Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: В ЧУЖДИЯ ДВОР
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
sisira
В ЧУЖДИЯ ДВОР-кръстих темата така, защото това е усещането което изпитвам тук, в Унакс, все едно се намирам в чужд двор. Ще поясня защо, няма да мога да бъда кратка, но нищо.
Това, което ме накара да я напиша е обърнатото ми внимание на чата от днес, 18 април. Върнах архива и се зачетох с интерес в излязлите ми 23 страници, Maknol и parlel спорят. Прочетох до страница 20 и спрях, когато стигнах до това:
Bad_Nick - parler: Спести си язвителния език.
Bad_Nick - Четох архива и затова ти казвам на теб. Другият го питай след седмица.

По нататъка не четох, нямаше смисъл. До тук в чата видях двама човека които спорят, не видях превъзходство в спора или превъзходство в обиди при двамата, не видях Maknol да е обидил или нагрубил повече parlel, но видях, че Maknol e с бан в сайта, а parlel е просто учтиво предупреден. В еднаква ситуация единият, който не е член на Унакс Тийм получава бан, а другият, който е от Унакс Тийм, получава предупреждение да не се заяжда, и както мернах по нататък, остава да се забавлява в чата.

Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред. Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук.
Чувството, когато си тук, е че все едно се намираш в чужд двор. Двор, в който са ти дали всичко, но не трябва да забравяш, че не е твой, той е само на опраделени, виждаш го от време на време в разни действия, и не го забравяш, защото все се намират разни ситуации да ти го напомнят, както днешната.
Преди време ми писа Spark, с много добро отношение, което чак ме учуди, в последствие разбрах кой бил той в сайта, и това, доброто му отношение, ме накара да бъда и до днес в сайта, и да продължавам да правя това което искам, без да ми пука, че съм в чуждия двор. Обаче виждам много хора, които идват тук с желаниие, но после бързо си отиват, налегнати от неудобството на чуждия двор.

Навлякла съм си много черни точки от страна на Унакс Тийм, защото аз май все пиша неудобните теми, няма да се учудя ако и мен ме баннат, знае ли се, не забравям, че съм в чуждият двор.
Не познавам почти никого от Унакс Тийм, не пиша всичко това от лични подбуди към някого от тях. Написах го, защото наистина така се чувствам. В чуждия двор.
Bad_Nick
Банът на единия човек не е на база само на разговора му с parler в чата.
Изобщо не ме интересува кой е от отбора и кой не, така че подобна интерпретация на една ежедневна ситуация е, меко казано, нередна.
Излишно се помпа една илюзия за нечия ( отборна ) недосегаемост.
kotaraka_eek
Много добра дискусия, sisra. И аз съм в сайта от 4 години сигурно вече (преди с друг ник). Нормално е тези,
от отбора да имат някакви привилегии, но аз не съм забелязал отношението, за което говориш. Колкото до касовите
филми никой не забранява на никого да ги превежда, даже сега се сетих мисля, че пак за Ной ставаше дума,
E-Tle беше направил забележка на колегите да не нападат човек, който също иска да преведе филма.
Освен това в чата или в темите винаги съм писал каквото мисля, и когато не са обиди или явно заяждане с
някого никой не ми е правил забележки. Нали за това са чата и темите, да пишем в тях.
Пък и не мисля, че ще те баннат за подобна тема. Всеки обсъжда каквото му е интересно.
Искам само да кажа, че не взимам страна, не защитавам нито теб, нито Унакс, нито никого.
Просто това са си мои наблюдения.
Geronimo88
Сисира, изключително много те уважавам, но си в грешка, че някой тук е повече толериран от друг.
Да не се заблуждаваме, всички знаем кой е Макнол. Знаем също, че си близка с него, затова ти се струва така, че е баннат нечестно.
Но се върни отново назад, прочети провокативните коментари на Макнол, прочети коментарите му из други теми и коментари
из субтитрите и ще разбереш защо ще е баннат. А и Бад Ник ти казва, че не е само от това в чата вчера.
Той чисто и просто влизаше, за да се заяде с някого. Защитаваш го, но свали розовите очила и виж истината.
Вчера в чата колко пъти Макнол обиди парлер?
sisira
Geronimo88, никъде в темата не съм изложила сътановище на защита, изложих становище на това което виждам, както споменах не само в този ден, а от отдавна. В интерес на истината, от двама човека, който познавам от Унакс Тийм единият е parler, и самият той беше този, който вчера ме насочи към това, че нещо се е случило в чата, каза ми за теми, които аз съм изпуснала, не съм ги чела, и не знам за какво става на въпрос там, и самият той ме накара да погледна чата, което аз направих след няколко часа. Темите така и не погледнах. С parler съм в добри отношения. Това което прочетох в чата ме накара да напиша темата, заради поредното подобно, което виждах. Ще ви дам скорошен пример защо, нещо на което всички бяхме свидетели.

Преди около месец имаше една дълга дилема в субтитри на damebra. Всички четяхме и следяхме сагата. Аз съм страничен наблюдател, не съм в кухнята, и не знам какво е ставало през това време там, но знам какво видях в сайта. В продължение на два дни damebra сипеше слова, толкова грозни и обидни, че дори не бих ги цитирала тук. Страшно неприлични. В продължение на два дни той се изявяваше в този стил на всеки два часа и обиждаше безразборно със думи, толкова грозни, каквито не срещнах никъде в чата от вчера между Maknol и parler. Но нямаше кой да го банне. Интересно ми е под чие орлово крило се беше подслонил damebra толкова добре, че успя да оцелее с този речник в коментари толкова дълго, виждала съм как разни деца на 14 години пишат по два коментара с подобен речник и на втората минута ги банват за по месец.

Имам още какво да напиша, но ще спра за момнта до тук, и първо ще изчакам някой да каже нещо по този въпрос.
Planet_Rocker@or*Die
(Като страничен наблюдател)
Това явление си има даже и име - нарича се демокрация. Приказвай, той, кервана... ехее ей го, де е. smile.gif
Пък малко или много българина си носи пристрастието, така, генетично. smile.gif
Spark
@sisira: damebra e баннат за месец още на 17 март.
damebra
На дядо ви damebra, банът му изтече. Не съм под ничие крило мила, уважавам те, катерим в арена заедно. Може малко да съм толериран, защото превеждам като луд. То хорската злоба край няма, дето се заядоха с мене, но е крайно време шефовете да си избират приоритетите. Аз каквото исках си го постигнах, благодарение на сайта-истина е, но не вярвам вече да кача нещо, а ще стана като многото"сеирджии", които само шоу гледат. Най-малко, защото хората виждат преводите ми тук...сещай се. Интелигентните хора ще се сетят, че сабс и юнакс, не са центъра на вселената. Вижте сега шоу от e-mail- те ми.

Уважаеми Господине/Госпожо !

Благодаря Ви много за проявения интерес. Получихме Вашето запитване и ще го обработим веднага.

Здравейте,
Текстът за превод излиза над 32 страници.
Цената само за превод ще бъде 525 лв. без ДДС.
Ако искате да ги нагласяме като реплики с времетраене, както е в оригиналния файл, изпратен от Вас, цената общо ще бъде 630 лв. без ДДС.
В такива случаи процедираме с авансово плащане, което може да се извърши в бой или по банка. Можем да издадем фактура, като имаме 2 регистрирани фирми- едната е по ДДС, а другата не е регистрирана по ДДС, т.е. посочените цени могат да са и крайни, ако желаете.
Оставаме на разположение за потвърждение/ допълнителни въпроси.
Лека вечер!

