Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филмите, които гледахте последно?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
bra333
Das Jesus Video
почва като екшън , свършва като тъп немски филм...
бях си подготвен, че гледам поредната немска тъпотия и очакванията ми бяха оправдани...

...не го гледайте, чиста загуба на време...
Bad_Nick
Вчера гледах "Knowing".
Сносна кръстоска от хорър и фантастика. Никълъс Кейдж остарял повече от мен деа. Можеше сценария да се префасонира за по-добър ефект. Кейдж си е същия - все същите учудени и изумени физиономии, както в The Rock и Face/Off. В общи линии, става за един път.

Оценката на Bad_Nick : 5/10
Препоръката на Bad_Nick : Ако сте женени от 20 години, обърнете внимание на жената, а не на филма.
Bad_Nick
Вчера гледах прословутия AROG.
Без коментар.

Оценката на Bad_Nick : 2/10
Препоръката на Bad_Nick : За Бога, братя, не я гледайте тая простотия.
insomnias
"Knights of Bloodsteel" (2009) - толкова ми бе харесал, че бях решила да го преведа, но имаше по-нетърпеливи преводачи и го оставих на тях smile.gif Хубава фентъзи история, добри артисти, добре заснет, за мен едно от най-смешните неща беше, че на Питър Брайънт му бяха сложили макиаж, мисля, че и без него щеше да си бъде съвсем натурален smile.gif Давам му оценка 8/10.

Hey Hey It's Esther Blueburger (2008) - когато чета книга или гледам филм, в който евреите осмиват себе си, си мисля колко си приличаме с тях smile.gif Това е детски филм - съзряването, с което идва осъзнаването на това - докъде можеш да стигнеш, да за се харесваш на околните, но без да се превърнеш в чудовище. Малко е слабичък като филм, има доста по-добре направени на тази тема, но все пак не е лош. Давам му 5/10.

Caos calmo или Quiet Chaos (2008) - чудесен, чудесен. Ще го преведа, когато имам време, освен ако някой не желае да го направи по-бързичко smile.gif Има всичко в него - и тъжно и весело, и грозно и хубаво. През цялото време си мислех колко добри майки могат да бъдат татковците - чиста истина е. До едно време смятах, че става и за деца, но има една сцена, която изобщо не е подходяща за тях, пък аз не повярвах, че е възможно толкова естествено пресъздаване на секс-сцена. Давам на филма 8/10.

The Last Word (2008/I) - О, много добър филм. Радвам се, че го гледах /и на него съм му хвърлила мерак да го преведа, когато мога, но нямам против и друг да го стори/. Съдържа парадоксални ситуации, изглеждащи естествено обаче smile.gif Не бих го нарекла комедия, макар да има множество смешни моменти, не бих го нарекла и драма - независимо от тежките ситуации в него. И романс не бих казала, че еsmile.gif Не знам какво е smile.gif Но е нещо, което си струва да се види smile.gif Давам му 6,5/10.

А, замалко да забравя Vozvrashenie mushketerov, ili sokrovischa kardinala Mazarini (2009) - ами, независимо от ниската му оценка, на мен ми беше приятен и забавен, и интересен smile.gif А може би просто е малко по-различен от обичайните филми, които гледам. Давам му 5/10 и го препоръчвам на всеки, който иска просто да си релаксира пред екрана.

The Kite Runner все се каня да го гледам, а все изниква нещо друго интересно. Но ще споделя впечатленията си после. Лично на мен ми е интересно, когато мненията на пишещите тук са различни smile.gif))) Но въпреки, че явно всеки от нас си пада по различен тип кино /и слава богу!/, има филми, които се приемат еднакво добре или зле от всички.
girl_for_Harry Potter
Ами днес гледах Отнеси ме на Луната и Декемврийски момчета!И двете филмчета си заслужават гледането.
Bad_Nick
Вчера гледах "Кечистът" с Мики Рурк.
Доста сносен опит да се разкаже да кризата в един асоциален мъж след 50-те, който иска да живее, както когато е бил на 25. Лошото е че, основните емоциални моменти са по-скоро щриховани, а е наблегнато на моменти на излишни ( според мен ) сцени на бруталност в кеча.
Не го препоръчвам за деца под 14 год. Аз толкова години се опитвам да убедя синовете ми, че кеча е постановка, а този филм се опитва да докаже обратното.

Оценката на Bad_Nick : 5.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го, Мики Рурк пак е голям.
Bad_Nick
Цитат(TAHEP @ 13 Apr 2009, 05:40 PM) *
"Дзифт" - другият силно надценен филм.

