uporit
11 Nov 2011, 11:57 AM
Резюме : Кметът Том Кейн (Келси Грамър) седи като паяк в центъра на Чикагската мрежа на мощта; мрежа, която е изградена чрез споразумение с хората. Те искат да бъдат водени; те искат споровете да бъдат разрешавани, работата да бъде разпределяна и лоялността да бъде наградена. Ако той може да постигне това чрез заблуди и грешни морални ценности – нека е така. Стига да свърши работата, хората се правят, че не виждат.
Въпреки, че е най-ефективния кмет в скорошната история, дегенеративно мозъчно увреждане откъсва всичко от неговите ръце. Той не може да се довери на паметта си, на най-близките си съюзници, даже на самия себе си.
Жената на Кейн – Мередит (Кони Нийлсън) не знае нищо. Техният брак е брак на изгода. Кити Онийл (Катлийн Робъртсън), консултантката на Кейн, има своите подозрения, но не се намесва. Ира Стоун е политическия съветник на Кейн. Тя е завършила своето образование с не много добър резултат и затова не смее да каже нищо. Единствено Алис (Хана Уеър), която е дъщеря на Кейн, има шанс да узнае тайните му. Това ще е най-трудния мандат за Шефа.
Сериала е с потенциал да стане най-добрия за 2011. Чудно как никой не се хвана да го превежда. Отбора трябва да е минимум 3 човека, за да можем да пускаме субтитрите минимум 24 часа след излизането на новата серия. Сериите са с дължина 52-54 минути, средно 800 реплики на сериал, това е около 270 реплики на човек при 3 души отбор. Има субтитри на английски испански и руски. Всеки, който се навие да участва, да ми прати имейл или скайп, за да може да комуникираме. Ще изтрия темата, ако се наберат достатъчно членове, да пишат само сериозни хора, които няма да се откажат по-средата на сериите.
Ето датите на излизане на сериалите.
Season 1, Episode 1: Listen - 100 %
Original Air Date—21 October 2011
Season 1, Episode 2: Reflex - 100%
Original Air Date—28 October 2011
Season 1, Episode 3: Swallow - 100 %
Original Air Date—4 November 2011
Season 1, Episode 4: Slip - 100 %
Original Air Date—11 November 2011
Season 1, Episode 5: Remembered - 100 %
Original Air Date—18 November 2011
Season 1, Episode 6: Spit - 100 %
Original Air Date—25 November 2011
Season 1, Episode 7: Stasis 100%
Original Air Date—2 December 2011
Season 1, Episode 8: Choose 100%
Original Air Date—9 December 2011
Не искам да ме питате защо не превеждам сам сериала. Търся отбор, защото губя мотивацията си за превод и едиствено други хора могат да ме ръгнат с остена да превеждам. Плюс желанието ми да пускаме субтитрите 24 часа след излизане на новата серия.
Вече сме двама, поне още един човек, и довечера пускаме първия епизод!
thankyou
11 Nov 2011, 03:48 PM
<#thank#>
Petar_91
13 Nov 2011, 03:14 PM
Супер сте, много благодаря. Превода на първия епизод е перфектен, въпреки някои доста трудни реплики в началото.
tosho_cool
13 Nov 2011, 04:12 PM
Благодаря.
b11111
17 Nov 2011, 05:01 PM
чакам с нетърпение следващшите субтитри
Цитат(uporit @ 11 Nov 2011, 11:57 AM)
Резюме : Кметът Том Кейн (Келси Грамър) седи като паяк в центъра на Чикагската мрежа на мощта; мрежа, която е изградена чрез споразумение с хората. Те искат да бъдат водени; те искат споровете да бъдат разрешавани, работата да бъде разпределяна и лоялността да бъде наградена. Ако той може да постигне това чрез заблуди и грешни морални ценности – нека е така. Стига да свърши работата, хората се правят, че не виждат.
Въпреки, че е най-ефективния кмет в скорошната история, дегенеративно мозъчно увреждане откъсва всичко от неговите ръце. Той не може да се довери на паметта си, на най-близките си съюзници, даже на самия себе си.
Жената на Кейн – Мередит (Кони Нийлсън) не знае нищо. Техният брак е брак на изгода. Кити Онийл (Катлийн Робъртсън), консултантката на Кейн, има своите подозрения, но не се намесва. Ира Стоун е политическия съветник на Кейн. Тя е завършила своето образование с не много добър резултат и затова не смее да каже нищо. Единствено Алис (Хана Уеър), която е дъщеря на Кейн, има шанс да узнае тайните му. Това ще е най-трудния мандат за Шефа.
Сериала е с потенциал да стане най-добрия за 2011. Чудно как никой не се хвана да го превежда. Отбора трябва да е минимум 3 човека, за да можем да пускаме субтитрите минимум 24 часа след излизането на новата серия. Сериите са с дължина 52-54 минути, средно 800 реплики на сериал, това е около 270 реплики на човек при 3 души отбор. Има субтитри на английски испански и руски. Всеки, който се навие да участва, да ми прати имейл или скайп, за да може да комуникираме. Ще изтрия темата, ако се наберат достатъчно членове, да пишат само сериозни хора, които няма да се откажат по-средата на сериите.
