Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: LOST
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
khorin68
Нямам намерение да дискутирам вече известни неща. Ще си призная, че не съм изгледал целия сериал. Може би съм само в началото. Но ето какво ме впечатли. Субтитрите - извечната и трудна тема. Кой как е гледал сериала не е интересно. Кой как е възприел посланието на филма ще е интересно дотолкова, доколкото ще си го признаем. Но идеята ми е за друго. Хубаво! Всички имаме достъп до такива вълнуващи филми, но като започнем да четем и се чувстваме вече смутени. Питате ли се защо? Не ви ли хрумва, че ако се захванете, ще го направите по-добре? Бррр! Но има и нещо друго. Аз самият ценя не толкова въздействието на един филм върху хората, колкото старанието на създателите му да предадат автентичност. Това грабва обикновения човек. Сюжетът може да е сложен и трудно разбираем, но това, което въздейства е визията. И там се случват чудесата. Най-хубавото е, че никой не е ангажиран с бъдещето си!
Бих искал да получа мнението на всеки, който се интересува, дали си заслужава сериала да бъде направен по-разбираем. Не е достатъчно да четете някакви думи. Помислете дали имат смисъл думите, дали може да откриеш една малка картина в по-голямата. Дали ще откриеш нещо значително там, където сякаш няма смисъл.
С удоволствие ще изслушам всеки, който е затруднен в разбирането си за смисъла на ИЗГУБЕНИ. hmm.gif Това е идеята ми. yes.gif
TAHEP
Честно, не мога да схвана какво точно питаш.
Цитирам: "дали си заслужава сериала да бъде направен по-разбираем"?. Ако имаш предвид да се преправи самият сериал, темата е излишна, защото се досещата какъв ще е резултата. Ако имаш предвид редакция на субтитрите, честно не съм чел нито един от пуснатите из сайтовете, но не виждам някаква пречка да се захванеш с редакцията им. А иначе, първият сезон бе убийствен, но някъде по средата на втория ме изгубиха като фен. По късно гледах кратко филмче относно създаването на сериала и по точно концепцията му и всичко си додйде на мястото. Просто пичовете решили да направят художествена версия на "Сървайвър" с ебементи на фантастика. Тъкмо почнали и главният сценарист разбрал че дните му в студията са преброени. И като своеобразно отмъщение продуцентите и уволненият сценарист създали (не помня вече 7 или 8 бяха) едни от най скъпите като разход минисериали. Резултата го знаем... Първите серии се оказаха хит и веднага глудните акули са прилапали идеята и дай да вадим кинти. Съответно цялата концепция се е изгубила в този момент и е почнало безмозъчното роене на сезони, което съответно води до разводняване на идеята. Самите създатели при представянето на последният сезон си признаха това и искрено се надявам поне в този сезон да дадат смислени отговори.
khorin68
Мда, ТАНЕР! Прав си. Нито аз изразих ясно тезата си, нито си заслужава да се преправя сериала. Мен също ме грабна началото и си мисля, че да се разтегли в 6 сезона темата, си е вече прекалено. Наистина сериала сякаш черпи вдъхновение от "Тайнствения остров" на Жул Верн. Останалото е артистичен шедьовър. Лично на мен много ми се нрави играта на всеки един актьор.
Но идеята ми беше да направя обща редакция на първия сезон, защото никой не е съгласувал отделните субтитри. Ще натисна редакцията, а после - каквото сабя покаже. Благодаря за мнението. drinks.gif
Spark
Писах ти ЛС, 1 сезон има ДВД рипнати субтитри, не знам тях прегледал ли си ги. Ето за тези става въпрос: http://subsunacs.net/get.php?id=23864
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.