Цитат(Bad_Nick @ 29 Jan 2009, 11:36 PM) *
Тази вечер гледах българския култов шедьовър "Дзифт". От предното изречение е вярно само името на филма и че е български. Още от началото на 90-те, през "Вагнер" на Слабаков, та до "Дзифт" все повече ми се заформя мнението, че нашето кино е безумно, базирано на "съвременния поглед на младия режисьор..."
Писна ми от дзифт ( на жаргон означавало "лайно" ), искам да гледам български филм, който няма да ме кара да се чувствам като жител на лудницата или като треторазряден ( интелектуално ) жител на планетата.
insomnias
ТАНЕР, от изброените от теб филми, споделям мнението ти за "Седем", "Механикът", "Ще танцуваме ли?", а останалите не съм гледала. Само дето видях една мъничка част от "Илюминации" - в една от 10-минутните ми почивки за цигара, включих телевизора, който обикновено оставям на някой музикален канал, но този път някой колега бе превключил на не знам коя кабеларка. И за тези 10 минути се посмях здравата от сърце smile.gif Попаднах на момента, в който двамата от едната фамилия се караха с представителите на другата /явно беше, че майката ръководи, въпреки, че май синът бе капото на фамилията/ и около тях машините бяха много шумни. Майката около 20 пъти трябваше да повтори едно и също, а когато накрая нареди да спрат шума, онзи, който бе явно главата на другата фамилия, й каза, че през цялото време е чувал какво казва тя smile.gif Ще гледам и него да видя някой божи ден... както и другите, които си изредил с добри впечатления.
Макар че често пъти начинът, по който възприемаме даден филм, много зависи от настроението, от настройката ни, от очакванията да го наречем, хубавият филм си е хубав винаги smile.gif
От толкова много дни нищо не съм гледала, че днес едва избрах от многото набелязани филми един случаен, и си заслужаваше.
Le dernier combat (1983) - един от ранните филми на Люк Бесон. Толкова странен... необичаен, нестандартен. Не ви трябват субтитри, за да го гледате, защото в него не се говори. След глобална катастрофа, Земята изпада в бездната на диващината. Цивилизацията загива, оцеляват малко хора, а от тях съвсем малко запазват разсъдъка си. Хората загубват способността си да говорят и се разбират с помощта на жестовете. Но въпреки че никой и дума не продумва през целия филм, всичко се разбира от действията. Това, че лентата е черно-бяла, прави филма още по-въздействащ.
Филмът е удостоен с 18 различни кинонагради. Мисля, че този пост-апокалипсис напълно си ги е заслужил. Не знам кава оценка да дам. Може би 8/10.
insomnias
Най-после успях да си пренеса всичките книги у дома и сега съм се отдала повече на четене, но тази днес /о, вече е станало вчера/ си отделих време и за един филм.
Всички сме виждали мравки, наблюдавали сме мравуняците им, поведението на насекомите, чели сме за тях и си мислим, че знаем ако не всичко, то почти.
Е, във филма The Best Two Years става дума за мормоните, но мисля, че ги познаваме точно колкото и мравките smile.gif Нали? Кой не е виждал тези спретнати, чистички момчета, винаги по две, учтиви и любезни, ненатрапващи се. Гледали сме и филми за мормонските общества, чели сме за тях. Но какво знаем за пратениците мисионери? Аз, признавам си - нищо не знаех smile.gif Но го научих по много забавен начин. Този филм е един от редките, които ме разсмиват, когато просто се сетя за тях. Филмът разказва за момчета, изпратени в Холандия. Началото ни отвежда в квартирата им, следващата стъпка е посрещането на нов партньор на едното от момчетата и следва работата им по двойки. Повече не мога да разкажа, а и не искам smile.gif Който обича хубавото кино с приятно разсмиващи моменти - няма да сбърка, ако го гледа. Оценявам го с 8/10.
insomnias
Ей сега догледах The Hunt for Gollum (2009)
Много се радвам, че има хора, които правят кино по този начин, почти без пари - и за широките маси. Филмът напълно си заслужава гледането и му давам оценка 8/10, и не бих му дала 10 само заради това, че са го писали аматьори и сценарият следва едничка сюжетна линия - няма паралелно развиващи се събития!!!
Това е домашната страница на филма: http://www.dailymotion.com

А тук можете да го гледате онлайн:

http://www.dailymotion.com/gb/video/x93zji...sion_shortfilms

Разбира се, можете и да си го изтеглите от там, както и от много други места. Има субтитри вече на много езици /в менюто са вкарани доста, а може да има и още/ и със сигурност ще има скоро и на български smile.gif
Ух, мечтата ми се сбъдва - хората правят неща за хората.
Bad_Nick
Винаги намирайте време да погледате пак класическите "стари" филми. Така едновременно ще се нарадвате пак и ще си сверите часовника.
Еди Мърфи да беше заснел само "Ченгето от Бевърли Хилс 1" ( Bad_Nick : 8/10 ) пак щеше да е достатъчно.
Младият Том Ханкс в "Ергенско парти 1" ( Bad_Nick : 6.5/10 ) тепърва ще расте, докато направи "Форест Гъмп" ( Bad_Nick : 9.5/10 ).
rburan
Цитат(Bad_Nick @ 21 May 2009, 10:13 PM) *
Младият Том Ханкс в "Ергенско парти 1" ( Bad_Nick : 6.5/10 ) тепърва ще расте, докато направи "Форест Гъмп" ( Bad_Nick : 9.5/10 ).

