Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз съм крадец на субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2
Bad_Nick
В началото на месеца, в отборната тема на ПАРТИЗАНИТЕ wtf, лицето BestRipper от subs.sab.bz обвини мен, отбора ни и целия ни сайт в кражба на субтитри. Използва... хм, нелицеприятни изрази по мой адрес, по адрес на колегите ми и на хора от унакс, които уважавам. Аз му отговорих в отборната ни тема, като се постарах да запазя добрия тон. BestRipper отнесе 1 месец бан тук за "уважение" към колегите.
На следващият ден му писах в саб, с нормален тон. Исках да разбера на какво се дължи острата му реакция. Това, че ме е засегнал лично не е важно. Отговорът на това лично беше подобен изблик на гняв към всичко, свързано с унакс. Епитетите и квалификацията бяха радост за окото на всеки познавач на родния ни език, но нецензурни думи липсваха. Аз тогава си затраях.
Оня ден му писах, за да му напомня, че му остава седмица до края на бана му тук и поисках от него или да докаже с факти, че някой член на отбора ни ( бивш или настоящ ) е крал субтитри ( от който и да е сайт ) или да се извини на отбора ни. Все пак неговият пост е в нашата отборна тема и е редно да сметна, че обвинява някой от нас.
Отговорът му надмина всичките ми очаквания. Видиш ли, понеже превеждаме в сайт, който се обитава изключително от крадци на субс, като се почне от Spark и се стигне до потребителя, който утре пръв се регистрира, нямало нужда да се извинява. Причината обаче е покъртителна - понеже в унакс са само крадци, значи или и ние сме крадци или да се махнем от унакс, за да ни уважават. Факти за кражби на нашия отбор обаче не получих, а и как ли бих могъл?!
Нарочно перефразирам материала, който четох на лична. Смятам, че мога смислово да го предам по-добре от него.
Такааааа... А сега? Значи "без вина - виновни". Само, че в някой друг филм.
Ако някой не знае кой е BestRipper може да види профила му в саб. Част от "Глобалните Модератори", демек един от шефовете там. Според мен ( а и според други хора ) има доста да учи в сферата на личните отношения. Язък, че е около моите набори.
Обърнете внимание на ранга му: "Хардлайнер страшилище ( Див тоталитарист за ужас на мнозина )". Аз толкова дълъг и празен ранг не бях виждал. Редно е да му напомня, че още от XIII Конгрес на Партията е ясно, че важни са не думите, а делата.
Какво остава за нашия отбор обаче? Ние сме крадци и лъжци ( защото лъжем, че не крадем ).
Мога да изтърпя да чуя по свой адрес всякакви дивотии на тема клубни пристрастия, японска кухня и крикет. Но няма да позволя никой, пък бил той и BestRipper ( wtf is BestRipper ) да нарича крадци мен и хората от отбора.

Фактите : BestRipper не можа да посочи с факти, че член на отбора ни е крал субс. BestRipper ни обвини в кражба. BestRipper не пожела да се извини на отбора ни.
Изводът : BestRipper е долнопробен ЛЪЖЕЦ!
Препоръки към него : Ако беше спал с юристка щеше да знае, че понятие като "колективна вина" не съществува.

Моето лично възмездие е, че правя и ще правя по добри субс от него, колкото и да се бара на стар играч. Разликата между мен и него са 2 вагона книги, както казваше Божидар Димитров.
ashley
Аз мога да ти посоча субс, които пък subs.sab.bz, са откаднали от нас, по-точно техен потребител.
Това е осма серия на Dollhouse (Куклена къща), субтитрите излязоха първо тук в унакс а два дни по-късно в сабс. Като бяха напълно същите, само името накрая променено на този дето е превеждал.
Мисля, че са се малко объркали, кой от кой краде laugh1.gif
Bad_Nick
И отборът Хел Крю не превежда, а само краде. Нали всички сме от унакс, а тук сме само крадци!
ashley
Цитат(Bad_Nick @ 26 Aug 2009, 02:05 AM) *
И отборът Хел Крю не превежда, а само краде. Нали всички сме от унакс, а тук сме само крадци!

Не им се връзвай на тия смешници laugh1.gif
Кражбата е много относително нещо dry.gif
insomnias
Аз на господина му казах какво би се случило в реала с тези негови претенции, макар че си запазих едно съмнение... че биха го оправдали поради смекчаващи вината обстоятелства, т.е., поради невменяемост.
Разбирам твоите чувства, предизвикани от получения от теб боклук в пощата ти, но мисля, че е излишно да коментираме някой, който не може да разговаря, а само да плюе. Всеки опит за нормални отношения с такова същество са обречени предварително на провал. Все пак, дано се лъжа smile.gif
Но ако въпросният господин отново се появи да нацапа форума с беса си, просто ще си го отнесе завинаги, и на никого няма да липсва smile.gif Единственият оставащ вариант е да поднесе точна и конкретна информация, без обиди и без злост. Противното би означавало само безкрайни скандални тъпотии smile.gif А такива няма да бъдат толерирани тук.
Кой знае защо, се надявах на извинение от негова страна, но след споделеното от теб... сбогом, безкрайно смели мечти за нормално човешко поведение smile.gif Е, никога не е късно човек да се раздели с илюзиите си smile.gif
Bad_Nick
И аз се надявах, че ще постъпи като пич. Да дойде тук и да каже - има проблемни елементи в унакс, но понеже писах в отборната ви тема се извинявам на отбора ви. Не е редно да цитирам ЛС, но му писах, че ако се извини за грешката си ще заслужи уважение и хората тук ще го оценят. Мъжка постъпка е да се извиниш, когато си сгрешил, а не когато продължаваш да упорстваш на инат. Ама пуста злоба към унакс.
Да ме обвинява мен! Аз една буква не съм заимствал и никога не съм имал претенции къде ще се качват моите субс.
BestRipper e още една важна причина да не бъда част от саб.
SlashFTW
A то к`во? Повечето "изпечени" преводачи от саб не превеждат правилно изобщо. Добре, тук свободата на субтитрите е по-голяма - никой не проверява тайминг, дължина субтитри на ред и тъй нататък. Така обаче има поле за изява на начинаещи преводачи. В саб какво - супер велики. Ама "про"-тата не знаят английски?! Мани бегай
In_the_hell
Нормално е да има съперничество между два конкуриращи се сайта, но да се изказват такива обвинения, това е вече сериозно.Като обвиняваш някого или някои в кражба, докажи го.
Има ли значение в кой отбор си или за кой сайт правиш субтитри, целта на всички преводачи е една и съща (в повечето случаи). Не разбирам предобеденоста и омразата на тези от саб към преводачите тук. Това, че вероятно може и да има крадец (крадци) тук не ни прави всички крадци.
Всичко това са глупости. Злобни коментари от злобен човек, който се опитва да обаоснове омразата си (или каквито чувства изпитва) към този сайта или конкретно към Партизаните.Защото не може да кажеш "мразя" или "не харесвам" ... нещо, само ей така, трябва да има причина. Е човека си я измислил причината, сега може да си злорадства на воля, а ние да се гневим тук.
Разочаровах се от саб преди, сега още повече, на тези хора винаги нещо им пречи.
masterdeath
Няма за какво да се ядосвате просто знайте,че САБ са били и винаги ще бъдат една крачка след Юнаците.Яд ги е защото тук излизат повече субтитри,а ако сте обърнали внимание от известно време там се набляга повече на сериали.Така че с гордо изправена глава "Юнаците" могат да продължат по своя славен път,нали wink.gif
smallworld
Цитат(ashley @ 26 Aug 2009, 01:57 AM) *
Аз мога да ти посоча субс, които пък subs.sab.bz, са откаднали от нас, по-точно техен потребител.
Това е осма серия на Dollhouse (Куклена къща), субтитрите излязоха първо тук в унакс а два дни по-късно в сабс. Като бяха напълно същите, само името накрая променено на този дето е превеждал.
Мисля, че са се малко объркали, кой от кой краде laugh1.gif

И къде са въпросните субтитри?

SlashFTW, in_the_hell, masterdeath, обърнете внимание, че и вие слагате всички в саб под общ знаменател, както роптаете срещу това, че "всички в унакс са крадци". (за протокола, не твърдя последното)
In_the_hell
Цитат(smallworld @ 26 Aug 2009, 05:11 PM) *
SlashFTW, in_the_hell, masterdeath, обърнете внимание, че и вие слагате всички в саб под общ знаменател, както роптаете срещу това, че "всички в унакс са крадци". (за протокола, не твърдя последното)

Да руптая срещу саб мога, след като обвиняват сайта и колегите ни от отбора на Партизаните, които ми изглеждат много сериозни хора и професионалисти в тази сфера. Но в никъкъв случай не поставям всички в саб под общ знаменател, там има доста добри преводачи.
stdoominic
BestRipper обожава нашия сайт, но не знам дали ще спечелим нещо, ако му откликнем с взаимност. Да не превръщаме задочния спор между него и Bad_Nick в повод за размяна на любезности. Все пак има хора, които качват преводите си и на двете места, има и преводачи от двата сайта, които работят заедно.
ashley
Цитат
И къде са въпросните субтитри?

Напиши Dollhouse - 01x08 на търсене в унакс и после в саб, свали субс и виж дали не са напълно същите, само името накрая е добавено, dumbeto или нещо такова беше laugh1.gif
А и тук в унакс, говоря за субтитрите на dechi, защото има два превода на тази серия dry.gif

А ти какъв се явявш иначе laugh1.gif
Адвокат на саб laugh1.gif laugh1.gif

И грешно си разбрал нещо, разбира се и в саб има много добри преводачи, никой не е казал обратното.
Stone
Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изкуствени и несъществуващи вражди между двата сайта?
Както виждате отдавна никой от саб не идва да се драчи и заяжда с вас тук. Донякъде разбирам реакцията на Рипъра, защото в случая са цитирани негови постове в правилата на отбора и той приема това за един вид плагиатство, съчетано с малко неподходящото изказване, че ние едва ли не сме присвоили тези правила, като всъщност е точно обратното - вие сте ги цитирали и сте добавили още неща. Но няма смисъл да се задълбаваме в подобни дребнави дискусии - лично за мен по-важното е, че все повече хора превеждат и спазват някакви правила за качествени субтитри и кой откъде ги е взел няма особено значение - нито тук, нито при нас тези правила и критерии са тайна wink.gif

Само държа да отбележа, че в саб плагиатството е непростимо и всеки, който бива заловен в такова, бива изгонен завинаги. Не ме питайте по колко човека седмично гоня заради плагиатство, като повечето субтитри са сваляни от тук - всички наши валидатори първо проверяват дали субтитрите не са взети от унакс. Разбира се, случвало се е да пропуснем някои, но не е имало случай, когато бъдем уведомени, да не вземем мерки (субтитрите се трият от сайта, а плагиатът бива изгонен).

ashley, субтитрите на дъмбето нямат нищо общо със субтитрите качени тук - истината е, че един друг борец за слава беше качил субтитрите на dechi, те бяха одобрени, но грешката беше поправена бързо - субтитрите бяха премахнати от сайта, а плагиатчето си получи заслуженото wink.gif

Моля ви, престанете с тези словесни и недостойни войни - никой не печели от тях. Всички превеждаме безмъзмездно и ако си мислите, че на 14-годишния потребител бай онзи от замунда му пука кой е превел даден филм, жестоко се заблуждавате - за него е важно да има некви сОПтитри...