МОГА ДА ДАМ И ПОДРОБНОСТИ! help.gif
Аз ще работя на половина!
Bad_Nick
... с авансово плащане, което може да се извърши в бой или по банка...

Това ми хареса rolleyes.gif
kotaraka_eek
И какво общо има колко взима фирма за превод или агенция, или каквото е там, с проблема на Сисира!?
Bad_Nick
Цитат(Maknol @ 26 Apr 2014, 08:49 PM) *
За "правдивия" Bad_Nick - за мен е обида, някой който не знае какво означава "рипнати субтитри", да се изказва точно за тях, като дава и "експертно мнение".

1. Не ти отговорих на личното, защото не смятам, че ти дължа обяснение.
2. Както вече многократно съм ви казвал - обяснявайте се на лична кой какво го дразни, но не го правете в чата, особено с "радващи" епитети и квалификации.
3. Ако смяташ, че съм те наказал неправилно, в правото си си да се обърнеш към Spark.
4. Ако продължиш да не спазваш добрия тон в чата или във форума, ти или който и да е друг, без значение дали е от Унакс Тийм или не, ще получи неочаквана ваканция и може да се жалва на priest@armenia.com.
Точка по въпроса.
sisira
Bad_Nick, каква точка, та темата едва сега сме я започнали, или ще ми я изтриете, както изтрихте почти всичко до сега? Аз имам още много да кажа, но просто изчаквам, недоизказаните ви изказвания, по горе зададох въпроси, на които ниой не ми отговори. Ще трябва да си отговарям сама тук. Между другото, отговорите на въпросите ми ги знам, но чаках някой да кеже нещо по-различно, да се опита да ме разубеди от това, което виждам. Това, че ти казваш точка, за мен не означава нищо, това е форум, което означава, цитирам Нет пространството:
Форумът е тематичен уеб сайт, разработен за комуникация между потребители. Комуникацията не се извършва в реално време, съобщенията остават на сайта, достъпни са за прочитане и отговор по всяко време и са видими за всички потребители, тъй като не са лични, а тематични.
С две думи: Място да се изказваме.
damebra
Боже, крал съм субтитри на Нон стоп! Аз тоя филм го бях забравил, че съм го превеждал! НЕКА СРАВНЯТ ЧАСОВЕТЕ 28 04 21:06 СА КАЧЕНИ НА САЙТА. А АЗ СЪМ КАЧИЛ ФИЛМА С ФАЙЛ СУБТИТРИ СУТРИНТА.Не ставай смешна, бабо Илке!
Bad_Nick
Цитат(sisira @ 30 Apr 2014, 01:41 AM) *
Bad_Nick, каква точка, та темата едва сега сме я започнали, или ще ми я изтриете, както изтрихте почти всичко до сега? Аз имам още много да кажа, но просто изчаквам, недоизказаните ви изказвания, по горе зададох въпроси, на които ниой не ми отговори. Ще трябва да си отговарям сама тук. Между другото, отговорите на въпросите ми ги знам, но чаках някой да кеже нещо по-различно, да се опита да ме разубеди от това, което виждам. Това, че ти казваш точка, за мен не означава нищо, това е форум, което означава, цитирам Нет пространството:
Форумът е тематичен уеб сайт, разработен за комуникация между потребители. Комуникацията не се извършва в реално време, съобщенията остават на сайта, достъпни са за прочитане и отговор по всяко време и са видими за всички потребители, тъй като не са лични, а тематични.
С две думи: Място да се изказваме.

Sisira, не си ме разбрал/а. Поставих точка по казуса с баннатия от мен потребител и всякакви обяснения по случая.

Противно на твоите ( предполагам ) очаквания, единствената причина да се гордея, че съм част от Унакс е именно свободата на изказ и правото на мнение на всеки потребител. Мнозина от вас не осъзнават ( или не искат да осъзнаят ) колко либерален е сайта ни.
Понеже твърдиш, че не си получил/а отговори на въпросите си, ще се опитам да отговоря в следващия пост.
Bad_Nick
Цитат(sisira @ 19 Apr 2014, 02:48 AM) *
В ЧУЖДИЯ ДВОР-кръстих темата така, защото това е усещането което изпитвам тук, в Унакс, все едно се намирам в чужд двор. Ще поясня защо, няма да мога да бъда кратка, но нищо.
Това, което ме накара да я напиша е обърнатото ми внимание на чата от днес, 18 април. Върнах архива и се зачетох с интерес в излязлите ми 23 страници, Maknol и parlel спорят. Прочетох до страница 20 и спрях, когато стигнах до това:
Bad_Nick - Четох архива и затова ти казвам на теб. Другият го питай след седмица.

По нататъка не четох, нямаше смисъл. До тук в чата видях двама човека които спорят, не видях превъзходство в спора или превъзходство в обиди при двамата, не видях Maknol да е обидил или нагрубил повече parlel, но видях, че Maknol e с бан в сайта, а parlel е просто учтиво предупреден. В еднаква ситуация единият, който не е член на Унакс Тийм получава бан, а другият, който е от Унакс Тийм, получава предупреждение да не се заяжда, и както мернах по нататък, остава да се забавлява в чата.

Дотук няма какво да коментирам. Казусът с бана на човека за мен е ясен и приключен.

Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред.

Смятам, че твърденията ти си доста крайни. Сайтът никога не е бил и няма да бъде сайт на отбора. Целта на сайта е много по-различна. Винаги сме давали поле за изява и подкрепа на начинаещите преводачи. Всеки може да качи авторския си превод, без да чака някой "майстор" да го одобри. Бих направил някои аналогии с един друг сайт, но имаме забрана от Spark да не се разправяме с "майсторите".
Друг е въпросът, че нЕкои елементи от отбора ни губят мярка за реалност или никога не са я имали. Но във всяко стадо си има мърша. Не е редно, според мен, всички негативи да се насочват сумарно към отбора като цяло. Отборът е страхотен тийм от кадърни преводачи, нещо, което не можеш да отречеш, предполагам.
Забележи, че през цялото време говоря от свое име и не ангажирам отбора с мнението си.

Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук.

Както вече споменах, всеки преводач в Унакс може да превежда каквото си пожелае и НЕ Е НУЖНО да се съобразява с когото и да било! Може да има и 100 еднакви теми в раздел "В прогрес" от 100 различни преводача. Можеш да преведеш същия филм и без да си пуснал тема в раздела. Това е магията на Унакс! А че някой е лял акъл и се е опитал да те откаже от даден филм... Майната му! А че някой се смята за меродавен и се опитва да те убеди, че няма нужда от 2 ( или повече ) превода на един и същи филм... Майната му!
Превеждайте каквото пожелаете! Не се съобразявайте с подобни "принципни" мнения!
Наистина има сложни заглавия за начинаещи преводачи. Наистина резулататът може да бъде плачевен... И какво от това?! Кой се е родил научен?! Давайте, превеждайте, учете се! Личният опит е безценен.

Чувството, когато си тук, е че все едно се намираш в чужд двор. Двор, в който са ти дали всичко, но не трябва да забравяш, че не е твой, той е само на опраделени, виждаш го от време на време в разни действия, и не го забравяш, защото все се намират разни ситуации да ти го напомнят, както днешната.
Преди време ми писа Spark, с много добро отношение, което чак ме учуди, в последствие разбрах кой бил той в сайта, и това, доброто му отношение, ме накара да бъда и до днес в сайта, и да продължавам да правя това което искам, без да ми пука, че съм в чуждия двор. Обаче виждам много хора, които идват тук с желаниие, но после бързо си отиват, налегнати от неудобството на чуждия двор.

