Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Начинаещ в субтитрите - как да започна?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
LiliDimitrova
Здравейте на всички!

Много се надявам да намеря малко помощ тук и съвети от потребителите на този форум. Преводач съм с английски език, занимавам се основно с това вече дълги години. Имам голямо желание да работя и върху субтитри. но за тази цел (тъй като разбрах, че общо взето за субтитри не се заплаща особено в нашата държава) ще ми се наложи да се понауча постепенно сама.
Молбата ми е дали може да ме ориентирате в някакви безплатни програми за поставяне на субтитри и някакви източници като статии или форуми, където човек може да почете малко повече по въпроса. Самите изисквания за поставяне на субтитрите ги намерих като правила и участвах в превода на един от наскоро нашумелите филми, но там таймингът и самите реплики на английски вече бяха вкарани във филма. Просто ми беше изключително интересно да работя по този проект, нищо че беше без заплащане smile.gif и имам желанието и мотивацията да задълбоча познанията си, ако това е възможно.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Хубав ден!
beljata
Виж ТУК и ТУК

bgsubs.gif

LiliDimitrova
Цитат(beljata @ 20 May 2016, 09:03 AM) *
Виж ТУК и ТУК

bgsubs.gif

Много благодаря!
Bad_Nick
Успех в начинанието!
И ако имаш въпроси, не се колебай да ги зададеш.
LiliDimitrova
Цитат(Bad_Nick @ 20 May 2016, 06:47 PM) *
Успех в начинанието!
И ако имаш въпроси, не се колебай да ги зададеш.

Благодаря,

имам един въпрос, с който се боря от почти два дена и не мога да разбера къде греша. Свалих програмата за субтитрите, свалих субтитрите за един филм, но самото видео на филма не ми го отваря. Свалих и видео кодеци, вероятно там в настройките нещо не мога да задам ли? Чета и търся отговор на този въпрос, но все още не намирам разрешение. Ще ми е от полза всякакъв съвет, благодаря!
Spark
Махаш кодеците, които си качила.

Свали си LAV Filters от тук: http://www.videohelp.com/software/LAV-Filters
От първият (Direct Link) задължително, защото са 32-битови кодеци, каквато е и програмата. Без значение, че Windows-a ти може да е 64-битов. 32-битова програма може да ползва само 32-битови кодеци.
Инсталираш и после от Start Menu - LAV Filters - Configuration избираш кои аудио/видео формати да се отварят през тези кодеци.
dancho00
Аз предпочитам „VisualSubSync“. С нея тайминга си го правиш сам и то за нула време, буквално! Но все пак може да си добавиш оригиналните субтитри на заден фон, с които да си помагаш.
Просто маркираш частта от аудиото, „add subtitle“ и готово.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.