Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филмите, които гледахте последно?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
tzeko
Bad_Nick, значи този филм "Гадни копилета" няма да има нищо общо с предишните, като Reservoir Dogs или пък Pulp Fiction. dry.gif
van4et0o
In the land of women
tzeko
Bad_Nick, може би не се изказех правилно, исках да кажа, че този филм "Гадни копилета" няма да е толкова хубав колкото Reservoir Dogs или пък Pulp Fiction, така ли?
Bad_Nick
Цитат(tzeko @ 4 Sep 2009, 08:35 AM) *
Bad_Nick, може би не се изказех правилно, исках да кажа, че този филм "Гадни копилета" няма да е толкова хубав колкото Reservoir Dogs или пък Pulp Fiction, така ли?

Според мен е на светлинни години от "Криминале", но това си мое мнение.
tzeko
Ще го видим, като излезе на 720п, ако е хубав ще го гледам и на 1080п. Мерси за инфото.
insomnias
Понеже успях да гледам доста филми напоследък, ще се огранича само до няколко:

The Ugly Truth (2009) - смях се с глас, че дори ми се скараха smile.gif Само финалът е някак изкуствен, но не можа да ми развали хубавото впечатление. Малко пиперлив език и пикантни сцени (невероятно добре изиграни, между другото), но пък си е филм за възрастни, в крайна сметка, децата да не го гледат! smile.gif

District 9 (2009) - ще си призная, че мъничко ме разочарова този филм, защото очаквах да бъде идеален отвсякъде. Като филм е перфектен, чудесно успява да внуши всичките си идеи, но най-ценното - начинът, по който е сниман, като документалистика, е на места ужасно прекален. Във всичко трябва да има мярка и похватите не бива да дразнят окото, колкото и да са полезни за внушението.

Pontypool (2008) - един чудесен филм, но ми остави някаква неудовлетволеност накрая. И него препоръчвам да бъде гледан smile.gif

In the Loop (2009) - човешката глупост е безкрайна и този филм е потвърждение, че нищо човешко не е чуждо не само на нашите политици, но и на всички по света. Изключително забавен филм, играта на целия актьорски състав е невероятна. От филмите "препоръчителни" smile.gif

Have Dreams, Will Travel (2007) - от нестандартните филми. Ако не си чел нищо за него, никога няма да се досетиш какво ще стане. Но дори и когато си чел, пак има неща, които, поднесени през погледа на деца, звучат съвсем различно. Трябва да се гледа.

Ricky (2009) - чудноват филм, нищо стандартно. Хареса ми и ако обичате европейско кино, ще го разберете и харесате.

Sleep Dealer (2008) - още един прекрасен филм. Горещо го препоръчвам на всички. Просто няма нещо, което да критикувам в него - хвана ме за сърцето.

The Time Traveler's Wife (2009) - хубав и мъничко тежък за гледане филм. Но с много интересно решение за финал. Надявам се и на вас да допадне, както на мен.

Gamer (2009) - не очаквах много от него и може би затова ми хареса много smile.gif Определено е от филмите, които не са за изпускане.

П. П. Още малко към горния списък smile.gif

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) - общо взето, не е лош, но понеже очаквах нещо повече, останах леко разочарована. Спокойно може и да бъде пропуснат.

The Boat That Rocked (2009) - невероятно добър филм! Просто отличен филм! Да не говорим пък за музиката, която още повече подсилва ефекта на всичко показано. Ей, богу, има от всеки вид хумор в този филм, а също и мъничко носталгия... по доброто старо време, "когато рокендролът беше млад" smile.gif

Apres lui (2007) - хубав и тежък филм, напомни ми за The Girl in the Park (2007), темата е сходна, но нещата се развиват по малко по-различен начин в двата филма. Заслужава си гледането.