Spark от години е двигателя на сайта, на идеята. И както виждаш, резултатите са налице. Няма чужд двор тук, sisira, няма и няма да има. Може и да има някои пропуски от отделни индивиди, но като цяло, идеята се развива. Ако отново усетиш подобно отношение, пиши ми и проблема ще бъде коригиран. Все пак влез и в нашето положение - не можем да бъдем постоянно на линия и да следим всеки един детайл.

Навлякла съм си много черни точки от страна на Унакс Тийм, защото аз май все пиша неудобните теми, няма да се учудя ако и мен ме баннат, знае ли се, не забравям, че съм в чуждият двор.
Не познавам почти никого от Унакс Тийм, не пиша всичко това от лични подбуди към някого от тях. Написах го, защото наистина така се чувствам. В чуждия двор.

Не е нужно да познаваш никого от отбора. Няма черни отборни точки. Може би някой да не те долюбва на лична основа, но това е друго. Няма неудобни теми. Няма членове на отбора и други. Унакс е за всички.

И няколко думи в заключение.
Не знам защо правиш подобни генерални изводи за отбора. Според мен, не бива да се прехвърлят някои лични конфликти върху целия отбор. Превеждай, качвай си преводите и се старай да всеки превод да бъде по-добър от предишния. А кой какво бил казал...Майната му! Трябва да имаш дебела кожа, за да бъдеш преводач.
Надявам се, че отговорих на въпросите ти.

PS Щях да забравя. Аз съм един от модовете, раздал най-много банове тук. Уверявам те, че за всеки бан си е имало мноооого сериозни причини. И не съм слагал бан за изказано лично мнение в рамките на добрия тон.
hitzata
Ъъъъ... Maknol, може ли да не ме намесвате и да вадите от контекста? За справка - под "прост кликър" се визира елементарна (проста) програма повтаряща до безкрайност записани движенията на мишката а.к.а. clicker. А с цензурираното " и*иоти 'секви" не помня да съм визирал някого. Със същият успех мога да кажа, че не харесвам футбол, защото са 22 лигави милионерчета, които си разцъкват мачле. Да не търсим под вола теле или поне не при мен wink.gif
kotaraka_eek
Мда, много точно казано. Напълно съм съгласен, че сайта е много либерален. И мисля само това да кажа,
защото не съм много в час кой кого и за какво е баннат. Според мен, sisira, малко драматизираш. Особено
с това, че някой ти е забранил да превеждаш хитово заглавие. Добре, млъквам.
sisira
Така... Bad_Nick и всички останали, които не са разбрали съвсем за какво става въпрос в ЧУЖДИЯ ДВОР. (Маркирах отговортът си в 3 тоналности, за да бъде ясно за потребителите)

Цитат

Дотук няма какво да коментирам. Казусът с бана на човека за мен е ясен и приключен.

С твоето начало на отговорът ти към мен, смятам да завърша моят отговор, оставям го за накрая.

Цитат
Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред.

Смятам, че твърденията ти си доста крайни. Сайтът никога не е бил и няма да бъде сайт на отбора. Целта на сайта е много по-различна. Винаги сме давали поле за изява и подкрепа на начинаещите преводачи. Всеки може да качи авторския си превод, без да чака някой "майстор" да го одобри. Бих направил някои аналогии с един друг сайт, но имаме забрана от Spark да не се разправяме с "майсторите".
Друг е въпросът, че нЕкои елементи от отбора ни губят мярка за реалност или никога не са я имали. Но във всяко стадо си има мърша. Не е редно, според мен, всички негативи да се насочват сумарно към отбора като цяло. Отборът е страхотен тийм от кадърни преводачи, нещо, което не можеш да отречеш, предполагам.
Забележи, че през цялото време говоря от свое име и не ангажирам отбора с мнението си.

Ти виждаш нещата от твоята гледна точка, аз описах моята, както казах по-нагоре, нямам отношение към Отбора, а обяснявам как се чувствам аз, и по наблюдението ми, и доста други потребители в сайта.

Цитат
Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук.

Както вече споменах, всеки преводач в Унакс може да превежда каквото си пожелае и НЕ Е НУЖНО да се съобразява с когото и да било! Може да има и 100 еднакви теми в раздел "В прогрес" от 100 различни преводача. Можеш да преведеш същия филм и без да си пуснал тема в раздела. Това е магията на Унакс! А че някой е лял акъл и се е опитал да те откаже от даден филм... Майната му! А че някой се смята за меродавен и се опитва да те убеди, че няма нужда от 2 ( или повече ) превода на един и същи филм... Майната му!
Превеждайте каквото пожелаете! Не се съобразявайте с подобни "принципни" мнения!
Наистина има сложни заглавия за начинаещи преводачи. Наистина резулататът може да бъде плачевен... И какво от това?! Кой се е родил научен?! Давайте, превеждайте, учете се! Личният опит е безценен.

Така... тук ще попиша повече, като се обръщам и към kotaraka_eek, който не е имал възможността да разбере за какво става на въпрос, както и почти всички други, затова ще разкажа:
Два дни преди да напиша тази тема, попаднах на темата на Uranus за филмът Ной, момчето беше писало, че превежда по слух http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=42307 темата беше от около седмица, и в нея член на Унакс тийм, без значение кой (важно е действието, не кой е бил) беше написал, че филмът със сигурност ще бъде преведен от Унакс тийм, че не трябав да се захваща с такива филми, да си намери друг първо да се учи и неща от този тип. След това друг член на отбора беше добавил нещо от сорта: Да така е, захвани се с нещо друго ( С две думи не пипай този филм, не е за тебе) после имаше още един два коментара, и накрая, 5 дни след създаване на темата, Uranus беше написал, ще се опитам да цитирам дословно: "Как никой не каза нищо хубаво, отказвам се!" и повече дори не беше влизал в сайта. Тогава написах в темата обръщение към Uranus да не обръща внимание на тези неща, и да превежда филма щом самият той иска така, да не гледа никого, а да прави това, което иска той. Беше ми отговорено от членовете на Унакс Тийм, че са му написали така с цел да го предпазят от лоши коментари в последствие, и че, с две думи, щом е начинаещ това не е заглавие за него. Тогава написах в темата, че всеки е започнал от някъде, с текст, или без текст, но всеки е започнал със желание, и написах: Всички знаем, че по сайтовете веднага ще бъде заменен линкът с този на Унакс Тийм, но защо убивате желанието на човека?
Да го "предпазаят" от лоши коментари за некачествани субтитри. Бях виждала, как се отказват хора от превод в коментари на вече качени субтити, но това за мен беше ново, как се отказват, за да бъдат "предпазени" още на 5% от превода.

На другият ден видях, че темата е добре почистена, и оставена във видът, в който я виждате в момента. Всички от Двора, както и ти, Bad_Nick писа в този цитат, твърдят, че в Унакс може да се повтарят много преводи и това не е проблем за никого, че всеки може да превежда каквото иска. В тази тема показах грешка на Унакс Тийм към този потребител. И всичко неудобно от темата за Тимът беше бързо и прилежно изтрито. Както виждам, дори потребители, които са ежедневно в сайта, като kotaraka_eek, не са разбрали нищо.
Започнали сме със Maknol, затова да вземем за пример, да кажем него, защо твърдите, че той е писал неудобно в някакви теми (аз така и не ги погледнах) и не сте ги изтрили до сега? Както виждам, във форума неудобните неща по темите се трият, питам, защо тогава не се трият неудобните неща от всички, а се трият само неудобните за Унакс Тийм, а останалите с неудобни теми, въпроси, или каквото и да е, биват баннати?
Задавам въпрос, на който знам че никой няма да ми отговори-Защо изтрихте всичко в темата за Ной? Научих, че модераторите в сайта са само от Унакс Тийм, ами дайте права на някой натрапник от Чуждия двор, да защитава правата на останалите тук, както виждам Унакс Тийм добре се грижат за себе си, а кой ще се грижи за останалите?
Така, може би разбрахте защо казвам, че ние сме в Чуждия двор, за което минаваме на следващия цитат:

Цитат

Spark от години е двигателя на сайта, на идеята. И както виждаш, резултатите са налице. Няма чужд двор тук, sisira, няма и няма да има. Може и да има някои пропуски от отделни индивиди, но като цяло, идеята се развива. Ако отново усетиш подобно отношение, пиши ми и проблема ще бъде коригиран. Все пак влез и в нашето положение - не можем да бъдем постоянно на линия и да следим всеки един детайл.

