Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филмите, които гледахте последно?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
van4et0o
Avatar - Много добър филм! Струва си часовете в киното... ефектите на макс и историята беше много завладяваща... е, естествено, че пак ще има любовна история, все пак всички филми се въртят около това, но беше чудесен. Бих го гледала отново .... w00t.gif

Грозната истина - Много ми хареса. Катрин Хейгъл е една от любимите ми актриси и играта и беше доста добра... Обичам такъв жанр филми комедия/романтичен... Персонажа на Джерард Бътлър ми хареса страшно много и самият той ми направи голямо впечатление ... tongue.gif

Zombieland - За мен лично може би този е най-смотаният филм за 2009... Страшна тъпотия, яд ме е, че отделих от времето си да го гледам... Историята беше умно направена, но самият филм изобщо не ми хареса. Особенно зомбитата - толкова фалшиво бяха направени, че... никакви ефекти. Лично аз не бих го гледала отново ;/
van4et0o
Spread - Професофия жиголо.. хм... Интересен филм беше. Направи ми впечатление Аштън Къчър колко е остарял xD Поне на мен така ми се струва,,, Относно филма... Хареса ми, не беше типичният любовен филм, в смисъл накрая момчето не взе момичето... Историята не беше много интересна, но все пак филма беше хубав.. Стана ми гадно как остана сам по едно време, но така е... Бих го гледала отново (:

Теория за идиота - Много хубав филм. Да не говорим главният герой колко беше сладък wub.gif Джена Дюан тази година я гледам във втори филм и ми харесва как играе... Филма беше поредната любовна история с предвидим край, но аз ги си обичам такива tongue.gif

27 рокли - Все повече ми харесва играта на Катрин Хейгъл w00t.gif Сюжета на филма беше интересен и бих го гледала отново : )

П.С Teзи дни гледам мнооого филми laugh1.gif
van4et0o
Sydney White - Доста интересен филм. Подобие на историята за Снежанка, но не точно същата... Актьорите бяха подбрани доста добре и много ми хареса филма.

Съседка за секс - Олее... xD Отдавна не бях се смяла така... Досега не бях го гледала филма, но ми хареса страшно много (: Края беше доста добър biggrin.gif

Грета - Уникален филм... Ау, страшно много ми хареса. Супер много смисъл имаше в този филм, а играта на Хилари Дъф беше повече от невероятна... Много силна и въздействаща... Образа и беше убийствено як (:

И двата филма бих ги гледала отново
(sun) tongue.gif
van4et0o
The Hangover - Много забавен филм. От всички филми, които гледах тези дни само този успя така да ме разсмее biggrin.gif Отначало си мислех, че Дъг е на покрива и ето на... там беше biggrin.gif Бих го гледала отново филма... има доста комични ситуации, препоръчвам ви го tongue.gif

Flirting with Forty
- Ооох... Влюбих се... Филма е невероятен, а Робърт Бъкли е wub.gif wub.gif wub.gif Филма е интересен и бих го гледала 100 пъти само заради Робърт biggrin.gif wub.gif

Pigs - Обичайната колежанска комедия... Готин беше филма smile.gif

Дориан Грей - Прекрасен филм... Не съм чела книгата, но историята ми хареса много. Играта на Бен Барнс беше доста добра... Жанра повече клони към ужас xD Накрая имах супер много съмнения кой ще убие портрета и пак се оказа този, който си мислех ;ддд Душата му беше ужасна ;/
ashley
Вчера гледах Орлово око. Филмът беше поредният екшън - трилър, добре заснет и подплатен с различните специални ефекти. Филмът определено ми хареса, но отново свърши с вече задължителния за всичко произлизащо от Холивуд.... ХЕПИ ЕНД laugh1.gif Някъде бях чела, че Шая Лаблъф е най-рентабилният актьор. Даваш му хонорар от 3 мил, а той ти връща постъпления от 300 мил laugh1.gif На това му казвам, печеливш бизнес smoke.gif Шая си изигра перфектно ролята, но и как иначе, той само с такива се сдобива от началото на кариерата си. За главната актриса Мишел Монаган (преди две минути й научих името laugh1.gif) , нейната игра беше задоволителна, както се казва laugh1.gif
Отново всичко се въртеше около пустата Америка, но този път границата на въображението беше направо отвята. Една измислена система ще надхитри цяла армия от полицай, тайни служби, националната сигурност, а това само в САЩ може да стане laugh1.gif Какъвто и хакер да си, никога няма да се създаде нещо подобно, което да контролира всичко в една държава. Но все пак, светът се върти около САЩ и ще спре да се върти пак заради САЩ, а и Китай laugh1.gif