Младите Том Ханкс и Антонио Бандерас във "Филаделфия" за всички, които не страдат от хомофобия wink.gif
http://www.imdb.com/title/tt0107818/
Bad_Nick
Тази вечер изгледах "Ангели и демони". Изключително приятен филм, без значение дали сте чели преди това "Шестото клеймо" на Дан Браун. Малко поостарял, но Том Ханкс пак е висота. Рилийзът в замунда е дървен, субс са добри като превод, но буквални с буквален тайминг, така че ако владеете скоростно четене няма да имате проблеми.

Оценката на Bad_Nick : 7.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го на всяка цена.
insomnias
И аз го гледах, и на мен ми допадна, макар без субтитри smile.gif Добре, че не съм чела книгата, защото съм сигурна, че и аз щях да съм разочарована, както мнозина, запознати със съдържанието на въпросната творба. Много рядко има филми, по-добри от книгата или поне равни по въздействие. Защото е почти невъзможно един филм да обхване всичко от литературата. Оценка 8/10.
Гледах и Нощ в музея 2 - за него бих казала, че е приятен и забавен, но първите 20 минути ми бяха скучни, а следващите - понякога и досадни. Обичайният ми смях на глас при гледане на комедии, този път се прояви точно три пъти за кратко. Надявам се да не им хрумне да правят трети филм smile.gif Давам му 5/10.
Опитах се да гледам и Терминатор 4, обаче качеството на тези филми е толкова гадно, че на този вече реших - повече никакви кам версии! smile.gif Или ще се радвам на филм с хубаво качество или няма да му се радвам, но пак с хубаво качество smile.gif)) Та не знам дали е хубав, но искрено се надявам да е така! Поне началото му, което видях, ми вдъхна надежда.
Хареса ми филмът В търсене на среднощна целувка - наистина приятен и не знам как точно да го определя - нормален, може би, филм. Нищо преувеличено, нищо прекалено, нищо пошло - просто една хубава роматична история. Ще се радвам да си има български субтитри. Давам му 7/10.

П. П. Един от любимите ми филми е Форест гъмп, а след като прочетох книгата, и тя ми стана любима, после прочетох и продължението: Гъмп & Син - невероятни са и двете. И само като си помислиш, че личностите и случките в тях са реални... дълбоко препоръчвам на всеки да прочете тези две книги. Ще остане приятно изненадан от това, което във филма може само да се усети донякъде.
Bad_Nick
Люси, аз съм чел "Шестото клеймо" още като излезе и не мисля, че филма отстъпва като въздействие на книгата. Може би съм малко пристрастен, защото съм чел и "Шифърът на Леонардо" и съм гледал и филма. "Разочарованите" от филма в коментарите са основно псевдо-разбирачи или тъжители, че Юън Макрегър в този филм не хвана лазерния меч и не уби Дарт Вейдър. Всъщност коментарите под торента в Замунда са заключени заради подобни изцепки. Сега се замислям как една роля може да "утрепе" даден актьор. Гледах филма със синовете ми и те през цялото време коментираха "Оби-Уон това" и "Оби-Уон онова". По едно време очаквах и Чубака да се появи, но уви ( жена ми спеше вече smile.gif ).
Както и да си въртим задниците, филма е много добър. Като излезе качествен материал ще си го драсна за личната ми видиотека.
Една последна вметка. "Форест Гъмп", както вече казах, е един от най-читавите филми, правени някога. За книгите не знам. Жена ми беше на крачка от битов побой, задето ми надра диска на филма и се наложи да го дърпам и да го пиша наново.

Този пост изразява личното ми мнение, което не смятам, че е меродавно.

P.S. Пропуснах да кажа, че една част от "коментаторите" в замунда бяха изказали "остроумни" мнения за новия "Тарас Булба" и не знаеха кой е моя адаш Гогол. Вечна слава на пехотата...
insomnias
Аз разбрах, че те са разочаровани от липсата на шестото клеймо smile.gif От отсъствието на главния злодей, също. Явно променен сюжет, обаче филмът сигурно щеше да трае около 5 часа, ако бе включено всичко от книгата, предполагам. Това, че е наблегнато главно на екшъна, не го вменявам като недостатък, защото за един филм от този тип, е важна динамиката почти толкова, колкото и проследяването логиката на събтията и догонването й от страна на дедукцията на разследващия, с всичките съответстващи фази на размишленията, нови следи, нови догадки и т.н. Що се отнася до охарактеризирането на даден актьор с негова роля, то касае главно още незрелите, млади умове smile.gif
Бе, готин си е този филм, заслужава си схващането от седенето пред екрана толкова времеsmile.gif Не ти дава да си отклониш вниманието чак толкова, че да сменяваш позите непрекъснато и да няма болки в задните части накрая smile.gif)