Аз често ги виждам, по рядко пиша, до колкото знаете, предполагам, казвам винаги каквото мисля, без значение дали някой ще ме мрази за това. В темите, които съм написала до тук, все се оказах права. Защо не се замислите за това, преди да ми казвате, че резултатите са на лице и няма чужд двор, как да няма, а аз къде съм, и то почти не е останало място за мене от тълпата.

Цитат

Не е нужно да познаваш никого от отбора. Няма черни отборни точки. Може би някой да не те долюбва на лична основа, но това е друго. Няма неудобни теми. Няма членове на отбора и други. Унакс е за всички.

Това ми звучи като коледна картичка, всяка година ги получаваме и си кaзваме: "Ето, тази ще е, всичко ще бъде наред вече!" А после, в следващият декември се оглеждаме около нас и казваме отново: "Ето, тази ще е, всичко ще бъде наред вече!"

Ще завърша отговорът си, както казах вече, с началото. Първо, ще попитам отново, макар че не се надявам да получа отговор, защото вече питах и не получих такъв. Цитирам себе си:

Цитат
Преди около месец имаше една дълга дилема в субтитри на damebra. Всички четяхме и следяхме сагата. Аз съм страничен наблюдател, не съм в кухнята, и не знам какво е ставало през това време там, но знам какво видях в сайта. В продължение на два дни damebra сипеше слова, толкова грозни и обидни, че дори не бих ги цитирала тук. Страшно неприлични. В продължение на два дни той се изявяваше в този стил на всеки два часа и обиждаше безразборно със думи, толкова грозни, каквито не срещнах никъде в чата от вчера между Maknol и parler. Но нямаше кой да го банне. Интересно ми е под чие орлово крило се беше подслонил damebra толкова добре, че успя да оцелее с този речник в коментари толкова дълго, виждала съм как разни деца на 14 години пишат по два коментара с подобен речник и на втората минута ги банват за по месец.

Кажете ми, как damebra оцеля два дни, къде се крие магията, а Maknol e баннат когато просто води спор в чата, и единствената обидна дума, която намерих да е използвал, беше думата "изходил" (днес прочетох двайсетте страници от 18 април отново)
Хората, които не са удобни на някого от Унакс Тийм, не визирам само Maknol, са винаги баннати бързо, дори и за най-малкото, но другите от обкръжението на Унакс Тийм успяват да оцелеят, както се казва до последен предел. Казвате, че познавам добре Maknol, и го защитавам. Добре, а познавах ли A.S.H., познавам ли Uranus... опитвате се да изкарате мой лични съображения, за да не признаете грешките си. Хубаво, ако сте прави покажете ми тук с цитати къде и кого Maknol обижда, ако е така, ако сте прави, ще намерите 15 минути да ми извадите цитатите тук. Самоче никой няма да го направи. Извадете нещо обидно, оборете ме, и ще се съглася с вас.

Питам (Отговор не очаквам, защото тук обикновенно не се отговаря на въпроси, които касаят Двора):
їКой защитава обикновенният потребител тук?
Надявам се сега kotaraka_eek и всички останали, ще разберат, защо написах всичко това.

Наскоро прегледах кандидатурите за Унакс Тийм, и видях, че тази година има подадена само една, от Януари. Май вече важи принципът: "Tаз година една кандидатура, до година по-малко"
А преводачи има, но май няма желаещи. Замислете се.

"Това е магията на Унакс!" Каза го Bad_Nick
Spark
В този конкретен случай съм съгласен с отбора относно темата за Ной. Не че това трябва да е практика, но по-добре някой начинаещ да не почва с касов филм, да качи субтитрите и после да се изсипят 10 трола от знайни и незнайни сайтове и коментарите може да не са толкова лицеприятни. А ако човека вярва в способностите си ще го преведе без значение превежда ли го друг. Но явно е от хората, които лесно се отказват. Отделно от това има доста кухи теми в раздела "В прогрес" дори и от преводачи качвали субтитри и преди. Не изключвам и възможността да се пускат такива теми и от разни доброжелатели само и само да не почва никой превод тук. Не всичко е черно и бяло.
vkehayov
sisira: Така... тук ще попиша повече, като се обръщам и към kotaraka_eek, който не е имал възможността да разбере за какво става на въпрос, както и почти всички други, затова ще разкажа:
Два дни преди да напиша тази тема, попаднах на темата на Uranus за филмът Ной, момчето беше писало, че превежда по слух http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=42307 темата беше от около седмица, и в нея член на Унакс тийм, без значение кой (важно е действието, не кой е бил) беше написал, че филмът със сигурност ще бъде преведен от Унакс тийм, че не трябав да се захваща с такива филми, да си намери друг първо да се учи и неща от този тип. След това друг член на отбора беше добавил нещо от сорта: Да така е, захвани се с нещо друго ( С две думи не пипай този филм, не е за тебе) после имаше още един два коментара, и накрая, 5 дни след създаване на темата, Uranus беше написал, ще се опитам да цитирам дословно: "Как никой не каза нищо хубаво, отказвам се!" и повече дори не беше влизал в сайта. Тогава написах в темата обръщение към Uranus да не обръща внимание на тези неща, и да превежда филма щом самият той иска така, да не гледа никого, а да прави това, което иска той. Беше ми отговорено от членовете на Унакс Тийм, че са му написали така с цел да го предпазят от лоши коментари в последствие, и че, с две думи, щом е начинаещ това не е заглавие за него. Тогава написах в темата, че всеки е започнал от някъде, с текст, или без текст, но всеки е започнал със желание, и написах: Всички знаем, че по сайтовете веднага ще бъде заменен линкът с този на Унакс Тийм, но защо убивате желанието на човека?
Да го "предпазаят" от лоши коментари за некачествани субтитри. Бях виждала, как се отказват хора от превод в коментари на вече качени субтити, но това за мен беше ново, как се отказват, за да бъдат "предпазени" още на 5% от превода.

На другият ден видях, че темата е добре почистена, и оставена във видът, в който я виждате в момента. Всички от Двора, както и ти, Bad_Nick писа в този цитат, твърдят, че в Унакс може да се повтарят много преводи и това не е проблем за никого, че всеки може да превежда каквото иска. В тази тема показах грешка на Унакс Тийм към този потребител. И всичко неудобно от темата за Тимът беше бързо и прилежно изтрито. Както виждам, дори потребители, които са ежедневно в сайта, като kotaraka_eek, не са разбрали нищо.