Време за оценка laugh1.gif Давам Добър 4.50/6 goodgood.gif
Bad_Nick
Имам някакъв свински нюх за хубави филми и си ги оставям за момента, когато излезе по-читав рилийз и добри субс. Читав рилийз дочаках, но субс не. Ако някой е забелязал, сменям си аватара с кадър от филма, който превеждам. Приключвам един бизнес проект и до дни се заемам с нов превод на този филм, тъкмо и немския ще си упражня.

Бруно (2009)
Бях прочел какви ли не мнения за филма, от едната крайност до другата. Тази вечер го изгледах най-накрая. Саша Коен си го беше казал още в трейлъра - "Борат остана в 2006".
Не бях гледал по-голяма и духовита сатира на съвременното потребителско общество, робуващо на насадени ценности! Подходът при снимките е подобен на "Борат", нещо като псевдо "Синема верите". А който е гледал поне "Борат" знае, че за Саша Коен няма нищо свято smile.gif Трябва да си 6-волтов, за да приемеш филма като "педерастки". Има много първично смешни моменти, но истинския хумор основно е скрит в "сериозните" сцени. Никой не може да разобличи еснафското лицемерие по-добре от Коен. Отдавна не бях се чувствал така удовлетворен след някой филм.
Оценката на Bad_Nick : 8.5/10
Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го на всяка цена и четете между редовете същевременно!
thesinner
Изкуплението Шоушенк - N1 в IMDB. Ами, какво да ви кажа, силен филм. Според мен обаче не заслужава първото място в imdb. А за който не го е гледал - препоръчвам ви го. wink.gif wink.gif
van4et0o
Spring BreakDown - Интересен филм беше... Триото ми беше малко старо, но все пак беше забавно... Амбър Тамблин е много добра актриса и една от любимите ми. Беше нещо като обикновен колежански филм + малко смисъл и старо време... Хареса ми, гледайте го smile.gif
Оценка: 7,8/10

П.С Единственото, което не ми хареса бяха субтитрите.. ;dd
Bad_Nick
Цитат(thesinner @ 22 Jan 2010, 07:58 PM) *
Изкуплението Шоушенк - N1 в IMDB. Ами, какво да ви кажа, силен филм. Според мен обаче не заслужава първото място в imdb. А за който не го е гледал - препоръчвам ви го. wink.gif wink.gif

Вкусове всякакви. Но според мен има една причина този филм да е #1. В една рядко четена книга "Звездни рейнджъри" ( определена от някои болни люде като милитаристична), великият Робърт Хайнлайн е написал едно изречение, което изчерпва цялата философия : "Правото на избор е единственото реално право, което притежаваме". Борбата на главния герой в "Шоушенк" е апотеоз на това вечно наше право и най-вероятно затова се харесва на повечето хора.
Мали, какви ги дрънкам smile.gif

Книгата на Илай
Този филм е срам за такъв актьор като Дензъл Уошингтън. Невероятно глупав сюжет, някаква жалко смешение между "Mad Max 2" и "Last standing man", с елементи на уестърн. Ако бяха само неизвестни актьори бих го нарекъл поредната боза. Но с Дензъл в главната роля го наричам помия.

Оценката на Bad_Nick : 2/10
Препоръката на Bad_Nick : В никакъв случай не си губете времето!
van4et0o
Alvin and the Chipmunks
Alvin and the Chipmunks 2 --- И двата филма бяха уникални... Алвин и чипоносковците са големи сладури w00t.gif Самият филм беше много хубав и забавен и ми хареса, че имаше истински актьори, а не беше само рисуван... песничките на чипоносковите бяха супер ! Гледайте го, ако искате смях, забава и готин филм в едно !!

Оценка: 10/10
Planet_Rocker@or*Die
Цитат(van4et0o @ 28 Jan 2010, 02:00 AM) *
Alvin and the Chipmunks
Alvin and the Chipmunks 2 --- И двата филма бяха уникални... Алвин и чипоносковците са големи сладури w00t.gif Самият филм беше много хубав и забавен и ми хареса, че имаше истински актьори, а не беше само рисуван... песничките на чипоносковите бяха супер ! Гледайте го, ако искате смях, забава и готин филм в едно !!