Ники, не ми се коментират коментарите под филмите, а това, че руската класика вече е непозната за някои наши съвременници, хич не ме изненада... добре е, че поне неколцина грамотни и с добра обща култура хора, понякога пишат конкретно по темата, за да добия представа за онова, което ме интересува. Вече съм спряла да ги чета, но има филми, за които ми е интересно да разбера отношението на определени групи хора към тях... та прежалвам очите си и търпението си.
insomnias
C'est pas moi, je le jure! (2008) - най-странният филм, който съм гледала напоследък. Когато приключих с гледането му, бях убедена, че не ми е харесал. Но щом вече втори ден не спирам да мисля за него и да се опитвам да си обясня и някак да приведа събитията в него към познати за мен норми на поведение, значи не е за изхвърляне smile.gif
Ако го приемем за комедия, то това е най-тъжната и драматична комедия, която съм гледала през живота си. Ако го приемем за детски филм, не знам как децата биха го разбрали, защото аз още полагам усилия за това smile.gif А може би само те биха го разбрали... знам ли. Бих го определила като драма със смешни елементи, но защо пък трябва изобщо да се слагат някакви рамки...
Главният герой сам твърди, че докторът, който го е прегледал и казал, че всичко му е нормално, сигурно не е нормален smile.gif А главният герой е дете. В семейството непрекъснато има проблеми и дрязги. От едната страна е таткото, който "никога не лъже", а от другата страна е мама, която учи малкия, че ако лъже, трябва да го прави добре, или изобщо да не го прави. И един по-голям брат, който просто иска всички около него да са щастливи, а те сякаш напук - или не искат, или просто не могат. И едно момиче, съседче, което никога не е играло с кукли, успява да помогне на главия герой да забърка още по-големи каши.
Е, все пак го препоръчвам за гледане, а като оценка бих му дала 6/10, защото, въпреки че е от филмите, които са извън всички стандарти, а аз си падам по такива, на този му липсваше нещичко, което не мога да определя точно, за да го оценя по-добре.
Planet_Rocker@or*Die
за сега успях да изгледам две филмчета
Ти гониш - много добра история и поучителна а и филма е късичък макс 20 мин. а и играта беше на ниво оценявам го с 9 от 10
1/3 / Една трета - Ученическо филмче как една трета отсъствие и госпожа която ги е нарочила може да им "прецака" учебната година, много хубаво е направен за скромната сума от 1,20 лв. оценявам го с 7 от 10
Eva10
Последно гледах The Last Templar Pt. 1 & 2
Много хубав филм и още по-хубав превод. Браво на sirwilliams от http://subs.sab.bz rock.gif
Bad_Nick
Термометър 4 - Избавлението от мъките.
Не, бе, брат'чед, Терминатор - Спасението!
Се тая!
С доста идеи под Матрицата 3. Постна продукция, такива филми даже и през 80-те не се котираха. Треторазряден сюжет с постни актьори.
Все пак Терминатор без Арнолд е все едно женски оргазъм без мен tongue.gif
Изключително тъп филм, без ясна идея и с развръзка като в Tron (1983 май беше). Да се радват децата.
Съжалявам, че го гледах, вместо MLB Philllies vs Dodgers.

Оценката на Bad_Nick : 4.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го, за да се похвалите и после го забравете.
insomnias
Гледах съвсем малко филми поради различни причини и не знам дали причините бяха причина smile.gif да не изпитам очакваното от тях удоволствие...

Започвам с Le grand voyage (2004) - французите умеят да правят кино - и игрално и документално, а този представлява донякъде смесица от двете. Историята съдържа онзи приятен френски хумор, който е неизбежен за всеки техен филм, но има и нещо различно. Сюжетът ни повежда на пътешествие, дълго около 3000 километра (преминава и през България), защото бащата е решил да стане хаджия "понеже това трябва да бъде достойният завършек на живота на вярващия" - перифразирано. Неговият бог е аллах, този човек спазва повелите му, но синът му, който трябва против волята си да го откара с колата, не е запознат с традициите на тази вяра. Което ми напомня за нас самите... Да ви кажа, не е лош филм, само точно преди края вече се чудех колко още ще продължи... и може би затова той ми се стовари така неочаквано и ми причини истинска мъка. Препоръчвам го на всеки, който харесва доброто кино, но без големи очаквания.

Продължавам с Barfuss (2005) - филм, който много ме впечатли и щях да го превеждам, но добре че винаги преди да започна превод, правя дълбоко преораване на нета за субтитри, та открих, че вече има превод на български, но е качен под другото си име: Barefoot. Има много филми с подобна тематика и не искам да ви го разказвам, защото трябва да се гледа... Този е различен. Всеки път, когато си помислиш, че знаеш какво ще стане по-нататък, нещо се променя. Само с две думи: млад безработен мъж (любимецът ми Тил Швайгер) за кратко работи в психиатрията като чистач. След няколко часа бива уволнен, но преди това е спасил живота на една пациентка от самоубийствения й порив. Когато той напуска болницата, тя го последва. Повече няма да кажа пък! smile.gif Гледайте го, ако обичате такива филми. И той не е за всеки вкус smile.gif