Ето датите на излизане на сериалите.
Season 1, Episode 1: Listen - 100 %
Original Air Date—21 October 2011
Season 1, Episode 2: Reflex - 90%
Original Air Date—28 October 2011
Season 1, Episode 3: Swallow
Original Air Date—4 November 2011
Season 1, Episode 4: Slip
Original Air Date—11 November 2011
Season 1, Episode 5: Remembered
Original Air Date—18 November 2011
Season 1, Episode 6: Spit
Original Air Date—25 November 2011
Season 1, Episode 7: Stasis
Original Air Date—2 December 2011
Season 1, Episode 8: Choose
Original Air Date—9 December 2011
Не искам да ме питате защо не превеждам сам сериала. Търся отбор, защото губя мотивацията си за превод и едиствено други хора могат да ме ръгнат с остена да превеждам. Плюс желанието ми да пускаме субтитрите 24 часа след излизане на новата серия.
Вече сме двама, поне още един човек, и довечера пускаме първия епизод!
uporit
20 Nov 2011, 10:21 PM
Останах сам, така че преводите за останалите епизоди няма да излизат бързо. Пък и аз вече съм твърде зле с мотивацията за превеждане, но понеже съм поел ангажимент ще довърша сериала, въпреки че няма да е експедитивно превеждането.
Petar_91
21 Nov 2011, 01:04 AM
Доста учудващо защо хората не проявяват интерес към сериала. Засяга интересни теми и е доста добър. Аз бих се хванал да помагам, но не ми е толкова добър английския, дано някой прояви интерес.
borovo
21 Nov 2011, 02:18 PM
Цитат(uporit @ 20 Nov 2011, 10:21 PM)
Останах сам, така че преводите за останалите епизоди няма да излизат бързо. Пък и аз вече съм твърде зле с мотивацията за превеждане, но понеже съм поел ангажимент ще довърша сериала, въпреки че няма да е експедитивно превеждането.
Благодаря, че не се отказваш. Никой не иска бързи преводи - важното е да ги има - когато - тогава!
miromiv
25 Nov 2011, 08:17 PM
И аз Благодаря! че продължаваш
b11111
26 Nov 2011, 04:54 PM
вече мина доста време а сериала не се превежда ??????????
Немога да разбера спряхте ли ?
Petar_91
26 Nov 2011, 08:41 PM
uporit, видях че си ми писал ЛС, не съм толкова добре с никой от езиците.
b11111 нормално е очевидно... хората гледат простотии, а филм който засяга сериозни проблеми и справянето с тях остава някъде назад... главния герой ме кефи много, въпреки трудностите продължава напред... но кой ли иска да гледа такива работи. Един от най-добрите сериали за годината без превод. Лошо.
b11111
27 Nov 2011, 02:40 PM
Незнам какво гледат хората , но този сериал е супер як, смислен и най вече не е клиширан .
Само остава да го наградят след 1 година и ще се пребият да го превеждат и гледат
uporit
4 Dec 2011, 01:29 AM
Отборът вече се състои от трима преводачи и работата ще потръгне по-бързо.
b11111
6 Dec 2011, 02:30 PM
Цитат(uporit @ 4 Dec 2011, 01:29 AM)
Отборът вече се състои от трима преводачи и работата ще потръгне по-бързо.
[size="7"][/size]
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Victorinox
20 Dec 2011, 04:58 PM
uporit, ще продължиш ли превода? Благодаря ти за първите три епизода.
bld
20 Dec 2011, 06:39 PM
Уникален филм. Благодаря за превода! Дано скоро бъдат готови и останалите епизоди!
uporit
20 Dec 2011, 10:28 PM
Цитат(bld @ 20 Dec 2011, 06:39 PM)
Уникален филм. Благодаря за превода! Дано скоро бъдат готови и останалите епизоди!
Превода продължава, пак сме само двама, пети е готов, превеждаме четвърти заради неразбирателство се забави, ще ги пуснем накуп, след което ще пуснем накуп 6-ти и 7-ми епизод, 8-ми ще остане след Нова година.
Останахме само аз и LudaMara да превеждаме.
BadGirl
20 Dec 2011, 11:27 PM
Наистина ли осми епизод беше последният? Много странно завърши и останах разочарована.
borovo
21 Dec 2011, 06:58 AM
Цитат(BadGirl @ 20 Dec 2011, 11:27 PM)
Наистина ли осми епизод беше последният? Много странно завърши и останах разочарована.
Сериалът имаше договор за сезон 2 още преди да започне сезон 1, така че със сигурност не е завършил .... още....
uporit
8 Jan 2012, 12:08 AM
Приключихме, излизам в отпуск
LudaMara
8 Jan 2012, 01:50 AM
Цитат(uporit @ 8 Jan 2012, 12:08 AM)
Приключихме, излизам в отпуск
хахаха аз също!! Благодаря Uporit, беше удоволствие да се работи с теб!
Victorinox
20 Aug 2012, 08:34 AM
Започна втори сезон. Ще продължите ли с превода?
warlort
25 Aug 2012, 07:11 AM
Eй те тва щях да питам и аз....но с няколко дни закъснение....и, да. Излезе и втора серия на Втори сезон.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.