Приятели, направих грешка.
За първи път не изгледах филма, преди да го преведа. По едно време днес ми идеше да се откажа.
Не защото филмът не е смешен. Не защото са 2500 субс.
Защото българите имаме гордост и не трябва да правим компромиси с нея..
Превел съм филма до 1/3. Пълно е с турски патриотични послания. Ок, ще кажа, филмът си е турски. Но когато турския национален отбор отива в Македония, а главния герой заяви, че турците нямат право да се посрамват в земи, които 600 ( ! ) години са били техни, ми дойде в повече. Мислех да хвърля и мишка, и клавиатура, и да прекратя превода.
После се замислих, сипах си една водка, баннах 3-4 потребители в унакс

Шегувам се за водката.

Всъщност, за бановете

Ще довърша превода на филма. Дадох си сметка, че никой няма да повярва да ердоганската демагогия, която по някакви ( по финансови, предполагам ) причини, се е вмъкнала даже и в подобен филм. Турският Бай Ганьо се продаде на Ердоган. Как да го виня този човек? В държава, в която затварят журналисти, какво да направи дебелия идиот с керемидената ризка?! Пред Диарбекир е избрал да направи петица на филмовата си поредица. Предполагам, че нататък ще е още по-гадно, ако съдя по трейлъра.
Няма да изгледам филма до края, преди да го преведа. Ще се изненадвам заедно с вас.
Гледайте го, посмейте се, но и мислете.