Благодаря за вниманието.
Bad_Nick
Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 07:59 PM) *
Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изкуствени и несъществуващи вражди между двата сайта?
Както виждате отдавна никой от саб не идва да се драчи и заяжда с вас тук. Донякъде разбирам реакцията на Рипъра, защото в случая са цитирани негови постове в правилата на отбора и той приема това за един вид плагиатство, съчетано с малко неподходящото изказване, че ние едва ли не сме присвоили тези правила, като всъщност е точно обратното - вие сте ги цитирали и сте добавили още неща. Но няма смисъл да се задълбаваме в подобни дребнави дискусии

Stone, теб не те знам, друже.
Всички от саб, които до момента писахте в тази тема, къде бяхте когато BestRipper ни повече, ни по-малко обвини отбора ни в кражба на субс и използва грозни думички по мой адрес и по адрес на tiki? Да не говорим за подписа на BestRipper, свързан с откровени обиди към tiki, който подпис модовете ни изтриха. Само един човек от саб ми писа на лична с нещо като примирително извинение.
Нека ти задам един хипотетичен въпрос - Ако аз бях нахлул в саб и обвиня някой, че краде субс без доказателства, щяхте ли всички да си замълчите или щяхте да ме пъхнете на кучето у дупето?

Срамното, Stone, е че вместо в тази ситуация да си затраете, хора от саб, които не са писали от години тук, се чудите как да оправдаете постъпката на BestRipper. Всъщност, аз точно това и очаквах. Не усещате, че изпадате в положението на онова хлапе, дето седнало да ака, а си търси филията.

И за да е ясно на всички. Аз съм тук за да превеждам. Поддържам връзка с хора от саб. Знам, че и в саб има чудесни преводачи и искрено ценя продукциите им. Някои от тях са ми колеги в Отбор Субтитри на замунда. Целта ми не е да се заяждам или да всявам раздори. Никога не съм имал претенции къде ще се качват моите субс, след като ги пусна в унакс. Но и няма да допусна никой да ме нарича крадец и по този начин да омаловажава труда ми.
ashley
Stone и ти си още един от защитниците laugh1.gif
Няма лошо, само не се опитвай да ни налагаш мнението си wink.gif
Stone
Bad_Nick, за съжаление някой удобно е затрил дискусията и в момента каквото и да си говорим, ще е по спомени и импровизации кой какво точно е казал laugh1.gif

Не защитавам и не оправдавам никого - всеки си има глава на раменети и носи последствията от постъпките си - обадих се, просто защото винаги ми става ужасно неприятно, когато се заформи подобна враждебна дискусия. Гледам, че се намесват хора, които при нас са по-ниски от тревата, а тук използват ситуацията да започнат да ни плюят... Това е неприятното - една дискусия за контректно нещо, което вие двамата с Рипъра можете да изясните, отприщва странични негативни настроения.

От отговора ти виждам, че продължаваш да си настроен негативно, но ти ако си пич, би си признал (дори не тук пред всички, а пред себе си), че малко се изхвърли с изказването, че сме приели вашите правила smile.gif
Приемам, че може да си го казал шеговито. Разбираш ли, понякога от едно подобно дребно и недомислено изказване някой се впряга и се започват едни безкрайни и ненужни полемики, които не са полезни никому wink.gif
Надявам се да осмислиш написаното и да не продължиш с рогата напред.

Със здраве
insomnias
Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 07:59 PM) *

Странно обръщение... но, направо по въпроса: "продължавате" е ключовата дума. Когато някой предизвиква вражда, вместо да си изясни проблема, който го вълнува, на лични, някои от вас започват с "докога ще продължавате" smile.gif
За мен лично не съществува никаква вражда - всеки е добре приет тук, стига да спазва ЕДИНСТВЕНО правилата на нормалното общуване. Самата аз бях банната някога от саб (и то пак за същото ми непримиримо отношение към двойното мерило на саб - всеки, осмелил се да продума и думичка срещу саб, отнася дебелия край, но пък в собствения ни сайт се чувствате страшно свободни да обиждате домакините си!?), но това не ми пречи да харесвам доста от хората, които превеждат и за саб. Само че поведението на няколко човека от вашия сайт тук, говори за двуличие. Нека ви напомня само това неписано морално правило: "Не причинявай другиму това, което не искаш на теб да сторят".
Крадените субтитри не са изключение никъде, но ми е интересно по какъв начин се приписва кражба само на юнаците. Понеже вие като баннете някого и той идва тук? Ами в това не виждам престъпление smile.gif Поне докато не открадне и качи субтитри тук. А тогава се прощава и с този сайт. Толкоз просто и логично... но нали някой трябва да притежава тази простота на мисленето и тази логика, за да се досети. На всичкото отгоре - били сме откраднали сайта, че и чата smile.gif Баси как съм се смяла на това! Всеки, който е имал вземане-даване с IPB, ще падне от стола, като го прочете smile.gif А и всички останали претенции от страна на рипъра са толкова нелепи, но написани с толкова злоба и омраза, че това "приятели" отгоре направо звучи като подигравка. Та не знам защо си правите труда да пишете тук, като най-простото нещо, което можете да сторите, е да признаете, че човекът се е изхвърлил толкова много, че чак и вас ви е хванало срам smile.gif А може би сте съгласни с него? Тогава какъв е онзи медец, капещ, не - течащ, от думите ви?
Е, Ники, няма как, братче, ще си минеш не само без извинение, но и ще бъдеш виновен в "продължаване разпалването на несъществуващи вражди" smile.gif
Иска ми се да направя един разбор на "враждата", но от умора едва гледам, та може би довечера, като ми просветне малко пред очите, ще си направя труда и удволствието smile.gif Защото ми се иска веднъж завинаги да се спре с тези глупотевини. Разправят, че семейните скандали освежавали връзката smile.gif Не им вярвайте smile.gif Точно затова ще понапиша повече, заради онези хора от саб, които искат такива. И да разбера и аз, защо така декларираните от всички доброжелателни слова "ние си превежадаме, вие си превеждате и нямаме какво да делим", не се разбират от всички. Защото май има няколко човека, които не са на това мнение? smile.gif

Ееее, дявол да го вземе! Някой е изтрил онзи бест-селър на бест-рипъра. Както и да е, който го е чел, знае за какво ставаше дума и какви изрази беше изпозвал.
Stone
Ясно, вашата неприязън към саб е по-силна отколкото осъзнавате - съжалявам, че изобщо се обадих...

Ето най-пресният пример за плагиатство от ваш отбор. Без коментар...
insomnias
Този пост доказва единствено вашата неприязън smile.gif Аз нямам такава. Имам само непоносимост към лицемерието и двуличието. Можете за си приказвате колкото искате срещу нашия сайт, но когато го правите по този начин, си проличава отношението.
Много добре знаете, че тук само един човек се занимава с проверка на всички субтитри - огромно количество, между другото - така че плагиатстващите диванета биват наказани след като му бъде подаден сигнал за това, и фактите проверени.
Не ви прави чест, наистина.

П. П. Ето че покапа и отровата smile.gif
SlashFTW
Цитат(smallworld @ 26 Aug 2009, 05:11 PM) *

Не слагам никой под знаменател, просто казвам факти. Забелязвал съм груби грешки в превода на хора, които се водят за мастърите на преводите в България. Според това, което чувам за изпълненията на BestRipper, мнението ми за саб още повече се промени.

А това, че юнаците били откраднали форум чата на саб направо ме разби. Писал съм достатъчно в чуждестранни форуми, които са създадени много преди саб да е заплануван, а и на мен този тук ми е 10 пъти по-удобен за използване. Това си е просто лично мнение, да не помисли някой че са опити за подпалване на някаква безсмислена вражда. wink.gif

Както казват хората по MMORPG форуми, "pics or didn't happen". Не може да претендираш за някакво, хайде да не казвам, величие, и в същото време да се държиш като махлен, без да имаш никакви доказателства. Не прави чест и на сайта да защитава идиотски постъпки, вместо да накара човека да си признае ЧЕ Е СГРЕШИЛ и да постъпи с малко достойнство, като се извини.
Bad_Nick
Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 09:01 PM) *
Bad_Nick, за съжаление някой удобно е затрил дискусията и в момента каквото и да си говорим, ще е по спомени и импровизации кой какво точно е казал

Stone, твоето дебелоочие и с тренировки не се постига. Кълна се в децата си, че не съм трил постове в темата, нито съм искал от някой друг с права да ги трие. А и защо да го правя? Постът на BestRipper говори повече от всякакви коментари. Съжалявам, че не си го записах. Явно някой от модовете е решил, че така ще спре тази дискусия.
Гледам, че се намесват хора, които при нас са по-ниски от тревата, а тук използват ситуацията да започнат да ни плюят...

В саб и аз съм по-нисък и от окосена трева. И знаеш ли защо? Защото просто следя само темите ви в прогрес. Бях баннат до 2036 в саб заради мой пост тук, в унакс! Няма такива правила на света, но това вече съм го казал. Никога не съм писал в саб, за да дразня. И сега имам само 3 поста в саб. Първият, за да мога да променя нещо по профила ми май беше и два, за да поема една заявка, като изрично съм писал, че нямам нищо против превода ми да бъде качен в саб. Защо си мислиш, че други хора от унакс имат рег при вас по други причини? Това значи ли, че не смеят да си кажат мнението в саб, при положение, че нямат намерение да пишат там? Да не говорим, че единственият ми опит да предложа съвместен превод на важен филм на преводач от саб беше посрещнат, сякаш съм прокажен.
Това е неприятното - една дискусия за контректно нещо, което вие двамата с Рипъра можете да изясните, отприщва странични негативни настроения.

