Цитат(Bad_Nick @ 3 Jul 2009, 08:40 PM)

Гледах "Флирт с четирисет годишна".
Мисля да го гледам, вероятно някоя вечер, когато отново съм грохнала от преумора, ще ми подейства добре

Както тази вечер се получи с тази комедия:
1 1/2 Ritter - Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde (2008)Личният телохранител на принцеса Херцелинда е натоварен със задачата да я върне при баща й след отвличането й от Черния рицар. С помощта на един мошеник, той попада непрекъснато в нови приключения, които не му помагат да изпълни дълга си, но му отварят очите за много други неща. Открива и Черния рицар, който всъщност няма нищо общо с похищението, и двамата стават добри приятели. В крайна сметка, рицарят Ланце бива открит от марионетките на мнимия Черен рицар и в най-опасния момент страхливият мошеник превръща тялото си в оръжие, както му е предсказано от една вещица, помага на Ланце да спаси принцесата. След кратка битка следва хепиенд, както може да се досети всеки. Но цялата история е такава невероятна смесица от съвремие и средновековие, че човек започва да не намира нищо фалшиво в издирването на определен "модел" кон, примерно

Или в демократичното управление на владението на Черния рицар

Да не говорим пък за въпроса за шифъра на девствения пояс на една старлетка

Този филм ми беше забавен, независимо, че не е кой знае колко умно направен, нито блести с бог знае какви шеги и остроумия. Той си е просто за разпускане, слаб филм, но може да се гледа поне веднъж. В никакъв случай не става за деца под 12 години, че може би и над

А този го препоръчвам на романтичните души:
Photographing Fairies (1997)Фотографът Чарлз Касъл разобличава монтажа на една снимка, когато отива на конференцията на някакво спиритическо дружество. Но точно след тази конференция му донасят любителска снимка на феи, върху която той не само че не открива следи от монтаж, но даже съзира доказателство, че снимката отразява истината. И решава да направи собствено разследване...
Много интересен филм, бих казала и необикновен. Въпреки приказния и криминалния вид на историята, тя е по същество историята на една любов. Страхотно измислено и чудесно осъществено виждане за паралелните светове и за това, какво ни пречи да забравим хората, които са били истинска част от нас преди смъртта си. Дори и да не споделяме това виждане, за кратко успяваме да му повярваме и да се замислим - а ако е истина?
Dolan's Cadillac (2009) - един добре направен филм по Стивън Кинг. Неговите творби са доста трудни за пресъздаване чрез ограничените изразни средства на киното, но някои от филмите му все пак успяват да внушат онова, което се крие зад образите, действията и думите. Мисля, че този успява до голяма степен. Естествено, новелата е по-добра, но така или иначе зрителят разбира, че не е лесно за един порядъчен човек да престъпи всички закони - и писани, и неписани, за да възпре едно чудовище. И че замислянето, подготовката и извършването на отмъщението постепенно превръща порядъчния човек в не по-малко чудовище... Предполагам, че ще има доста почитатели на Кинг, които няма да харесат филма, а пък други няма да го гледат, защото е точно по Кинг

Бог знае защо, Краля се възприема от мнозина като някакъв комерсиален писател на страхотии и едва ли не долнопробен драскач на жълти книжки. Но когато прозреш зад написаното, съзираш там човека с всичките му страхове и несъвършенства, но и в цялото му величие да се изправи срещу тях. В това е огромното му майсторство. И във филма също си личи борбата в душата на главния герой. Мислех да го преведа в четвъртък /бърз превод е, с много малко реплики/, но прочетох в замунда, че вече се превежда. Приятно гледане и дано ви хареса и на вас
Adventureland (2009) - Един нелош филм, но оценката му в IMDb е нереално висока, според мен. Главният герой е принуден да започне лятна работа, за да успее да осъществи мечтата си да пътува в Европа. В крайна сметка, успява да събере не само парите за това пътешествие, но и някои житейски уроци. И намира онова, което търси, но по трудния начин