Man som hatar kvinnor (2009) - страхотен филм. Дълбок и майсторски направен. Смятам, че е един от най-добрите филми за тази година.
SlashFTW
Stardust (2007) / Звезден прах. Бях чел книгата няколко пъти, изненада ме колко точно бяха пресъздали филма по книгата, без да пропускат или променят нищо. Страхотен филм за истинската любов, със страхотна музика, актьорска игра и послание smile.gif 10/10
gogocrew
Последно гледах една страхотна европейска драма. Mentiras Y Gordas за мен филма си заслужава! 10/9.50 wink.gif
Bad_Nick
Цитат(SlashFTW @ 10 Sep 2009, 04:51 PM) *
10/10

Друже, 10 се пише на Марадона и на Господ! smile.gif
tzeko
А на Христо Стоичков tongue.gif sad.gif blink.gif
Planet_Rocker@or*Die
Blood And Bone - Много съм впечатлен от филма. Невероятно е как от едно затворническо обещание може да пребиеш цялата мафия rock.gif
Давам му 9 от 10, все пак 10 се пише само на Марадона както е казал Ники из горните коментари rolleyes.gif
Много съм доволен и от превода (на mousy) само на две места видях правописна грешка, едно непреведено Anyway (560 субтитър) и накрая на филма, (мисля че бяха) две мисли на Чингис хан.
gogocrew
The Even Stevens Movie - много як беше. Давам му 8.50 tongue.gif
van4et0o
Norbit - мн готин филм :Д голям смях :Д
Bad_Nick
Цитат(TAHEP @ 22 Sep 2009, 01:40 AM) *
определено си заслужава 2-та часа гледане.

Изцяло съм съгласен с ТАНЕР.

Снощи гледах за кой ли път "Специалист по всичко". Черно-бяла продукция от време оно, с непрежалимия Апостол Карамитев и Георги Калоянчев ( и двамата са бургазлии ). За кой ли пореден път се убеждавам, че смеха ми е по-сладък на родните ни стари филми, отколкото на повечето съвременни американски сапунерки.
На този филм не смея да давам оценка.

Препоръчвам го на всеки, който не го е гледал, заедно с шедьовъра "Любимец 13", пак с Апостол Карамитев.
In_the_hell
Цитат(Bad_Nick @ 23 Sep 2009, 12:20 AM) *
За кой ли пореден път се убеждавам, че смеха ми е по-сладък на родните ни стари филми, отколкото на повечето съвременни американски сапунерки.

Подкрепям това твърдение с две ръце. Жалко, че вече доста малко хора оценяват българските (стари) филми.
insomnias
Los abrazos rotos (2009) - падам си по филмите на Алмодовар, този също е добър. И чувствен, и дълбок, и простичък, и заплетен - като самия живот, като самите чувства и човешки взаимоотношения. Филмът се фокусира върху трагедията на един филмов сценарист - след катастрофа той губи безвъзвратно зрението си, но още повече страда заради загубата на жената, която е дала смисъл на живота му. След 14 години той започва да доверява тайните си на младичкия си помощник, когото е обикнал като собствен син. Заслужава си гледането.
SlashFTW
"Жената на пътешественика във времето" (Time Traveller's Wife)

Гледах го на кино и останах без думи направо. Страхотен филм, превен по роман, определено най-добрият филм за тази година за мен, бих го гледал още доста пъти като го качат по тракерите. Сигурно и ще го преведа rock.gif
insomnias
Да, този филм и на мен ми хареса.

А днес гледах един филм, на който почти няма минута без смях: Frequently Asked Questions About Time Travel (2009). След края на филма такъв ентусиазъм ме бе обзел, че започнах да го превеждам... но ми хрумна по някое време да погледна в замунда дали е качен... и се оказа, че е вече преведен smile.gif))))) Е, поне навреме се сетих.
Филмът е една чудесна закачка с всички нас, които обичаме научната фантастика, заедно с прилежащите й "ефект на пеперудата", "парадокси на времето", "теория за хаоса", "темпорални потоци", "дупки във времето", "времеви портали", "паралелни светове" и т.н. интересни ситуации, които се получават при пътуване във времето smile.gif Действието се развива в една кръчма и около нея. Да не повярваш колко умело са се възползвали създателите на филма от всяка възможност в този ограничен периметър. Но пътуването във времето не се влияе от пространството smile.gif)))
Силно препоръчвам филма на всеки с чувство за хумор и с влечение към научната фантастика.
0ld SCho0l
Half - Baked - Уникален филм просто,ако сте любители на "shit,nigga,yo,bitch,weed" biggrin.gif го гледайте задължително. smile.gif
Bad_Nick
Цитат(TAHEP @ 29 Sep 2009, 12:24 AM) *
"Mean Machine "