Ти май четеш каквото съм казал като дявола евангелието. Изрично писах, че се опитах на лична да уредя проблема. В саб, защото BestRipper вече имаше бан тук. Аз, който бях лично обиден! Аланкоолу!
От отговора ти виждам, че продължаваш да си настроен негативно, но ти ако си пич, би си признал (дори не тук пред всички, а пред себе си), че малко се изхвърли с изказването, че сме приели вашите правила smile.gif
Приемам, че може да си го казал шеговито. Разбираш ли, понякога от едно подобно дребно и недомислено изказване някой се впряга и се започват едни безкрайни и ненужни полемики, които не са полезни никому wink.gif

Вече обясних 3 пъти този въпрос, ама ти явно не си чел отборната ни тема. Постът ми не беше недомислен, а съдържа разговорни елементи, които доста хора в саб не умеят и затова се връзват. За твое инфо, виж правилата на отбора ни и кого съм цитирал като идеолог.

и да не продължиш с рогата напред.

Stone, мен ме обиждат в собствения ми форум, в отборната ми тема!
Запомни го този лаф за рогата, след време все ще има повод да ти го напомня!
lazardel
Без да искам да засягам някого, абсолютно излишно мерене на пишки. Никой нищо не печели от подобни глупости, само после съжалява за дивотиите, които е изръсил. Истината винаги е по средата.
Bad_Nick
Поредната "принципна" защита за BestRipper.
lazardel, какво ще стане, ако напиша в саб, че lazardel и всички от саб крадат субс, без да мога да го докажа?
А ти как ще се почувстваш?
И не говори за чурки, това го правят само жените.
А истината е по средата, казваш - Партизаните крадат субс, но BestRipper е невинен. Май кантарът ти е сбъркан.
SlashFTW
Stone, не разбрах как примера за откраднатите субтитри от Admins има нещо общо с твърдението на BestRipper, че партизаните за откраднали нещо? Все едно да кажеш, че чернокожите са крадци, защото един чернокож е откраднал нещо. (примерът е абсолютно случаен, между другото)
insomnias
Единственото нещо в саб, което ми допада, е че те винаги си защитават интересите и членовете, стоящи зад тези интереси. Това, което превръща подобно достойно действие в недостойно, са непочтените методи.
Твърде уморена съм в момента да напиша конкретно и точно всяко такова, което съм забелязала, затова ще се огранича със следното:
Първо, всички потребители на юнакс и саб едновременно, внимавайте какво говорите тук, защото може да изхвърчите от там smile.gif Най-малко до 3000-та година! smile.gif
Второ, възможно е на рипъра да не му е изтекъл още срокът на наказание, така че - да изчакаме и да не говорим предварително... но не знам защо, не очаквам нищо добро smile.gif И понеже стана дума за начина на действие в двата сайта, нека отбележа, че за подобно отношение в саб, рипъра щеше да си отнесе доживотен бан. Но тук се размина с едномесечно кикване. Защото, според политиката на този сайт, човек трябва да има възможност да защити позицията си цивилизовано. Все пак, това наказание беше и първият признак, че в този сайт също се държи на собствените преводачи. Доколкото знам, досега не е имало подобен случай и затова някои от саб се осмеляват да си позволят да предизвикват нови разправии.
Трето, арогантността на няколко колеги от саб е очевидна - да се държат по този начин тук и да се опитват да налагат някакви "правила" от сорта - там колим и бесим, значи и тук можем, е, не върви някак. Защо не съм чула досега в саб да се вихрят подобни разправии? Защото няма нахални хора от тук, които да диктуват какво и как да правят там. И защото подобна наглост тук досега просто е била игнорирана.
Никога не съм слагала под общ знаменател нито единия, нито другия сайт. Навсякъде си има свестни хора, както и по няколко "зрънца", които вгорчават живота на другите. Изказвания от сорта "унакс са крадци", са същите като "българите са мангали, престъпници и долна измет". Едната част от случките е, че и в саб има крадци. Това, че там може би ги намират по-бързо, не означава, че тук не остават ненаказани. Но какво да се прави... в този сайт тук съществува презумпцията, че няма виновен, докато не се докаже вината му. А това неминуемо става. Другата част от случките е, че винаги когато има назряващ скандал между двата сайта, единият си връзва гащите като осигурява пресни-пресни "крадени" субтитри. Който е тук от по-отдавна няма начин да не е забелязал колко услужливо се провежда атаката - тутакси просто smile.gif И това е всеки път, без изключение. Е, познайте кой е въпросният сайт.
И последно, към неколцината колеги от саб, които се "изненадват" от враждебността към тях: какво друго очаквате при отношението към хората, пострадали от вашата арогантност!?
За останалите толкова мили и добри хора от саб, ще кажа - моля, не се засягайте от казаното по-горе. То не включва вас. Умея да различавам свестните хора и само понякога се лъжа, както всички smile.gif Така че се надявам да си останем приятели и да не се идентифицираме със сайтове, които и да са те.
Никога не съм имала самочувствие на преводач, малко ми е кофти от толкова често употребените "колега", "колеги", но пък не знам как другояче да се обръщам, защото не мога с "приятели" - при положение, че познавам само неколцина. Та, нека да си правим услуги, да си общуваме нормално, защото наистина нямаме какво да делим. Ако има някой обиден от мен, нека ми пише, готова съм да се извиня. Но на онези, които са се познали по-горе, не дължа извинение. По-скоро те ми дължат, но не им го искам.
Bad_Nick
Изцяло съм съгласен, с една малка добавка.
Некои хора от саб пак скочиха със списъка на дежурни крадци от унакс.
Само дето Партизаните пак ги няма там. Този път ги хванахме в крачка. smile.gif
Тия дни на BestRipper му изтича бана. Любопитен съм какви ще са пресните му аргументи.
Всъщност ги знам, защото ми писа на лична, но ще го оставя да поговори тук за морал, етика и колегиалност. Къде ли бяха тези етикети, когато писа ударния си пост?
Партизаните не сме крадци и няма да мирясам, докато не получим извинение и то искрено, на прав текст.

В интерес на истината съм длъжен да призная, че като се почна патардията, писах на BestRipper да не ме банва в саб, защото там следя темите "В прогрес". Човекът ми обеща да не разчиства лични сметки в саб, за което му благодарих своевременно. Направи ми услуга един вид smile.gif и му остава още една крачка.
Май след два дни следва да я направи...

Съвсем колегиално искам да предупредя BestRipper, че съм записал всичките му постове в саб и ако ме банне там, ще направя нещо, което мразя, а именно да цитирам лични.
king_size_loveч
И единия и другия сайт си имат силни и слаби страни. Има толкова много хора в тази общност, че е напълно нормално да се срещат и заядливи простаци. Едва ли бан към даден сайт решава проблеми, но вие си знаете най-добре. Успех и поздрави на рокер@.
Bad_Nick
Понеже в 24 часа изтича бана на BestRipper, искам да помоля всички модове да не му трият поста поне 24 часа или да го копират, преди да го изтрият и после да ми го изпратят.
Пиша това, заради съдържанието на пощата ми...
Оказа се, че кражбата на субс е политика (!) на сайта ни.
Нямам търпения да прочета "Война и мир" наново smile.gif
Bad_Nick
Абе, Люси, ти кога го банна този, майстора-преводач?
Той ми писа, че бана му изтича на 29-ти.
Аааа, забравих. Той на мен ми отговаря след 3 дни, нитц, един вид не си ми интересен.
Е, аз от 15 години чакам жена ми да си тръгне и още не съм загубил надежда. Ще го дочакаме и този.
Моля само модовете да запазите поста му по някакъв начин, че да го видя.
Best Ripper
Мдаа, стана точно както очаквах... Достойни заместници на tiki. След като най-накрая свърши едномесечното ми ограничение /на 29 август в 18.52 ч. за сведение на любопитните и неориентираните като Bad_Nick/, ще мога и аз накрая да кажа няколко реда... За ужас на местните спецове по субтитри...

[
В началото на месеца, в отборната тема на ПАРТИЗАНИТЕ wtf, лицето BestRipper от subs.sab.bz обвини мен, отбора ни и целия ни сайт в кражба на субтитри.
]
Не беше в началото на този месец, а в края на миналия... Какво да правим, лицето Bad_Nick си има разни проблеми с паметта, за които ще стане дума по-надолу...
Интересното е, че въпросните постове сега не ги намирам в темата - явно са неудобни и някой правоимащ е побързал демократично да ги затрие. Останал е един откъслечен цитат, който изобщо не хвърля светлина...

[
Епитетите и квалификацията бяха радост за окото на всеки познавач на родния ни език, но нецензурни думи липсваха.
]
Щом като няма нищо нецензурно, защо нямаш доблестта да го публикуваш?

[
Оня ден му писах, за да му напомня, че му остава седмица до края на бана му тук и поисках от него или да докаже с факти, че някой член на отбора ни
]

Така... Вече да си дойдем на думата... След като Bad_Nick не получи очакваните извинения на ЛС, побърза да пусне още на 26 август тази тема, където най-нагло да ме обяви за лъжец. Би ли ми отговорил, Ники, как очакваш да ти отговоря тук, след като имам забрана да пиша до 29 август? Защо преди да се правиш на голяма работа и не заформиш поредното плюене и самоиздигане не взе да провериш докога ми е забраната? Или пък защо не попита твоята дружка insomnias, аджеба, докога ме е наказала? /Ама като гледам неин пост и тя май не помни какво е правила/. Или просто от бяс, че не е станало твоето и не си успял да ми натриеш носа, не си спал
и е трябвало да си изхвърлиш неадекватно яростта? Защото сега твоите писания приличат много на психиатричната забава: "От десет минути те гледам как два часа нищо не правиш". Срамна и долна постъпка, не мислиш ли? Искаш отговор, а не даваш възможност... И кой ти даде право да решаваш авансово дали ще се извинявам, дали ще отговарям, дали ще пиша изобщо? Много нелеп автогол си набута... insomnias, и за теб се отнася... Но явно е важното ти да си кажеш твоето, пък другите – кой ги пита тях...
Ти си Bad_Nick - мастър ъф дъ бластъра на юнакс.. Цепиш, лепиш, вулканизираш…

