Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Nightwatching (2007)
subsunacs.net - Форуми > Игрални филми > Субтитри
uporit
Свърших Сиропиталището и почвам този филм, само защото не е оня руски релийз, който се подмята от месец дублиран.

Резюме : В картината на Рембранд "Нощна стража" Питър Грийнауей е намерил тема, която напълно подхожда на неговия забележителен, неспокоен интелект. Една от най-великите картини на всички времена, тя е пълна с исторически и естетически алюзии. Тя е също така и радикално политическо изявление за своето време; самодоволната холандска буржоазия е била до такава степен скандализирана от картината, че буквално води до фалит нейния създател и съсипва личния му живот. Всички тези детайли са вдъхновили Грийнауей да направи своеобразна мистерия, проследявайки събитията, довели до и последвали създаването на прочутата картина. "Нощна стража на Рембранд" е едновременно завладяваща приказка за аристократичните интриги и ненадмината лекция по история на изкуството, често задаваща въпроса как точно изкуството е повлияло на световните дела.Филмът на Грийнауей е и впечатляващ за гледане. На екрана са представени в необозрими детайли материите, металите, светлината и усета за пространство, превърнали холандските картини от Златната ера и работите на Рембранд в частност в толкова отличителни и завладяващи артефакти.Действието започва през 1642 г. Рембранд ван Рейн е може би най-известният художник в Европа и професията му го е направило неимоверно богат. Агентът му и бременната му, с усет към бизнеса съпруга Саския, го убеждават да приеме нова поръчка въпреки сериозните му протести. Рембранд трябва да нарисува амстердамската мускетарска милиция - група от пъшкащи търговци, които си играят на войници, но всъщност използват милицията като социален клуб. Рембранд подозира, че на тях няма да им е особено приятно; така той научава за зловещите им заговори - които включват и убийство - срещу себеподобните. Рембранд решава да изобрази мерзките им дела и лицемерието им върху самата картина.Това е и повествователно най-задоволителният филм на Грийнауей от доста време насам. Странно линеен в началото, той постепенно се отваря, за да включи коментар - в театрален стил и от нещо като хор, - който се присмива и почита разиграващото се моралите. Рембранд е истински човек от плът и кръв в умелия портрет на изгряващия британски актьор Мартин Фрийман. Наперен, с огромно его и куп банални желания, майсторът е показан тук като обикновен човек в затруднение.

Субтитри: http://subsunacs.net/get.php?id=42579
uporit
Пуснати са за одобрение. Финала е със толкова сложни изказни средства, че в началото реших да го редактирам, като го направя с по понятни реплики. После се отказах, защото логиката на думите е толкова объркваща, че го преведох
буквално. Все едно превеждам " В очакване на Годо" или Кафка. Тежки диалози,объркани, сложни думи и много дълги изречения. Втори път няма да се хвана да превеждам екранизация на театрална постановка. Целия филм е само диалози.
thankyou
<#thank#>
eX1stentZ
Аз за това не го почнах. Бях де, но спрях след като го прегледах.

Мерси за субтитрите.
insomnias
Благодаря за субтитрите, упорит, въпреки трудностите, важното е, че се справи. Ще гледам филма с удоволствие отново, макар вече да го гледах с руски дублаж.

smile.gif))))) Страхотна допълнителна информация си им сложил! Ще взема да взема пример от теб...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.