Нямам намерение да дискутирам вече известни неща. Ще си призная, че не съм изгледал целия сериал. Може би съм само в началото. Но ето какво ме впечатли. Субтитрите - извечната и трудна тема. Кой как е гледал сериала не е интересно. Кой как е възприел посланието на филма ще е интересно дотолкова, доколкото ще си го признаем. Но идеята ми е за друго. Хубаво! Всички имаме достъп до такива вълнуващи филми, но като започнем да четем и се чувстваме вече смутени. Питате ли се защо? Не ви ли хрумва, че ако се захванете, ще го направите по-добре? Бррр! Но има и нещо друго. Аз самият ценя не толкова въздействието на един филм върху хората, колкото старанието на създателите му да предадат автентичност. Това грабва обикновения човек. Сюжетът може да е сложен и трудно разбираем, но това, което въздейства е визията. И там се случват чудесата. Най-хубавото е, че никой не е ангажиран с бъдещето си!
Бих искал да получа мнението на всеки, който се интересува, дали си заслужава сериала да бъде направен по-разбираем. Не е достатъчно да четете някакви думи. Помислете дали имат смисъл думите, дали може да откриеш една малка картина в по-голямата. Дали ще откриеш нещо значително там, където сякаш няма смисъл.
С удоволствие ще изслушам всеки, който е затруднен в разбирането си за смисъла на ИЗГУБЕНИ.

Това е идеята ми.