Напълно подкрепям мнението на van4et0o! rock.gif rock.gif
Препоръчвам и този Fired Up! (2009) - тийн комедия от рода на американски пай е. Лично аз много се забавлявах докато го гледах. И го оценявам с 10!
insomnias
2081 (2009) - не е лош.
Подтикна ме да гледам позабравения Harrison Bergeron (1995) - и той не е лош. Но и двата филма не са за всекиго. Мрачният и дори, бих го нарекла, зловещ хумор на Кърт Вонегът (Everyone Will Finally Be Equal), плаши и провокира въображението. Сатира, която е актуална и до ден-днешен.
Sliding
Ring Of The Nibelungs
страхотен беше
Bad_Nick
Цитат(Planet_Rocker@or*Die @ 12 Apr 2010, 07:10 PM) *
Цитат(van4et0o @ 28 Jan 2010, 02:00 AM) *
Alvin and the Chipmunks

Напълно подкрепям мнението на van4et0o! rock.gif rock.gif
Препоръчвам и този Fired Up! (2009) - тийн комедия от рода на американски пай е. Лично аз много се забавлявах докато го гледах. И го оценявам с 10!

Дано и даскалите да ви пишат такива оценки: едно към гьотере. 10 от 10 по "шестумбалната" система.
Срамувам се да чета подобни мнения от хора, които уважавам.
0ld SCho0l
The Green Mile - може би най-великият филм, който някога съм гледал - 10/10

The Shawshank Redemption - също като горния, само че с една идея по-надолу... - 9/10

Crazies - не разбрах какво се случва през целия филм, вероятно защото нямаше какво да се разбира - 2/10
dijon
The Crazies (2010) - току-що го изгледах, все пак филма си е мистерия-хорър, не очаквай да разбереш много. Имаше си и тривиалните моменти, имаше и БАНАЛНИ (как с един юмрук се дроби на хиляди парчета странично стъкло на кола, и как за 5 секунди висене на маркуч със СВОБОДНИ ръце успя да се удуши каката), но си имаше напрегнати сцени и ме държа до края, за разлика от много други филми... като например - Father Hood (1993)
Bad_Nick
Изгледах Hostage (2005 ) с Брус Уилис.
Доста постна сърма, на фона на повечето негови филми. Става за един път, особено ако имаш пристрастия към Брус Уилис.

Оценката на Bad_Nick: 5/10
Препоръката на Bad_Nick : Става за веднъж, ако няма какво да правиш.
0ld SCho0l
Цитат(0ld SCho0l @ 19 Apr 2010, 11:55 AM) *
The Crazies - не разбрах какво се случва през целия филм, вероятно защото нямаше какво да се разбира - 2/10

Учудващо е колко качеството на релийза може да повлияе на оценката на един филм... Сега като го изгледах с доста по-добро качество на звука, се оказа, че първото ми впечатление е било грешно - филмът става. fool.gif Нова оценка - 7/10

Смятам да го преведа наново, че субтитрите на воланд не ми харесаха особено.
dijon
Beneath Still Waters (2005) - тези решили да правят хорър без стотинки, страшно дразни играта на актьорите, наслагвани ефекти и разни там, до толкова ме издразни филма, че го спрях. Иначе историята добре изглеждаше, имаше замисъл, но го добиха отвсякъде.
insomnias
По някаква случайност в един и същи ден гледах два филма, които неизбежно ще попаднат в раздела "Гей насоченост", макар това да не е същността на нито един от двата. И просто няма място за сравнение между тях, защото първият има дълбочина, а вторият, както повечето филми с Джим Кери, звучи самоцелно...

A Single Man (2009) със сигурност ще остане в историята на киното като един филм с невероятно добре изиграна главна роля. Историята разказва за живота на необвързан преподавател на средна възраст, който има хомосексуални наклонности, за което знаят само най-близките му приятели. А самият филм е за СТРАХА - онзи, който движи поведението на всеки от нас - и на обикновените, и на различните хора.