Така беше, sisira. ИМА ЗНАЧЕНИЕ кой беше писал на Uranus, че не му е работа да се захваща с неща, които не са по компетентността му, и че "отборчето"ще го напише (за "Ной" говоря). Е-тле се беше изцепил. Щото трябвало да се дадат проценти напредък, срок за изпълнение и други тинтири-минтири. biggrin.gif Та когато му писах на момчето да си сложи 5 % напредък и някакъв срок, за да не дразни "великия отбор", последва триене на коментари и съответно "блакосклоността", получена от владко. И така... Затова и няма да пиша субки. Не съм имал претенции за професионалист. Просто се отвратих. Да не говоря за някои и други люде, които си мислят, че са хванали Господ за шлифера, като им плащат за това. biggrin.gif Но това е вече друга тема...
P.S. Ха, никой не знае, доколко човекът е "начинаещ", и каkви са му възможностите. А доколко лесно се отказва, зависи според реакцията на "великите"... biggrin.gif
kotaraka_eek
Мисля, че добре те разбирам, sisira, но ти пак не си била засегната от цялата тази ситуация, а защитаваш трети лица.
Но за едно вземам твоята страна (досега не бях на ничия) за това, да има хора, които да защитават правата на останалите без да са в отбора.
Интересна мисъл, но няма кой да даде права на "странични" хора с не много ясна функция. biggrin.gif А колкото до Ной казах, че не знам за какво става въпрос, единствено видях, че E-Tle се караше на другите (от отбора) да не се нахвърлят на човека. А пък за линковете, всички сме прецакани май,
аз преведох Пърси Джаксън и морето на чудовищата в 4 часа сутринта качих превода, в 7 същата сутрин излезе този на сабите и техния линк беше пръв в маймунда. Не че има значение, но всички цъкат на първия, нали се сещате. Та, Сиси, не видях с какво лично теб те е засегнал някой, но не да ти е казал нещо, а ти да си го разбрала криво, а наистина с нещо да те е ощетил или обидил. И може да не визираш мен в нападките си, както казах не заемам страна, но ти си ми по-симпатичната такава, все пак се старая да съм обективен, а не да плюем отбора, защото е отбор.
0ld SCho0l
Линкът на саб така или иначе е пръв, защото след разделението те се надуп... подмазаха на break, който отначало анатемосаха, демек станаха фурнаджийски лопати (помним, не сме забравили wink.gif).
parler
Не знам към кого да се обърна. Познавам всички в дискусията и с всички съм в приятелски отношения. Много дни четох, мислех да не пиша нищо до финала, но започна да се получава явлението Wind shear. Сис, за дискриминация ли говориш или? Ако е така, да има, и аз съм почетният член на отбор "Чужд двор" (прекалено много пъти съм споменат по-горе под формата на примери, но това е признак за нередно поведение). Направо си присвоявам титлата "Отбор лидер", но при разглеждане на кандидатурите за членство, не одобрявам нито една. Нито един не видях да каже: "Аз съм ощетен от..." Казваш, че цари модераторска некомпетентност. Какво според теб трябва да прави модераторът на демократичен сайт? Да баносва damebra, но не Maknol или обратното или... Комбинациите не са много. Демокрация. Как хубаво звучи, но как хич не може да я използва българинът, нали? Добър пример е периодът от 89-та насам. Не усещаш ли? На българинът не му се отразява добре демокрацията, защото като я получи, не знае какво да прави с нея. И какво следва от това? Мачкане, мачкане иска, ще е щастлив и ще пита за още. Само ще ти кажа, че преди половин година написах един коментар от три думи при комшиите. Звучеше многозначно, както 90% от посланията в тази тема. Изтриха го след по-малко от 5 минути, само защото не се хареса на авторът на темата. Ако бях се обадил, веднага бан. Тук всеки пише каквото иска, почти няма наказуемост, но пак не се харесва. Последно как трябва да бъде? Май вариантът "до стената без право на избор" е най-добър. Няма виновни, няма праведни, няма опит за роптаене.
Унакс тийм. Не е ли той в чуждия двор? От 2 седмици се сипят всевъзможни обвинения. То не бяха линквания (сякаш някой е длъжен), не бяха преписи, не бяха нагли изяви за отказване на преводачи... Омръзна ми да изброявам. Честно да си кажа още сега ми иде да си хвърля рапорта, но не заради отбора, а заради точно подобни теми. Всички сме се събрали тук да превеждаме, без значение дали сме членове на отбори или не. Изобщо не ме интересува на кой какви са му подбудите да е тук. Мисля, че за всеки се проявява достатъчно търпение, преди да бъде санкциониран. Моля ви, спрете, за да не смените демокрацията с авторитаризъм, защото въртите, сучите... все в тази посока вървите.
ПП: Не е вярно твърдението, че всички модератори са от отбора. Може да се провери много лесно. Сайтът разполага с избирателно търсене на потребителите по рангове.
ПП2: Maknol, какви бяха тези изцепки за турците? Това пък как го съчини?
Bad_Nick
Sisira, нищо лично, но имам усещането, че си си навила на пръста една идея ( за вътрешно сайтова сегрегация ) и ще си я развиваш докрай, без да слушаш доводите на другите. Това е твое право, но така не стигаме доникъде.
След като цитира думите ми за магията на сайта, смятам, че сега се чувстваш като дете, седнало да ака, а си търси филията. Не те обиждам. Сама виждаш, че по въпроса за темата "Ной" Spark е на противоположното мнение на моето. И какво от това? Да почнем и ние ли да си търсим филиите? smile.gif Всеки си казва мнението аргументирано. Никой не те е обидил за това, че и ти казваш своето. В отбора също има различни мнения пак по тази прословута тема за "Ной". Ние не сме някаква секта или партия, че да гласуваме по поръчение.
Смятам, че мнението ти е едностранчиво и пристрастно. Аз също не мога да твърдя, че съм абсолютно безпристрастен в случая. Пристрастен съм единствено към визията си за Унакс, за отбора и за новите преводачи.
Всички допускаме грешки, но това не е причина да се държим сякаш е дошъл края на света или че топката ни е паднала в чужд двор със зло куче smile.gif Все пак сме тук за да превеждаме и да си помагаме. Аз лично така разбирам Унакс.
Бях поставил точка по въпроса за бана на онзи индивид, но ти упорито и незнайно защо продължаваш да ровиш по темата. Не обърна внимание на думите ми, че не е баннат в момент на емоция, а че е бан с натрупване на негативи. Чела си архива, но не си се върнала достатъчно назад. Ето ти едната причина - обида на модератор ( по мой адрес и непредизвикано от мен ) :
(Apr. 15, 2014) Maknol - Когато защитника на тъпотиите се обади, мълчете, че да няма бан! Така и не съм го виждал да защити нещо умно и поучително
За обидите ( преки и косвени ) към потребители може доста да се изпише. Забележи, че ти давам тази информация, за да спреш да мислиш, че не съм наказал parler по някакви отборни причини. Иначе обяснения за банове на наказаните не давам, а и повечето ми колеги не го практикуват също.
В този ред на мисли, както вече ти беше казано, не всички модове са от отбора. И това лесно можеш да провериш сама.
Надявам се, че бях изчерпателен и уважих мнението ти, без да те засегна. Честно казано, за мен тената се изчерпи и ако продължим в този дух, ще бъде преливане от пусто в празно. А всякакви подобни дрязги не са от полза на сайта и в частност на всеки от нас.
И една молба. При следващия ти превод, прати ми линк, за да гледам филма. Ще се радвам да видя работата ти.
vseizvestna
Браво, parler, най-умно казаното нещо, което прочетох в цялата тема.

Нали съм на всяка манджа мерудия, няма как да не се включа и тук, особено след като може да се каже, че съм била "в двора" и извън него.

@Old School, не се заяждам и никога не съм се заяждала. Личи си, че от нещо си афектиран и това пречи на твоята преценка. Ако целях да се заяждам с отбора най-малкото щях да прекратя всякакви преводи. Вземи погледни какво се качва.

