Мдаа, стана точно както очаквах... Достойни заместници на tiki. След като най-накрая свърши едномесечното ми ограничение /на 29 август в 18.52 ч. за сведение на любопитните и неориентираните като Bad_Nick/, ще мога и аз накрая да кажа няколко реда... За ужас на местните спецове по субтитри...
[
В началото на месеца, в отборната тема на ПАРТИЗАНИТЕ wtf, лицето BestRipper от subs.sab.bz обвини мен, отбора ни и целия ни сайт в кражба на субтитри.
]
Не беше в началото на този месец, а в края на миналия... Какво да правим, лицето Bad_Nick си има разни проблеми с паметта, за които ще стане дума по-надолу...
Интересното е, че въпросните постове сега не ги намирам в темата - явно са неудобни и някой правоимащ е побързал демократично да ги затрие. Останал е един откъслечен цитат, който изобщо не хвърля светлина...
[
Епитетите и квалификацията бяха радост за окото на всеки познавач на родния ни език, но нецензурни думи липсваха.
]
Щом като няма нищо нецензурно, защо нямаш доблестта да го публикуваш?
[
Оня ден му писах, за да му напомня, че му остава седмица до края на бана му тук и поисках от него или да докаже с факти, че някой член на отбора ни
]
Така... Вече да си дойдем на думата... След като Bad_Nick не получи очакваните извинения на ЛС, побърза да пусне още на 26 август тази тема, където най-нагло да ме обяви за лъжец. Би ли ми отговорил, Ники, как очакваш да ти отговоря тук, след като имам забрана да пиша до 29 август? Защо преди да се правиш на голяма работа и не заформиш поредното плюене и самоиздигане не взе да провериш докога ми е забраната? Или пък защо не попита твоята дружка insomnias, аджеба, докога ме е наказала? /Ама като гледам неин пост и тя май не помни какво е правила/. Или просто от бяс, че не е станало твоето и не си успял да ми натриеш носа, не си спал
и е трябвало да си изхвърлиш неадекватно яростта? Защото сега твоите писания приличат много на психиатричната забава: "От десет минути те гледам как два часа нищо не правиш". Срамна и долна постъпка, не мислиш ли? Искаш отговор, а не даваш възможност... И кой ти даде право да решаваш авансово дали ще се извинявам, дали ще отговарям, дали ще пиша изобщо? Много нелеп автогол си набута... insomnias, и за теб се отнася... Но явно е важното ти да си кажеш твоето, пък другите – кой ги пита тях...
Ти си Bad_Nick - мастър ъф дъ бластъра на юнакс.. Цепиш, лепиш, вулканизираш…
Писах пост в темата за отборите просто за да отговоря точно на твоя пост. Не съм твърдял, че някой от Партизаните е откраднал субтитри, а че се стремиш да изопачиш фактите - ние сме били започнали ударно да спазваме вашите правила. Туй не е ли лъжа, а? А след това обобщих, че тук в сайта се толерира и се практикува негласно и непрекъснато копиране на неща "оттатък" и крадене на субтитри, както и че усърдно работи системата ви "копи-пейст" на всичко нововъведено "оттатък", а в последствие и опитвате да обявявате чужди неща за свои...
Естествено тук винаги се намират услужливи вам доста неинформирани и незнаещи защитници на тукашните тези. Ако беше писал примерно в "Дискусии", отговорът ми щеше да е в тази тема. Просто и ясно - ти писа в дадена тема, аз ти отговорих в нея. Също така доста е желателно да публикуваш и предишния ми отговор на ЛС, но дали ще посмееш? Или по-добре направо да го перефразирам набързо? Дай така, а? Казах ти, че е безсмислено да стоиш в сайт, където по дифолт се покровителства
крадене на субтитри / с едната единствена цел - в юнакс да ИМА НАЙ-МНОГО качени субтитри и от това да се плодят куп изкуствени неща/ и да се правиш на хрисим неучастник - никой няма да ти повярва. Казах ти и какво да направите, за да не ви бъркат с крадците. Друг е въпросът дали го искате и дали ще го направите...
