Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Eureka
subsunacs.net - Форуми > Сериали > Субтитри
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
PufPaf
asenn, в теб ми е надеждата. Благодаря за това, което правиш. clapping.gif
arti
Цитат(PufPaf @ 24 Aug 2006, 02:03 AM)
asenn, в теб ми е надеждата. Благодаря за това, което правиш. clapping.gif
*

подкрепям с две ръце и ..... два крака.не наистина сериала е невероятен и мн благодаря за буквичките.чакам следващите!!! :clap:
asenn
Готова е вече бета версията на българските субтири за шести епизод.

(Буквите са на следващата страница - вариант бета 2)

Ще съм много благодарен за всички конкретни забележки, които направите до 18.00 часа, когато ще кача коригираните субтитри на сайта.

Серията е повече от интригуваща и ще помоля тези, които искат просто да изгледат епизода, да изчакат до довечера за коригираната версия на буквите.
batkobobi
субтитрите са перфектни 10x :clap:
asenn
Това е Бета2 на буквите (първата я изтривам). Направих доста корекции.
Уви, някъде нищо не може да се направи - репликите вървят със шеметна скорост и почти не остава време за прочитането им...

Ще поработя малко върху това за финалната верия.
asenn
Ето я и финалната версия на субтитрите за шести епизод (изтривам предните, които качих по-рано).

По-сериозните промени са две:
- заместване на "смъртоносно лъчение" с "лъчът на смъртта" по аналогия с Междузвездни войни.
- Макар ясно да се чува Норвежки парламент при връчването псевдонаградата премахнах този текст, защото все пак Стокхолм е в Швеция и не съм много наясно какво общо може да има Норвежския парламент с Нобеловата награда.

Това е.
Приятно гледане.

п.п. Само да припомня, че планетата Вулкан е от Стар Трек, а малп е изследователската сонда в Старгейт.
Geshy
мерси много! очарована съм от перфекционизма ти smile.gif така и трябва! браво!
asenn
Благодаря за добрите Ви отзиви.

Субтитрите вече може да се дърпат директно и от заглавната страница:

Еврика сезон 01 епизод 06
maniac
asenn: Справил си се блестящо! Благодаря за перфекционизмът отделеното време и отдаденоста ти!
nikra
asenn - Имаш едни голями благодарности и от мен за наистина перфектните субтитри. wink.gif
На теб разчитам и за всички следващи серии. smile.gif
kabalstein
Шапка ти свалям човече, евала за превода... То твойто старание граничи с безкрайност wink.gif
arti
asenn субтитрите са перфектни и мога да кажа само едно голямо браво и да се надяваме,че и за напред ще ни радваш все с такива преводи.

а искам да попитам кога излизат епизодите!?
Fittipaldi
Засега - всеки вторник по Sci Fi Channel.
asenn
а при нас, поради часовата разлика, новата серия е достъпна в сряда сутринта.
eddie
Благодарности и от мен, продължавай в този дух. clapping.gif

П.С. Относно Нобеловата награда -> цък или цъk wink.gif
asenn
Цитат(eddie @ 27 Aug 2006, 05:07 PM)
П.С. Относно Нобеловата награда -> цък или цъk wink.gif
*
Ами ясно си пише, че наградата се връчва в Шведския парламент.
Какво общо има парламента на Норвегия, за който говори Нейтън при връчването на наградите, не се разбира. Освен да е грешка на сценария - Швеция - Норвегия - все някъде в Европа.
Нейтън не може да греши нарочно, уж че е глупав, защото самият той е получавал такава награда и не може да обърка мястото, където са му я връчили.
В линка от wikipedia пише нещо за шведско-норвежски клуб, но пак не става ясно...
ceceto
Eureka.S01E07.WS.DSR.XviD-DIMENSION

wink.gif
stanimir63
Цитат(batkobobi @ 16 Aug 2006, 01:01 PM)
http://www.arenabg.com/details.php?id=51935

ето и епизод 01x05
*

Благодаря ти за аренабг.сом,проблема е че ми трябва покана,
ако можеш прати ми;Благодаря ти предварително.
staveda@abv.bg smile.gif
asenn
Цитат(ceceto @ 30 Aug 2006, 11:01 AM)
Въпреки изкушението да не спя тази нощ и да започна с превода, се зарекох да изчакам поне до събота-неделя за английски субтитри.
При превода по слух, проблемът не е толкова в таймингите, които се нагласят, макар и бавничко, а в тънките закачки и майтапи, които понякога се изричат набързо или тихо.
Въпреки доброто ми желание, някои от тях, просто се налагаше да прескачам при превода, което е недопустимо.
Уви, прекалено много ми харесва филмчето, за да продължа с преводите по слух, в името на това, да имаме някакви букви възможно най-бързо.