@Sisira, досега колкото пъти си се обадила по дадена наболяла тема, винаги си била права, но не и в този случай. В случая извърташ нещата. Прочетох много грозни нападки към човек, когото уважавам (да не повярва човек, че "избЕгалите" все още таят уважение към някого тук)- E-tle.
Масово постъпката му се прие като цензура, затриване на следите и т.н, а реално той се опита да сложи край на онзи цирк. Да, беше си точно цирк. Обаче е по-интересно да плюем хората и всички решиха, че E-tle поругава правото на обикновения потребител. Реално някой разбра ли към кого беше насочена забележката му? Или е по-забавно да се вият разни развалени телефони? В случая никой не разбра, че E-tle се противопостави на член на отбора и в частност постъпката му.
Но понеже скочиха само застъпници, всеки изкриви случилото се през собствената си призма. Получи се така, че хора, които реално не са запознати със ставащото започнаха да се проявяват като специалисти и да се месят в неща, които не им влизат в работата и не ги засягат.
И никой не забеляза, че Phoenix поде тона срещу E-tle, въпреки че Phoenix беше виновен в случая, щото реши, че е велик(много добър преводач си, но това не ти дава право да се държиш все едно си хванал Господ за шлифера или някои по-интимни части) и се направи на диктатор, разпореждайки се кой какво да (не) превежда, но вместо потребителите да го видят скочиха на E-tle, докато реално виновникът се прави на ощипана госпожица.
С риск да си изпрося бан, с удоволствие ще цитирам Bad_Nick:
Цитат
Майната му!
.

За жалост защитават не когото трябва. За жалост защитават човека, на когото, ако се даде власт, ще съсипе отбор граден с много труд и желание. Но така като гледам той вече го прави...

Кой и защо е бил или не е бил баннат си знаят модераторите. Ако някой смята, че обикновеният потребител е неоправдан - пишете на Спарк да ви направи модератори, но не плюйте малкото активни модератори.

По темата относно липсата на свежа кръв в отбора. Никой ли не се замисли, че в сайта бъка от пишман преводачи, които и с голямата фуния да им наливаш акъл и да предлагаш помощ, не искат да влизат в рамка или да спазват норми(мога да давам примери до утре). Защо им е да се потят два часа повече, за да си изпипват превода, когато могат да го напляскат, качат и да чакат овации?

Открай време някои хора се опитват да се наложат, но с това убиват желанието на хората, които искат да направят нещо за сайта. Нека не четем едностранно и пристрастно, а да бъдем безпристрастни.
Phoenix
Е, да, някои хора без работа вече доста поизкривиха и разкрасиха темата, виждам доста криви интерпретации и вече дори грозни заяждания от трети лица, служещи за говорители, които нямат пряко отношение към въпроса, но не датират нито от вчера, нито само по този повод. На тях ще им кажа едно: ако някой се опитва да дестабилизира нещата, ще го разочаровам - няма да успее. Изобщо нямам намерение да отвръщам и да изпадам до това ниво - жалък опит за някакво разчистване на сметки, и то в евтин магистрален стил. Жалко за хора, които имат претенция за интелект. Имаше по-горе ясни позиции и мнения на колеги, но сякаш никой не иска на инат да ги чете право и се продължава с някакви несъществуващи драми.

sisira, макар и да е нямало значение кой е, искам да ти кажа първо, че отношението ми към теб е било позитивно, въпреки че в конкретния случай сме били на различни мнения. Остави ги и не се трови с тези мисли за "чужд двор". Бактисах да чета тези неща всеки път, като вляза във форума и ти казвам: няма такова нещо. Никой не е в бащинията си, няма протежирани и непротежирани хора от някои от отборите тук или извън тях. Изненадана ли си? А ако ти кажа, че подкрепям мнението ти относно форумната свобода в рамките на правилата, ще бъдеш ли още повече изненадана? Нищо, че не го знаеш. Дори в Унакс Тийм всеки си има мнение. Както сама каза, това е форум - място да се изказваме. Не си в чужд двор и никой не е, макар и да е изразил различно мнение от общоприетото, стига да е в границите на добрия тон на полемиката. Има и такива моменти, в крайна сметка не може всички всякога да сме на едно мнение. Ако ще се сърдим от това, то по-добре гък да не казваме и да закриваме форума или във всяка тема да заменим бутона "Отговор" със "Съгласен" и до него "Благодаря".

Освен това, понеже виждам, че постоянно правиш референции към темата за Ной, мисля, че трябва да направя едно малко пояснение и една много голяма корекция на казаното от теб. Темата не е била нито тенденциозно, нито "прилежно" разчистена, едва ли не по нечия поръчка, а си е по лично решение на модератор, който неангажиран от никого така е преценил за момента. От това аз съм бил толкова изненадан, колкото и ти. Няма уговорки, няма задкулисни игри, няма орлови крила. Това са крайни мнения така да се говорят и нямат никакво основание. Само хората, отговарящи за сайта, знаят, че това си е самата истина. Вярно, не само последния случай, но и много други предишни случаи на вулгарни коментари на началната страница са сковавали всички ни, но сигурно е имало технически причини за това. Аз също съм сигнализирал за такива без резултат, но не съм го правил на драма след това. Трябва да има и разбиране към администратора, не са му един и два проблема на главата за разрешаване. Доколкото знам, постоянно се работи сериозно в посока ограничаване на такива случаи в бъдеще. На Uranus, никой не му е казвал: "че не трябва да се захваща с такива филми, да си намери друг първо да се учи и неща от този тип". Да припомня, за който не е видял или разбрал, че му сигнализирах, че започва по окастрен релийз (забележи с цели 10 минути) и с крайно лошо качество, което нямаше да доведе до добър резултат. Така го посъветвах да изчака по-пълен релийз, за да не иде труда му на вятъра. Това са доста различни неща, нали? Останалото беше дискусия лично с теб относно кое е по-правилният подход и кое - не. Аз лично не ангажирах никого с това си мнение, а ти ангажира целия сайт. Така че казвайте си свободно мнението, но само моля да не се изкривяват думите така и да не се иронизира ситуацията с някакви измислени "велики" хора. Да, споменах, че сигурно (а не непременно) ще има превод от УТ, което не е престъпление и е практика във вече отворени теми, но въпреки това бях готов да му помогна с каквото мога, да извлече полза от това и да му оформим субтитри с бъдеще, което щеше да е така, щом съм казал. Пратил съм му ЛС още преди половин месец и не само че е влизал, но го е и прочел. Ако е бил мераклия, можеше да се свърже с мен по всяко време. А ако не, негова воля и не мога да съм сигурен и аз какви са му били намеренията, дори за отварянето на самата тема. Напоследък имаме доста поводи, но това е друг въпрос. Никой от настоящите преводачи не са се отказвали просто ей така, защото някой им казал нещо, напротив - били са благодарни и още повече мотивирани, особено ако са получавали съвет или протегната ръка и затова са стигнали далеч. Нито аз, парлер или който и да е сме оплювали Uranus там, нито съм се мъчил да го откажа, че да се чувствам виновен задето съм му казал нещо, което си е самата истина. Ако е толкова мераклия, ще си го преведе при по-добър релийз. С доста преводачи съм работил, но такива фръцвания на ощипани девойки не си спомням. Общата либерална идея на subsunacs е ясна и никой не я поставя дори за миг под съмнение - затова уважаваме този сайт и всички сме намерили своя подслон в него по една или друга причина. Но нека да не се спекулира с нея и да се превръща в утопичен соц-лозунг. Иначе общо взето, както припомни един колега по-рано: Кучетата си лаят - керванът си върви. Нищо ново под слънцето. smile.gif
0ld SCho0l
Цитат(vseizvestna @ 3 May 2014, 12:41 AM) *
Браво, parler, най-умно казаното нещо, което прочетох в цялата тема.