Да ти кажа още по-направо /пратих ти го и на ЛС/: Излез с изказване от сорта на: Отбор "Партизани" се обявява открито против политиката на суб.юнакс.бг да се толелира качването на крадени субтитри в сайта! Ако го направиш - получаваш поздравления, уважение и така мечтаното от теб ИЗВИНЕНИЕ! Но дали ще ти стиска, а?
Изказването ми беше обобщено за цялата политика на субс.юнакс - да, толерирате кражбите! Откраднахте визията на суб.саб.бз, откраднахте идеята за чата, крадете правила! Всеки малко наясно с нещата знае, че е така. Не, извинявай - вие не крадете - просто копирате наготово всичко и го представяте като ваше... Нали така? Да, мога да заявя: Не съм установил член на някои от отборите ви да краде субтитри, но се подвизавате в сайт, който покровителства това деяние! А това хвърля негативна светлина върху всички превеждащи тук... Съжалявам, че тълкуваш нещата лично и едностранчиво и си задълбал в самовнушението, че съм обявил някого от отборите ви в кражба...
Извинявайте най-официално, че не си затраях, когато Bad_Nick се опита да изопачи фактите! Ники, извинявай – не крадеш субтитри.. Крадеш правила! Но предвид липсата на оригиналните постове мисля, че е безсмислено сега да казваме и доказваме кой какво е написал. Минало свършено...
Странно и доста подозрително е само, че линкът по 19-ти коментар /на Stone/ „случайно” вече не работи... Да ви кажа ли нещо от вашата си кухня: Набързо затрихте и въпросните субтитри, че и целия сфагил отбор.. И сега? Ни лук яли, ни лук мирисали.Някой беше писал: "дежурните крадци".. Ами дистанцирайте се от тях, а не ги закриляйте с мълчанието и безразличието си... Или очаквате Спарк да излезе официално с изказване: "Драги потребители, тук може да качвате всякакви субтитри с изтрити никове на преводачи, гепени откъдето ви падне!" Ако ви е толкова акълът, не смятам, че и неговият е толкова, че да го направи... Нали сам Ники казва - гледайте делата. А какви са те, а?
Една от основните причини за появата на субс.саб.бз беше именно "неразбирателството" между Спарк и Дидодидо по въпроса за краденето на субтитри. Ама то беше още преди твоята регистрация в юнакс, Ники, така че и по този въпрос си два века встрани от истината и освен да изтърсиш нещо нелепо, друго едва ли ще успееш. Даже и важна тема имаше в някакъв раздел срещу плагиатството и краденето на субтитри, която също в момента някак си е изчезнала /много интересно защо/.
[
Според мен ( а и според други хора ) има доста да учи в сферата на личните отношения.
]
Тези, които ме познават, гарантирано ще ти се изсмеят, че чак лошо ще им стане от смях от твоите приказки. Да, рязък съм на моменти и не търпя възражения. Но само по неща, в която правота съм се убедил за 43 години на тоя свят от личен опит и не смятам, че трябва да си губя времето с глупостите и тъпото упорстване на някои индивиди с голямо самомнение... Не смятам, че трябва да слушам до безкрай "нежното дебилстване" на някой умник,
на когото му говориш нещо, а той рупа ли рупа и малоумно се хили като пача на мокра витрина и продължава в същия дух до безкрай. Е, който може да го слуша - да го слуша. Аз не мога и нямам време... Bad_Nick, вярвам и ти си на мнение, че личният опит е най-меродавен в преценките ти вместо да слушаш този и онзи. Въпросът е, че всеки има свои... Но става кофти, когато не знаеш, нямаш информация и гледаш да се издокараш някъде и да се направиш на умен и знаещ. Копираш ми тук постове с правилата оттатък, а после - онези ударно въвеждали "нашите отборни правила"... Дрън-дрън, ярина!, му се вика на това... И защо си мислиш, че няма да вдигна патърдия срещу измишльотините ти?! За пореден път се появява някой в юнакса, мине не мине една година и си въобразява, че е хванал бога за шлифера и може да си пише на вереф всичко.
[
Аз на господина му казах какво би се случило в реала с тези негови претенции, макар че си запазих едно съмнение... че биха го оправдали поради смекчаващи вината обстоятелства, т.е., поради невменяемост.