Един от филмите, които много ме радват. За съжаление липсва хумора ( с малки изключения ), нещо което в "The Longest Yard" има в изобилие. То и "The Longest Yard" е римейк, но по всички правила на Холивуд - куп нашумели актьори, "Ледения" Стив Остин и шампионите по двойки от WWF и половин дузина мега-звезди на американския футбол от NFL.
А Вини Джоунс винаги ми е бил симпатичен, направи добри роли ( с които надскочи скромните си актьорски способности ). Иначе ТАНЕР е прав, че нивото на футболната му кариера припокрива това на актьорската му.
Покрай темата се сетих, че първия футболист, който дебютира в българското кино е Божидар Искренов в "Маневри на петия етаж".
insomnias
На мен ми падна възможността да видя Surrogates (2009) и останах доволна. Не е от най-блестящите филми на тази тема, но е добре направен. А и много ме развесели едно изречение накрая, което някак ми прозвуча толкова актуално сега, колкото би било през 2057 година smile.gif) "Бъдете себе си, живейте своя живот."
Да, не бих използвала андроид-двойник, наистина. Каквото и да става, когато и да бъдат създадени тези сурогати, ще предизвикат големи проблеми. А те ще бъдат създадени. Вие ще позволите ли да ви заместят?
Пропуснах да спомена (500) Days of Summer (2009) - преувеличена оценка в IMDB - филмът нито има особени попадения, нито кой знае колко дълбока философия... Независимо, че и двамата главни артисти са ми любимци, това не ги прави автоматично гениални smile.gif Вярно - интересно е поднесена историята, точно както човек наистина разказва нещата - от средата, към края, по-към началото, пак към средата и т.н. - каквото се сети, защото едно нещо води до друго smile.gif Най-гениалната мисъл във филма е една, но произнесена два пъти - и двата пъти с противоположен смисъл smile.gif "Обожавах смеха й, очите й... (и т.н.)" и малко по-нататък "Мразех смеха й, очите й... (и т.н.)" smile.gif Е, много е истинско, просто си е като нещата от живота smile.gif Може би заради това и оценката му е висока - защото почти няма пудра, но затова пък има едно влюбено момче... а точно такива екземпляри са винаги интересни за гледане :Р
insomnias
Четейки горното, отново си мисля - хубав филм е онзи, които ни кара да вложим страсти в него и да участваме духом, че понякога и тялом smile.gif))

Гледах Moon (2009) - за съжаление, някога някъде съм го чела това. И макар че си е хубав филм, понеже знаех какво ще стане, не ми беше толкова интересен - още повече, че този е от статичните филми.
Обаче, покрай този филм беше голям майтап. Някъде прочетох комнтар за филма, в който пишеше, че участва и Кевин Спейси и че както винаги е върхът, и че слаб филм с негово участие няма, и че трябва да получи един Оскар заради върховните си роли smile.gif)) През цялото време чаках да го видя някъде... е, поне първите пет минути smile.gif После осъзнах, че роботът говори с неговия глас...
И така - филмът е хубав, но не бързайте да го гледате, качеството е под всякаква критика. Поне това, което аз гледах, де - някаква кам-версия.
Bad_Nick
Кандидат за отбора ни си избра за курсова работа "Oh in Ohio" и понеже вече имаше и други субс за него, реших да го изгледам. Останах покъртен от подхода на режисьора и сценариста към темата за женските оргазми и за мъжката ( фройдистка ) мания за големината на пениса. За връзката между добрия полов живот ( май така се казваше едно време ) и личните емоции и служебните успехи.
Изключая финала, филмът е много, много добър. Но преди да го гледате сложете децата да спят, иначе ще почнат най-неудобните въпроси: "Мамо, ти имаш ли вибратор?" или "Тате, на тебе колко ти е голям?"
Този филм е изключителна находка, чудя се как съм го пропуснал досега.