I Love You Phillip Morris (2009) е типичният филм в стил Джим Кери, макар да има и малко по-различни елементи - главният герой изведнъж обявява, че е гей и променя коренно живота си. Но лъжата му е вродена и попада в затвора... а после пак и пак smile.gif Забавна история, но на мен леко ми досади. Което не значи, че на вас няма да ви е интересно smile.gif А, да не забравя - Юън Макгрегър е страшен сладур в ролята си на педи smile.gif) Талантлив актьор си е.
rburan
insomnias, откъде изтегли A Single Man? Търсих го преди около месец и не успях да го намеря. Четох в интеренет, че ДВД-то май щяло да излиза юни и се бях нагласила да го купя.
insomnias
Купи си го, rburan, заслужава си (или поне ми се струва, че и на теб ще ти хареса, но може би все пак трябва първо да го гледаш). Засега го има само с руски дублаж.
Bad_Nick
Пуснах се на тази пързалка: From Paris With Love
Още от времето на Ален Делон и Робърт Редфорд има една ясна тенденция - колкото повече остарява артиста в главната роля, толкова повече неуязвим за куршуми и наранявания става ( справка - Индиана Джоунс 4 ). И този филм не прави изключения. Режисьорът Люк Бесон, който има навика да се жени да актрисата, изпълняваща главната роля, май е останал на сухо и е екранизирал бумагите на сценарист с трудно за произнасяне име.
Филмът е прилична пукотевица в стил "Рамбо", като главния герой е приличен мухльо, който после се осеферва, а Траволта ( навремето в mIRC имаше един с ник John 3Volta ) е изпечен агент. Интригата е много постна, а филма ще ви се хареса, ако мразите едновременно китайци, пакистанци и араби. Траволта ги избива на килограм, но по мои сметки не успя да бие рекорда на Рамбо 3.

Оценката на Bad_Nick : 5/10
Препоръката на Bad_Nick : Става за един път, докато играят Черноморец и Сливен.
dijon
Мисия Лондон - едно голямо БРАВО на "българския гений". Не очаквах толкова добре да е представен. Страшно раздвижен и динамичен филм, не осетих как минаха ~2 часа. Политическа комедия, по принцип тоя жанр не струва и не е за всеки, но този филм е точно обратното. Няма да сгрешите, DC-то на филма също е но високо ниво (макар и да нямаше кой знае какво за озвучаване, но моментите, които си бяха, бяха дори стряскащи на моменти smile.gif ).

Гледайте го, това е български филм от едно ново поколение, на едно много високо ниво!
insomnias
Признавам си, че изобщо не си падам по политическите комедии и много рядко се навивам да гледам някоя. Примерно, In the loop беше един много добър филм, смешен и остроумен. Но заради все повечето прекрасни отзиви за Мисия Лондон, ще се прежаля :Р После ще си кажа и аз впечатлението.
Дано се прави все по-добро българско кино, и дано става все по-популярно и извън България.

Гледах Fobos. Klub strakha (2010) - слаба игра и общо взето има много трески за дялане, но все пак става за едно гледане. Още повече, че идеята на филма е доста интересна. Стара сграда, криеща тайни още от едното време, онова, което се храни със страховете на всеки от попадналите в капана... и неочакваният край smile.gif

Реших да се посмея малко с The Back-up Plan (2010) - още по-слаб и от руския филм. Все пак имаше и забавни моменти, но и той е от онези филми за еднократна употреба.

Но филмът, който напълно си заслужаваше гледането и ме накара да съпреживявам остротата на усещанията, беше екранизацията по Дийн Кунц Intensity (1997) - страхотен филм и особено във втората си част. Джон Макгинли е роден за тази роля, а и другите няколко главни герои са перфектни. Ако се потопиш във филма, почти физически усещаш мислите им и можеш дори да предвидиш ходовете им, но винаги има и още нещо... хареса ми този филм, това е.
rburan
Up in the Air От този филм ще запомня един въпрос за дълго време: "Колко тежи раницата ви?" В края на филма си мислех колко лесно е да се манипулира човек, дори такъв, който си мисли, че не може да бъде манипулиран. В началото на филма си мислех, че това, което се твърди и точно така. Когато в средата на филма започнаха да фокусират върху точно обратното твърдение, си мислех, че и това е така. В един момент ми се струваше, че ще е поредният холивудски филм с щастлив край, но не. Предполагам, че повечето хора са го гледали, но който не е, няма да съжалява

Welcome Разтърсващ филм, който, обаче, гледах със смесени чувства. В западноевропейските общества има хора, които са наистина така милосърдни, колко Симон Калмат, но, по мое мнение, са един на милион. В тези общества постоянно се говори за милосърдие и благотворителност, но истината е, че това е абсолютно лицемерие. Не знам дали филмът има български субтитири, но който се справя с английския що-годе, може спокойно да го гледа. Езикът е на доста елементарно ниво.