Ще завърша с The Loss of a Teardrop Diamond (2008) - който е гледал и харесал пиеси и филми по Тенеси Уилямс, ще хареса и този филм! Отново един доминиращ характер, преплитащи се страсти, отново класови и расови различия и вкусове, но историята е и леко криминална, леко любовна и леко... многолика smile.gif Всъщност е съвсем многолика! Горещото тексаско време е прекалено знойно за завърналата се от Европа главна героиня, върху която тегне вината на баща й, погубени живот и поминък на бели и на негри. А пък приятелят, в когото е влюбена, отчаяно се опитва да не загуби единственото, което бедните притежават - честта си. Май и този филм не е за много широка аудитория smile.gif Нищо, следващия път smile.gif)))
insomnias
The Proposal (2009) - Става за гледане, когато имате нужда от разтоварване. Гледате, подсмихвате се на моменти и когато филмът свърши, не сте ни на йота по-обогатен емоционално или интелектуално, но пък сте релаксирали добре. След две седмици напълно ще сте го забравили и можете отново да го гледате smile.gif

George Carlin... It's Bad for Ya! (2008) - Този човек си прави майтап със всичко свято за американецаsmile.gif Американската мечта, библията, религията, семейството, авторитетите smile.gif Има неща, които те карат да се попикаеш от смях! Бе, жесток е... примерно: Раздел "отглеждане на деца - най-лесната работа на света". Стъпка първа: Отвеждате детето на ъгъла на някоя улица. Връщате се след седмица и ако то все още стои на ъгъла... значи ви се е паднало глупаво дете". smile.gif)) Или раздел "Първата дама на Америка": Задачата на Барбара Буш бе да научи децата да четат. Откриха, че е постигнала голям успех с Джордж". smile.gif От частта за националната гордост: "Никога не успях да разбера етническата и националната гордост. Защото според мен, тя трябва да дойде когато сам постигнеш и добиеш нещо, а не поради нещо, което е станало по случайност при раждането. Да си ирландец (самият той е такъв), не е умение, това е шибана генетична случайност. Не бихте казали, че сте горди, защото сте 5/11 (има предвид 5/11 индианец, да речем) или сте горди, че имате предразположение към рак. Защо тогава да съм горд, че съм ирландец, американец... но, ей, ако си щастлив от това тогава ок, сложи си го на лепенката /на колата/ "Щастлив съм, че съм американец" - бъди щастлив, не бъди горд. Гордостта най-често идва преди падането". И да се върна малко на възпитанието на децата: "Кога отново дете ще седне в двора с пръчка в ръцете? Знаете, просто да си седи там с шибаната пръчка. Дали днешните деца изобщо знаят какво е това пръчка? Седиш си в двора с шибаната пръчка и си копаеш шибаната дупка. И си гледаш пръчката и си гледаш дупката и се забавляваш! Но децата вече нямат пръчки. Мисля, че повече не са останали ниакви пръчки, мисля, че всичките са изчезнали заради програмата Пейнт. Кой си е мислел, че ще дойде ден, когато производството на пръчки ще бъде предоставено на Китай. Но нали знаете, детето не трябва да си губи времето с пръчка, защото, ако има 4 години, трябва да си седи вкъщи и да учи за приемния изпит в детската градина". smile.gif За себе си: "Сега съм на 70 години и ми допада седемдесетката. Но не толкова, колкото обичах 69-ката. Е, 69 винаги ми е било любимото число. Сега се чувствам като на 69 с пръст в г*..." smile.gif Бих казала - трябва да се гледа!

И понеже ми се гледаше и нещо тъжно, нещо, което да те стисне за гърлото и да не те пусне да вдишаш, докато не изхлипаш.... гледах Little Chenier (2006). Светът е много странно място, а хората понякога не заслужават да бъдат наричани така. Трагедията на това семейство е започнала още в далечните дни, в които майката е напуснала дома. И това е оставило незаличими следи и в двамата братя. Бащата-алкохолик се оказва, че има и доста по-голям грях от пиенето. И любовта между братята бива използвана като оръжие срещу самите тях. Според мен заслужава доста по-висока оценка от тази в IMDb, но вече не смятам да раздавам оценки... защото просто съм зрител. И само казвам - хареса ми, всичко във филма е премерено точно и е едно преживяване, което трудно се забравя.
Bad_Nick
Гледах "Флирт с четирисет годишна", сега е топ в замунда.
Очакванията ми бяхза за пълна боза и може би затова филма ми се понрави. Трудно е да се оцени от хора, които са под 30 или поне веднъж не са се развеждали. Реализмът в сюжета на моменти се размива, но не е болка за умиране.

Оценката на Bad_Nick : 6/10
Препоръката на Bad_Nick : Заслужава си да му отделите време.
insomnias
Цитат(Bad_Nick @ 3 Jul 2009, 08:40 PM) *
Гледах "Флирт с четирисет годишна".

