reDeyeZ
30 Sep 2011, 02:55 PM
Честит празник на всички преводачи, бе! За мен всички тук сте прекрасни!
Iron_Girl
5 Oct 2011, 02:42 PM
Има една поредица за документални исторически филми на ВВС, която се предлагаше с вестник "Капитал". Мисля, че включваше 7 филма за - Египет, Колизеумът, историята на град Помпей, най-великата битка на Юлий Цезър и завоеванията на Александър Велики. Дали са качвани тези филми в торент сайтове? Откъде могат да се изтеглят ? С бг аудио или със субтитри са ? Благодаря предварително.
bpa
31 Jan 2012, 03:34 PM
Ако сте против терора на АСТА: 1.Отваряте си пощата 2.Цъкате бутона за написване на ново писмо 3.В полето До (То): metin.kazak@europarl.europa.eu; slavi.binev@europarl.europa.eu; filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu; stanimir.ilchev@europarl.europa.eu; ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu; iliana.ivanov...a@europarl.europa.eu; ivailo.kalfin@europarl.europa.eu; evgeni.kirilov@europarl.europa.eu; andrey.kovatchev@europarl.europa.eu; mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu; svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu; Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu; vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu; antonyia.parvanova@europarl.europa.eu; dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu; emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu; vladimir.urutchev@europarl.europa.eu; kristian.vigenin@europarl.europa.eu 4. За текст: АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България! Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение! 5.Темата: АЗ съм против ратифицирането на ACTA 6. Изпрати!
Bad_Nick
31 Jan 2012, 05:27 PM
Изцяло подкрепям предложението на bpa.
Моля, подкрепето го и вие.
Катя
31 Jan 2012, 05:33 PM
Цитат(Bad_Nick @ 31 Jan 2012, 05:27 PM)

Изцяло подкрепям предложението на bpa.
Моля, подкрепето го и вие.
И аз съм ЗА!!!
Bad_Nick
31 Jan 2012, 09:34 PM
Във фейсбук вече има организирани митинги против ACTA в големите градове на 11.02 ( събота ).
Аз ще бъда там с цялото си семейство, ще доведа и приятели и колеги.
А ти?
Катя
31 Jan 2012, 09:52 PM
Едва ли в нашето градче ще има. Все пак ако чуя нещо, че има, задължително ще присъствам!!! А за тези, които се интересуват от АСТА, да гледат утре Тази Сутрин по БТВ. Ще дават за това.
П.П.: Ако има там някви работи из фейса или нета дето се гласува против, давай линкове. Ще отговарям с хъс против АСТИ, Пасти, СОПИ, Мопи и т.н.
Man1akalen
31 Jan 2012, 11:24 PM
Поредният опит за ограничаване на свободата и псевдо "Световни редове" и прочие интереси, пари, корпорации и какво ли още не, айде НЕ на тези долни дела!!!!!
Катя
1 Feb 2012, 12:36 AM
Засегнати са интересите на мазни, лоени топки, които са червиви с пари, но са толкова големи лакомии, че искат да се разложат направо от повече пари! Боклуци! И цяла Европа да ги приеме тези въшливи закони, руснаците ще разкажат играта на американците..
Катя
1 Feb 2012, 12:40 AM
tosho_cool
1 Feb 2012, 09:58 AM
С вас съм момчета и момичета, всеки нормален човек трябва да е против такива ограничения.
Катя
1 Feb 2012, 10:52 AM
Но дано някой ни чуе! То на нищо не прилича...
Катя
1 Feb 2012, 10:55 AM
tosho_cool
1 Feb 2012, 11:35 AM
Дано Кате дано.
Man1akalen
1 Feb 2012, 04:15 PM
На 11-ти, ще има ли протест във всички големи градове в страната или само в София?
Катя
1 Feb 2012, 05:59 PM
Цитат(Man1akalen @ 1 Feb 2012, 04:15 PM)