Писах пост в темата за отборите просто за да отговоря точно на твоя пост. Не съм твърдял, че някой от Партизаните е откраднал субтитри, а че се стремиш да изопачиш фактите - ние сме били започнали ударно да спазваме вашите правила. Туй не е ли лъжа, а? А след това обобщих, че тук в сайта се толерира и се практикува негласно и непрекъснато копиране на неща "оттатък" и крадене на субтитри, както и че усърдно работи системата ви "копи-пейст" на всичко нововъведено "оттатък", а в последствие и опитвате да обявявате чужди неща за свои...
Естествено тук винаги се намират услужливи вам доста неинформирани и незнаещи защитници на тукашните тези. Ако беше писал примерно в "Дискусии", отговорът ми щеше да е в тази тема. Просто и ясно - ти писа в дадена тема, аз ти отговорих в нея. Също така доста е желателно да публикуваш и предишния ми отговор на ЛС, но дали ще посмееш? Или по-добре направо да го перефразирам набързо? Дай така, а? Казах ти, че е безсмислено да стоиш в сайт, където по дифолт се покровителства
крадене на субтитри / с едната единствена цел - в юнакс да ИМА НАЙ-МНОГО качени субтитри и от това да се плодят куп изкуствени неща/ и да се правиш на хрисим неучастник - никой няма да ти повярва. Казах ти и какво да направите, за да не ви бъркат с крадците. Друг е въпросът дали го искате и дали ще го направите...
Да ти кажа още по-направо /пратих ти го и на ЛС/: Излез с изказване от сорта на: Отбор "Партизани" се обявява открито против политиката на суб.юнакс.бг да се толелира качването на крадени субтитри в сайта! Ако го направиш - получаваш поздравления, уважение и така мечтаното от теб ИЗВИНЕНИЕ! Но дали ще ти стиска, а?
Изказването ми беше обобщено за цялата политика на субс.юнакс - да, толерирате кражбите! Откраднахте визията на суб.саб.бз, откраднахте идеята за чата, крадете правила! Всеки малко наясно с нещата знае, че е така. Не, извинявай - вие не крадете - просто копирате наготово всичко и го представяте като ваше... Нали така? Да, мога да заявя: Не съм установил член на някои от отборите ви да краде субтитри, но се подвизавате в сайт, който покровителства това деяние! А това хвърля негативна светлина върху всички превеждащи тук... Съжалявам, че тълкуваш нещата лично и едностранчиво и си задълбал в самовнушението, че съм обявил някого от отборите ви в кражба...
Извинявайте най-официално, че не си затраях, когато Bad_Nick се опита да изопачи фактите! Ники, извинявай – не крадеш субтитри.. Крадеш правила! Но предвид липсата на оригиналните постове мисля, че е безсмислено сега да казваме и доказваме кой какво е написал. Минало свършено...
Странно и доста подозрително е само, че линкът по 19-ти коментар /на Stone/ „случайно” вече не работи... Да ви кажа ли нещо от вашата си кухня: Набързо затрихте и въпросните субтитри, че и целия сфагил отбор.. И сега? Ни лук яли, ни лук мирисали.Някой беше писал: "дежурните крадци".. Ами дистанцирайте се от тях, а не ги закриляйте с мълчанието и безразличието си... Или очаквате Спарк да излезе официално с изказване: "Драги потребители, тук може да качвате всякакви субтитри с изтрити никове на преводачи, гепени откъдето ви падне!" Ако ви е толкова акълът, не смятам, че и неговият е толкова, че да го направи... Нали сам Ники казва - гледайте делата. А какви са те, а?
Една от основните причини за появата на субс.саб.бз беше именно "неразбирателството" между Спарк и Дидодидо по въпроса за краденето на субтитри. Ама то беше още преди твоята регистрация в юнакс, Ники, така че и по този въпрос си два века встрани от истината и освен да изтърсиш нещо нелепо, друго едва ли ще успееш. Даже и важна тема имаше в някакъв раздел срещу плагиатството и краденето на субтитри, която също в момента някак си е изчезнала /много интересно защо/.

[
Според мен ( а и според други хора ) има доста да учи в сферата на личните отношения.
]

Тези, които ме познават, гарантирано ще ти се изсмеят, че чак лошо ще им стане от смях от твоите приказки. Да, рязък съм на моменти и не търпя възражения. Но само по неща, в която правота съм се убедил за 43 години на тоя свят от личен опит и не смятам, че трябва да си губя времето с глупостите и тъпото упорстване на някои индивиди с голямо самомнение... Не смятам, че трябва да слушам до безкрай "нежното дебилстване" на някой умник,
на когото му говориш нещо, а той рупа ли рупа и малоумно се хили като пача на мокра витрина и продължава в същия дух до безкрай. Е, който може да го слуша - да го слуша. Аз не мога и нямам време... Bad_Nick, вярвам и ти си на мнение, че личният опит е най-меродавен в преценките ти вместо да слушаш този и онзи. Въпросът е, че всеки има свои... Но става кофти, когато не знаеш, нямаш информация и гледаш да се издокараш някъде и да се направиш на умен и знаещ. Копираш ми тук постове с правилата оттатък, а после - онези ударно въвеждали "нашите отборни правила"... Дрън-дрън, ярина!, му се вика на това... И защо си мислиш, че няма да вдигна патърдия срещу измишльотините ти?! За пореден път се появява някой в юнакса, мине не мине една година и си въобразява, че е хванал бога за шлифера и може да си пише на вереф всичко.

[
Аз на господина му казах какво би се случило в реала с тези негови претенции, макар че си запазих едно съмнение... че биха го оправдали поради смекчаващи вината обстоятелства, т.е., поради невменяемост.
]

insomnias, а ти бе, пиле шарено, къде си вреш гагата, дето не ти е работата, а? Я отговори тук на всички едно нещо! Държа да го направиш обаче, както и държа да не затриете тая тема... Добре, да приемем, че съм невменяем... Хубаво, хайде сега обясни на всички защо "нормалните" тук ми копиране постове с правилата от "оттатък" и ги прилагате, а? Или това са ваши правила, както побърза да се изцепи дружката ти Ники?
Я виж какво точно е писал именно той в тази си тема: http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=29431 laugh1.gif Дори виж неговите думи в началото:

[
Вместо да преоткривам топлата вода, ще перефразирам един човек, когото не познавам, но неговите думи говорят красноречиво за самия него. Не се посвенявам да кажа, че този човек превежда за "другия" сайт, но което си е истина си е истина. Изцяло се присъединявам към мнението му, след като в последните си няколко проекта следвах напътствията му и останах доволен от работата си ( нещо, което рядко ми се случва ).

Та значи, тъй рече Riper от суб.саб:...
]
Знаеш ли какво е рекъл народът? "Който следва лудия е по-луд от него!" Така че пий си лекарствата за безсъние и си лягай, вместо да пишеш врели ни кипели по нощите.
[
Разбирам твоите чувства, предизвикани от получения от теб боклук в пощата ти...
]
Като хич не си в час с комуникацията ни с Ники, защо приказваш глупости? За сведение на теб и всички останали - с Ники сме си писали на ЛС "ОТТАТЪК" - в суб.саб.бз!!! Интересно защо... А дали е боклук наистина - попитай го него... И вземете, че разберете, че поща и ЛС са две съвсем различни неща, защото нещо и Ники започна да ги бърка. ./Ама той си има причина де/. Да ти кажа ли направо?
Защото съм
Цитат
"Хардлайнер страшилище ( Див тоталитарист за ужас на мнозина )
,
благодарение на когото се приеха и утвърдиха някакви ЯСНИ правила в субтитрите. Само не ми приказвайте, че са ваши. Просто сравнете датите на моите и ваши постове.. Но едва ли ще го направите, защото не е във ваша полза... Бях писал вече, но бе изтрито...
insomnias, публикуваните от мен правила "оттатък" и представени от Ники като "ваши отборни", имаха за цел изясняване на правилата, включително и това, за което си отнесла там бан - избягване на двойните критерии. И се приеха официално след доста разправии, нерви, писания и загубено време.. А вие какво направихте? Както винаги изчакахте да се появи нещо "оттатък", за да му направите "копи-пейст"... Жалки сте...

[
Редно е да му напомня, че още от XIII Конгрес на Партията е ясно, че важни са не думите, а делата.
]
А сега, Ники, кажи на всички какви са делата ми. Като "див тоталитарист и хардлайнер" НЕ БАНАХ нито теб, нито insomnias в суб.саб.бз като ответна мярка за моя бан тука! Така ли е? Ще го отречеш ли? За твой ужас, недоумение и невярване ти казах, че нямам намерение да те наказвам оттатък като ответна мярка! Въпреки че нищо не ми пречеше... Нещо да кажеш за това "ужасяващо" мое дело?
Може би е тоталитаризъм на фона на вашата "демокрация" на затритите постове? Или може би разчиташе, че като няма бан оттатък, ще има извинение? Не виждам за какво да се извинявам, вече го казах по-горе...

Цитат
Изводът : BestRipper е долнопробен ЛЪЖЕЦ!

Аз лъжец? А ти – крадец на правила! Или пак лъжа, а?

[
Ако беше спал с юристка щеше да знае, че понятие като "колективна вина" не съществува..
]
Относно юристите /мъжки и женски/ имам особено и нелицеприятно мнение, което не влиза в темата. Да, няма "колективна вина", но има "колективна зависимост" и "обобщено мнение". Има и "наказуемо бездействие", но да не задълбаваме из тия еквилибристики. Казах ти по-горе какво да направиш...

Цитат
Моето лично възмездие е, че правя и ще правя по добри субс от него, колкото и да се бара на стар играч.

Ники, кой от нас прави по-добри субтитри предпочитам да го оставим да го решават ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Ама май нещо те гони грандоманщината ли или просто мечтаеш някой да ти обърне внимание с това изказване?
За мен е предостатъчен фактът, че "по-добрият" /Bad_Nick/ се води от правилата на "по-слабия" /Best Ripper/... /най-точно - копира ги и ги представя за свои и отборни/ Да не говорим, че си направил твърде елементарна правописна грешка - пише се "по-добри"... Ама какво да се прави - сайт ли бе да го опишеш...

Цитат
Разликата между мен и него са 2 вагона книги, както казваше Божидар Димитров.

Друже, вече се притеснявам искрено за психическото ти и физическо здраве. Предвид подписа ти в суб.саб.бз:
Цитат
Манекен съм на Винпром.
IP адрес: 77.77.1xx.xxx - да не кажеш после, че не е твоя подпис...