Мисля да го гледам, вероятно някоя вечер, когато отново съм грохнала от преумора, ще ми подейства добре smile.gif

Както тази вечер се получи с тази комедия: 1 1/2 Ritter - Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde (2008)

Личният телохранител на принцеса Херцелинда е натоварен със задачата да я върне при баща й след отвличането й от Черния рицар. С помощта на един мошеник, той попада непрекъснато в нови приключения, които не му помагат да изпълни дълга си, но му отварят очите за много други неща. Открива и Черния рицар, който всъщност няма нищо общо с похищението, и двамата стават добри приятели. В крайна сметка, рицарят Ланце бива открит от марионетките на мнимия Черен рицар и в най-опасния момент страхливият мошеник превръща тялото си в оръжие, както му е предсказано от една вещица, помага на Ланце да спаси принцесата. След кратка битка следва хепиенд, както може да се досети всеки. Но цялата история е такава невероятна смесица от съвремие и средновековие, че човек започва да не намира нищо фалшиво в издирването на определен "модел" кон, примерно smile.gif Или в демократичното управление на владението на Черния рицар smile.gif Да не говорим пък за въпроса за шифъра на девствения пояс на една старлетка smile.gif

Този филм ми беше забавен, независимо, че не е кой знае колко умно направен, нито блести с бог знае какви шеги и остроумия. Той си е просто за разпускане, слаб филм, но може да се гледа поне веднъж. В никакъв случай не става за деца под 12 години, че може би и над smile.gif

А този го препоръчвам на романтичните души: Photographing Fairies (1997)

Фотографът Чарлз Касъл разобличава монтажа на една снимка, когато отива на конференцията на някакво спиритическо дружество. Но точно след тази конференция му донасят любителска снимка на феи, върху която той не само че не открива следи от монтаж, но даже съзира доказателство, че снимката отразява истината. И решава да направи собствено разследване...

Много интересен филм, бих казала и необикновен. Въпреки приказния и криминалния вид на историята, тя е по същество историята на една любов. Страхотно измислено и чудесно осъществено виждане за паралелните светове и за това, какво ни пречи да забравим хората, които са били истинска част от нас преди смъртта си. Дори и да не споделяме това виждане, за кратко успяваме да му повярваме и да се замислим - а ако е истина? smile.gif

Dolan's Cadillac (2009) - един добре направен филм по Стивън Кинг. Неговите творби са доста трудни за пресъздаване чрез ограничените изразни средства на киното, но някои от филмите му все пак успяват да внушат онова, което се крие зад образите, действията и думите. Мисля, че този успява до голяма степен. Естествено, новелата е по-добра, но така или иначе зрителят разбира, че не е лесно за един порядъчен човек да престъпи всички закони - и писани, и неписани, за да възпре едно чудовище. И че замислянето, подготовката и извършването на отмъщението постепенно превръща порядъчния човек в не по-малко чудовище... Предполагам, че ще има доста почитатели на Кинг, които няма да харесат филма, а пък други няма да го гледат, защото е точно по Кинг smile.gif Бог знае защо, Краля се възприема от мнозина като някакъв комерсиален писател на страхотии и едва ли не долнопробен драскач на жълти книжки. Но когато прозреш зад написаното, съзираш там човека с всичките му страхове и несъвършенства, но и в цялото му величие да се изправи срещу тях. В това е огромното му майсторство. И във филма също си личи борбата в душата на главния герой. Мислех да го преведа в четвъртък /бърз превод е, с много малко реплики/, но прочетох в замунда, че вече се превежда. Приятно гледане и дано ви хареса и на вас smile.gif

Adventureland (2009) - Един нелош филм, но оценката му в IMDb е нереално висока, според мен. Главният герой е принуден да започне лятна работа, за да успее да осъществи мечтата си да пътува в Европа. В крайна сметка, успява да събере не само парите за това пътешествие, но и някои житейски уроци. И намира онова, което търси, но по трудния начин smile.gif
Bad_Nick
Гледах "Отново на 17". Поредният филм със сюжет: "Ех, сега да съм на твоите години, синко".
Много добре направен, с малко инфантилен сюжет, но на моменти ме накара да се смея от сърце. А на моменти ме накара да се размисля. Трудно е да се възприеме на 100%, ако си под 35-40. Иначе е чудесен за делничен филм преди лягане.

Оценката на Bad_Nick : 6/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го, заслужава си за един път.
insomnias
Готин е, и на мен ми хареса smile.gif

Пък аз съм АБСОЛЮТНО ОЧАРОВАНА от един детски филм! Отдавна не съм се радвала така на толкова добре направен филм, подходящ за деца на всички възрасти smile.gif Става дума за The Good Witch (2008) (TV). В едно американско градче, със собствени "стандарти", т.е., налаганите такива от жената на кмета /който е образец за мъж под чехъл/, пристига загадъчна млада и красива дама, която се настанява в Сивия дом - местна атракция, за която се носят легенди, че живялата в нея Сива дама, е била вещица. Чаровната Касандра Найтингейл за много кратко време успява да спечели сърцата на неколцина от жителите на градчето, но и веднага бива набедена от кметската съпруга за вещица. Но дори и онези, на които Каси вече е помогнала, смятат, че тя притежава магически сили - само че добри. Без да подозират, че магията е в самите тях.
Утре ще гледам и втората част на филма, The Good Witch's Garden (2009) (TV), и съм убедена, че ще бъде същото интересно и вълнуващо преживяване, както с първия филм. (Вече е утре и аз наистина се радвам, че гледах и втората част на филма! В нея Каси е принудена да се раздели със Сивия дом, тъй като в градчето се появява наследник на на капитана, за който се е смятало, че Сивата дама е била омъжена. Но той доказва, че те не са имали брак и по този начин Касандра Найтингейл няма никакви права над имота, независимо, че е потомка на Сивата дама. Това доставя огромна радост на жената на кмета, която много желае да възпрепятства посрещането на 200-годишнината на градчето в специално направената за целта градина в двора на Сивия дом. А магическите способности на Каси и този път биват използвани единствено в помощ на други хора. Страхотно свежо филмче!)

