По моему хич го няма, да не говорим колко е бъгаво. За постоянна работа не става, като за многоплатформен софтуер май е нормално.. линуксчиите има с какво да се гъбаркат поне, сигурно се радват че има алтернатива на ем-плеъра.
Интересното само е стрийминг сървъра..макар, че едва ли е нужен на масов потребител, към който реално е насочен продукта...
Лични оценки и обосновка:Функции: 4/10Липсва множество функции които има всеки съвременен софтуерен плеър.
Примерно клиент ориентирани настройки. Корекции за субтитрите (тайминг). Интеграция в системата.
Не могат да се настройват позициите на субтитрите, няма скалиране и корекции на формата на картината.
Няма настройка на филтри и графи, но това не го броя.
Не съм пробвал ТВ приемане, мулти монитор, и стрийминг (не видео лан). Не съм сигурен дали изобщо работят.
Макар да изглежда, че поддържа всичко, дефакто само най-разпространените формати се плейват.
Интуитивност и интерфейс: 2/10Оупън файл диалога е жалък опит за оригиналничене. Защо всеки се опитва да открие по-топла вода?! Явно е било удобно на разработчиците отначало, аз обаче се изнервих многократно на разликите му от това с което съм свикнал..
Никакви възможности за донастройки на уин интерфейса.
За сметка на това смяната на целия модул на интерфейса (не само скина!) и концепцията за активирането на допълнителни интрефейси (май е само друга дума за плъгин) може единствено да надърви адвансед ГнуСи програмист, който 90% от времето си прекарва в някоя текстова конзола пишейки оупън сорс код с емакс. Втория интерфейс (с поддръжка на скинове) при мен забива. Бтв тва не е изобщо някаква нова и оригинална концепция, не знам защо са се ориентирали към нея при условие, че за толкова много години, толкова много софтуер я избягвал... то си има едно правило: щом е старо и никой не го ползва, значи не струва..Все пак множеството интерфейси объркват обикновения потребител и той се отказва от софтуера, защото му е много сложен..
Адвансед режима, в който може да се наглася яркостта на картината (показателно, колко пък е "функционален" стандарт режима, щом няма такава елементарност...) е толкова бъгав, че ме е страх да не го бутна накриво. Редовно забива целия плеър. Особено еквалайзерите. Един съвет - не ги бутай! Освен това панелът заема толкова много място, че половината филм се скрива от екрана, на няколко филма не успях да си настроя картината, просто защото буквално не виждах какво настройвам.. Фулскрийн режим на работа няма..
Оригиналност: 6/10Като изключим шегите на иновативния интрефейс...
Видео филтри, яко, но точно за по 1 сек, докато видиш какво правят...току забие..давам 1 т. за това.
Давам 5 т. за стрийминг сървъра. Може да е полезно в много случаи. Но за масовият домашен потребител е безсмилено. Можеш да се направи локална телевизия примерно в студентските общежития. Има една подробност.. колкото и да е бърза връзката и тя си има предел..през 100мбит мрежа може да пуснеш DVD филм на 10човека макс...
Стабилност: 3/10Виж по-нагоре
Бързина и ресурси: 10/10Браво!
Ако не броим забивите за забавяне и при условие, че няма скинове
софта е много бърз и пъргав.
Най-радва, че ползва 1 рам+6 виртуална
Като цяло
оценка: 4/10 - Достатъчн зле за да не му дам шанс близките 1-2 години. Има множество по-добри плеъри.
Лична класация (в % е колко често го ползвам):
1.MV2player 8/10 - няма -1 заради кичозния интерфейс и -1 за някои бъгове. за 75% от филмите го ползвам. Нещо програмиста го е позарязал

2.subedit-player 7/10 - 10% за редакция на субс.
3.TCMP4, the core media player 7/10- малко по-добро и по-евтино($10) от bsp макар и с малко "чужда" помощ плейва почти всички медийни формати които съм чувал някога. Липсват му някои глезотии. не го ползвам но следя развитието от близо. плейва AC3 и матроска.
3.bsplayer 7/10 - 2% само за AVi и тоако нещо съм омазал и MV2 забие.
4.radlight 4 alpha 7/10 - има голямо бъдеще.
5.powerdvd 6/10 - 5% ползвам го за защитените филми на дисни. И заради ДВД графа който инсталира. Платен е

6.MediaPlayer10 6/10 - 2% заради специфичните М$ формати.
7.ViPlay 5/10
8.microDVD 5/10 - старо, но оттам тръгва всичко..
9.winamp(за филми!) 5/10 - 1% случайно ако няма друго.
10.MPclassic 5/10 - малко повече екстри към МП6
11.MediaPlayer6 5/10 - 1% когато тествам нещо, това е най бързият и лек АСФ, МПЕГ1 и МПЕГ4 плеър просто защото функции...никакви.
_____ надолу не стават за ежедневна работа
12.zoom 4/10 - искат пари за бъгав софт с грозен, странен и тромав интерфейс?!
13.vlc 4/10
14.QT, Real и Musicmatch 3/10
15.xvid 2 - 3/10
16.divx player 2/10 - само 2 бутона на кръст, даже субтитри няма, а в пъти по-тежко от МП6!
___
за субтитрите на Видео лан : в оупън диалога за Файл под името на файла
има едно [ ] Subtitles
[Settings...] кодировката е WIN-1251 (CP-1251) (може макар и рядко UTF-8)