Нали съм на всяка манджа мерудия, няма как да не се включа и тук, особено след като може да се каже, че съм била "в двора" и извън него.

@Old School, не се заяждам и никога не съм се заяждала. Личи си, че от нещо си афектиран и това пречи на твоята преценка. Ако целях да се заяждам с отбора най-малкото щях да прекратя всякакви преводи. Вземи погледни какво се качва.

Какво общо има това с казаното от мен в темата? А и не съм афектиран от нищо, казвам нещата каквито са.
Bad_Nick
Maknol, да не би да твърдиш, че си отнесъл бана, само защото не си част от Унакс тийм? Защото, в случай, че не си забелязал, тезата на sisira, която отвори темата, е доста различна от личните ти излияния тук, насочени персонално към мен.
Допускам, че си от хората, които смятат, че задължително трябва да им се обръща внимание и когато са игнорирани, бият тъпана по всеки повод, за да ги забележат.
Ако желаеш да коментираш действията ми като модератор, отвори нова тема, в която спокойно можеш да изложиш вижданията си. Пак ти напомням, че си в правото си да се оплачеш на Spark от мен.

Между другото, sisira ми писа на лично и ми препоръча определен неин превод. И за твое инфо, не ми беше сърдита или обидена, въпреки, че застъпих в темата противоположни на нейните възгледи.

В тази тема повече няма да се коментира наказанието ти.
kotaraka_eek
Темата тръгна в друга посока, само се заяждате и "изкривявате" казаното в цитати за достоверност.
Човек е отговорен за какво е казал (написал), а не за това как са го разбрали другите.
sisira
Не съм получила отговори на въпросите ми, затова аз все още имам какво да кажа. Продължавам от последният ми коментар.

vkehayov, това е добре казанао за Urnas: "Ха, никой не знае, доколко човекът е "начинаещ, и каkви са му възможностите. "
Няма да го коментирам, то стига.

kotaraka_eek, "Мисля, че добре те разбирам, sisira, но ти пак не си била засегната от цялата тази ситуация, а защитаваш трети лица" защо трябва да бъда директно засегната, за да взема отношение? Защо, типично по български, ако нещо не се е стоварило директно върху нашата глава, трябва да го подминаваме? Стоварило се е и върху мен, в първият пост го описах, като го нарекох Чуждият двор.

parler, Wind shear незнам какво означава, не говоря английски, потърсих в Goоgle, но, уви, превода не става. При "комшийте" аз все още за да вляза в сайта им, използвам Goоgle, дори нямам линк към сайта им, и последното нещо, което ме вълнува, е какво става там. Ти може би се чувстваш като член на Чуждия двор, но не си такъв, видяхме го, явно има и някаква междинна ограда, на която си се закачил при прескачането в Двора, и си останал там. Ти беше от предупредените, не от баннатите.

Bad_Nick "...имам усещането, че си си навила на пръста една идея ( за вътрешно сайтова сегрегация ) и ще си я развиваш докрай, без да слушаш доводите на другите"
Ако не чуя мнението на другите, то тогава за какво ми е дискусия? Точно в мнениието на другите са оговорите на въпросите ми. По въпроса за бана на "онзи индивид", поисках някой да ми го цитира, цитирам себе си: "Хубаво, ако сте прави покажете ми тук с цитати къде и кого Maknol обижда, ако е така, ако сте прави, ще намерите 15 минути да ми извадите цитатите тук. Самоче никой няма да го направи. Извадете нещо обидно, оборете ме, и ще се съглася с вас." Но до днес никой ненамери 15 минути, защо ли?
"Бях поставил точка по въпроса за бана на онзи индивид" това е форум, можем да засягаме всички теми, които ни интересуват, и не виждам защо и как някой просто поставя точка. Аз поставям въпросителна, това е същото, затова продължавам по темата. Bad_Nick, аз не се заяждам, не обиждам никого, затова хората сме различни, едни се заяждат, едни плетат интриги, едни обиждат, едни искаме отговори. Независимо дали ще отговорите колективно, или ще отговориш само ти. Или ще си останем с чакането на отговора...
Видях тук, в темата, гледните точки на много от вас, но още не съм получила отговорите на въпросите, които зададох в първият пост.

vseizvestna тука вече се чудя, да пиша ли, или просто да подмина...
Първо, оносно Old Schoo, аз специално нищо не разбрах, кой за какво говори и какво се бистри там.
Второ,"Прочетох много грозни нападки към човек, когото уважавам (да не повярва човек, че "избЕгалите" все още таят уважение към някого тук)- E-tle." Най-малко ме интересува в тази тема, кой на кого е фен и симпатизант. Vseizvestna може сама да отвори тема, в която да изкаже благодарностите си към определени личности. Tук не е тамата за това.
Трето: "Пишете на Спарк да ви направи модератори, но не плюйте малкото активни модератори." Абе тая vseizvestna не беше ли от друг сайт? Какво е тръгнала да ни дава съвети тука? Има си сайт, да си го гледа него. Чудя се, защо след като си отиде от тука, продължава да е на всяка манджа мерудия, и защо си мисли, че ние тук сме длъжни да я слушаме? Тя се премести в, както биха го нарекли тук "лагера на врага" а тръгнала да ни дава съвети???!!! Що не си гледа сайта, в който е, а виси тука и само се бута натам-насам? Мисля, че нейните коментари са излишни от темата, а и от всички други. Не смятам повече да ги чета или да им обръщам каквото и да е внимание. Момичето явно все още не си е начешело егото тук и затова е поостанало. Не е ли време да си върви в сайта, в който е? Не решаваме проблем, който по какъвто и да е начин я каксае, затова не виждам защо ни обременява с коментарите си. Някога четох дебели книги, в които добре беше описано как да разбираме човека, така да се каже, между редовете, и там добре беше отбелязано за името, котео всеки сам избира за себе си... vseizvestna, vse... vse... все... все...
Каквото и да напише от тук нататък в темата vseizvestna, а то със сигурност няма да е малко, като съдя по наблюденията ми до сега спрямо нея, не мисля да й обръщам повече някакво внимание. Да си търси сцената на друго място, в сайта в който е. Участието й тук е излишно на всички.

Phoenix за съжаление не можем да цитираме темата за Ной, не съм запомнила нещата до най-малки подробности, дори не помнех кой беше другият член на Унакс тийм, коментирал там, вие тук ми припомнихте. Както казах, за мен не беше важно кои са. Връщала съм се на тази тема, защото това, и банът на Макнол бяха едни от последните неща, които, както вече казах, ми припомниха отново, и отново, че се намирам в Чуждия двор. Нека не се повтаряме в казани вече неща.

0ld SCho0l тук явно става въпрос за неща от далечното минало. Незнам защо присъстват в тази тема.

Така...
Maknol и Bad_Nick... тук вече май ще намеря отговори на част от въпросите ми. Благодаря на Maknol, че ми помогна за това с извадените цитати. Ще обърна специално внимание на един:
"(May 2, 2014) parler - Повечето идват тук и си пишат каквото им е на сърце в прав текст, без недомлъвки.
(May 2, 2014) Bad_Nick - Това е право на всеки потребител тук."

