Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kebab Connection (2004)
subsunacs.net - Форуми > Игрални филми > Субтитри
nage
Kebab Connection е супер забавен немски филм със силно турско/гръцко участие на емигранти в Хамбург.
Филмът е в съавторство на Фатих Акин, който стана известен с "Срещу стената", Музиката на Истанбул, На брега на рая, През юли. Последният му филм е Храна за душата (soul kitchen), горещо ги препоръчвам всичките.

Видях, че тук има някакви субтитри за Kebab Connection, но този който ги е правил, въобще не се е постарал - повечето фрази са преведени буквално и не носят никакъв смисъл на български. Добре че гледах филма с английските, а не с тези субтитри, че въобще нямаше да ми хареса, на места просто диалогът се получава толкова безсмислен, че чак става олигофреничен.

Та затова ще направя едни субтитри за този филм и ще ги кача (Все още не знам как точно се качват, но предполагам не е мног трудно). Доскоро

OK хора малко се помотах с тези субтитри, защото по едно време имаше цитати от Ромео и Жулиета и исках да се поровя в превода на Валери Петров, за да стане истинско, нали все пак smile.gif
Но все пак вече са готови и ги пуснах за одобрение.

Ето една от обложките на филма.


Тва е страницата на Kebab Connection в имбд http://www.imdb.com/title/tt0177882/

Името на рилийза, с който разполагам е Kebab.Connection-2004-DVDRip.GerLang. Имам и един друг, който е Anno.Saul-Kebab.Connection-2004-DVDRip.GerLang.MultiSub. Единият със сигурност е теглен от Пиратския Залив (piratesbay), но другия не помня. Както и да е - те всъщност са съвсем еднакви. Странното е, че не намерих субтитри на английски или немски, които да пасват точно. Така че като пуснете българските трябва да ги настроите с една секунда напред (защото ползвах английските като темплейт) и всичко се нарежда. На БСПлеъра това се прави със "контрол+дясна стрелка, след като ги заредите.

Брой дискове - 1.

Благодарности - на Фатих Акин smile.gif Както казах по-горе горещо препоръчвам другите му филми Срещу стената, Музиката на Истанбул, На ръба на рая, Храна за душата и Im juli.


Хайде чакам отзиви и критики
Приятно гледане.
-nage

Тва е файлът, ако някой му се занимава да го преглежда и коригира
stdoominic
Надявам се да оправиш темата, като имаш време.
Успех с превода!

Цитат(ПРАВИЛА ЗА ПОСТВАНЕ В РАЗДЕЛА)
3. От естетическа гледна точка е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО тялото на поста да съдържа следното:

- картинка;
- връзка към сайт с описание на филма;
- име на релийза, за когото са субтитрите;
- кадри в секунда;
- брой дискове;
- предполагаем срок за завършване;
- оповестяване на прогреса (в процентно съотношение, например);
- благодарности към съответните лица.


Субтитрите се качват тук: http://subsunacs.net/uplsub.php
thankyou
<#thank#>
insomnias
nage, мислех да превеждам "Храна за душата", но някой вече го направи. Надявам се, че е направил хубав превод, не съм имала време да видя филма със субтитрите. След този филм съм уверена, че всичките филми на Фатих Акин са добри. Ще ги гледам при удобен случай.
С удоволствие ще гледам и "Кебап"-а, когато ми остане време и се надявам, че си се справил/а добре.
Но защо не си качиш субтитрите направо на сайта? Така повече хора ще гледат филма с твоя превод. И ще имаш повече отзиви.
И след всичко това - благодаря за превода smile.gif Не разбрах съвсем добре за тайминга... но може би някой ще го оправи, ако не е наред. Бих го направила и аз, ама пустото време... много ми е ценно smile.gif

П. П. Сега прочетох, че са пуснати за одобрение. Ок smile.gif
nage
За тайминга

Българските субтитри съм ги направил като в английските замествах българските изречения. Това добре, но не знам защо и двата рилийза, които намерих явно не са точно за тези английски субтитри, които съм ползвал. Разминаването е 1 секунда - тоест текстът излиза с 1 секунда по-късно. Тъй като не мога да оправя тайминга на всеки един субтитър (ще отнеме мнооого време), настройката може да стане просто чрез БСПлеъра. Когато се зареди филма и субтитрите се настиска шорткът "ctrl+стрелка надясно" и така субтитрите се изместват с 1 секунда напред - точно колкото е нужно, за да излизат навреме.

Надявам се така е по-ясно smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.