![](http://img.zamunda.net/bitbucket/VeyronEuro1024x786.jpg)
## Създатели : Джереми Кларксън и Анди Уилман
## В ролите : Джереми Кларксън, Ричард Хамънд, Джеймс Мей и Стиг
## IMDB : Линк към IMDB
## Държава : Великобритания
## Година : 2009
## Времетраене : 60 минути
## Резюме : Top Gear, най-гледаното телевизионното предаване на BBC, което промени необратимо автомобилния бизнес. Негови водещи са изключително популярните не само във Великобритания, а и в целия свят Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. Предаването залага на уникалното английско чувство за хумор, нестандартното представяне на най-новите и ексклузивни автомобили, острата критика и изключително професионално заснетата визия. Към групата на водещите се причислява и мистериозният пилот Стиг, който никога не говори, не маха своя шлем и не разкрива своята истинска самоличност, която е сред най-добре пазените тайни в света на автомобилите. Неговата реална самоличност е плод на множество спекулации и слухове, като предположенията се простират върху всички световно известни пилоти. Според едни под бялата каска се крие световният шампион от Formula 1 Деймън Хил, а според други е това неговият колега Джони Хърбърт,. За Top Gear обаче това е личност, родена от дружбата на човека с машините, обитаваща автомобилните писти в света. В настоящият си формат ТВ шоуто е извоювало легендарен статут. Аудиторията му надхвърля 350 милиона зрители. Top Gear неотдавна направи първия официален краштест с жив човек, а водещият Ричард Хамънд, по-известен като „хамстера”, през 2006 година предизвика собствената си катастрофа, станала най-шумната в британската история. В скоростен тест на реактивен драгстер той едва не загуби живота си, катастрофирайки с 420 км/ч. Тогава BBC спира предаването за 3 месеца, но отговаря на критиките с обяснението, че провокативните изказвания, коментари и кадри са преди всичко зрелищни елементи от шоуто. След краткото си отсъствие от ефир Top Gear се превръща във външната продукция с най-висок бюджет в ВВС. Настоящият формат на предаването е носител на редица престижни награди като BAFTA (Британската академия за филмово и телевизионно изкуство) за най-отличително шоу, National Television Awards за най-популярно фактологическо шоу и International Emmy за най-забавно предаване без сценарий.
Както написах и в Замундата - изгледал съм всичките сезони на това предаване - невероятен кеф. Не разбирам обаче защо никой не се е хващал да направи превод? Даже първите сезони са качени с абсурдния коментар - субтитри не ви трябват.
Човек ако не разбира добре какво говорят тези индивиди, все едно изобщо не го гледа .. това е класически английски хумор и то на доста високо ниво.
Отдавна се питам този въпрос и отговор нямам. Не съм превеждал филми и затова не съм се хванал аз досега, но мисля да пробвам.
епизод 5, сезон 13 (Top_Gear.13x05.WS_PDTV_XviD-FoV) 100% - Линк към ЗАМУНДА - Субтитри (vivanov)
епизод 1, сезон 14 (top_gear.14x01.hdtv_xvid-fov.avi) 100% - Линк към ЗАМУНДА - Субтитри (vivanov)
епизод 6, сезон 14 (top.gear.s14e06.720p.hdtv.x264-bia.mkv) 100% - Линк към ЗАМУНДА - Субтитри (Whooop)