Някъде сме го позагубили правото, не е останало за всеки потребител. За някои може, за други не. Както виждам, модераторите добре работят, но когато нещата са в тяхна изгода, когато касаят тях. И работят така, че на тях да им е угодно. Ето това е Чуждият двор-нещата се нагласят според лични интереси на определени хора, останалите... ми трябва да се нагаждаме спрямо тях, и да сме им угодни, ако не го правим-лесна работа, те минават след нас и почистват. Коментари, почти цели теми, потребители...
Сега Bad_Nick казва, по скоро нарежда: "В тази тема повече няма да се коментира наказанието ти." (към Maknol) Защо? Защото Bad_Nick така решава ли? Нали форумът на Унакс е поле за свободна комункация? Водим дискусия, а ни се нарежда за какво можем да говориме и за какво не? Само модераторите ли имат право да говорят свободно за каквото искат? Ми направете ни с Maknol модератори, за да можем да довършим дискусията, иначе не виждам как. Или освен аз ще продължа, с риск да бъда, предполагам банната, защото не спазвам нареждане на модератор-да мълча по тази тема.
Никой не ми извади някакъв цитат, където Maknol обижда, явно няма такива, той сам ми показа тук защо е баннат-засегнал е веднъж лично модератор. И затова явно е бил баннат в последствие, защото видяхме, че в равния спор с parler, само единият отнесе бан.
А всъщност, модераторите не трябва ли да са най-търпеливите хора тук? Не би ли трябвало те да са тези, които най-вече да поддържат добрия тон в сайта, да се стремят към него, и да са за пример на останалите. Поне съм останала с такова впечатление, от опитът ми по тракерите, че модераторът трябва първо да се старае да потърси добра комуникация. И че трябва да бъде за пример в един сайт. В това, което засегнах единият ни е дал пример за диктатура от страна на модераторите, другият за цензура. Не го казвам, за да ви засегна лично, не търся нищо лично в това, което пиша, но не съм ли права? Не съм водена от лични подбуди, ако бях водена щях да пиша по по-различен начин. Това за мен е дискусия относно сайтът, затова и на Bad_Nick изпратих субтитри с добър тон, не съм написала нищо тук за да се заяждам с някого от вас. Не си падам по тези неща. За мен това е дискусия, ако някой го приеме по разичен начин, то значи говорим на различни езици.

Цитирам Maknol: "Темата не е специално за ЮТ, надявах се поне "активен" модератор като теб да го е разбрал, темата е за протежета и останали."
Да, това е, за това написах темата.
DaryG
Реших и аз да се обадя по темата за чуждия двор. Както аз виждам нещата, сайтът е разграден двор, в който всеки, който иска, влиза и прави, каквото му скимне. Някои садят цветенца, други - марули, трети са си оградили някакво място, за да са сигурни, че техните марули и цветенца са органични (визирам Отбора), четвърти се отбиват набързо, за да облекчат диарията си. А както всички знаем, оставеното от последните мирише и не гали окото. Тук се намесват модераторите, чиято отговорна, нелека и неблагодарна задача е да почистят и ако могат, да спрат болника от последващи фекални изяви в двора. Тъй като аз лично съм сеираджийка (т.е. явно харесвам вида и аромата на оставеното от четвъртата група хора), намирам, че модераторите са твърде строги в почистването и превантивните мерки.

Но доколкото разбирам, проблемът на сисира е, че модераторите намират, че нечии акита миришат по-малко неприятно от други или че са взели някоя маруля или рядка орхидея за аки. За мен това е нормално, защото и модераторите са хора и гледат субективно на нещата, а всички знаем, че колкото глави има, толкова и мнения. Това, което за едни е тор за растенията, за други си е чисто и просто лайно. Затова и винаги ще има недоволни или почувствали се онеправдани в даден момент.

Ще дам следния пример: В темата има коментари, който нямат нищо общо с нея. Сисира (като създател на темата) може да поиска да бъдат изтрити, защото я "мърсят". Ако някой модератор ги изтрие, написалите ги ще се почувстват засегнати. А ако модераторът не го направи, сисира ще се почувства засегната. Винаги някой губи и твърдо не мисля, че губещите са само хора извън Отбора.
peterx
Хубава дискусия заформихте. Виждам обида, нападки, внушения, лицемерие, интригантстване, оправдания и най-важното - всеки си дърпа нанякъде, държи на своето и никакво доближаване на гледните точки, да не говорим за достигане до решение.
С две думи - напълно типичен форум smile.gif

Самата тема е ползотворна, не само с показването на известно раздвижване в сайта, но и за "ръководните" му кадри, които могат да си вземат нужните поуки.
"Чуждият двор" стана много популярен израз, който явно изразява усещането на част от потребителите на форума. На мен обаче повече ми допада тезата на Дари за разградения двор. Дали това е добро или лошо, оставям на всеки да прецени за себе си. За съжаление трудно се постига истинска свобода на себеизява, без да се прекрачва границата към слободия и своеволия.

Моята препоръка е следната:
1. Запознайте се с правилата на форума:
http://subsunacs.net/ib/index.php?act=SR&f=19
2. Ако някой нарушава въпросните правила, обърнете се към модератор:
http://subsunacs.net/ib/index.php?act=members&filter=9
Както виждате, половината (а не всички) са от Унакс Тийм.
3. Ако модератор е нарушил Вашите права без основание, обърнете се към Spark.

Ако няма резултат, пишете подобни теми wink.gif

Винаги е възможно да има проявено лично отношение от страна на модератор - примери колкото искате.
Търпиш, бориш се или се махаш. Ще ми се добрият тон и справедливостта да не са кауза пердута...

Колкото до мненията кой какво да превежда и на кого какви съвети да дава - всеки е свободен да го прави. Без значение дали е от отбора или не. Вътре отношенията ни са други, а навън - всеки изразява личната си позиция. Но крайното решение за превода е на самия преводач. Точка.

И накрая вместо да говоря за магията на превеждането, ще споделя една своя мъничка мечта - само ако можеше малко повече хора да поглеждаха отвъд собственото си его...
E-Tle
Поради факта, че съм намесен между "шамарите", бих искал да кажа няколко думи.

Кехайов, кой какво си мисли, са си "лично негови извращения" /лек цитат от комиците/. А напоследък все по-малко почват да ме вълнуват. За процентите в темите, да, трябва да има - фиктивни теми не трябват на никого и да чака напразно за дадено заглавие.

Сисира, няма как няколко гледни точки да се припокриват напълно. Хора сме. Темата в Ной съм я зачистил с причина, но не заради отбора, а заради прохождащите преводачи. Няма вероятно как да си наясно или от страната на преводача, за да знаеш какво ще ти е ако прочетеш всичко изписано в темата си. За да не бъде тенденциозна чистка, разчистих цялата. Дамебрата не е бил под ничия протекция, просто късно се усети екипът. Всеки един модератор отговаря пред администратора и може пак да си стане потребител по негова преценка. Относно правото на всеки един да се изказва, го има, но нали разбираш, че пълното право никъде го няма. На улицата ако обидиш някого, утре ще ти е заформил дело и ще си с бонус призовка.

Кой, защо и колко си носи наказанието, а също колко задълбочено да е обяснението по въпроса, си е до лична преценка на екипа, като всеки си носи отговорността от действията.

Също така ще помоля да се спре с интерпретациите и тълкуванията по действията ми. Питайте, не мислете какво е мислил, че си е мислил някой.
vseizvestna
Цитат(sisira @ 7 May 2014, 11:32 AM) *

Сакън! Недей разсъждава много, щото твоите разсъждения се превръщат в развален телефон, пълен с лъжи!
P.S. Това, че се прехвърлих в друг сайт не значи, че не ме вълнуват нападките към хора, които уважавам. Изсипа един тон разсъждения за чуждия двор, но май и ти се опитваш да "разграждаш" дворове. Къде пише, че ми е забранено да коментирам тук?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.