Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Lovejoy
subsunacs.net - Форуми > Сериали > Субтитри
Tigermaster
След огромно време, прекарано в търсене, най-накрая открих английски субтитри за първите два сезона на така обичания от по-старото поколение английски сериал. Това, естествено, ми даде възможност освен да разбера какво говорят(понеже благодарение на тежкия британски акцент на актьорите и обусловения от възрастта на сериала не съвсем качествен звук половината реплики ми звучат на трънски), и да се опитам да направя превод. Предварително искам да предупредя, че ще става бавно и постепенно, понеже британският английски е, все пак, относително различен от американския, освен това се намира и доста тънък хумор, който си е играчка за превеждане. Не разчитайте на повече от един-два епизода на седмица, а дори и това е оптимизъм. Освен това правя преводите за версията на сериала от thepiratebay.org, понеже от там тегля много по-бързо, отколкото от Замунда. Във всеки случай, субтитрите са във формат *srt, поради което би трябвало да е необходима само лека корекция, за да паснат на замундския релийз. Ако някой иска да помогне, да заповяда, но само да кажа, че работя бавно, без да бързам, и гледам поне откъм правопис и тайминг да изпипам нещата. Ако евентуалният помощник не може да осигури това, по-добре да не се захваща. Сериозно говоря.
Ето линк към списък с епизодите от първия сезон:
http://www.imdb.com/title/tt0090477/episodes#season-1
Линк към английски субтитри за първите два сезона:
http://www.sub-titles.net/en/ppodnapisi/se.../sM/401831/sJ/2
Прогреса няма да го съобщавам в проценти, а в минути. Надали ще пиша особено редовно тук, но до момента:
01х01 - "The Firefly Cage" - "Клетка за светулки" - прогрес: готови.
01x02 - "The Axeman Cometh" - "Човекът с брадвата" - прогрес: готови.
01x03 - "The Sting" - "Ужилването" - прогрес: готови.
01x04 - "Friends, Romans and Enemies" - "Приятели, врагове и съкровища" - прогрес: готови.
01х05 - "The Judas Pair" - "Пистолетите на Юда" - прогрес: готови.
01x06 - "To Sleep No More" - "Пробуждането на спящите" - прогрес: готови.
01x07 - "The Real Thing" - "Оригиналът" - прогрес: готови.
01x08 - "The March of Time" - "Часовникът" - прогрес: готови.
01x09 - "Death and Venice: Part 1" - "Венецианският случай: Първа част" - прогрес: готови.
01x10 - "Death and Venice: Part 2" - "Венецианският случай: Първа част" - прогрес: готови.
thankyou
<#thank#>
Tigermaster
Само да предупредя, че вторият епизод ще се забави повече, отколкото очаквах, понеже имах работа вчера и днес ще съм зает цял ден. Очаквайте превода най-рано вдругиден.
Tigermaster
Току-що "Subtitle Workshop" крашна брутално и затри цялата работа, която бях свършил днес по епизода. Ще го пребия... smile.gif
Та така... Ще се позабавя. Сори.
Tigermaster
Искам да предупредя, че преводът на следващия епизод почти със сигурност няма да излезе тази година. Причината е, че подхващам последните излезли епизоди на "Leverage" - сестра ми държи да ги гледа твърде много smile.gif
uBoTo
smile.gif ей благодаря много за превода от толкова време чакам smile.gif както съм сигурен, че и други почитатели на сериалчето и съм сигорен, че биха почакали още smile.gif затова угоди на сестричката първо smile.gif

Благодаря много за преведените 5 епизода ще си ги връткам smile.gif хаха
Tigermaster
Сори за паузата. Сега продължавам със следващия епизод.
uBoTo
Здравей,

Едно бързо въпросче ще има ли още някой превод или само до 7-ми епизод ще да е smile.gif
Tigermaster
Имах доста лични ангажименти напоследък и нямах време да превеждам. Захванал съм следващия епизод, ще гледам утре или вдругиден да е готов.
uBoTo
Еее супер си благодаря за превода smile.gif
Tigermaster
Огромствена пауза направих, за което се извинявам, но първо се разболях, после ми излезе друга работа, която ми глътна цялото време напоследък. Утре ще започна вече сериозно новия превод.
uBoTo
Супер вече сезон 1 е целия преведен smile.gif
uBoTo
Привет искам да питам ще има ли субтитри за другите сезони.
Tigermaster
Ще има, обаче не искам да се ангажирам със срокове.
Tigermaster
Субтитрите за следващия епизод са качени. Този път, обаче, няма да пиша с кой епизод до къде съм стигнал, понеже няма голям смисъл. Просто когато стана готов, ще ги качвам, и това е.
Tigermaster
Бтв, тая седмица от мен превод не очаквайте, понеже не съм добре със здравето.
uBoTo
Пронто Tigermaster някое епизодче да си превел скоро.?
mimsix
Tigermaster, здравей! Имам огромно желание да помогна. Преведох 9 серия на 2-ри сезон, но т.к. ми е за първи път се нуждая от редактор и малко напътствия, ако нямаш нищо против пиши ми, ще ти пратя субтитрите...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.