Оценката на Bad_Nick : 7.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го на всяка цена.
insomnias
Дълбоко се разочаровах от този филм: Billy Owens and the Secret of the Runes (2009) - като е детски, не означава, че е за недоразвити или за бавноразвиващи се. Поне да можеха да играят тези, дребните актьорчета... бе, пълна загуба беше.

От друга страна, много ми хареса една комедия, която се базира на онази приказка, че като си казал "а", ще трябва да кажеш и "б" smile.gif City Island (2009) - Става дума за едно забавно семейство, в което всеки си има тайна, но тези "скелети" започват да излизат от гардероба, чак когато главата на семейството решава да направи нещо добро, както и да осъществи една своя детска мечта. На моменти е и тъжничък, но е предимно весел филм smile.gif

И накрая един филм, за който съжалих, че нямаше по-добро копие. Сега ще ходя да го гледам на кино, то се е видяло. Просто трябва да се гледа хубаво качество: Pandorum (2009) - по едно време бях заприличала на онези, едносричните. Само виках "Мааму" - веднъж в изненада, веднъж в радост, веднъж в уплаха, веднъж в паника, веднъж в ужас, веднъж в удоволствие... бе тази дума си влезе в пълна употреба.
Филмът е направен отлично, откъдето и да го погледнеш - с нищо не е прекалено и нищо не е недостатъчно. Загадката се вихри с пълна сила до самия край, поведението на героите е съвсем логично, но понякога - изненадващо, поради липса на информация /ах, тези сценаристи! smile.gif/, а пък съществата, които се появяват периодично, изглеждат съвсем естествени за тази среда. Нищо няма да разказвам, защото е от фантастичните филми, които трябва да се гледат. И задължително - на отлично качество.
Bad_Nick
Цитат(TAHEP @ 7 Oct 2009, 03:46 AM) *
"Великолепната седморка" - спрямо този филм съм пристрастен, по простата причина че съм израстнал с него.
Ако по някаква случайност не сте го гледали, поправете тази грешка. Достатъчно е споменаването че участват Юл Бринър, Стив Маккуин и Чарлс Бронсън.

Участва и младия актьор Роналд Рейгън, който 30 години по-късно става президент на САЩ.
Изцяло подкрепям ТАНЕР за този филм - класика в жанра!
van4et0o
Скоро заради сериали не съм гледала много,но последният беше:

Transformers:Revenge of the Fallen wub.gif
insomnias
Аз сериали не гледам, защото ми се струва ужасно времеемко занимание smile.gif
Но за сметка на това, чета и гледам филми, без да жаля време за тях.

Последно гледах Zombieland (2009) и оценката му в IMDb ми повлия отрицателно на впечатлението. Самият филм е доста забавен, но и рядко безсмислен. Както и да е, със сигурност ще си спечели много почитатели - поне актьорското майсторство е на ниво.

Следващият филм, който гледах, ми развали още повече настроението - там дори актьорската игра не е на ниво: Spread (2009), но поради естеството на тематиката, със сигурност ще си има своите почитатели.

И един руски филм Zapreshchennaya realnost (2009) - още малко му трябва, за да стане хубав филм. Екшън сцените са супер /но пък колите след тях са без драскотина дори smile.gif/ и като сюжет е интересен, но за да бъде един филм завладяващ, не бива да се оставя толкова дълго време на зрителя да си отвлича мислите /и то дотолкова, че да забрави, че гледа филмsmile.gif/, ама коя пък съм аз, че да уча някого как се прави кино... важното е, че е един нелош филм. Сега искам да намеря книгата и да я прочета, защото съм уверена, че е страхотна.