И още едно заглавие: Happy Accidents (2000) - не мога да си представя как досега не съм го гледала. Сценарист и режисьор е Брад Андерсън /на киноманите няма защо да го представям/, а Мариса Томей и Винсънт Д'Онофрио са един вълшебен дует в този филм, който непрекъснато те кара да се съмняваш заедно с главната героиня. Филмът разказва за случайната среща на Сам Дийд и Руби Уийвър и постепенното разкриване на мистериозната личност на Сам. След като Руби е чула една версия за живота му отпреди да се срещнат, тя намира странни несъответствия и го принуждава да промени версиите от предишните си разкази. И в една от тях той е пътешественик във времето от 2740 година и по една случайност е попаднал на снимката на Руби, и е дошъл да спаси живота й. Но как би могъл да докаже това? Руби ту вярва, ту не... доверява странната история на тяхната любов на психоаналитичката си и тази професионалистка веднага му поставя диагноза. А Руби вярва на авторитетите. Но пък и нейната майка е един от тях. Е, майка й я съветва да изживее всеки един момент на щастие със Сам. Какво става по-нататък ли? О, не, няма да ви развалям удоволствието smile.gif Страхотен филм.
Planet_Rocker@or*Die
Ма явно само вие имате време да гледате тук-таме по някой филм rolleyes.gif та реших и аз да гледам един...
Отдавна чаках хубаво качество на Бързи и яростни 4 та реших да го дръпна http://www.zamunda.net/details.php?id=180089
Ефектите бяха на ниво, на две места някъде забелязах неволни правописни грешки. Малко се подразних, че не са преведени и испанските реплики (въпреки че са от простите).
Филма е с много хубав замисъл има по-малко от всичко - екшън, романтика, супер колички tongue.gif
но на места ми беше блудкаво, но репликите за идеалната жена няма да ги забравя никога cool.gif (20% ангел 80% дявол... Да не се надува. Да не се страхува, че ще й влезе малко моторно масло под маникюра.)
ashley
12 Rounds беше филма, който гледах последно. Мога да кажа само, че очаквах малко повече от тоя филм имайки се в предвид че е правен от продуцентите на Die Hard 2 и Speed unsure.gif Но това е поредното доказателство, че от кеч звезда не става актьор stop.gif
gogocrew
последния филм, който гледах е The Haunting In Connecticut мн хубав филм оправда очакванията ми!!! http://zamunda.net/details.php?id=178056
но филмат които гледах преди него ме разачорава ужасно много, защото очеквох поваче Watchmen http://zamunda.net/details.php?id=178705
и един филм, който е доброто кино Forever Strong http://zamunda.net/details.php?id=170560 заслужава си сяка секунда, която загубих до го гледам rock.gif rock.gif rock.gif rock.gif
insomnias
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009), нали си обичам фантастиката и детските филми, и този ми допада smile.gif За грешките в субтитрите вече писах на редактора им, и сигурно нямаше да ги забележа, ако филмът беше със сносно качество и бе успял да ме увлече достатъчно... а все се заклевам, че вече ще си чакам хубаво качество или ще си ходя на кино. Но си е добре направен филм и ми хареса, макар да предпочитам книгата.

I Love You, Man (2009) - посмях се добре тази вечер! Трудно е за когото и да било да навакса пропуските си в общуването, да не говорим пък, ако се отнася до такова със собствения си пол. Още повече по наше време, когато мъж има нужда от приятел /и бъдещ шафер/, но около него има в изобилие гейове. И само по щастлива случайност главният герой открива такъв образ, който сякаш е запазил у себе си точно онзи младежки дух и невинност, които са присъщи на възрастта, в която се намират истински приятели. Много готина комедия.
Bad_Nick
Цитат(insomnias @ 25 Jul 2009, 02:22 AM) *
има в изобилие гейове.

Извинете ме за оффтопика, но се сетих за нещо.
Оня ден водих синовете ми да ги утрепя на джаги и после налазихме цацата. Някакво момиченце на около 6 год нападна моята цаца и се позагледа в синовете ми, хубави куту мен smile.gif От съседната маса по едно време се обърна баща й, един с обла бръсната тиква, прие моята усмивка и ме дари с огромен комплимент - "Те сега наоколо само гейове, тя от малка добре се е ориентирала"! Малиии, как добре се почувствах като баща на нормални момчета smile.gif И както се казва на чист немски - "Дупен да им е якен на майне синове" .
insomnias
Тц, тц, грешка! "Дупен да им е якен на щерките ви!" би трябвало да бъде, иначе, все едно ги обричаш!
Bad_Nick
Тюююю, каквото и да кажа, все буквално ме разбират smile.gif
Planet_Rocker@or*Die
Soldier / Войник (1998)
http://zamunda.net/details.php?id=53909
Лично на мен много ми хареса!!!!!
gogocrew
Не съм ги гледал последно, но на мен лично много много ми харесват тава са:

