0ld SCho0l
8 Sep 2010, 10:25 AM
Shutter - става, само ако го гледаш след полунощ. - 6/10
I am Legend - един от най-добрите в жанра си, поне от тези, които съм гледал, а те не са малко. - 8/10
The Girl Next Door - гледал съм го десет пъти и не ми омръзва. Една от любимите ми романтични комедии. - 7/10
reDeyeZ
8 Sep 2010, 12:00 PM
Dog Pound (трейлър) - Много ме впечатли, макар че темата е изчерпвана и ще се изчерпва и за в бъдеще. Но този филм е направен прекрасно. Аз лично бях в напрежение до самия край, който не е като да не беше спичащ. Рядко попадаме на актьори, които говорят с очите си, изразявайки болестен гняв и какво ли още не. Е, Адам Бъчър беше точно такъв и аз лично ще му прегледам филмографията по-подробно. Кофти момент беше, когато започнаха да измират хора и никой не се интересуваше как, защо, къде. Рейтингът в imdb е 6,7. И аз му давам толкова + да закръглим на 7,0 заради тъф гай изпълнението на хлапето Бъч.
reDeyeZ
24 Oct 2010, 11:09 AM
The Tortured - Много ми хареса. Легнах да гледам без особени очаквания, но се разревах на няколко места, доста се поуплаших на 3-4 момента, влюбих се в песента Hush Little Baby и тъй като съм си решила да изключвам по време на филми и да не търся евентуалния край, този twist ending много ме изненада. Главната актриса е за 200000 thumbs up. Има момент във филма, който оставя място за 2-3 различни интерпретации, но и няколко слаби и по-скоро преувеличени момента, които са резултат от стила на американското кино. Като цяло съм мнооого доволна. Мрачно, спичащо, тип "уж-си-мислиш-че-си-схванал-всичко-но-не-си". 8 от 10.
0ld SCho0l
24 Oct 2010, 01:30 PM
Disturbia - имах ниски очаквания, но се оказа много добър филм. Дръжи те в напрежение определено. -
8/10The Hole - подобен на "Дистърбия", но много под нивото му. Добра идея, лошо изпълнение.

-
5/10
Bad_Nick
24 Oct 2010, 10:57 PM
Hunt to Kill (2010)
Пиша ви само, за да ви предупредя да не го гледате. Не заслужава нито коментар, нито оценки.
ognen_demon1989
24 Oct 2010, 11:34 PM
Цитат(Bad_Nick @ 24 Oct 2010, 11:57 PM)

Hunt to Kill (2010)
Пиша ви само, за да ви предупредя да не го гледате. Не заслужава нито коментар, нито оценки.
Да беше драснал ден по рано, аз се прекарах вече та го гледах.... единственото което ми хареса беше ролята на Гари ДАниелс
dijon
2 Nov 2010, 07:42 AM
Get Him to the Greek (2010), егати веселия филм!

Изключително богат състав от актьори, няма значение, че в главната роля бяха двамата най-големи диваци, другите, които им партнираха просто направиха велика комедия! Имах чувството, че гледам филм с мои познати. Беше си цяло приключение, евала!
Всеки ден гледам филми, но пиша тук само когато ме впечатли нещо изключително много.

Ако сте любители на рок музиката, ще се забавлявате много, а ако не сте - поне вижте какво е рока, пак ще се забавлявате. Не е някакво тежко представен филма, че да не може да го гледат и любителите на другите стилове музика.
Не пропускайте филма!
TAHEP
29 Nov 2010, 08:48 PM
"Експеримента" -
http://www.imdb.com/title/tt0997152/Напоследък Холивуд са толкова зле, че правят нови версии на какво ли не и в резултат получаваме боза, при това много разредена. В случая филма е "римейк" на
http://www.imdb.com/title/tt0250258/.
За щастие "римейка" бива. Не знам дали е заради присъствието на Броуди и Уитъкър но се е получило добър филм.
На моменти почти забравих за негативното си отношение към Холивуд.
П.С. И двата филма са базирани на истински екперимент проведен в Станфорд през 1971-ва.
http://www.prisonexp.org/П.П.С. В последната сцена с бунта е допуснат сериозен гаф с наранената ръка на героя на Броуди.
Bad_Nick
14 Dec 2010, 09:35 PM
Брестская крепост (2010)
Приятно изненадан останах от този филм. Братушките са го барнали много добре. Усеща се на моменти влиянието на Холивуд в подхода по изпипване на баталните сцени. Поредният добър филм в безкрайната поредица хубави руски филми за войната.
Оценката на Bad_Nick : 6.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Заслужава си всяка една минута.
ashley
17 Dec 2010, 12:02 AM
Easy A 2010 - приятно филмче, хареса ми. По трейлъра реших, че ще е готина комедия и така се оказа. Има много забавни моменти, но края нещо не го бяха до измислили