И последният филм за почивните ми дни: Autumn (2009) - средна работа. Но не мога да кажа, че не ми е харесал - първо - артистите ми допадат и като подбор, и като игра, самият замисъл, самата идея и проследяването на развитието на болестта - също. Единствено не си падам много по този зомби-вид във всички подобни филми. Но явно иначе не бихме могли да се справим с тях smile.gif)))) Задължително трябва да са бавни и както се изразяваше баба ми - "патрави" smile.gif, т. е., все едно са с патерици - тромави. Отделно трябва и да са безмозъчни - все пак са мъртви... само че в този филм има изненада smile.gif Тези живи мъртъвци явно се възстановяват... общо взето, филмът поставя повече въпроси, отколкото отговори дава smile.gif А аз обичам такива - развиват въображението, няма нищо наготово, трябва и сам да се включиш smile.gif Е, все пак, не е от филмите, които препоръчвам, той си е само за любителите на жанра, а дори и не за всички тях smile.gif И пак ще се ровя в нета и за тази книга - на бас, че е по-интересна от филма smile.gif.

П. П. Започнах своята работна седмица с още един филм, след което ще си се върна към превода, който съм подхванала, не че някой ще ми се разсърди, ако го забавя smile.gif))) Та, гледах филма American Virgin (2009) - още не мога да си простя, че си губих времето с него. Гледайте го само ако сте цицомани и мазохисти. Това е до болка познатата американска история за отиващото в колежа/университета невинно момиче, което губи илюзиите си по възможно най-тъпия и банален начин. На всичкото отгоре актрисата, играеща главната роля е грозна. А Роб Шнайдер дори не е забавен. Май и той не си харесва ролята smile.gif

И за лека нощ изгледах този невероятно свеж филм: I Sell the Dead (2008) - смехотворни ужаси или ужасни смехории smile.gif Но трябва да се гледа, за да се оцени доста новаторския подход и чудесната игра на артистите. Весело гледане! smile.gif

И така, за тази седмица имаше и някои добри филми, все пак, надявам се, че другата ще бъдат повече.
Cece
Последния филм, който гледах беше G-Force. w00t.gif
insomnias
Два готини филма: Lymelife (2008) и The Private Lives of Pippa Lee (2009) - първият ми хареса на пръв поглед с това, че участват двама от братята Кълкин и че сценарият е написан от двама братя, също така smile.gif Но и като филм не е лош, и има няколко просто невероятни попадения. Вторият филм ми допадна повече, но няма да раказвам нищо и за двата - трябва да се гледат, иначе просто звучат банално. Само да добавя, че освен че актьорските състави и в двата филма са добри, те си изпълняват и ролите чудесно. Много съм впечатлена от Blake Lively.
gogocrew
последно гледах Wilderness (Преследвани) очаквах да е много тъп филм, нo става за гледане wink.gif
van4et0o
American virgin - Мен ми хареса филма,защото си падам по такива тъпи американски филми laugh1.gif
Beauty shop - Много хубаво филмче ..
gogocrew
Последна гледах филма I Love You, Beth Cooper (Обичам те, Бет Купър) не е много интересен, но става за едно гледане wink.gif
Bad_Nick
Допреди малко гледах Damage с "Ледения" Стив Остин. По принцип винаги съм недоверчив към филми, в които участват кечисти ( с изключение на "The Longest Yard" пак с "Ледения" ). В рецензията за филма прочетох, че участват и професионални бойци от оная лига, дето се бият без правила. Не си правя труда да я запомня как се казва.
Филмът става за гледане от хора, които си падат по подобни неща. Сюжетът е доста наивен - бивш затворник участва в турнири по бой без правила, за да набави пари за сърдечна транплантация на детето на човека, който е убил и заради когото е лежал в затвора. Веднага ми напомни за превода ми на "Сила и чест" с Вини Джоунс, но в "Сила и чест" героите бяха много първични. А тук цял филм не можах да свържа бившия шампион на WWF с образа на добро момче, който се опитваше да изиграе.

Оценката на Bad_Nick : 4/10
Препоръката на Bad_Nick : Сложете леген пред телевизора да събира кръвта от филма.
ashley
Преди две седмици гледах G.I. Joe - The Rise Of Cobra.
Не съм филмов експерт, но на мен филмчето ми хареса.
Не е нищо ново, като цяло.
Аз го гледах заради Channing Tatum. Останах доволна от играта му, но той само такива роли може да си играе laugh1.gif
Не се наблюдава голямо развитие в персонажите му.
Винаги е сериозен с почти недоловимо чувство за хумор laugh1.gif

Оценка: Мн. Добър 4.50 laugh1.gif
Препоръка: Няма, изчерпах се laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif
gogocrew
Преди няколко дни гледах Aliens In The Attic, аз лично го гледах заради Ашли Тисдейл, защото е много яка, но се оказа много добра фантастична глупост.
Аз лично мога да я изгледам още веднъж, но не мога да кажа дали на вас ще ви хареса.