]
insomnias, а ти бе, пиле шарено, къде си вреш гагата, дето не ти е работата, а? Я отговори тук на всички едно нещо! Държа да го направиш обаче, както и държа да не затриете тая тема... Добре, да приемем, че съм невменяем... Хубаво, хайде сега обясни на всички защо "нормалните" тук ми копиране постове с правилата от "оттатък" и ги прилагате, а? Или това са ваши правила, както побърза да се изцепи дружката ти Ники?
Я виж какво точно е писал именно той в тази си тема:
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=29431 
Дори виж неговите думи в началото:
[
Вместо да преоткривам топлата вода, ще перефразирам един човек, когото не познавам, но неговите думи говорят красноречиво за самия него. Не се посвенявам да кажа, че този човек превежда за "другия" сайт, но което си е истина си е истина. Изцяло се присъединявам към мнението му, след като в последните си няколко проекта следвах напътствията му и останах доволен от работата си ( нещо, което рядко ми се случва ).
Та значи, тъй рече Riper от суб.саб:...
]
Знаеш ли какво е рекъл народът? "Който следва лудия е по-луд от него!" Така че пий си лекарствата за безсъние и си лягай, вместо да пишеш врели ни кипели по нощите.
[
Разбирам твоите чувства, предизвикани от получения от теб боклук в пощата ти...
]
Като хич не си в час с комуникацията ни с Ники, защо приказваш глупости? За сведение на теб и всички останали - с Ники сме си писали на ЛС "ОТТАТЪК" - в суб.саб.бз!!! Интересно защо... А дали е боклук наистина - попитай го него... И вземете, че разберете, че поща и ЛС са две съвсем различни неща, защото нещо и Ники започна да ги бърка. ./Ама той си има причина де/. Да ти кажа ли направо?
Защото съм
Цитат
"Хардлайнер страшилище ( Див тоталитарист за ужас на мнозина )
,
благодарение на когото се приеха и утвърдиха някакви ЯСНИ правила в субтитрите. Само не ми приказвайте, че са ваши. Просто сравнете датите на моите и ваши постове.. Но едва ли ще го направите, защото не е във ваша полза... Бях писал вече, но бе изтрито...
insomnias, публикуваните от мен правила "оттатък" и представени от Ники като "ваши отборни", имаха за цел изясняване на правилата, включително и това, за което си отнесла там бан - избягване на двойните критерии. И се приеха официално след доста разправии, нерви, писания и загубено време.. А вие какво направихте? Както винаги изчакахте да се появи нещо "оттатък", за да му направите "копи-пейст"... Жалки сте...
[
Редно е да му напомня, че още от XIII Конгрес на Партията е ясно, че важни са не думите, а делата.
]
А сега, Ники, кажи на всички какви са делата ми. Като "див тоталитарист и хардлайнер" НЕ БАНАХ нито теб, нито insomnias в суб.саб.бз като ответна мярка за моя бан тука! Така ли е? Ще го отречеш ли? За твой ужас, недоумение и невярване ти казах, че нямам намерение да те наказвам оттатък като ответна мярка! Въпреки че нищо не ми пречеше... Нещо да кажеш за това "ужасяващо" мое дело?
Може би е тоталитаризъм на фона на вашата "демокрация" на затритите постове? Или може би разчиташе, че като няма бан оттатък, ще има извинение? Не виждам за какво да се извинявам, вече го казах по-горе...
Цитат
Изводът : BestRipper е долнопробен ЛЪЖЕЦ!
Аз лъжец? А ти – крадец на правила! Или пак лъжа, а?
[
Ако беше спал с юристка щеше да знае, че понятие като "колективна вина" не съществува..
]
Относно юристите /мъжки и женски/ имам особено и нелицеприятно мнение, което не влиза в темата. Да, няма "колективна вина", но има "колективна зависимост" и "обобщено мнение". Има и "наказуемо бездействие", но да не задълбаваме из тия еквилибристики. Казах ти по-горе какво да направиш...
Цитат
Моето лично възмездие е, че правя и ще правя по добри субс от него, колкото и да се бара на стар играч.