Перфектна игра на Ема Стоун, което се потвърди с номинация за Златен Глобус. Но гласът на това момиче ми пълни душата
Оценка: 8.5/10 Date Night 2010 - отначало беше леко скучен, но след това на няколко сцени съм се смяла с глас. Сценаристите добре се бяха постарали с крилатите фрази, като ... zip your face ... F you
Оценка: 7/10
gogocrew
17 Dec 2010, 12:10 AM
Цитат(ashley @ 17 Dec 2010, 12:02 AM)

Easy A 2010 - приятно филмче, хареса ми. По трейлъра реших, че ще е готина комедия и така се оказа. Има много забавни моменти, но края нещо не го бяха до измислили

Перфектна игра на Ема Стоун, което се потвърди с номинация за Златен Глобус. Но като чуя гласа на това момиче направо ми пълни душата
Оценка: 8.5/10 Лично мнение:
Много скучен филм. По-недоизмислено нещо не съм гледал. Браво че беше Ема и Аманда поне да покажат добра игра, а за гласа на Eма наистина е много як, но и този на Аманда не е по-назад.
Оценка:
4=
Bad_Nick
20 Dec 2010, 08:31 PM
Godzilla: Final Wars (2004)
Юбилейният филм по случай 50-тата годишнина на Краля на чудовищата. За рожденият ден се появяват всички досегашни чудовища от предишните филми, а този път Годзила спасява света. Участва и американската Годзила от филма от 1998.
Поредното класическо изпълнение в духа на традицията. Този път японците са прекалили с каратето, за сметка на ефектите. Ако не сте свръхпретенциозни и харесвате апокалиптични филми от този тип, това е идеалния филм за неделя вечер.
Оценката на Bad_Nick : 4.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Само за ценители с домашно кино.
dieselboy
28 Dec 2010, 08:20 PM
ACCUSED - много силен английски мини-сериал. (http://www.imdb.com/title/tt1769411/)
FATHER&SON - също много добър крими сериал с Дъгри Скот (
http://www.imdb.com/title/tt1360346/)BURIED - Уникална изненада от младия испански режисьор. Филмът е много дълбок и с много подтекстове, главно осмиващи съвременното общество и глобализацията.
MASTERMINDS - документална поредица за най-дръзките и гениални обири в историята. 50 серии по 20 мин. (http://www.imdb.com/title/tt0434702/)
STRAIGHT TIME - страхотно крими с един от любимците ми Дъстин Хофман, което по случайност не бях гледал.
INTERVENTION - много добро реалити шоу за борбата със зависимостите
Това са нещата, които ми харесаха последния месец. Филмите които съм изгледал са много повече, просто повечето бяха толкова зле, че на 20-30 мин ги триех. Всичките които съм изброил ги има в Пиратския залив.
Bad_Nick
28 Dec 2010, 11:13 PM
Hard Ball (2001)
Все не успявах да го гледам целия по различните канали и се принудих да го дръпна. Малко прехвален, но силен филм. Киану Рийвс прави силна роля. Преводът в замунда е доста гърбав, така че след Нова година ще го направя наново.
Оценката на Bad_Nick : 5.5 / 10
Препоръката на Bad_Nick : Заслужава си всяка една минута.
ashley
28 Dec 2010, 11:55 PM
TRON: Legacy (2010) - Всичко в него опира до ефектите и определено си заслужава да се гледа 3D. В началото започна много интересно, но с това си остана. В фантастиките не трябва да се търси някакъв дълбок смисъл, затова на мен ми беше приятно да го гледам. Най-важното е, че поне актьорите бяха добре подбрани, а ефектите бяха на ниво.
Оценка: 6,5/10Faster (2010) - Скучен филм, очаквах да е екшън на макс. Накратко героят на Скалата излиза от затвора и започва да заличава един по един хората убили брат му преди години. И толкова абсурдно беше всичко, обикаля си той четири дни и убива наред, без полицията изобщо да си направи труда да започне да го издирва