Оценката на Гого: 3 1/2
Препоръка: Вземете си одеялото и възглавницата до вас, защото може и да заспите.
stdoominic
Sigaw (2004). Филмът на филипинския режисьор Йам Ларанас, който е и автор на сценария и оператор, е спечелил няколко награди, напълно заслужено според мен. Това всъщност е първият азиатски филм на ужасите, който харесах повече от неговия римейк. Вчера гледах римейка и почти бях решил да пропусна оригинала, но понеже така или иначе го бях свалил, му хвърлих едно око.
Римейкът The Echo (2008) е дело на същия режисьор, но продуцентите (и сценаристи) на филма са успели да съсипят добре поднесената в оригинала история, създавайки обикновен и предвидим В хорър.
dijon
Днес пуснах да видя Transformers 2, много добре направен, но страшно банален и детски...

Saw 6 - типичен сюжет като на 3-та част. Иначе като цяло е добър, доста развиха историята и доста я нажежиха за следващата 7-ма част. А, да, няма нищо стойностно за големия екран, освен ако сте нетърпеливи или ГОЛЕМИ фенове на поредицата.

Pandorum - ЕВАЛА! Тоя филм или на кино, или при условия за домашно кино. Това е буквално УЖАСИ!
Sliding

Готино филмче
Bad_Nick
Цитат(Sliding @ 8 Nov 2009, 12:38 PM) *
Готино филмче

Това по моите критерии означава от Индиана Джоунс нагоре! Поне 8/10! А така ли е наистина?
Време е да разберете, че темата не е аналог на личната ви филмотека, а мнението ви за филм, който сте гледали. Ако само ще поствате какво сте гледали, вместо да ходите на училище заради грипната ваканция, можете да си спестите поста.
А ако не можете да разкажете с думи прости на родния си език какво ви е харесало във филма и какво не, то пак си спестете поста.
Баси, "готино филмче"! Заради Джъстин ли? Или защото има някаква стойност филма? И на базата на какъв критерий?
insomnias
М-да... когато картинките трябва да заместват думите, става страшно smile.gif Може някой ден да се върнем и към пиктограмите /и после като във вица: "Как се пишеше "мъжественост" - с една или с две пишки?" smile.gif/, но дотогава нека се опитаме да изразим чувствата си или поне усещанията си към даден филм само с думи.

Аз нямах време да гледам нищо почти цял месец, но пък за 2-3 дни наваксах и в момента искам да напиша впечатленията си от доста филми и да опитам с минимум думи да ви примамя smile.gif и вие да гледате по-стойностните от тях, а може би - и да ги преведете smile.gif

Paranormal Activity (2007) - много добре направен филм - псевдодокументален и наистина усещаш много реално нещата. Сякаш всичко се случва пред очите ти. И нищо не можеш да направиш. Играта на актьорите е точно такава, каквато би била на човек, знаещ, че го снимат, без да е актьор, и въпреки това - професионална. Странен и интересен филм. И актрисата има хубав бюст, който някак все е пред погледа ти smile.gif)) Не е от онези, които биха се харесали на всеки, но мисля, че си заслужава гледането /не бюстът, а филмът!/.

The Skeptic (2009) - а този филм е един от харесаните от мен, но защо такъв край, по дяволите! Иначе е направен и изигран хубаво - съмненията, както и скептицизмът на героя, са предадени и внушени без грешка. Струва ми се много палав творчески похват това, че точно специалистът по паранормални явления убеждава скептика, че онова, което е видял и чул, са халюцинации. Ама наистина е майсторски увъртян този филм smile.gif Ех, да не беше този край...