На 11-ти, ще има ли протест във всички големи градове в страната или само в София?
Мисля, че във всички големи градове, но трябва да провериш пак. Естествено, в нашия град пак нищо няма!
Bad_Nick
1 Feb 2012, 06:21 PM
До момента има организирани в следните градове, извън София:
Протеста във Варна:
http://www.facebook.com/events/374427159240206/Протеста в Бургас:
https://www.facebook.com/events/375580262468062Протеста в Пловдив:
http://www.facebook.com/events/292309164160296/Протеста в Кърджали:
https://www.facebook.com/events/268390609897567/Протест в Хасково:
https://www.facebook.com/events/261858850554176/За Бургас вчера беше потвърдено присъствие от около 200 човека, преди малко бяха 740.
Man1akalen
1 Feb 2012, 06:37 PM
Щом ще има протести и по другите градове, освен столицата, се получава много добре.
Man1akalen
1 Feb 2012, 06:41 PM
NO ACTA - Stop the Kraken
Kill The Monster!
Спри ACTA! Защити своето Бъдеще!!!
Iron_Girl
3 Feb 2012, 07:06 PM
Смятам, че гражданската позиция и протестите ще имат положителен ефект. На мен лично ми се е случвало да тегля от youtube клипове, правя субс на английски или български и после отново ги качвам там. В рамките на 48 часа получавам в пощата си съобщение, че клипът ми е с нарушени авторски права на звукозаписна компания "Emi" или др. Но все още не съм получила обаждане или "повиквателна"

. Доколкото знам британската звукозаписна компания "Емi",за която издават групи като Coldplay, 30 Seconds To Mars и др. e завела дело срещу ирландското правителство заради забавянето на антипиратските закони в страната. Звукозаписните компании в последно време сами започнаха да премахват съдържание от youtube. Имат си и платформа за това. Аз смятам , че ако искат пари - да правят повече концерти. Лично аз, обожавам и тегля песни на култовата рок група Guns N' Roses, която се очаква да пристигне за първи път в България за концерт в рамките на тазгодишното издание на фестивала Sofia Rocks 2012 . А за шоуто на Axl Rose и компания ще си купя билет, за да е пълно изживяването. Така се прави бизнес.
Катя
3 Feb 2012, 07:41 PM
Аз доколкото разбрах Бойко е ратифицирал документа. Няма да говоря за политика, само ще кажа, че си промених мнението за ГЕРБ. Разочарование.
Тази АСТА и др.боклуджийски подобни наименования са пълна подигравка с нещото наречен "демокрация"!
Bad_Nick
3 Feb 2012, 08:59 PM
Цитат(Катя @ 3 Feb 2012, 07:41 PM)

