Rio (2011)




Изтеглени: 1026 пъти

dijon : 5

beljata : 5

Съдържание на архива със субтитри

Коментари

Катя
09.05.2011г. 14:28

Пишете мнението ви за субтитрите имам предвид като превод. Това са ми първите и ме интересува как съм се справила, а това може да стане ясно от вашите коментари. Дано да са ви харесали. :)

bpa
09.05.2011г. 19:41

Аз стигнах само до техническото оформление на субтитрите. Проверих ги с общодостъпните за това програми и не събрах сили да продължа нататък. Моето верую е, че дори и превода да е перфектен, и да е уловил и пресъздал, и най-тънките моменти правилно, когато е на ниско техническо ниво, целия труд изглежда някак си напразен или поне на мен ми изглежда такъв. Нямам за цел да те обезсърчавам. Наистина ти желая много успехи на това ”поприще”, но ще си позволя да цитирам вече общоизвестното клише: “Първо прочети темите за техническото оформяне на субтитри”, колкото и това да ти се струва маловажно. Убеден съм, че след овладяването на тази тънкост ще постигнеш доста по-лесно целта си.

Катя
10.05.2011г. 12:57

Оооо относно техническото оформление знам, че съм объркала на доста места, но понеже разполагах с малко време, а трябваше да ги кача възможно най - бързо, а заради португалския много се забавих просто нямах време да оправям техническите подробности, въпреки, че като го гледах с мойте субтитри тези "маловажни" технически подробности ме дразнеха. Мисля обаче, че като за първи път ми е простено. Оттук нататък ще е по - лесно. :) Трябва да се учим от грешките все пак.