Le scaphandre et le papillon (2007) - беше ми тягстен. Такъв и би трябвало да бъде, може би. Има някои много интересни моменти и заедно с тях и открития. От онези, които всеки прави за себе си, когато е загубил нещо ценно. Мисля, че е от филмите, които трябва да се гледат, независимо, че не е перфектен. Най-малкото заради силата на волята, човещината и въображението.

My Sister's Keeper (2009) - филм, който не всеки би могъл да гледа. Затова е смекчен посредством отклоняване на вниманието от страданията на болното дете към деспотичната любов на майката, решена на всяка цена да запази живота на това дете. Тежък е и не смятам, че може да бъде гледан по всяко време. Когато гледам такъв филм, си мисля - дано не ни стигне нещо такова, дано се опазим от подобни изпитания, защото не се знае дали ще ни стигнат силите да ги понесем.

Ne te retourne pas (2009) - Страшно ми напомни The Life Before Her Eyes (2007), но въпреки това, този си е автентичен. Травмите в детството дават своето отражение след толкова много години и променят живота на една млада жена, решила да напише поредния си роман, но пак зациклила в случките си от детството... По силата отново на обстоятелствата, на случайността, както и на собствената й решимост да разбере кошмара, в който се е оказала, тази жена издирва и намира... себе си. Хубав, но не е от задължителните в моята лична оценителна система.

The Telling (2009) (V) - Спокойно може да бъде пропуснат, въпреки няколкото силни момента в него. Като цяло е слаб филм, със слаби внушения. Или по-точно - едно внушение. Ако го гледате, и сами ще разберете кое. Историята се развива в едно от онези студентски общества с три гръцки букви, които приемат своите членове след някакво изпитание. Това е - трите кандидатки да разкажат по една страшна история. Е, ако имате свободно време и нямате много претенции, гледайте го и ще разберете историите smile.gif

Safari (2009) - Ами - забавен. Не е умен, но е забавен. Няма големи остроумия, но няма и големи простотии. Общо взето, можете да го гледате и забравите още на другия ден smile.gif

King Guillaume (2009) - Малко по-различен, но отново непретенциозен филм, който ви напомня за нормалната човешка природа и нейните предимства и недостатъци. Отново няма големи остроумия или простотии, просто някой и друг час, приятно прекаран пред екрана smile.gif

The Maiden Heist (2009) - Тази комедия също не блести с бог знае какви попадения, но си е смешна. Можете и без него, но все пак, гледайте го smile.gif Всъщност, може би ще се сетите коя е "вашата картина"? Мисля, че всеки си има нещо такова...

My One and Only (2009) - Наистина филм, който отново бих гледала някой ден отново. Житейските преввратности, видени през поггледа на малкия син на една поразглезена жена. Жена, която израства заедно със синовете си. В края на филма сякаш и вие сте пораснали заедно с това мини семейство. И сте стигнали до онзи техен извод - всъщност, никой друг не ни трябва... ние сме си достатъчни.

Jolene (2008) - филмът е създаден по едноименната творба на Е. Л. Доктороу и е едно от кинопроизведенията, които имат място в сърцето ви едновременно с книжния им оригинал. Обожавам тези истории - "Били Батгейт", "Рагтайм", а сега и "Джолин" - ех, какви невероятни съдби може да има! И в този филм нищо не остава същото задълго. Честите смени на ситуациите и хората в живота на сирачето Джолин, ни правят чувствителни към нейните болки и радости. И накрая вече знаем, че нищо няма да е в състояние да победи това крехко, но силно същество, което просто иска да бъде обичано, а не притежавано.
Cece
Вчера изгледах "Луна" (Moon) 2009. Мен много ме впечатли за другите не знам, а и превода беше много добър smile.gif
ashley
Снощи гледах Confessions of a Shopaholic (2009) , много приятно филмче се оказа good.gif
Имаше доста забавни моменти, нещо което липсва на повечето филми от 2009 boast.gif
gogocrew
Цитат(Bad_Nick @ 9 Nov 2009, 10:50 PM) *
Баси, "готино филмче"! Заради Джъстин ли? Или защото има някаква стойност филма? И на базата на какъв критерий?