Оценки на филмите няма да давам, защото не съм човек, който може да ги оцени. Иначе, във филмовата енциклопедия им поставих по една оценка.
Приятно гледане
dijon
Flashback (1990) - страшно приятен филм. Разтоварих много добре на фона на многото не-добри филми (разбира се, излизат и нови хубави филми, но се броят на пръсти). Една много добра хипи-история, която те кара да се замислиш на начина си на живот (поне на мен така ми повлия). И да не Ви накара да се замислите, поне ще се насладите на едно весело приключение. smile.gif
ifancho
Law Abiding Citizen (2009)
Доста прилично филмче. Само не разбрах - кой е този, който им помагаше с информация?
Bad_Nick
Изгледах Nowhere man (2009).
Признавам си, че като голям фен на Бийтълс съм пристрастен в оценката си за филма.

Режисьорът и сценариста са забъркали една огромна глупост. За автентичност са вкарали сцени, които копират ранните черно-бели снимки на Бийтълс ( още като Куоримен ). Джон Ленън са го изкарали като едно объркано хлапе, което се чуди къде да седне да поплаче. Допуснали са и куп фактологически грешки, като най-смешна е сцената, в която Ленън пише текст под петолиния с ноти. Известно е, че никой от Бийтълс не е ходил на солфеж и не е познавал нотите преди да станат известна група, а Ленън се научава да пише ноти едва през 1966.
Истинският Ленън, макар и наистина с объркан живот, си е бил живо хулиганче, двойкаджия и кавгаджия - все неща, които във филма или не са показани, или са изопачени. Да не говорим, че на кастинга можеха да изберат актьори, които поне бегло приличат на Бийтълс. Майката на Джон - Джулия, изобщо не е била такава изкукала шматка, за каквато я представят във филма. Истината за баща му е съвсем друга. То бива "съвремен поглед на режисьора", ама това са си живи съчинения.
Няма да давам препоръки. Който познава материята да се убеди сам.
Браво на дизелчето за превода! Понката расте със всеки ден и с всеки превод!
TAHEP
Изгледах сума филми, къде блокбастъри, къде наградени с оскари, общо взето - комерс. Май пак ще мина на вълна сериали.
Все пак ще отлича два филма:
1. "Спасителят" - SAVIOR. За повечето потребители на форума, филмчето може би е пълна мъгла. Лично аз трудно го открих из нета. В зората на кабеларките филма бе едно от постоянните заглавия на всички възможни бг-кабелни телевизии. Може би защото бе първият филм на тема "югославският конфликт", може би защото е създаден изцяло от представители на западната ни съседка, но филма е страхотен. Не се подвеждайте от имената на западните актьори - Скарсгард има екранно участи първите 10 минути, Кински пък се появява за 2-3 минути на края. Денис Куейд е на показ през целия филм, но все пак той е главния герой и в 90 % от филма мълчи и гледа студено.
Сюжета на кратко: Куейд е военно аташе в чужда държава. Семейството му загива пред очите му в атентат(най вероятно от мюсюлмански екстремисти) и първата му реакция е да влезе в първата джамия и да изпразни пистолета във всеки когото види. След това под давление на Скарсгард се записва в Чуждестранният легион и обикаля де има конфликт, напълно убил човешкото в себе себе си. И така докато не се озовава в Босна, войвайки на страната на сърбите. Тук някъде в него се пробужда онази черта, която отличава хората от останалите животни.
Останалато е нагладен урок по история за една от най безсмислените войни, случила се в задния ни двор.