Затова, макар и с нежелание, филмчето ще си го изгледаме без субтитри, а когато излязат на английски - все ще се намери кой да го преведе така, че да си заслужава да се гледа серията отново и отново.
batkobobi
най рано утре ще има англиски до тогава сички чакаме
eddie
Цитат(asenn @ 27 Aug 2006, 11:53 PM)
В линка от wikipedia пише нещо за шведско-норвежски клуб, но пак не става ясно...
*

В официалният сайт пише нещо за Норвежки нобелов комитет, предполагам че от там е връзката.
batkobobi
за съжеление все още няма англиски субчета (:
изрових целя нет и няма никаде
bangor77
има ли вече някакъв прогрес по 7-мата серийка?
asenn
Цитат(bangor77 @ 1 Sep 2006, 01:32 PM)
*

Чакаме да се появят английски субтитри.
Излязат ли - доста хора превеждаме сериала и все някой ще свърши работата своевременно.
По-горе написах защо вече не се захващам с превода без английски субтитри.
bangor77
Цитат(asenn @ 1 Sep 2006, 07:35 PM)
Цитат(bangor77 @ 1 Sep 2006, 01:32 PM)
*

Чакаме да се появят английски субтитри.
Излязат ли - доста хора превеждаме сериала и все някой ще свърши работата своевременно.
По-горе написах защо вече не се захващам с превода без английски субтитри.
*

ок; супермного ги благодаря за предишните субтитри, които си правил! ако това чакане се проточи доста ще ги направиш ли пак по стария начин?
batkobobi
ето ги и англиските 01x07

малка грешка опс dry.gif
batkobobi
добре де нещо не схващам това 2 ри сезон ли е на сериал или просто прдължение на парви сезон

http://www.imdb.com/title/tt0796264/episodes#season-1
Sisq0
Линка който си дал води към описанието на първите шест епизода от първи сезон. Какво толкова трудно има за разбиране?
asenn
Цитат(bangor77 @ 1 Sep 2006, 09:27 PM)
ок; супермного ги благодаря за предишните субтитри, които си правил! ако това чакане се проточи доста ще ги направиш ли пак по стария начин?
*
Пак да поясня, защо не се гордея много-много с преводите си по слух и защо освен време, нямам и желание да превеждам без английските субтитри.
Ето например две фрапиращи грешки в превода на шести епизод, който ми отне над 20 пълни часа работа (два дни нон-стоп):
Цитат
00:11:52,498 --> 00:11:55,291
Scientists are so smart. How come they
don't know anything about penmanship?
00:11:55,355 --> 00:11:57,653
Pardon the alliteration,
but which would prefer ?
00:11:57,706 --> 00:11:59,051
Penmanship or progress?
го преведох като:
Цитат
00:11:52,311 --> 00:11:55,312
Учените са толкова умни. Как никой
не знае нещо за тази машинария?
00:11:55,312 --> 00:11:57,213
Зависи каква част от определението
те интересува.
00:11:57,213 --> 00:11:59,214
Машинария за прогрес.

В действителност "penmanship" е "правопис" или "краснопис" и целият диалог е опорочен, поради моето незнание. Така стават логични и последващите реплики - "текила" и "скоч".
В действителност чувах "pendmandship" и логично нищо не открих в речниците.

Или пък по-назад:
Цитат
00:33:18,527 --> 00:33:20,682
When a light bulb goes off
in your head, what are we talking ?
00:33:20,695 --> 00:33:22,351
15, 20 watts ?
Преведено като:
Цитат
00:33:18,601 --> 00:33:20,602
как оценяваш шансовете на твоето
прозрение?
00:33:20,602 --> 00:33:22,275
15-20 към 1?

Макар чутото/измисленото от мен да не е толкова абсурдно като в предния пример, все пак е погрешно.
Това са само два момента, а сигурно има още много. Прекалено е готин сериала, според мен, за да го опорочавам с преводите си.

Така, че предполагам ме разбирате, защо искам да излязат английски субтитри, които ще бъдат по-добри и откъм тайминг.

Единствено ме притеснява, че английските субтитри за шести епизод ми попаднаха едва днес - на 1 септември - почти 10 дни след излъчването на сериала.
Дано за седми епизод ги направят по-бързо.
batkobobi
англиски най накрая 01x07
asenn
Цитат(batkobobi @ 3 Sep 2006, 02:36 AM)
англиски най накрая 01x07
*

Ура! Да видим кой ще се хване с превода.
Аз засега ще съм резерва, че само да видя първото изречение и ми настръхва косата:
Цитат
Okay,I've got a triple-shot mocha sirillium latte,an extra-hot chromiumkona macchiato,and a double-distilled peruvian slow roast.
asenn
Никой не се обади досега, че е започнал с превода, а мен ме "засърбяха пръстите" и започвам да "чеша" клавиатурата.
Като гледам часовника алфа версията може да я очаквате късно тази вечер.
Fittipaldi
Цитат
Никой не се обади досега, че е започнал с превода, а мен ме "засърбяха пръстите" и започвам да "чеша" клавиатурата.
Като гледам часовника алфа версията може да я очаквате късно тази вечер.