Ники, кой от нас прави по-добри субтитри предпочитам да го оставим да го решават ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Ама май нещо те гони грандоманщината ли или просто мечтаеш някой да ти обърне внимание с това изказване?
За мен е предостатъчен фактът, че "по-добрият" /Bad_Nick/ се води от правилата на "по-слабия" /Best Ripper/... /най-точно - копира ги и ги представя за свои и отборни/ Да не говорим, че си направил твърде елементарна правописна грешка - пише се "по-добри"... Ама какво да се прави - сайт ли бе да го опишеш...
Цитат
Разликата между мен и него са 2 вагона книги, както казваше Божидар Димитров.
Друже, вече се притеснявам искрено за психическото ти и физическо здраве. Предвид подписа ти в суб.саб.бз:
Цитат
Манекен съм на Винпром.
IP адрес: 77.77.1xx.xxx - да не кажеш после, че не е твоя подпис...
мисля, че много здраво бъркаш предметите и мерните единици. Книгите се четат, а не се пият, извинявай много. Тия два вагона алкохол /ти им викаш "книги"/ са солидна преднина в твоя полза, която изобщо нямам намерение да съкращавам. И не бъркай в случая г-н Божидар Димитров с др. Владимир Живков... Живков младши "четеше книги" в течен вид 40 градуса, нещо май не си в час... Но простено да ти е - явно пак си на градус... Просто те моля най-човешки да намалиш алкохола, защото си на години и вече зле ти действа! Четеш /пиеш/ трудни за осмисляне неща, не можеш да ги прецениш в алкохолното си опиянение, а като добавим и липсата ти на информация по въпроса за развитието на субтитровите сайтове през последните 5-6 години,
пишеш неверни неща, неадекватни постове, все пи(ш)еш по 1-2-3 часа през нощта...
Вземи си легни и се наспи... И намали алкохола, защото нещата ще задълбаят още повече. Я язви, я цироза... На insomnias хапчетата за сън може да не й действат, ама ти ги опитай. Само не ги мешай с алкохола, че ще стане страшно...
А като доказателство за невероятните познания, изчетени книги и обща култура на Bad_Nick е новият ми подпис... Нещо наистина уникално... Горкият Мел Брукс, лека му пръст приживе...

Цитат
Аз мога да ти посоча субс, които пък subs.sab.bz, са откаднали от нас, по-точно техен потребител.
Това е осма серия на Dollhouse (Куклена къща), субтитрите излязоха първо тук в унакс а два дни по-късно в сабс. Като бяха напълно същите, само името накрая променено на този дето е превеждал.
Мисля, че са се малко объркали, кой от кой краде...
ashley, вместо да се хилиш, случайно да си уведомила модератор или админ оттатък, след като си установила нередност? Не, нали? Ако беше писала на мен или друг, случаят веднага щеше да бъде проверен и да бъдат взети мерки. Повярвай, непрекъснато има опити за качване на чужди субтитри, имало е дори случай потребител да кандидатства за начинаещ преводач с рипнати субтитри от ДВД, може да има пропуснати. Нищо не ти пречи да сигнализираш... Спарк може да потвърди, че прави същото и тук - трие субтитри, качени в юнакс с изтрити никове на преводач и редактор, но трябва някой да му сигнализира. Да, посочи едни и какво излезе - така мечтаните от теб крадени субтитри излязоха НЕКРАДЕНИ...
Ти случайно да вземеш сега да се извиниш за некомпетентното си изказване, а?
SlashFTW, а тук имаше един пък супер преводач /твой градски/, на когото любимият похват бе да превежда субтитри през език и без да има филма! Гениални преводи правеше, ще знаеш!

На него оценявам единствено това, че като се позавъртя "оттатък" и взе, че почна да ви ограмотява малко на тема субтитри - почна да "внедрява" тихомълком някои правила тук... Вместо да се правиш на чалнат, вземи и питай отговорните фактори тук кога се смени визията на сайта и кога се пусна чата. Пък после аз ще ти кажа кога тръгнаха съответните "оттатък". Ще сравниш датите и тогава ще получиш нужното доказателство. Но едва ли ще се стигне дотам.