мисля, че много здраво бъркаш предметите и мерните единици. Книгите се четат, а не се пият, извинявай много. Тия два вагона алкохол /ти им викаш "книги"/ са солидна преднина в твоя полза, която изобщо нямам намерение да съкращавам. И не бъркай в случая г-н Божидар Димитров с др. Владимир Живков... Живков младши "четеше книги" в течен вид 40 градуса, нещо май не си в час... Но простено да ти е - явно пак си на градус... Просто те моля най-човешки да намалиш алкохола, защото си на години и вече зле ти действа! Четеш /пиеш/ трудни за осмисляне неща, не можеш да ги прецениш в алкохолното си опиянение, а като добавим и липсата ти на информация по въпроса за развитието на субтитровите сайтове през последните 5-6 години,
пишеш неверни неща, неадекватни постове, все пи(ш)еш по 1-2-3 часа през нощта...
Вземи си легни и се наспи... И намали алкохола, защото нещата ще задълбаят още повече. Я язви, я цироза... На insomnias хапчетата за сън може да не й действат, ама ти ги опитай. Само не ги мешай с алкохола, че ще стане страшно...
А като доказателство за невероятните познания, изчетени книги и обща култура на Bad_Nick е новият ми подпис... Нещо наистина уникално... Горкият Мел Брукс, лека му пръст приживе... rofl.gif

Цитат
Мисля, че са се малко объркали, кой от кой краде...

ashley, вместо да се хилиш, случайно да си уведомила модератор или админ оттатък, след като си установила нередност? Не, нали? Ако беше писала на мен или друг, случаят веднага щеше да бъде проверен и да бъдат взети мерки. Повярвай, непрекъснато има опити за качване на чужди субтитри, имало е дори случай потребител да кандидатства за начинаещ преводач с рипнати субтитри от ДВД, може да има пропуснати. Нищо не ти пречи да сигнализираш... Спарк може да потвърди, че прави същото и тук - трие субтитри, качени в юнакс с изтрити никове на преводач и редактор, но трябва някой да му сигнализира. Да, посочи едни и какво излезе - така мечтаните от теб крадени субтитри излязоха НЕКРАДЕНИ...
Ти случайно да вземеш сега да се извиниш за некомпетентното си изказване, а?

SlashFTW, а тук имаше един пък супер преводач /твой градски/, на когото любимият похват бе да превежда субтитри през език и без да има филма! Гениални преводи правеше, ще знаеш! rofl.gif
На него оценявам единствено това, че като се позавъртя "оттатък" и взе, че почна да ви ограмотява малко на тема субтитри - почна да "внедрява" тихомълком някои правила тук... Вместо да се правиш на чалнат, вземи и питай отговорните фактори тук кога се смени визията на сайта и кога се пусна чата. Пък после аз ще ти кажа кога тръгнаха съответните "оттатък". Ще сравниш датите и тогава ще получиш нужното доказателство. Но едва ли ще се стигне дотам.

In the hell, изобщо не ме е страх да кажа: Мразя някой да ми гепи нещата, да ги представя за свои и да въвежда в заблуда потребителите!!! Сега доволна ли си? Ако другите сте заспали дебилчета и умирате да ви мачкат, а вие да си траете – трайте си! Аз не си трая, ясно?

masterdeath, я обясни, след като тук сте по-по-най-супер добрите, защо има по 40-50 потребители в юнакс, а "оттатък" - по няколкостостин или хиляди? Сууууупер славен път сте подхванали... към блатото.
"Излизат" повече субтитри, защото много по-лесно е да гепиш чужди или да преправиш готови, да направиш уж редакция, ама и на теб тая наука ти е мъгла, мъгла, мъгла... Да, "оттатък" има по-малко субтитри като бройка, но всеки малко наясно с тях знае,
че добри субтитри не се правят за 2-3 часа... Ако тук бъдат пуснати с лека ръка, "оттатък" няма да минат проверките. А за да минат - въпросният преводач трябва да вложи доста повече труд, старание и време, за да покрие изискванията... Което автоматично води до намаляване на количество на субтитри за качване.
А да ти кажа ли какво е т.нар. "одобрение на субтитри" /на практика/ в юнакс: 1. Попълнена ли е правилно формата за качване? Да. 2. Отварят си се субтитрите със Subtitle Workshop? Да! Урааа, субтитрите ви вече са одобрени!!! Без грам значение какво съдържат, дали са присвоени... Защото не виждам някъде из сайта да има всеобщи правила. Всеки тук има право да си твори каквото му хареса...

Иначе изобщо не ме притеснява дали ще ме банете завинаги или не. Нито съм първият, нито последният... Не че съм приритал пак да се регистрирам. И на Ники му казах: по една чиста случайност видях какво беше написал в отборната ви тема...
Ако го направите обаче, държа да свършите и още няколко работи пътьом:
1. Да изтриете всичките ми субтитри, качени тук.
2. да изтриете и всичките субтитри, които са синхронизирани от мои /без значение дали е изтрит накрая ника ми или не - лесно може да се установи/.
3. Да не позволявате занапред да се качват мои субтитри /с моя ник или с изтрит/.
4. Да изтриете всички постове, където сте ме цитирали за правила, да не ме цитирате занапред и да си създадете свои /щом сте по-добри и знаете повече/.
5. Да вземете най-накрая да спрете жалката си практика на "копи-пейст" на всичко ново и интересно "оттатък"... Напрегнете си малко мозъчетата и сътворете нещо си наистина ваше...

Като епилог: Мога само да се извиня, че ви развалям спокойствието и ви гарантирам абсолютно твърдо, че повече няма да го правя. Живейте си в "мъглата от бонго" /както се казваше в един филм/ и си се наддавайте. Живи и здрави... Ако ме банете, нали знаете колко ще плача за вас? Но като плюете, поне си купете лигавници, че се оцапахте яко...
Ако ме банете, не пишете повече и се надявам Ники да не напуска от злоба неща, на които няма да ми дадете възможност да отговарям... Не че се притеснявам от писаното, което евентуално може да се появи... Просто съвсем ще паднете в очите на хората... На него съм му казал и няма да променя решението си – НЯМА ДА ИМА бан за Bad_Nick "оттатък" заради тази разправия тук! Нито пък за insomnias... Ако в бъдеще сгафят "оттатък" по други параграфи - това е съвсем друго...
А на снощните закани на Bad_Nick какво щяло да ми се случи на мен и на целия суб.саб.бз, мога добре да се посмея... И от взимане на решения не ме е страх. Не си мисли, че съм питал някого, когато писах отговор преди месец. Най-много да стане с Bad_Nick това, което стана с предшественика му тук tiki - набързо да хване неизвестността... Само че не трийте тогава това.. Просто за да може всеки потребител да прочете всичко и сам да си направи изводи... Иначе да ми изтриете моето и да стои вашето е меко казано маймунско... Но пък ви гарантирам, че моят бан ще потвърди, че моето е истина, а нейното разкриване е неудобно на този сайт.
Чиърс, Ники, за Мел Брукс. .Опа, сори… Да не те подсещам…
Bad_Nick
Аз съм удовлетворен. Трябваше да послушам Люси, че чакам от умрял писмо.
Няма да отговоря на този елемент, нито ще цитирам личните му.
Нито ще тръгна да се обяснявам, сякаш аз съм се наакал.
Ако шефовете решат, да оставят поста му - той ще виси като сопол от носа му.
Злобата му не променя факта, че Партизаните не крадем субс.
Какво друго имаше всъщност значение?
insomnias
А, вече по-спокоен ми се виждаш smile.gif Само дето толкова си се увлякъл в писане, че ми доскуча. Мерси за жеста, че няма да ме баннеш в саб. Аз вече си имам бан, мисля, че някъде докъм 3000-та година smile.gif А дори и да сте ми махнали бана, не ми е интересно при вас... и си имам принципи - не ходя там, където съм нежелана.
За твое сведение, този скин на форума, както и този чат, се използват на милион места в нета. Аз също ги използвам за някои сайтове, които искат точно такъв борд. Както и да е, някак ми е тъпо да ти обяснявам кое е смешното и жалкото.
Щом сам не можеш да разбереш, едва ли някой друг ще успее да ти отвори очите. Разбра се, че саб е измислил и направил всичко, разбира се, че само вашите субтитри са на нашия сайт, разбира се, и правилата са вашите, та нали вие сте единствените и неповторими... и особено ти.
Знаеш ли, посмях се на поста на Ники, който предизвика твоя изблик на бяс /нямаш представа колко ме е яд, че Спарк, смятайки, че въпросът е приключен и с желанието да се спре разпрата, ги е изтрил - трябваше всички да ги прочетат, за да те оценят истински, тук просто ти липсва онзи хъс/. Глупаво от негова страна и смешно - да избере правилата на уважавания от него преводач Бест Рипър /глупаво и смешно, защото не те е познавал/, да ги направи още по-железни, и да се опита да бъде още по-голям рипър към своя отбор. Но ти не се поласка от това, нито ти стана смешно.... И му изкара през носа не само уважението и желанието да покаже, че отборът се води по строги правила, които сам е измислил /та ти самият бе посочил линк, към който простосмъртните нямат достъп - значи, не ги е копирал от теб/, а на всичкото отгоре изкара всички ни крадци. Когото не успя да изкараш крадец, намери начин да обидиш.
Наистина съм ти благодарна за този пост. Точно това исках - илюстриране на цялото отношение към юнаците, без лицемерните опити да се замаже положението. Мразя двуличниците, а ти поне откровено си мразиш smile.gif Слава богу, че не се извини, щяхме да станем за смях - точно като в детската градина...
Радвам се, че си усетил колко си нежелан тук. И е прекрасно, че няма да те има сред нас. Дерибействай си с правилата там, където те търпят. Няма да те баннат, предполагам. Просто е излишно, ти сам се изрита оттук. Понеже си знаеш, че го заслужаваш smile.gif
Твърде голяма умора ми се е насъбрала, така че няма и да отговарям детайлно. Не че има нужда. Въпросите ти са риторични. А обидите - категорични. А пък аз не съм нито злобна, нито отмъстителна, а за да разбереш защо се намесих в случая, е нужна мъничко чувствителност.
Сбогом, Бест Рипър.