Дерзай, човече! :fing02:
"Сърбят ме очите" да гледам поредния епизод с твой превод - супер си! rock.gif
bangor77
и аз чакам с нетърпение; мерси!
faithlessss
и аз чакам ...чакам smile.gif)) ама не бързайте smile.gif
asenn
За най-нетърпеливите това е доста сурова "алфа" версия на субтитрите за епизод 7.
Ще я изпипам и по-късно (или по-скоро утре рано) ще имаме и "Beta RC1".

Смятам да кача субтитрите на сайта утре по обед, така че ще има достатъчно време за критики и забележки.

Пак повтарям това е сурова версия на "буквите". Само може да спечелите, ако изчакате редактираната версия на субтитрите.

Изтеглете си по-новата версия, на субтитрите, която вече е достъпна.
faithlessss
някой ще коментира ли? как са субтитрите
bangor77
мерси много; нямам търпение да изгледам 7-ми епизод, а за запис ще си сваля следващата версия на твойте субкиsmile.gif
bangor77
Асене, мерси! Току-що изгледах 7-ми епизод и съм си направо супердоволен от субтитрите! Незнам защо на теб все още не ти харесват и защо ще ги доработваш.
asenn
Ето и обещаните доработени субтитри бета версия за седми епизод.
Освен тайминги и печатни грешки (включително пълен/непълен член) думата "камшик" е заместена с по-подходящата в случая "прашки".

Ще Ви моля за съвет как да наречем Road Runner-a.
Ясно е, че това е вид американска кукувица, но смисълът тук е свързан с онова анимационно филмче за пилето и койота дето все го гони. Как да го наречем на български, че не се сещам нищо подходящо?

Може да си изтеглите финалната версия на субтитрите, от линка малко по-надолу в страницата.
strangera
Знам че ще прозвучи тъпо, ама мене Road Runner си ми харесва да си е Road Runner smile.gif
Тежка работа е работата на преводача wink.gif
Borislava
Цитат(asenn @ 4 Sep 2006, 01:08 AM)
Ето и обещаните доработени субтитри бета версия за седми епизод.
Освен тайминги и печатни грешки (включително пълен/непълен член) думата "камшик" е заместена с по-подходящата в случая "прашки".

Ясно е, че това е вид американска кукувица, но смисълът тук е свързан с онова анимационно филмче за пилето и койота дето все го гони. Как да го наречем на български, че не се сещам нищо подходящо?

Това е. Приятно гледане.
*

Това е превода ти.. оправих някои дреболийки и тайминга ... нямаш време за по-детайлен преглед ... но са много добри smile.gif
Fittipaldi
Цитат(asenn @ 4 Sep 2006, 02:08 AM)

Като абсолютен маниак на гореупоменатата анимационна поредица на Warner (станах фен на двамата мушмороци още в средата на 80-те години на миналия век), мога да споделя, че навсякъде, където съм го срещал из BG, заглавието е преведено като "Бързоходецът и Уили Койота". В началото преводът на "Road Runner" като "Бързоходец" малко ме дразнеше, наистина, но след толкова години вече го приемам като топлата вода и колелото.
rock.gif
asenn
Поработих още малко върху субтитрите, които беше прегледала и Borislava и стигнах до финалната им версия, която вече е качена на сайта.

Субтитри за Eureka - сезон 1, епизод 7

Имаше някоя друга грешчица за доизкусуряване и малко попромених таймингите.

Прочетох мненията за Road Runner-a и реших да подменя "кукувицата-бегач" и "бързоходецът" с един герой от моето детство, който имаше същата слава - Малкия Мук.
Е, при корекцията "изядох" една дума от изречението, но реших, да оставя нещата така, че да няма объркване с n на брой преводи на сайта, различаващи се с по една буква и една запетайка, както става с Prison Break.
Който не издържа, може да си добави думата "човек" в началото на 405-ти ред от субтитрите.
Иначе, подобна волност в превода, си позволих на още едно място, където подмених името на известен (не и за мен) бейзболист с това на канадски лекоатлет известен с употребата на допинг.

Искам да благодаря на всички за търпението и разбира се на batkobobi, който своевременно намери английски субтитри и на Borislava, без която началото на превода нямаше да е такова, каквото е.

Приятно гледане.
qwertyman
И аз благодаря за субовете.
batkobobi
10x за буквичките
Sisq0
Хубаво е да заменяш с кирилица латинските имена на заведения, клубове и така нататък. Грозно стои примерно клуб Bodhi Sativa, In & Out и прочие, в субтитри на кирилица. Ако нямат ясен смисъл на български просто ги замени с произношението им написано на кирилица.
asenn
Цитат(Sisq0 @ 4 Sep 2006, 07:08 PM)
Хубаво е да заменяш с кирилица латинските имена на заведения, клубове и така нататък. Грозно стои примерно клуб Bodhi Sativa, In & Out  и прочие, в субтитри на кирилица. Ако нямат ясен смисъл на български просто ги замени с произношението им написано на кирилица.
*

Този текст към кого е насочен?
И в четирите ми превода няма такова нещо, за което говориш!
blink.gif
Sisq0
Пардон. Беше за темата на Weeds, но съм се объркал.
maniac
batkobobi, Borislava и най-вече asenn: Благодаря ви от все сърце smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.