Meltdown (2006) (TV)

The Return (2006/I)

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
gogocrew
Child's Play Collection
да си спомня старите времена
Bad_Nick
Снощи гледах The Taking Of Pelham 123 (2009) с Дензъл Уошингтън и Джон Траволта.
Филмът е римейк, оригинала е от преди 30 години. Признавам си, че очаквах доста повече от целия екип на филма и в частност от двете звезди. Вкарали са във филна доста ефекти, но за съжаление май не успяха да излязат от понятието, че да се прави римейк не е на магарето работа.
Отбелязвам за себе си спад в качеството на ролите и на двамата. И ако за звездата на "Треска в събота вечер" от зората на диското Джон 3 волта, това е приемливо, то за Дензъл е чиста излагация.

Оценката на Bad_Nick: 5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го, заради общата си култура.
ashley
Преди дни гледах Obsessed. Не очаквах много от този филм, но определено ме изненада приятно. Играта на Ali Larter беше невероятна, честно не съм очаквала толкова добре да си изиграе ролята! smile.gif
gogocrew
За пореден път гледах Vacancy 2: The First Cut но пак ми хареса много
gogocrew
Hannah Montana:The Movie е пълната тъпотия !!!
Bad_Nick
Гледах I love you man.
Очаквах някаква лятна нискотарифна бозичка, но останах приятно изненадан.
Много добре барнат филм, с много оригинален сюжет, с големи лафове и динамика.

Оценката на Bad_Nick : 7/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го на всяка цена.
ashley
Bride Wars (2009) е филм, който си заслужава всяка секунда smile.gif

Така филм не ме беше развеселявал от много време smile.gif
gogocrew
Филм, който си заслужава всяка секунда и всеки миг wink.gif wink.gif wink.gif
Е

Amusement
darkness_angel
"Bride Wars" наистина е много интересен w00t.gif
От филмите, които гледах последно си заслужава само My Bloody Valentine (2009).
Филмите, които не ми допаднаха толкова са Devour (2005) и Twilight (2008) (харесвам книгата, но този филм е просто отвратителен и много скучен boredom.gif )
In_the_hell
Филмите, които гледах през последните няколко седмици, не бяха много, но малко от тях ми харесаха.
Един от не лошите е Квартирантът (2009).Заинтригувах се малко, но има какво да се желае.Става за един път rolleyes.gif .
Следващият е Обсебена (2009).Отново не лош, особенно на края. За почитатели на женски бой, този филм не е за изпускане laugh1.gif .
За филм, който беше адски скучен е "Родилни мъки" със завърналата се Линдзи Лоан.
Моето мнение е , че в последно време няма много качествени филми.Повечето са по-опростени, за да не те затормозяват, е ами аз искам да се "изтормозя".Има ли смисъл да гледаме филми без смисъл!
blabb
последно гледах P.S.I.Love.You.2007 (послепис обичам те) прекрасен филм гледаите го! goodgood.gif sohappy.gif cry.gif ok.gif yess.gif look.gif good.gif smile.gif
van4et0o
Let's go to prison biggrin.gif мн готин филм..
thankyou
<#thank#>
Bad_Nick
"Гадни копилета"
Стоях 2,5 часа да го гледам и съм възмутен до дъното на душата си.
Две големи имена - Тарантино и Брад Пит са направили едно безумие, за да закапят оскарите, защото още от времето на "Списъкът на Шиндлер" ( друг измислен според мен филм ) е ясно, че няма дъжд от оскари, ако във филма не се говори за избавлението на евреите или за педерасти ( "Планината... на кой му пука как се казваше планината"). А и не всеки ден някой снима "Титаник". Сценарият се явява изпреварващ и футуристичен като визия - демек, още тогава МОСАД е действал, едва ли не.
Изключително тъп, брутален и адски нереален сюжет. Режисьорският похват на Тарантино с изненадващи промени на действието, с пренасяне от настоящето в миналото и пр. ( познати вече на всички ) са налице и тук, но вместо да радва, дразни. Сценарият е безумен, да не кажа наивен и глупав. Сериалът "Ало, ало" изглежда на неговия фон като класика на Лорънс Оливие. Слаба актьорска игра и безумни решения в грима ( make-up ). Бруталността идва в повече, защото допълва липсата на разум в сюжета. Досега не бях кометирал гримовете, но даже и братушките, чийто рилийз е качен в замунда са поставили на места във филма едни подвижни чертички, със съответните обозначения - Гитлер, Геринг, Гимлер и Боргман. Иначе надали бихте ги познали.
Адски съжалявам, че утре цял ден ще клюмам в офиса.
Оценки и препоръки няма да давам, толкова съм разочарован от един от най-очакваните филми на годината. Ако искате - гледайте го, на някои може и да им хареса Брад Пит с мустак.
stdoominic
Bad_Nick, така както го описа, явно е точно това, което очакваме от Тарантино и точно това, което обичаме в неговите филми. Нямам търпение да излезе с по-хубаво качество, за да го гледам. popcorn.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.