Моля те, Спарк, не изтривай тази тема. Ако трябва, заключи я, но нека стои като етикет на шепата хора, които се смятат за центъра на Земята.
Bad_Nick
И аз искам да помоля Spark да не баннва това чудо на природата.
Това, че отношението му към мен е под всякаква критика, не е проблем. Много подобни индивиди съм виждал, особено такива, които си мислят, че като са от Бостън, не са Селтикс.
В края на краищата, макар и с недомлъвки, човека си призна, че Отбор Партизаните wtf не крадем субс.
Е, исках го на прав текст, ама и това е достатъчно. Тоя "майстор-преводач" сам си го нахака с безумното си изказване и с обидите си.
Дано постът му остане тук. Ще бъде нещо като паметник на човешката глупост и като Златен скункс за саб.
И за последно - BestRipper, набий си в главата, че и тук има преводачи, които по нищо на остъпват на "хилядите" в саб.
Дано темата остане отворена - ще се забавляваме с новия Тошко Козарев в тема, на която ще сменим топика и ще наречем "Циркова".
По една случайност, загледах активните потребители към момента, когато пуснах поста си, преди този на BestRipper. Почти цялото кралско войнство на саб. След като прочетох поста му, войнството го нямаше, сигурно защото чета бавно "Война и мир" 2. Вчера бих казал, че е случайно, но днес не мисля така.
Всъщност, чак сега се досещам, че идеолог на отборните ни правила сигурно ще да е BestRipper, който някога е бил просто ripper. Доста му е порастнала чурката оттогава. И аз, като първия крадец не съм скрил какво и откъде заимствам, а съм можел да ги открадна, като сменя автора...
Ама Партизаните не крадем, аланкоолу! Още ли не го разбра?!
Дано Spark остави жива тази развлекателна тема.
stdoominic
Цитат(Best Ripper @ 29 Aug 2009, 09:30 PM) *
...
Странно и доста подозрително е само, че линкът по 19-ти коментар /на Stone/ „случайно” вече не работи... Да ви кажа ли нещо от вашата си кухня: Набързо затрихте и въпросните субтитри, че и целия сфагил отбор.. И сега? Ни лук яли, ни лук мирисали.
...

Не е нито странно, нито подозрително. fai_rodis писа във въпросната тема, че ъплоудъра си е присвоил авторството на превода, и съвсем логично и темата, и субтитрите, и крадеца, и целия му отбор си заминаха.
Planet_Rocker@or*Die
Bad_Nick, за съжаление някой удобно е затрил дискусията и в момента каквото и да си говорим, ще е по спомени и импровизации кой какво точно е казал

Аз изтрих коментарите с цел да загася пожарите. Но сега като гледам май ще молим за техника от Франция като братята гърци
Bad_Nick
А, щях да забравя. Ако BestRpper бърка книги с бутилки, си е негов проблем.
Подписът ми в саб е част от една радваща песен на НЛО - Чергило.
Когато се регвах за втори път там ( бана ми по IP беше изчезнал smile.gif ) слушах тази песен. И ми хареса лафа.
За пореден път - под вола теле търсиш!
Bad_Nick
Цитат(Planet_Rocker@or*Die @ 29 Aug 2009, 11:52 PM) *
Аз изтрих коментарите с цел да загася пожарите. Но сега като гледам май ще молим за техника от Франция като братята гърци

И ти ли, Бруте? tongue.gif
Е, сега вече ни взеха за съзаклятие. Мислех, че е Spark.
А и гърците не са ни братя.
Но и какво ли значение има. rock.gif

Мисля да превърна темата в Стани Богат.
И за всеки верен отговор на BestRipper да му се изплащам в кеш.

Дотук е на първа сума на въпроса:
Крадат ли Партизаните wtf субс?
А) - Да
Б) - Рядко
В) - Често
Г) - Никога

Човекът май изкара сто кинта от мен или там колкото беше в играта.

Крадат ли Hell Crew субс?
А) - Да
Б) - Рядко
В) - Често
Г) - Никога

Въпрос за първа сигурна сума:
Политика ли е на унакс да крадат субс?
А) - Не
Б) - Не
В) - Не
Г) - Както им отърва в саб

Тоеа в следващият ми диспут с BestRipper. Политика, означава насаждане на определени практики в една система.
Нито аз, нито който и да е хората от отбора ми или тези, с които съм кореспондерил, не ми се споменавал, че който и да е от ръководството е изискал от тях да крадат субс.
Planet_Rocker@or*Die
Зная че не са Ники, просто така се изразих.
Аз викам да спрете с тоя спор. Това според мен са безмислени спорове. И напреди съм бил свидетел на такива спорове и накрая се стига до затваряне на темата. И разбирателство все няма
Bad_Nick
Аз не съм си мислил, че ще се разбереме. Но сега съм го хванал за топките.
Освен, че е лъжец, е и въртигъз - тълкува, както му отърва.
Остави ме да си направя кефа да затворя с шут голямата уста на "майстор-преводач", пък бил той и някакво страшилище. Само не разбрах защо пише тук, като не чете какво съм писал и кои гарги ще плаши. На турски май беше "кьоролсун табан". Аланкоолу!
ashley
Цитат
ashley, вместо да се хилиш, случайно да си уведомила модератор или админ оттатък, след като си установила нередност? Не, нали? Ако беше писала на мен или друг, случаят веднага щеше да бъде проверен и да бъдат взети мерки. Повярвай, непрекъснато има опити за качване на чужди субтитри, имало е дори случай потребител да кандидатства за начинаещ преводач с рипнати субтитри от ДВД, може да има пропуснати. Нищо не ти пречи да сигнализираш... Спарк може да потвърди, че прави същото и тук - трие субтитри, качени в юнакс с изтрити никове на преводач и редактор, но трябва някой да му сигнализира. Да, посочи едни и какво излезе - така мечтаните от теб крадени субтитри излязоха НЕКРАДЕНИ...
Ти случайно да вземеш сега да се извиниш за некомпетентното си изказване, а?

Това ми хареса laugh1.gif laugh1.gif Леле пак се хиля, извинявам се..... няма какво да казвам или да се извинявам dntknw.gif
Прочетох написаното и мога само да кажа, че определено не съм ти нито на годините, нито на опита за да споря с теб.
А и няма смисъл.

Само един въпрос имамам. Защо не ми дават саб да си направя регистрация при тях? huh.gif
О и само не ми слагайте бан до 3021 година, изцяло да не мога да посещавам сайта laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif
In_the_hell
In the hell, изобщо не ме е страх да кажа: Мразя някой да ми гепи нещата, да ги представя за свои и да въвежда в заблуда потребителите!!! Сега доволна ли си? Ако другите сте заспали дебилчета и умирате да ви мачкат, а вие да си траете – трайте си! Аз не си трая, ясно?

То и аз мразя, големи мъже, да изказват твърдения, които са леко преувеличени, да не кажа измислени.
Не съм "дебилче" и не умирам да ме мачкат, определено. Не си трая, мисля, че се вижда. Отстоявам позициите си с достойнство.
Относно кражбата на прослувутите ТВОИ правила, никой не ти е крал нищо.Ти си цитиран, това не е кражба, щом името ти стои там. Като не искаш да бъдеш цитиран, кажи го малко по-цивилизовано, не да искарваш целият сайт и всички в него, крадци и некъдърници.
Съгласна съм с Bad_Nick, че трябва да учиш, още малко в "сферата на личните отношения". Защото ако знаеше и не беше толкова "рязък", нямаше да се стигне до тук. Нямаше да има такива "словесни войни" между двата сайта и спорене кой е "по-по-най".
Best Ripper
Цитат(stdoominic @ 29 Aug 2009, 11:21 PM) *
...
Странно и доста подозрително е само, че линкът по 19-ти коментар /на Stone/ „случайно” вече не работи... Да ви кажа ли нещо от вашата си кухня: Набързо затрихте и въпросните субтитри, че и целия сфагил отбор.. И сега? Ни лук яли, ни лук мирисали.
...

Не е нито странно, нито подозрително. fai_rodis писа във въпросната тема, че ъплоудъра си е присвоил авторството на превода, и съвсем логично и темата, и субтитрите, и крадеца, и целия му отбор си заминаха.

Изключително е подозрително, защото точно там е така бясно желаното от Bad_Nick и най-прясно доказателство, че ОТБОР в юнакс КРАДЕ субтитри!!! Обаче сега по вашата желязна логика излиза, че: няма вече тема, няма отбор, НЯМА кражба! И никога не е имало... Да ви имам логиката...

Bad_Nick, мисля, че с горния цитат на ваш си човек, получи най-накрая желаното от теб доказателство дали крадете или не... Така че губиш в Стани богат...

Наздраве, Ники, още веднъж за Мел Брукс... rock.gif Няма да те питам това, че е умрял рано, в коя дебела енциклопедия го прочете... Явно на някой етикет от шльокавица...
stdoominic
Глупости. Всеки може да направи отбор когато си поиска. Човекът, който беше създал отбора ( http://subsunacs.net/ib/index.php?showuser=138717 ), е регистриран на сайта преди няколко дни. Субтитрите с променено име на преводача бяха първите и единствените, които въобще е качвал.
insomnias
"За ужас на местните спецове по субтитри" - Ама не, спецове тук няма, грешиш нещо, всичките са в саб smile.gif

"Или пък защо не попита твоята дружка insomnias, аджеба, докога ме е наказала? /Ама като гледам неин пост и тя май не помни какво е правила/". - Мегаломанията ти край няма. Защо смяташ, че занимаваш моите мисли и трябва да помня паметната дата, на която си бил баннат!? Наистина удивително самомнение имаш.

"И кой ти даде право да решаваш авансово дали ще се извинявам, дали ще отговарям, дали ще пиша изобщо? Много нелеп автогол си набута... insomnias, и за теб се отнася"... - Трябва да ти кажа, че отново показваш погрешно тълкуване. Бях сигурна, че няма да се извиниш, защото клиничните ти изяви от предишни разпри ми даваха това основание. Проблемът бе, че трябваше да те изчакаме отново да излееш злобата си, след като липсваше онзи толкова показателен твой пост, за да не си помислят хората, че си измисляме и злословим зад гърба ти.

"Не съм твърдял, че някой от Партизаните е откраднал субтитри, а че се стремиш да изопачиш фактите - ние сме били започнали ударно да спазваме вашите правила. Туй не е ли лъжа, а"? - Ето това е въпросната фраза, предизвикала цялата полемика и изливането на помията от твоя страна. А защо пък Ник да не си помисли, че от саб са започнали да спазват техните правила, след като дотогава не е забелязвал такова нещо? Честно казано, и техните /на Партизаните/, и вашите правила, са ми смешни, ама нейсе smile.gif Хората изобщо не знаят, че няма да могат да прочетат субтитрите, ако не са направени по правилата и си гледат преспокойно с безправилни субтитри smile.gif Няма и откъде да разберат, че не гледат "качествени" субтитри, защото не гледат филмите през Subtitle Workshop, а чак когато започнете да им го втълпявате, почват да си викат - я, може пък и така да е, щом толкова хора го разправят, и то "Майстори" на субтитри, разбираш ли. За кого ги правите тези субтитри? Правилата ви са за ДВД субтитри, доколкото знам. Колко човека гледат филмите на ДВД? А не са ли те пирати, щом си драсват филмите на ДВД? И по тази логика излиза, че участвате в едно доста незаконно предприятие - улеснявате крадците на интелектуален труд. Ние пък си превеждаме за интернет обществеността, която си гледа филми на компютрите и не се затруднява да прочете до 40 знака на ред. То, както е тръгнало да осакатявате репликите на артистите, в скоро време ще оставите хората да четат правила, вместо речта на персонажите.