А качеството в киното беше ужасно, все едно филмът беше от 1980 година, или заснето от български оператори
Оценка: 3/10
Cece
29 Dec 2010, 08:54 AM
Double Wedding (2010): Води се и комедия, но се засмях само веднъж. Още в първите 15 минути ти става ясно как ще свърши филмът. Единственото хувабо беше играта на близначките, но с този филм малко се поизложила, откъм сценарии.
Оценка: 4/10
BadGirl
29 Dec 2010, 12:40 PM
Яж, моли се и обичай - Невероятен филм! Накара ме да се замисля върху доста неща, чудесен сценарий и великолепна актьорска игра, което рядко се среща в последните години и бозите, които бълва Холивуд. Като единствен недостатък бих посочила, че е доста дълъг и действието се развива малко тегаво, но пък си заслужаваше отделеното време.

Edit: Забравих да спомена и
"Запознай се с малките" - много свежа и приятна комедия, жалко само, че качеството е лошо и звукът на места едва се чува... Трябваше да го гледам на кино, за да се насладя истински на филма...
dijon
29 Dec 2010, 03:35 PM
Аз се забавлявах с две датски криминалета:
In China They Eat Dogs и
Old Men in New Cars - нямам думи, изключително добри комедийни кримита!
Другия филм, който също ми събра вниманието беше:
Cypher - много добра мистерия, имаше атмосферата на
Dark City.
Няма да съжалявате, ако ми се доверите да ги гледате.

Относно вашите заглавия (едва ли Ви интересува, но все пак):
Double Wedding - не поех риска да го гледам.
Запознай се с малките - чакам по-добра картина в нета, че на кино чак Март месец ще се ходи.
Яж, моли се и обичай - не е в мойта категория.

Faster - за филми със Скалата мнението ми е като за филмите с Анджелито - НЕ СТРУВАТ! Ако играят 2-ростепенна роля, да се мярват за 4-5 минути във филма, бих седнал да гледам с удоволствие.
TRON: Legacy - не ми вдъхва доверие, ще то пропусна това. На фантастични ефекти се нагледах с Аватар.
BadGirl
2 Jan 2011, 12:44 PM
Утре, когато войната започна - Очаквах повече от филма, но на мен лично не ми хареса изобщо. Имаше някакъв замисъл и послание, но като цяло го оценявам с 3/10, заради слабата актьорска игра и посредствения сценарий. Не ангажирам никого с мнението си!
Секретариат - Много хубаво семейно филмче, ще допадне и на възрастни, и на деца, вкъщи се просълзихме всички, докато го гледахме... А и обожавам конете, историята на Секретариат беше като Новогодишен "кино" подарък за мен.
Деветият ден - Още един чудесен филм, доста тежък за гледане, но това е част от историята, а тя невинаги е в розови окраски. Препоръчвам го горещо!
ashley
3 Jan 2011, 09:22 PM
Black Swan 2010 - Невероятен филм.

От много време насам филм не ме държал в напрежение чак до края. Всичко в него беше перфектно изпипано. Гледала съм филми с Натали Потман, но не съм я запомнила с кой знае какво, обаче играта й е повече от запомняща се. Майла Кънис винаги ми е била много симпатична и след тази роля още повече

Не съм почитателка на балета, но тук чрез него така се пресъздават красиво нещата, как стремежът към перфекционизъм може да погуби иначе крехката личност. Не мисля, че е нужно да поставям оценка на фона на всичките отличия и положителни отзиви, с които филмът за кратко време се сдоби.
dijon
23 Feb 2011, 11:07 AM
Timecrimes (2007) - испанско кино, прати ме в тъч. Гениална мистерия с научна-фантастика. Така ме грабна филма, че не ме пусна да превъртя нито за миг, или пък да посмея да натисна паузата.

