Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: De Brief Voor De Koning (2008)
subsunacs.net - Форуми > Игрални филми > Субтитри
insomnias

De brief voor de koning / The Letter for the King / Писмо за краля (2008)

Историята, по едноименния детски роман, се случва преди много години, когато съществуват крале и рицари, а любовта, приятелството и смелостта са високо ценени. Шестнадесетгодишният юноша Тиери, на когото предстои на следващия ден да бъде посветен в рицарство, рискува цялото си бъдеще, когато един умиращ рицар го моли да връчи писмо на краля. Той потегля на дълго и изпълнено с приключения пътешествие през гори и планини, където го дебнат опасности на всяка крачка.

IMDb: Информация за филма
Жанр: Приключенски, Детски
Държава: Холандия
Времетраене: 106 минути

СУБТИТРИ: http://subsunacs.net/get.php?id=50273

Надявам се това детско-юношеско филмче да ви хареса. В началото е леко мудничко, но после става интересно. Има и два гафа, които забелязах - на два пъти Тиери /главният герой/ язди през пътища, които си личи, че са асфалтови. А докато с приятеля си Пиак се опитват да преминат по стената на моста, личи колко новичка е структурата на зида smile.gif Но на фона на доста по-сериозни гафове на изключително популярни филми, това са направо невинни грешчици. Това, което ми хареса най-много, беше играта на хлапетата във филма. Особено на момчето, играещо Тиери. Страшно ми допадна и играта на началник-стражата на моста - толкова жив образ, че не спрях да се хиля, докато обясняваше как се плаща и какво може да им се случи, ако опитат да не платят.
Филмът е направен точно по книгата. И се оказа, че и когато няма разминавания, пак има недоволни. Но това е една от детските класически книги в Холандия и е нормално хората там да са пристрастни smile.gif А на мен този филм ми се струва добре направен, непретенциозен и семпъл, точно каквито трябва да са филмите за деца и юноши.
thankyou
<#thank#>
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.