Аз доколкото разбрах Бойко е ратифицирал документа. Няма да говоря за политика, само ще кажа, че си промених мнението за ГЕРБ. Разочарование.
Тази АСТА и др.боклуджийски подобни наименования са пълна подигравка с нещото наречен "демокрация"!
Бойко подписа един хвърчащ лист, че ще остане сегашното законодателство. Именно сегашното законодателство и полиция, под една или друга форма затвориха 5 бг тракера за 1 седмица.
rudyb
3 Feb 2012, 09:27 PM
Само ще ви помоля да не се подвеждате. Бойко, Мойко, Станишев, Царишев... всички правителства и парламенти през последните 15 години бяха подложени на чудовищен натиск да приемат репресивно законодателство в тази област. И - сега ще се изненадате - не се поддадоха напълно на този натиск. Това е причината в законодателството да останат интересни нещица като "право на копиране за лична употреба", "нетърговски количества" и т.н. Знаете ли например, че "правообладателите" бяха стигнали до наглостта да искат дори библиотеките и селските читалища да им плащат авторски права за всяка книга, която дадат на читател?
Да, има затворени тракери, но няма осъдени българи. Нещата са по-сложни, отколкото изглеждат на пръв поглед. Става дума за деликатен баланс на интереси и права. ACTA и особено отхвърлената в САЩ СОПА са пример за нарушаване на този баланс, за безпардонен опит за прехвърляне на властта към корпорациите във вреда на обществото. И в тази връзка е много важно не само да протестираме по форуми и сайтове, ами и реално - на митинги, чрез подписки, чрез писма до електронните пощи на нашите евродепутати и депутати.
Но да не забравяме, че авторите на произведенията също имат права и заслужават справедливо възнаграждение за труда си. Права имат и тези, които са инвестирали в съответния автор и продукт. Само че правата им не може и не бива да се защитават за сметка на нарушаването на основни човешки и граждански права и правата на потребителите. Въпросът дори опира до самото съществуване на държавите - защо ще ги създаваме и поддържаме с данъците и задълженията си на граждани, ако вместо към легитимно избраните от нас органи на управление правомощията се прехвърлят на корпорациите? Купени политици и особено държавни чиновници има много. Мислите, че само в България? Прочетете в
блога на Нели Огнянова какви номера погаждат бюрократите от Европейската комисия на избраните с нашите гласове депутати от Европейския парламент, как отказват информация за ACTA и подготовката за т.нар. "търговско споразумение". (Нели Огнянова е един от най-уважаваните специалисти по медии и авторско право у нас, бивш член на СЕМ - един от малкото, които заслужено бяха избрани в този иначе доста безполезен орган.) Евродепутатите може и да не си харесваме, но поне можем да ги сменим, защото ние ги избираме. Случайно да сме избрали чиновниците с огромните им заплати, привилегии и лобистки добавки?
Вместо Европа на гражданите и нациите получаваме Европа на чиновниците, корпорациите и банковите спекуланти.
Както и да е... пишете на депутатите си, излезте на протеста!
Bad_Nick
3 Feb 2012, 10:19 PM
Цитат(rudyb @ 3 Feb 2012, 09:27 PM)

И - сега ще се изненадате - не се поддадоха напълно на този натиск. Това е причината в законодателството да останат интересни нещица като "право на копиране за лична употреба",
Без да търся спор, бих желал да уточня нещо. Да се говори за "неподдаване на натиск" предполага наличие на собствена политика и визия за бъдещето на държавата - нещо, което липсва при нашите правителства. По-скоро бих предположил факта, че досега не е звънял "оня" телефон. След като му дойде времето да звънне, нямаше време даже външния министър да отиде до Япония, та се наложи посланика ни там да подписва спешно ACTA. Това си е живо козируване. В този дух, да се говори за независима българска политика е адски нереално.
Иначе те подкрепям изцяло. Следете форумите из нета, както и организираните протести в големите градове във фейсбук.
И най-важното - излезте на протеста и покажете, че не могат да ни игнорират, а трябва да се вслушат в гласа ни.
rudyb
3 Feb 2012, 10:33 PM
Хм... Прегледай фактите в нета и ще разбереш защо го подписват на ниво "посланици", при това не само България. Както и защо го правят в Япония - основните текстове в ACTA са против фалшифицирането на търговски марки и стоки, т.е. справедлива кауза. И нека видим кои страни си патят от китайски ментета най-вече...
Само че използват повода, за да ударят не просто Мрежата, но и описаните по-горе неща.
А телефони са звънкали, вЕрвай ми. И американски посланици са се мусили гневни в кабинети на премиери, министри, в парламента. И наши "държавници" са били привиквани "на килимчето", но понеже и в Европата има съпротива на няколко пласта, та са удържали отчасти...
Пак казвам - както и да е, това в случая са подробности. Ситуацията няма да се промени със смяната на Бойковци и Станишевци, само ние можем да защитим правата си, без нас ще се огънат докрай.
Катя
4 Feb 2012, 12:45 AM
Абе най-вече натиска е от музикалните и филмови компании. И според мен Щатите са първи в подкрепата на тези глупости. То бива, бива лакомия...Как са ощетени филмовите компании? Та примерно Карибски пирати 4 е донесъл близо 1 млрд. долара приходи, а филмът бе пуснат в нета и преведен веднага след премиерата. УАУ! И това ако е "ощетяване" не знам... :Х
tosho_cool
4 Feb 2012, 12:45 PM
Май май както винаги всичко идва от американците, 1 млрд. долара Кате, ама много гърла трябва да натъпче.
Bad_Nick
4 Feb 2012, 05:02 PM
Катя
4 Feb 2012, 06:07 PM
Цитат(tosho_cool @ 4 Feb 2012, 12:45 PM)