"...сайт, където по дифолт се покровителства крадене на субтитри / с едната единствена цел - в юнакс да ИМА НАЙ-МНОГО качени субтитри и от това да се плодят куп изкуствени неща/" - интересно, защо хората, които си качват субтитрите тук, не знаят каква им е целта smile.gif

"Да ти кажа още по-направо /пратих ти го и на ЛС/: Излез с изказване от сорта на: Отбор "Партизани" се обявява открито против политиката на суб.юнакс.бг да се толелира качването на крадени субтитри в сайта! Ако го направиш - получаваш поздравления, уважение и така мечтаното от теб ИЗВИНЕНИЕ! Но дали ще ти стиска, а"? - Опитваш се да купиш Ник, така ли? smile.gif За да се извиниш? Мисля, че е ясно, че грамофонните плочи не могат да се извиняват.

"Не съм установил член на някои от отборите ви да краде субтитри, но се подвизавате в сайт, който покровителства това деяние! А това хвърля негативна светлина върху всички превеждащи тук"... - Това ли искаш да внушиш на хората, това ли се опитвате всички да внушите: "Не превеждайте за юнаците, защото веднага се превръщате в крадци, според нашето компетентно виждане. Елате при нас, при нас никога не се качват крадени субтитри". Внимавайте с тази пропаганда, понякога подобно нещо може да се обърне срещу вас.

"не смятам, че трябва да си губя времето с глупостите и тъпото упорстване на някои индивиди с голямо самомнение... Не смятам, че трябва да слушам до безкрай "нежното дебилстване" на някой умник" - никой не те кара. И не смятай, че с подобно пренебрежително отношение и гледане отвисоко, струваш повече от "нежния дебил".

"insomnias, а ти бе, пиле шарено, къде си вреш гагата, дето не ти е работата, а? Я отговори тук на всички едно нещо! Държа да го направиш обаче, както и държа да не затриете тая тема... Добре, да приемем, че съм невменяем... Хубаво, хайде сега обясни на всички защо "нормалните" тук ми копиране постове с правилата от "оттатък" и ги прилагате, а? Или това са ваши правила, както побърза да се изцепи дружката ти Ники?
Я виж какво точно е писал именно той в тази си тема: http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=29431 laugh1.gif Дори виж неговите думи в началото:" - странно защо, но обвиняваш Ник в кражба, обаче замунда може да използва твоите правила като правила на отбора си, без "гък" да им кажеш (Ники е взел въпросните правила от правилата на Отбор Преводачи в замунда, на който той е член, и го е написал изрично там)smile.gif Нали разбираш за какво говори това? Или ще четеш по устните ми? smile.gif

"Като хич не си в час с комуникацията ни с Ники, защо приказваш глупости? За сведение на теб и всички останали - с Ники сме си писали на ЛС "ОТТАТЪК" - в суб.саб.бз!!! Интересно защо... А дали е боклук наистина - попитай го него... И вземете, че разберете, че поща и ЛС са две съвсем различни неща, защото нещо и Ники започна да ги бърка" - вярно, че не съм чела вашата кореспонденция, но в общи линии бях запозната с нея и знаех, че сте си писали именно в саб. И какво от това, нещо не разбрах поводът ти за ирония. Между другото, ЛС означава лични съобщения и не обозначава мястото, в което те се получават. Ако имаш по-точен термин за това от "поща", ще ми бъде любопитно да науча нещо ново.

"insomnias, публикуваните от мен правила "оттатък" и представени от Ники като "ваши отборни", имаха за цел изясняване на правилата, включително и това, за което си отнесла там бан - избягване на двойните критерии. И се приеха официално след доста разправии, нерви, писания и загубено време.. А вие какво направихте? Както винаги изчакахте да се появи нещо "оттатък", за да му направите "копи-пейст"... Жалки сте"... - имаше ги и тук, когато аз се регистрирах, никъде в тях не пишеше: "Запазена марка", при ползване от тези правила следват публични скандали!" и да ти кажа, хич не ме брига кой какви правила спазва, защото в това Ник е прав - всеки може да стигне до някакви собствени изводи и правила и те да съвпаднат с нечии други. И не говори в множествено число за кражби, и ако имаш нещо конкретно да обвиниш някого, направи го. Иначе продължаваш да си смешен с претенциите си.

"А сега, Ники, кажи на всички какви са делата ми. Като "див тоталитарист и хардлайнер" НЕ БАНАХ нито теб, нито insomnias в суб.саб.бз като ответна мярка за моя бан тука"! - Отдавна ме баннаха от саб (за мнения, постнати тук) и не смятам да се връщам там. Без да изпадам в подробности, не ми е приятно и не бих искала да бъда една от вас, просто защото мегаломанията ми е твърде чужда. А пък интригантството е нещо, от което направо бягам. Та, твоят "жест" не ме покърти до дъното на душата ми.

"Може би е тоталитаризъм на фона на вашата "демокрация" на затритите постове"? - Да ти кажа право, просто имате късмет с изтриването на постовете! Твоят бестселър трбяваше да остане за поколенията. Оказва се, че не Спарк, а друг модератор ги е изтрил, но като знам с каква скорост се затриват при вас направо цели теми, които са ви неприятни, няма смисъл да се оплакваш. Въпросната фраза, станала повод да изсипеш злобата си отново тук, я имаш и я цитираш абсолютно точно.

"Относно юристите /мъжки и женски/ имам особено и нелицеприятно мнение, което не влиза в темата. Да, няма "колективна вина", но има "колективна зависимост" и "обобщено мнение". Има и "наказуемо бездействие", но да не задълбаваме из тия еквилибристики". - отново безпочвени обвинения, на които сам си противоречиш малко по-нататък с това: "Повярвай, непрекъснато има опити за качване на чужди субтитри, имало е дори случай потребител да кандидатства за начинаещ преводач с рипнати субтитри от ДВД, може да има пропуснати. Нищо не ти пречи да сигнализираш... Спарк може да потвърди, че прави същото и тук - трие субтитри, качени в юнакс с изтрити никове на преводач и редактор, но трябва някой да му сигнализира". - значи положението е същото, но забавянето на изтриването на крадените субтитри е фатално!!! Щом са престояли повече от един час, край! Това е - целият сайт краде! Леле мале, какво доказателство си избарал само!!! Това е толкова, ама толкова идиотско, че много ти се кефя smile.gif))))) Виж, само защото в нашия сайт няма около 50-100 администратора, които да си играят на одобряване, не е нужно да го изкарвате по-лош от саб smile.gif

"На него оценявам единствено това, че като се позавъртя "оттатък" и взе, че почна да ви ограмотява малко на тема субтитри - почна да "внедрява" тихомълком някои правила тук"... - странно къде намираш внедрени от Тики правила. Човекът направи една помощна тема за работа със SW, защото повечето хора ги мързи или не се сещат да прочетат хелпа, както и една също полезна тема за рипване на вградени субтитри, а междувременно помагаше на всекиго с нещо. Знаеш ли, от това толкова често повтаряно от теб "правила" почвам да си мисля, че сигурно по цял ден си го повтаряш като мантра smile.gif

"Мразя някой да ми гепи нещата, да ги представя за свои и да въвежда в заблуда потребителите"!!! - Как може да си толкова нагъл! Там, където Ник е посочил от кого се учи ("О, велики учителю!"), кого е въвел в заблуда!? Къде е представил прословутите ти правила за свои?! Когато вече е "подобрил" правилата ти и толкова погрешно не е предположил, че ти вече си предприел същото, откъде, мислиш, е могъл да знае? От тема, която е скрита от очите на простия потребител? Хайде стига, това си е вече направо болест.

"А да ти кажа ли какво е т.нар. "одобрение на субтитри" /на практика/ в юнакс: 1. Попълнена ли е правилно формата за качване? Да. 2. Отварят си се субтитрите със Subtitle Workshop? Да! Урааа, субтитрите ви вече са одобрени!!! Без грам значение какво съдържат, дали са присвоени... Защото не виждам някъде из сайта да има всеобщи правила". - точно така. Човек се учи, докато е жив. И то без да му се налагат правила. И най-добре се учи от мненията на потребителите /ще те цитирам пак: "кой от нас прави по-добри субтитри предпочитам да го оставим да го решават ПОТРЕБИТЕЛИТЕ"/. Ето, за това говорим. Ето, затова ви е яд. Защото, когато има субтитри, хората се радват и теглят и си гледат филма и се връщат да благодарят, без да подозират, че са "некачествени" smile.gif А когато не са направени както трябва, същите тези единствени съдници, си пишат оценките, пишат си и коментарите. И тогава преводачът вече е напълно сигурен, че трябва да се поправи по-нататък. Не някой си да пише "Има кратки времена, има правописни грешки", а потребителят да прецени сам кое не му харесва. Това са истинските житейски уроци.

"На insomnias хапчетата за сън може да не й действат, ама ти ги опитай". - човек, който работи по 15-18 часа на ден, няма нужда от хапчета за сън, заспива си още като помирише възглавницата smile.gif Но ти сигурно не го знаеш, простено ти е.

"Напрегнете си малко мозъчетата и сътворете нещо си наистина ваше"... - сътворяваме си, и още как. Преувеличаваш значението на прословутите си "правила", а после сам си противоречиш, като твърдиш, че тук никой не спазва правила smile.gif Знаеш ли, по-добре не се излагай повече.

"Най-много да стане с Bad_Nick това, което стана с предшественика му тук tiki - набързо да хване неизвестността"... - ето в това е силата на слабия. Когато няма аргументи, започва да заплашва.