Еми аз изгледах филма и да ви кажа честно останах приятно изненадан.
Мислех си, че ще е пълна боза, но той се оказа една доста добра и симпатична драма.
В него откриваме една доста добра игра на Джеф Бриджес и Тимбърлейк, но филма си заслужава и да се глада заради играта и на Kate Mara. Препоръчвам ви го.

Оценката на Гого: 8.02

Цитат(Bad_Nick @ 9 Nov 2009, 10:50 PM) *
Това по моите критерии означава от Индиана Джоунс нагоре! Поне 8/10! А така ли е наистина?

Не знам за "твоите оценки" ама според мeн трябва първо да изгледаш филма, за да го коментираш.
van4et0o
Monsters vs.Aliens-Много интересен филм..да не говорим,че е един от най-забавните,който съм гледала тази година laugh1.gif Препоръчвам ви го
една от най-добрите анимацийки тази година tongue.gif
Twitches -Страшно харесвам Дисни филмите,този също беше интересен,ако си падате по такива филми гледайте.. wink.gif
Twitches too И втората част беше интересна,става за любители на филмите tongue.gif
Bad_Nick
Реших да разнообразя Холивуд с европейското кино.
"Разжалван" ( Русия )
Поредният руски филм, търсещ дивиденти от Втората Световна война. Постен сценарий, жалки актьори и пълна липса на батални сцени.

Оценката на Bad_Nick : 4/10
Препоръката на Bad_Nick : Постна яхния.

Френският "Hard"
Много добра находка. Сбъдва мечтата на всеки мъж да разбере как се снимат порнофилми. smile.gif Мъжете ще научат повече за собствените си фантазии, а жените повече за... собствените си фантазии. Филмът можеше да се събере в рамките на 1:40 - 1:50, но французите обичат явно бавно и надълбоко... Субтитрите са вградени според рипа от ТВ. Жалкото е, че професионалната преводачка, чието име ще видите в края на филма, упорито бърка цели 3 часа "ерекция" с "еякулация". Горката жена, чак да я съжалиш.

Оценката на Bad_Nick : 6/10
Препоръката на Bad_Nick : Заслужава си отделеното време.
solidworks
Последно гледах Law Abiding Citizen на кино - страхотен филм. Невероятен сюжет страхотна игра. Много добър филм!
dijon
Dark Country (2009) - доста добра мистерия. Има някой тривиални моменти, но това не означава, че това е поредния филм - "млада двойка отива на пътешествие и по пътя качват непознат човек". Много добре поднесен, с приятна "атмосфера".

Paranormal Activity (2007) - това ме прати в тъч. Бяхме потресени с приятелката ми. Изключително добре поднесени и пресъздадени събития. Това е поредния хорър по действителен случай, но МНОГО рядко се случва да е хубав, е този е! (Съвет: не го гледйте сами.)
van4et0o
The Proposal - Невероятен филм! Толкова чувства и емоции, скоро не бях гледала такъв готин филм... Сандра Бълок и Раян Рейнълдс отново показаха чудесна игра, обожавам ги! Бих гледала филма отново и отново wub.gif wub.gif wub.gif
theevilsite
The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans ...поредния филм с Никълас Кейдж с невероятна игра от негова страна, също и на Вал Килмър.Ева Мендез си е Ева Мендез.
Bad_Nick
Полярна буря ( Polar storm ) - най-жалкия апокалиптичен филм, който съм гледал. Без коментар.
Оценката на Bad_Nick : 2/10
Препоръката на Bad_Nick : Ако го гледате ще изтъпеете!

Сляпата страна ( The Blind Side )
Понеже превода е мой съм малко пристрастен. Но филма със Сандра Бълок е барнат. Доста искрен, а сюжета е оригинален, развръзката също. Мирише на Холивуд, но се понася.
Оценката на Bad_Nick : 5/10
Препоръката на Bad_Nick : Заслужава си за един път

Васко да Гама от село Рупча
Класически български филм, макар че не са уловени основните идеи на Братя Мормареви.
Оценката на Bad_Nick : 6./10
Препоръката на Bad_Nick : Ако не сте го гледали или не ви харесва, значи сте порастнали безвъзвратно.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.