gif) А като стана дума за италиански така не открих едно хубаво итал.(мисля) уестърнче - "Самурай" с Джулиано Джема и Илай Уолах в ролята на шерифа Блекджек. sad.gif( Ако някой го е мярнал вече нека сподели wink.gif) Благодаря предварително smile.gif
*

Stormhunter, според мен не си прав. Има хубави италиански уестърни. Имам два на италиански с Джулиано Джема-"Сбогом Гринго" и "няколко долара в повече", страхотни са. Както бях споменал, за мен няма да е проблем да се заема с превода им, но не искам да пускам непълен превод. За това и предложих да обединим усилията си с някого, за да направим качествен превод на филмите с италианско аудио. Това важи и за филмите с Бъд Спенсър и Терънс Хил, за които няма субтитри. За една част от тях е споменал в своята тема Nikter. Това, че някои от тях са на италиански и нямат субтитри не е проблем. Теглим и превеждаме wink.gif Съмнявам се обаче, че ще открия сред потребителите някой, с добър италиански. Все пак ако се намери такъв човек, нека ми прати едно ЛС. А иначе относно твоя въпрос, за "самурай" с Джулиано Джема, този филм го чувам за пръв път...
stormhunter
Филма за който споменах го има непреведен (sad.gif) на линка на HackJack от датаком, но е под името El Bianco, el giallo Y el nero с тази разлика, че е посочен от 1974, а в филмовата енциклопедия тук:
http://www.imdb.com/title/tt0072699/
е посочена 1975 г. Това не е от голямо значение - само посочвам един хубав уестърн, който заслужава превод wink.gif) А колкото до името, с което го знаех : "Самурай" - не е първото нещо което е било побългарено за по удобно sad.gif( Добре, че съществува www.imdb.com smile.gif Нали? smile.gif)
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.