In the hell, изобщо не ме е страх да кажа: Мразя някой да ми гепи нещата, да ги представя за свои и да въвежда в заблуда потребителите!!! Сега доволна ли си? Ако другите сте заспали дебилчета и умирате да ви мачкат, а вие да си траете – трайте си! Аз не си трая, ясно?
masterdeath, я обясни, след като тук сте по-по-най-супер добрите, защо има по 40-50 потребители в юнакс, а "оттатък" - по няколкостостин или хиляди? Сууууупер славен път сте подхванали... към блатото.
"Излизат" повече субтитри, защото много по-лесно е да гепиш чужди или да преправиш готови, да направиш уж редакция, ама и на теб тая наука ти е мъгла, мъгла, мъгла... Да, "оттатък" има по-малко субтитри като бройка, но всеки малко наясно с тях знае,
че добри субтитри не се правят за 2-3 часа... Ако тук бъдат пуснати с лека ръка, "оттатък" няма да минат проверките. А за да минат - въпросният преводач трябва да вложи доста повече труд, старание и време, за да покрие изискванията... Което автоматично води до намаляване на количество на субтитри за качване.
А да ти кажа ли какво е т.нар. "одобрение на субтитри" /на практика/ в юнакс: 1. Попълнена ли е правилно формата за качване? Да. 2. Отварят си се субтитрите със Subtitle Workshop? Да! Урааа, субтитрите ви вече са одобрени!!! Без грам значение какво съдържат, дали са присвоени... Защото не виждам някъде из сайта да има всеобщи правила. Всеки тук има право да си твори каквото му хареса...
Иначе изобщо не ме притеснява дали ще ме банете завинаги или не. Нито съм първият, нито последният... Не че съм приритал пак да се регистрирам. И на Ники му казах: по една чиста случайност видях какво беше написал в отборната ви тема...
Ако го направите обаче, държа да свършите и още няколко работи пътьом:
1. Да изтриете всичките ми субтитри, качени тук.
2. да изтриете и всичките субтитри, които са синхронизирани от мои /без значение дали е изтрит накрая ника ми или не - лесно може да се установи/.
3. Да не позволявате занапред да се качват мои субтитри /с моя ник или с изтрит/.
4. Да изтриете всички постове, където сте ме цитирали за правила, да не ме цитирате занапред и да си създадете свои /щом сте по-добри и знаете повече/.
5. Да вземете най-накрая да спрете жалката си практика на "копи-пейст" на всичко ново и интересно "оттатък"... Напрегнете си малко мозъчетата и сътворете нещо си наистина ваше...
Като епилог: Мога само да се извиня, че ви развалям спокойствието и ви гарантирам абсолютно твърдо, че повече няма да го правя. Живейте си в "мъглата от бонго" /както се казваше в един филм/ и си се наддавайте. Живи и здрави... Ако ме банете, нали знаете колко ще плача за вас? Но като плюете, поне си купете лигавници, че се оцапахте яко...
Ако ме банете, не пишете повече и се надявам Ники да не напуска от злоба неща, на които няма да ми дадете възможност да отговарям... Не че се притеснявам от писаното, което евентуално може да се появи... Просто съвсем ще паднете в очите на хората... На него съм му казал и няма да променя решението си – НЯМА ДА ИМА бан за Bad_Nick "оттатък" заради тази разправия тук! Нито пък за insomnias... Ако в бъдеще сгафят "оттатък" по други параграфи - това е съвсем друго...
А на снощните закани на Bad_Nick какво щяло да ми се случи на мен и на целия суб.саб.бз, мога добре да се посмея... И от взимане на решения не ме е страх. Не си мисли, че съм питал някого, когато писах отговор преди месец. Най-много да стане с Bad_Nick това, което стана с предшественика му тук tiki - набързо да хване неизвестността... Само че не трийте тогава това.. Просто за да може всеки потребител да прочете всичко и сам да си направи изводи... Иначе да ми изтриете моето и да стои вашето е меко казано маймунско... Но пък ви гарантирам, че моят бан ще потвърди, че моето е истина, а нейното разкриване е неудобно на този сайт.
Чиърс, Ники, за Мел Брукс. .Опа, сори… Да не те подсещам…