Май май както винаги всичко идва от американците, 1 млрд. долара Кате, ама много гърла трябва да натъпче.

Колко много, Тошко? Бюджета за филма Карибски пирати 4 е бил към 300 милиона долара. Като извадиш от един милиард колко остават? И да не мислиш, че тези пари отиват при актьорите?!? Да, да. 600-700 милона печалба да се вика, че се ощетяват актьорите (което не е вярно, парите са за компаниите) си е направо срамно!!!! И пак ще се повторя. Филма се появи в нета още в деня на премиерата, а сам можеш да сметнеш за какви печалби става въпрос! И е нахалство да се иска приемането на каквито и да било закони свързани с авторското право! Да наказват тези, които предлагат филмите и музиката срещу заплащане, а нищо от парите не стига до създателите на филма, а не тези, които предоставят музиката и филмите безплатно!
Bad_Nick
7 Feb 2012, 08:00 PM
Прогнозата за събота, 11.02, в 11 часа е -10 градуса.
Я да видим кой какво щади повече - задника си или свободата си?
Катя
8 Feb 2012, 01:33 AM
Недей да говориш за задници, че като се сетя за сутрешната поледица... :Х
П.П.: Едва ли ще има много хора в това лошо време, но дано да греша.
Man1akalen
9 Feb 2012, 08:43 PM
Защо SOPA е лоша идея## Резюме : Какво означават проектозакони като PIPA/SOPA за свят като нашия, в който споделяме? В офиса на TED, Клей Шърки представя своя справедлив манифест - призив да защитим правото си да създаваме, дискутираме, показваме и споделяме, вместо това пасивно да консумираме.
Три типа онлайн атаки## Резюме : Експертът по киберпрестъпления Мико Хипонен, ни превежда през три вида онлайн атаки върху нашия личен живот и данни -- и само два се смятат за престъпления. "Дали може да имаме сляпо доверие на всяко бъдещо правителство? Защото всяко право, което дадем, ще бъде дадено завинаги."ANONYMOUS - Illuminati SongП.П. Студено, не студено, всички на протест!
Който мисли за бъдещето си, трябва да излезе и да протестира, а не само да се жалва в интернет!
Катя
9 Feb 2012, 09:08 PM
Ми те повечето интернет потребители не знаят даже кво представляват тези закони, та за какво жалване ми говориш?!?
100 човека да спасяват задниците на още 100 000, защото или не знаят или не могат да проумеят за какво точно става въпрос!
Man1akalen
9 Feb 2012, 09:15 PM
Тогава, да четат повече и да се образоват, това че те не искат е дълга тема........, но винаги по-будните хора са били малцинство спрямо масата и винаги ще бъде така, така че не се учудвай за броя на хората и т.н.
ashley
9 Feb 2012, 10:07 PM
Поредната прищявка на определена общност, с цел отклоняване на вниманието и всяване на смут сред хората.
Iron_Girl
10 Feb 2012, 11:55 AM
За АСТА тепърва ще се дискутира и пише.
Затова, би било хубаво постовете да се отделят и да има отделна тема по въпроса, а да не са в мястото за спам. Така ще се покаже още повече ангажираността на хората тук за това, което става. Ще е полезно да се следи развитието и информацията и занапред.
Защита на авторски и интелектуални права трябва да има. Но методите за това , трябва да са разумни и селективни. Няма преводач, на който ще му е приятно да види своя превод , малко след като е излязал , качен от друг , под друго име. Както тук е създаден механизъм за ограничаване на това „пиратство“, така и за всичко, що е авторско /стока, песен, книга, филм/, трябва да се подхожда разумно, без комерсиални, икономически и алчни подбуди.
А иначе, интернетът е набрал такава мощна скорост, че нито споразумение, акт или пакт е в състояние да върне нещата назад. Човекът днес има нужда от много информация , която не може да намери никъде другаде.
Така в интернет, попаднах на една статия от писателят Пауло Коелю, който сам е стартирал уебсайт „Пиратът Коелю“ и има интерсни разсъждения по темата . Прочетете я.
http://e-vestnik.bg/13714/paulu-koelyu-pir...to-sam-napisal/
Man1akalen
11 Feb 2012, 06:05 PM
Колко са трагични масата потребители, яко потвърждения за идване на протеста в смешния Facebook, накрая идват шепа хора. Не че ме учуди, ама все си виках, че може малко по-будни хора да има, които не си мислят само за собствените задници и имат силна-борбена позиция. Както казах и по-рано, будните хора ще си останат винаги малцинство по света, а тук в България още повече. Благодаря на хората, които решиха да дойдат на протеста и да изкажат своята позиция и виждане.
Катя
11 Feb 2012, 06:24 PM
Цитат(Man1akalen @ 11 Feb 2012, 06:05 PM)