Колкото по-напред отиваш във филма, толкова повече напряга мисловната дейност, голям филм! Ще има да го хваля доста седмици наред (сигурно всички сте го гледали вече, но ако има някой заспал като мене да не го е гледал, ще се радвам, да съм го обедил).
Bad_Nick
15 Aug 2011, 01:14 AM
Приятно изненадан останах от тази италианска комедия:
Benvenuti Al Sud (2010)
Доста свеж хумор и удар срещу предубежденията, свързани с "големите градове" и "западналите селца".
Аплодисменти и за колегата PGN 2011, който го е превел.
tosho_cool
15 Aug 2011, 04:38 PM
Каубои и извънземни.Хубав е и е нещо различно, на фона на това което излиза сега.
Катя
18 Aug 2011, 04:43 PM
Напоследък, качествените филми май са на изчезване. Особено екшъните и приключенските. Вече рядко може да срещнеш филми от типа на The Quest, Смокинг, Добре дошли в джунглата, Фантастичната четворка, The Prophet, Жив или мъртъв, Индиана джоунс и т.н. Последните хубави филми, които гледах (по - нови) са El Dorado (2010г.) --> Въпреки, че също имаше малко преиграване, но простимо. И друг по - нови филми Карибски пирати: В непознати води (2011г.) и "Близък враг" (2010г.), Step up 3D. Това са по - новите, за които мога да кажа, че се нареждат до класиките в своите жанрове.

П.С.: Все още не съм гледала новите филми с Джейсън Стейтъм, The Bad Teacher, Fast Five и т.н. Като ги гледам, ще си кажа мнението и за тях.
dijon
20 Aug 2011, 09:14 PM
Връщам се от
"Шефове гадняри" - попиляха ме от смях!

Страхотна криминална комедия. Гениална!
В един филм/сериал казаха нещо много вярно, когато препоръчваш нещо на някого, не му го хвали много, защото той отива с хипер очаквания и накрая остава разочарован, по-добре кажи "бива, добър е", и като отиде да го гледа да каже после: "Егати якия филм! Къде, къде по-добър е от това, което ми казваше".
Надявам се да не съм прекалил с хвалбата, но въздействието му беше голямо.
Bad_Nick
26 Nov 2011, 01:56 AM
Оня ден изгледах българския филм Tilt. Аман от тъпанари, които искат да експлоатират "соца" и мутренските години. Мислех, че след "Дзифт" няма да ми се наложи да повръщам на бг филм, ама тия избиха дзифта. Без повече коментари...
Bad_Nick
29 Nov 2011, 02:59 AM
Друзя, пак си изгледах Bruno.
Както се казваше в рекламата - нак-голямото чудо след Borat.

Не го пропускайте.
Катя
29 Nov 2011, 09:00 AM
Миналата седмица гледах Treasure Hunters (2011), но не ми хареса особено. Поносимо е за еднократно гледане, но само толкова. Въобще не може да се сравни с Индиана Джоунс, Джак Хънтър, Ел Дорадо или Алън Куотърмейн. Да не говорим, че го гледах с бг аудио (това беше поносимо), обаче отрязаните глави... ме вбесяваха през целия филм! :Д
reDeyeZ
23 Dec 2011, 11:26 AM
Снощи гледах I Want to Be a Soldier. Скъсах се от рев накрая. За пореден път се уверих, че независимо какъв е филмът (кофти/среден/добър), свържеш ли го с нещо от своя живот, буквално те смазва. Иначе е поучителен. По сайтовете има по 2 или 0 сийдъра, а "шедьоври" като Balls to the Wall се харчат като топъл хляб. 7 от 10 му давам, даже 7,5
Darth Sauron
30 Dec 2011, 01:28 AM
Marvel Marathon - Всички филми по Марвел от Понеделник до сега
Катя
30 Dec 2011, 11:22 AM
Вчера гледах Краля на скорпионите 3. Поносим е, но не може да стъпи на най-изтъркавата филмова лентичка на първата част със Скалата. Според мен обаче е по-добра от втората. Най-добре си изиграха ролите Били Зейн, момичето дето играе Силда и Батиста.
Четох доста коментари, че филма е глупав заради ниския бюджет. Бе няма такова нещо! Страхотен филм може да се направи и с много по-малко пари от 6 милиона долара. Но да не задълбавам.
Като цяло не беше чак толкова зле, колкото го описаха. Обаче тази "огромна" армия... направо щях да получа инфаркт от смях заради нея. :Д
Iron_Girl
5 Jan 2012, 05:01 PM
In time(2011) . Филм за едно бъдеще, което всъщност е започнало днес. И ни кара да се замислим, каква е цената на времето и умеем ли да го ценим, докато все още го притежаваме. Както казва един римски философ : "Всичко, Луцилий, е чуждо, само времето е наше...".
Благодаря за превода и субтитрите.
Marin Bonev
8 Jan 2012, 11:27 AM
WALL-E --> Класика в анимационните филми
SunnyGirl17
8 Jan 2012, 03:31 PM
Four Christmases
Катя
9 Jan 2012, 01:13 AM
Цар лъв. Тая анимация не знам за кой път вече я гледам, но пак се разплаках!