"Само че не трийте тогава това.. Просто за да може всеки потребител да прочете всичко и сам да си направи изводи... Иначе да ми изтриете моето и да стои вашето е меко казано маймунско... Но пък ви гарантирам, че моят бан ще потвърди, че моето е истина, а нейното разкриване е неудобно на този сайт". - изключително силно се надявам тази тема да я прочетат колкото може повече хора и да се насладят на бисерите ти. Да разберат "Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изкуствени и несъществуващи вражди между двата сайта"? - колко самодоволни, самонадеяни, надути и арогантни хора има при вас, и как враждата си е именно в тях и изобщо не е изкуствена, нито несъществуваща. Че много ви се иска чрез повтарянето на лъжи, да ги превърнете в истина. Затова смятам, че е било грешка да се трият предишните ви заяждания.. а не хората да си викат "бе тия какво се карат, какво толкова имат да делят". Сега поне няма да се чудят какво става, както аз се чудех, когато бях новак.

"Изключително е подозрително, защото точно там е така бясно желаното от Bad_Nick и най-прясно доказателство, че ОТБОР в юнакс КРАДЕ субтитри!!! Обаче сега по вашата желязна логика излиза, че: няма вече тема, няма отбор, НЯМА кражба! И никога не е имало... Да ви имам логиката"... - Изключително подозрителното е, че този, който е качил присвоените субтитри, се е регистрирал точно 3 дни преди това (както всеки може да види от профила му). В темите му нямаше и помен от информация, че превежда нещо. Да ти кажа ли кое е съмнителното! Няма смисъл, защото всеки се досеща, а ти просто го знаеш. А аз не искам да имам твоята логика... трябва ли за твое удобство да оставяме качени присвоени субтитри? И ненаказани потребители? За да ти е по-удобно да плюеш.

Мисля, че успях да отговоря на всичко, адресирано до мен, както и на някои не толкова лични нападки smile.gif Но след като "хвърля негативна светлина (да, помията пръска) върху всички", мисля, че мога да взема думата и по тях smile.gif
Bad_Nick
Малии, Люси, колко време го писа това? smile.gif
Че BestRipper си писа поста близо 3 часа, QWERTY проблеми. laugh1.gif
Че и цял месец е използвал, за да си набави компромат, някаква фактологическа грешка от моя страна, с която да докаже един вид колко съм некомпетентен. А може и дружките му да са помагали? Аланкоолу! rock.gif
Моля модовете ни да не му трият подписа - майстор-преводач прави реклама на крадец на субс!!!
Можех и аз да го подхвана още снощи - фраза по фраза, но защо да го правя? Анализират се трудове на значими майстори, а не на истерични псувачи.
А иначе спечелихме ( поне ) още един редовен посетител. Всяка вечер кисне тук, барабар с част от дружинката му, за да видят какво могат да напишат "ония неориентираните" от унакс.
Въпреки интересните му тълкувания, не можа да докаже, че Партизаните крадем субс, иначе на лична беше доста по-убеден. После заприказва, че някой си (?!) отбор тук краде. Обърка онова шиле, дето се регна преди дни ( послушай какво ти е казал stdoominic ), което за 2 часа си направи нещо като отбор, за което аз тогава остро възразих, с член на уважавания отбор на Хел Крю. Стани Богат продължава, друже, но май нарочно пропусна следващия въпрос.
Прочети предишния ми пост по тази тема и докажи, че политиката на унакс е да краде субс. Ти си бил чавдарче, пионер и комсомолец като мен, защото такава беше тогава политиката. Докажи, че Spark или който и да е потребител на унакс е налагал на друг потребител да краде субс от който и да било сайт за субс! Ако успееш ще ти се извиня в кеш.
А ако беше чел постовете във връзка с отборните ни правила, щеше да си наясно ( и то се вижда ), че никога не сме крили откъде сме заимстваме идеи в началото, когато се учехме, които идеи после подобрихме за нас си. Табелата му стои в началото на темата - ripper ot sub.sab.
А ако е проблем ( въпреки, че още грандоманията ти не позволява да го кажеш ) ще ги перефразирам - достатъчно опит имам вече, мога да го изразя по-ясно и да ти махна заглавието.
Постът ми в който казвам, че колегите от субс ударно се придържат към нашите отборни правила е пълен с хумор. Никога не съм и помислял, че сме толкова велики като отбор, че някой ще почне да ни копира. Тук го казвам, мисля, за пети път. Ако знаех, че някой ще го приеме на сериозно, нямаше да го пиша по този начин. А ако държиш да ти махна табелата от отборните ни правила, няма проблем. Само ще те помоля на лична да ми обясниш, че ти наистина си този ripper и как така стана Best. Защото стана майстор-преводач ли?
Като гледам, тази тема може да остане вечна, но напрежението ще си остане.
Както реши шефът.
Spark
Моля само да не ни казваш, че сме ти откраднали визия или идея за чат, защото напълно си се самозабравил. Как пък не можахте да измислите нещо различно като например allsubs.org или subscene.com ами цялата визия сте копирали от тук барабар с колоните на таблицата, лентата субтитри, търсене, добави, топ, софт и т.н. Това бих приел да нарека кражба или по-точно липса на идея. А чат във форума има още като се подвизавахте тука. И ми дай един пример кога някой ме е осведомил за крадени субтитри и те не са премахнати от сайта? Отбора и въпросните субтитри ги изтрих по най-бързия начин след като ме уведомиха. За теб и сбърканото ти мислене това е замазване на нещата, а нормалните хора сами ще си направят изводите. С дидодидо съм нямал никакви противоречия, пак си фантазираш. За какво сте направили сайта си е ваш проблем. Престани с глупостите си, че наистина ставаш смешен.
uporit
Гледам и не вярвам на ушите си. Подновихте словестната престрелка с "другите" Навремето правих това в продължение на 1 месец, докато разбрах, че това е все едно да носиш вода със сито./т.е. безсмислено начинание/ Съветвам Ви да спрете, защото ще се удавите в словестната им диария. Ако обаче ви доставя удоволствие да пишете толкова много думи
в тази тема, нямам нищо против да я продължите. Често на човек му идва отвътре да си излее чувствата. Но все пак
очаквам скоро да се уморите и страстите да утихнат. Как така обаче не се появи моя любимец didodido,който все още
фигурира тук с това:http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=19211&pid=95290&st=0&#entry95290.
Stone и другите не са от тежката им артилерия. Те не са интересни, лесно предвидими и скучни. Къде къде е по хубаво
да кръстосаш шпаги с такива титани и майстори на лайномета, като гореописания и другите, които вече са я модератори я от ,огромния ръководещ цензурата, отбор. Преди време им бях казал, че в сайта им има "много вожд, а малко индианец" И да Ви кажа най-интересното". Тези , които най-много лаят и плюят, са ниски и слаботелесни люде, които никога няма да излезат навън, да се разберете като мъже. Даже подозирам, че адашката ми Люси също ще набие един двама във физическа схватка. Но това в рамките на шегата. Явно продължителното мълчание между двата сайта натрупва статично електричество, което трябва да се разреди в някоя словестна схватка. Аз обаче не се забавлявам, като я чета. Предполагам, скоро и на вас ще престане да ви е интересно.
insomnias
Ники, сигурно поне половин час съм се занимавала smile.gif))))) Имах малко свободно време и не бях много уморена, така че си заслужаваше труда. Хайде стига с тази пропаганда, дето я пробутват няколко сабаджии. Чувството ти за хумор изобщо не беше оценено, въпрос, който може да се реши с едно лично съобщение, бе използван за оплюване на целия ни сайт. Нека поне стане ясно за всеки, откъде идва всичко.
Адаш /не знаех, че сме адаши! smile.gif/, знам, че си уморен от тези битки... но ако не им се отговори, ще си помислят, че са прави... бе, не че не си го мислят и сега smile.gif)) А пък какво ще си мислят онези, на които тепърва им предстои да изпитат на собствен гръб неприязънта на неколцината от саб! Че трябва сами да водят своите битки? Нека знаят, че тук сме заедно, като хора, които имат еднакво хоби и че ако се опитат да им вгорчат радостта от него, ще намерят подкрепа. А за физически схватки и дума да не става, не обичам да използвам преимуществата си, щото не е честно smile.gif Спрях да пердаша момчетата веднага щом станах 171 см smile.gif)) Реших, че са твърде дребни цели за мен :Р
И си прав, вече не ми е интересно... още от предишни подобни занимания. Има толкова много други неща, които са приятни и свързани с интересни хора и места! Но когато си предизвикан, понякога да отстъпиш, се тълкува като слабост.
Ще добавя само още нещо, което ми изникна снощи като аналогия - размахването на прословутите "правила" като някакви мръсни гащи /Ники, скоро ще има едни нови правила, нямащи нищо общо с цитираните в отборната ти тема, спокс, можеш спокойно да им затриеш гащите и после да си вържеш твоите с нещо по-добро, за което няма да могат да предявяват претенции/:) И после, отново покрай тази аналогия - натрапването на въпросните правила като закон. Получава се като с модата. Всеки филм е като отделна фигура, а те се опитват да нахлузят един-едиствен номер рокля, подходящ само за кльощави манекенки, върху всяка фигура - дебела или ниска, или твърде висока... картинката е ужасна. Налага се да секат крайници, а понякога да ги разтягат smile.gif)) А пък на места направо късат глави smile.gif) Но нека си налагат модата, все пак и в реала има жени /о, и мъже също/, които обличат неподходящо за тях облекло smile.gif
Bad_Nick
За мен тази тема е приключена, поне засега.
Мисля, че с вашата помощ, колеги от унакс, успяхме да докажем, че изречените от BestRipper лъжи са неверни.
1. Отбор Партизаните wtf не крадем субс.
2. Политиката на унакс не е да поощрява кражбата на субс.
Или поне за толкова време не видяхме доказателства за това, защото няма такива! Ще помоля модовете да оставят темата отворена, че току-виж някой докаже обратното. wub.gif
Изцяло съм съгласен с uporit, но бих искал да добавя нещо.
Като изключим безумния ми бан там, заради изказване тук(!), аз нямам нищо против техния сайт. Нека да търсят своя път. И там има читави хора.
Конфликтът беше между Партизаните wtf и BestRipper. Всички видяхте, че освен лични обиди и свободни съчинения, друго не се появи. Искрено пожелавам на BestRipper да е жив и здрав и догодина Дядо Коледа да го направи SuperRipper. А пък, ако много слуша, може и SuperMario да стане.
Едно нещо приятно ме изненада. Хора, които не се познаваме, но пишем по една простичка тривиална причина за унакс, бяхме единни против едни нагли лъжи и посегателство върху нашата къщичка. Благодаря на всички ви за подкрепата!
Люси е абсолютно права. Ако член на сайта бъде несправедливо обвинен, то той ще получи цялата подкрепа от колегите си. Още една причина да пиша за унакс.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.