2. "Amores perros" - IMDB Фен съм на Инаряту още от "21 грама" а с "Вавилон" ме спечели напълно. Съвсем естествено бе да издиря и другите му творения. Лично според мен "Amores perros" е по добър от "21 грама" и почти равен на "Вавилон". Вярно че историите са различни, но пък филма е правен много по рано, с много по дребен бюджет и изцяло с латиноамерикански каст(което си е плюс във всяко едно отношение). Сюжета е на тема "любов" но по добре е да го гледате за да схванете идеята.
Надявам се Холивуд да поверява все повече проекти на него, Алфонсо и Гийермо, ако искат поне нещо свястно да е създадено в Холивуд(Мераци, ама ко да прайш).
dijon
Centurion (2010) - страшно кълцане падна. Историята е добра, римски войници срещу едно друго племе воюват (името му не запомних). Предателство и много класни бойни сцени. Сцените даже си бяха за 18+. Разбриа се имаше си и баналните моменти (супер много олокумиха действието по едно време, една дълга и безсмислена гонидба), макар и да не беше много дълъг филма. : )
Много добър, натурален, реалистичен и динамичен екшън се водеше, филма не е за пропускане.
` YqYq..
Аз последно гледах японската драма /сериал/ "Zettai Kareshi " в превод " Идеалният любовник" airkiss.gif
ognen_demon1989
Току-що приключих(Слава Богу) с гледането на Злокобният остров. Не знам сестра ми как ме подлъга да го гледам.
Не мога да разбера, защо има такава висока оценка в ИМДБ.... До първият един час всичко вървеше наред... държеше
интригата после се разбира, че той самият е пациент и направо се оа** пейзажа....Директно попада в филмите
които втори път няма да ги гледам през живота си ! ! !

Това е мое мнение не искам никои да ме критикува, дори и да не е съгласен с мене!

Оценка за филма : 3 с малко пресилване 4 от 6

Пак повтарям това си е мое лично мнение!
insomnias
Далеч съм от мисълта да те критикувам - всеки възприема от даден филм толкова, колкото му е възможно, а оценката му дори не съм я погледнала и не е от значение за моето мнение. Но това филмче е добро. Първо, на мен ми напомни много силно за Lost. Гледала съм по една случайност няколко епизода от първия сезон и имаше точно тази загадъчна нотка и в този филм, а аз обожавам загадките. Второ, добро е, понеже до самия край не знаеш истинските лица и роли на който и да е от участващите в този експеримент в експеримента в експеримента (повторението изобщо не е грешка), и дори не ги подозираш. Доста време не знаеш дори с какво се сблъскват те. Не е шедьовър, има си кусури, но не е и за изхвърляне. От една страна, изглежда плосък и елементарен, от друга - толкова е многопластов, че всеки път решаваш, че вече знаеш как ще свърши... но се случва нещо друго smile.gif Та, не е лош - поне според мен.

Още един филм ми допадна, добър е, не е нещо изключително, но отново те кара да мислиш над това, какво се крие зад постъпките на хората: The Wisdom of Crocodiles (1998). Нещо съм се отворила на стари филми smile.gif Та, играта на артистите е страхотна, историята е добре измислена и заснета. А ако не беше толкова безмилостен характерът на създанието, дори би предизвикало симпатии... и ги предизвиква на моменти smile.gif Особено понеже е един от любимите ми артисти smile.gif Препоръчвам го на всички доверчиви и влюбчиви натури - като предупреждение, че не всичко е такова, каквото изглежда.

П. П. Нещо не съм те прочела добре и това, което написах най-горе, се отнася за филма Dark Island / Страховит остров (2010) smile.gif На мен също не ми хареса Shutter Island / Злокобен остров (2010), но това е и целта на този филм - да те отврати, да те потресе, да ти въздейства на дълбоко психологическо ниво. И успява напълно, така че оценката му е съвсем заслужена (сега видях, че е 8,1) - майсторска игра, интересен сюжет, огромно въздействие. Ако сравним двата острова - Страховитият е доста по-постен, но ти оставя все някакво чувство на удовлетвореност накрая, а Злокобният - има художествена стойност, за разлика от Страховития, но пък ти оставя усещането за нещо толкова неприятно, че едва ли би го гледал отново. Та така - зависи какво оценяваме на филмите smile.gif Аз затова и не поставям оценки - всичко е индивидуално и зависи от много неща.
rburan
Robin Hood Реших, че ще ходя на всяка премиера на филм, който смятам, че ще ми хареса и няма да повторя грешката с A Single Man. Историята на този Робин е доста по-различна от версията от 1991 с Костнър и Фрийман. Много добре направен филм с изключителни ефекти. Не можах да разбера кога минаха два часа и което беше най-интересно, никой в киносалона не разбра, че филмът свърши. Много интересен финал.
ognen_demon1989
Още не съм го гледал новият Робин Худ, но като знам, че е с Ръсел Кроу значи ще е нещо добро.