Колко са трагични масата потребители, яко потвърждения за идване на протеста в смешния Facebook, накрая идват шепа хора. Не че ме учуди, ама все си виках, че може малко по-будни хора да има, които не си мислят само за собствените задници и имат силна-борбена позиция. Както казах и по-рано, будните хора ще си останат винаги малцинство по света, а тук в България още повече. Благодаря на хората, които решиха да дойдат на протеста и да изкажат своята позиция и виждане.
Ти от кой град си? Че и в нашия бяха малко.

Имам чувството, че са се наговорили от някъв клас да идат на кафе и между другото да минат на протест...
Man1akalen
11 Feb 2012, 06:33 PM
Градът не е важен, от големите е. Там е работата, че във всички градове протестиращите са многократно по-малко, от общия брой заявили да участват.....
Bad_Nick
11 Feb 2012, 07:38 PM

Протестът в Бургас можеше и по-добре да е организиран, но все пак събрахме над 200 човека. Но аз съм доволен, че всички се държаха на ниво. Нямаше само младежи, а и видях много приятели. И Любо Дилов беше там, част от агитката на "Нефтохимик", съученици от гимназията. А онова пинчерче с табелата беше върха

Не се учудвам, че плямпалата в нета са повече в пъти от сериозните хора. Видя се и днес.
http://vbox7.com/play:16fabdb3bchttp://vbox7.com/play:a78837c260
Bad_Nick
20 Feb 2012, 11:26 PM
Отделете 10 мин и изгледайте това:
http://vbox7.com/play:aa9598e271После помислете...
shyletyyy
3 Mar 2012, 02:08 PM
Честит празник !
puzek
1 Feb 2020, 03:48 PM
Въпрос:
- Мишката ми е в края на подложката, а курсорът още е в средата на екрана. Какво да правя???
Възможни отговори:
1. Зарежете мишката.
2. Изхвърлете подложката - малка е.
3. Купете си нов, по-голям монитор.
4. Внимателно, придържайки с пръст курсора, движете монитора в нужната посока.
5. Преинсталирайте драйвъра на мишката.
6. Тоя Бил Гейтс една мишка не може да направи. Linux forever!
7. Проверете за вируси.
puzek
15 Feb 2020, 12:58 PM

Очаквайте скоро ...
puzek
18 Feb 2020, 02:17 PM
Shumer
19 Oct 2024, 06:40 PM
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.