Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Creation / Сътворение (2009)
subsunacs.net - Форуми > Игрални филми > Субтитри
whocares


## СЪТВОРЕНИЕ / 2009
## Режисьор : Йон Амиел

## В ролите : Дженифър Конъли, Пол Бетани, Джереми Нортън, Тоби Джоунс, Тереза Чърчър, Зак Дейвис, Марта Уест

## IMDB : линк към IMDB

## IMDB User Rating : 6.8/10 (1736 votes)

## Държава : Великобритания

## Година : 2009

## Времетраене : 104 минути

## Субтитри : Английски

## Резюме : Биографичната драма "Сътворение" ("Creation") на киностудиото Newmarket Films разказва за живота на английския учен Чарлз Дарвин. Пол Бетани ("Легион") и Дженифър Конъли ("Красив ум"), които са съпрузи в истинския живот, ше се превъплътят в семейство Дарвин. Режисьор е Джон Амиел ("Ядрото"). Сценарият на "Сътворение" представлява адаптация на книгата "Кутията на Ана: Чарлз Дарвин, дъщеря му и еволюцията на човека" на Рандал Кейнис. Събитията във филма се основават отчасти и на писма и лични документи на Чарлз и Ема Дарвин. В кинотворбата Пол Бетани изпълнява ролята на Чарлз Дарвин - учен, който се опитва да намери баланса между своите революционни теории за еволюцията и убежденията на религиозната си жена (Дженифър Конъли).


връзка към филма в Zamunda.net : http://zamunda.net/details.php?id=205313
в Zamunda е даден линк към субтитри на английски, въпреки че се показва BG флагче. Освен това неправилно, според мен, заглавието е преведено като "създаване". Във филма става въпрос за Дарвиновата теория за еволюция на видовете и равновесието в природата (магията на Сътворението).

Това ме провокира да се заема с превода.

Филмът е доста сложен за превод, затова моля за разбиране и търпение.

Прогрес: вече 100 %, ама им трябва редакция. Предвид времето навън и факта, че ме хванаха "дяволчетата", ще ги редактирам до няколко дни.

а междувременно : малко от премиерата

... почти съм готов...

Ами... това е!

Субтитри: http://subsunacs.net/get.php?id=58427
thankyou
<#thank#>
cheten
Интересно но, думата Креация, колкото и странна да ми звучи, всъщност се отнася за " идеята за божието творение", така нареченият " интелигентен проект". Но те философите са за това - да объркват мислите на обикновеният човек. А от другата страна стои религията която да му дава точен отговор на всичко - " Божа работа". Естествено тук не е мястото да се задълбавам в тази тема защото нито съм философ, нито съм вярващ християнит.
Ако аз се бях заел с превода щях да го преведа точно така -" КРЕАЦИЯ - ИДЕЯТА ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН ПРОЕКТ".
stan_ski
Създаване ,творене, сътворение......имат едно значение но се използват в различни случеи и ситуаций. За филма твоето заглавие Сътворение е най-подходящо. wink.gif smile.gif
cheten
Ето и едно ДВД с български субове. Навярно автора на превода няма да се разсърди, че съм използвал неговият труд за да го направя.
http://h33t.com/details.php?id=a595986784f...d47ceea1a104d35
whocares
Цитат(cheten @ 15 Mar 2010, 11:33 AM) *
Ето и едно ДВД с български субове. Навярно автора на превода няма да се разсърди, че съм използвал неговият труд за да го направя.
http://h33t.com/details.php?id=a595986784f...d47ceea1a104d35


Не, не се сърдя, естествено ! Превеждам, за удоволствие. Гледам филми (за съжаление, свободното време е твърде малко), та затова hmm.gif
whocares
... и още нещо. Сигурно има някъде пунктоационни или правописни грешки. Убеден съм, че има.
Ако някой забележи нещо, да го (у)прави clapping.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.