Уникат сред анимациите.
Катя
13 Jan 2012, 12:17 AM
Колите 2 - не е лоша анимация...
Powershift
22 Jan 2012, 03:52 PM
Interview with the vampire, за 354 път вече..
Катя
22 Jan 2012, 07:54 PM
Такси 2. Хихи гледам го за пети път и пак ми беше смешен! :Д
Bad_Nick
23 Jan 2012, 12:15 AM
Гледам едно много радващо японско сериалче Fuurin Kazan ( Знамената на самураите ).
Историческо, действието се развива в началото на 17 век. Има го в замунда.
Който харесва епохата на самураите, сигурно ще му се зарадва. Дотук има 20 епизода с превод на колегите от eastern spirit.
tosho_cool
23 Jan 2012, 06:42 AM
Seeking Justice с Никълас Кейдж добър е,а също и едно от Такситата

.
Катя
28 Jan 2012, 07:42 PM
Такси в Ню Йорк - бива, но прекалено имитира френската версия '''Такси'''.
Iron_Girl
14 Feb 2012, 06:04 PM
Физици Филми - Жив пример и опровержение на тезата, че когато имаш идея, а нямаш пари, нещата не могат да се случат. Две момчета, водени от любовта си към физиката правят сценарии, режисират и продуцират късометражни проекти. Нека не звучи като реклама, а просто пример за това, че творческият дух не познава граници. Аз, им се възхищавам искрено.
Катя
14 Feb 2012, 11:35 PM
Чък - късно разбрах за този сериал, но пък не мога да се отлепя от него, сега. Един от любимите ми! Много е добър!
Хора, някой може ли да ми даде линк от къде мога да си сваля филма :
http://www.imdb.com/title/tt1899353/ , че не го намирам ;/
Iron_Girl
7 Apr 2012, 06:01 PM
Днес се посмяхме искрено и неподправено с една старичка, но пък незабравима руска комедия "Диамантената ръка". Великолепна игра на Юрий Никулин и Андрей Миронов. След като гледаш филма, няма как да не си тананикаш после
"Песня про зайцев"
Катя
13 Apr 2012, 06:47 AM
Безопасен ум - мнооого се смях. :Д
tosho_cool
16 Apr 2012, 06:10 PM
Ледена епоха 3.Смях голям.
petya_t
1 May 2012, 10:01 PM
Chronicle 2012
В началото имах надежда,но бързо се изпари.
tosho_cool
6 May 2012, 06:31 PM
The Avengers хареса ми.
Iron_Girl
10 May 2012, 05:28 PM
Гледаше ми се нещо весело и ми препоръчаха "Два милиона бакшиш". Почнах да търся името на филма като в превод на английски, ама се оказа че филма се казва "It could happen to you". Съгласна съм, че някои заглавия на филми няма как да се преведат точно. Преди време в града ни имаше филм фест и един режисьор ми каза, че заглавието на филма трябвало "да гали окото" , въпреки че не съм напълно съгласна. Иначе, Никълъс Кейдж си играе готино, както и да се казва филма.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.