Така. . . в момента приключих с гледането на UNDISPUTED ( Безпорният) от 2002 с Уесли Снайпс и Винг Реймс.
Не знам защо преди години само го подритвах този филм из дисковете ми и му се чудех какво прави там. . . Това е една огромна
грешка да не бях гледал това филмче. . . Играта на Снайпс и Винг беше доста на ниво и сега в момента се радвам, че го изгледах
след толкова години и не съжалявам, че случайно го подритнах диска smile.gif Филма е страхотен.

Оценка на филма : 8 от 10
reDeyeZ
Люси, само като прочетох Wisdom of the Crocodiles, ми скокна сърценцето! Обожавам го този филм! Винаги го гледам, стараейки се да не мигам много-много, за да не изтърва някой кадър. Безпардонно съм го изтрила от харда и в момента поправям грешката си с гигакиломегабайти в секунда. Обичам шедьоври, бе! И тъй като съм на вълна цитати, прилагам един цитат от филма, който ми е много, много любим и настръхващ: The line that separates good and evil cuts through every human heart. And who is willing to destroy a piece of their own heart?

Така. Последно гледах Smiley Face и съм доволна, или поне така си мисля. Прочетете инструкциите за състояние, в което да се гледа филма, и се сещайте защо huh.gif

Искам да кажа нещо и за един убийствен сериал. Най-добрият, който съм гледала и скoро няма да се появи такъв като него. Breaking Bad Както казах, обичам шедьоври. В началото си мислех, че няма да мога да възприема главния герой (който играе Хел - бащата на Малкълм от "Малкълм") в драматична роля. К'во разправяш?! Направо ми разката фамилята. Толкова се подтиснах! Замислих се за много неща, запитах се много неща. Скоро не ми се беше случвало с филм това. Много добре.
0ld SCho0l
You Don't Know Jack - току-що го изгледах... Има една дума - невероятен. Изключителна игра на Пачино. Всичко беше толкова реално, сякаш бях в онази съдебна зала... За съжаление такива филми не печелят "Оскари", но какво от това - филмът беше най-добрият, който съм изгледал тази година. Абсолютно заслужено 9/10. Адмирации разбира се за великолепния превод на дизелбой. smile.gif

The Stranger - никога, ама никога не правете грешката да гледате този филм. shock.gif 1/10 даже му е много.
insomnias
rburan, със сигурност ще гледам новия "Робин Худ", когато излезе с хубаво качество, той е един от филмите, които чаках дълго. Благодаря ти за превода на "A Single man", бях помолила друг преводач за него, защото смятях, че ще се справи чудесно, като си мислех, че си прекалено заета за това. Но филмът си намери точния преводач.

Така, както и "You Don't Know Jack" си намери перфектния преводач - страхотен филм, страхотна тематика, строхотно изпълнение, страхотни субтитри! Мисля, че всеки поне веднъж се е замислял доколко е милостиво да се поддържа изкуствено животът у хора-полутрупове... сами желаещи смъртта си. И доколко е етично да им се помогне в този избор. Драмата е невероятна, темата е общочовешка, но както казва 0ld SCho0l, такива филми не печелят Оскар.

Плам, а пък аз не бях гледала "Мъдростта на крокодилите" и съвсем случайно попаднах на него... тази фраза и мен ме впечатли.

Другите филми, които сте споменали, не съм ги гледала, а сигурно няма и да ги гледам - не успяват да ме заинтригуват с тематиката си. Но още съм под впечатлението от гледания снощи от мен филм - Heartless (2009/I). Сигурно е заради това, че когато чета книга или гледам филм, се потапям напълно в действието, но този определено ме разтърси. Въображението ми е достатъчно силно, за да преживея всичко като истина... а по какво една истина се различава от илюзията? Само по начина, по който ги възприемаме. Ако не правим разлика, то илюзията може да бъде напълно истинска за нас... ето това е филмът. А дали наистина тъмнината помага да различим по-ясно нещата - така, както в нощното небе можем да съзрем звездите, само ако сме на тъмно място, ако светлините на града не ни пречат? Има някаква истина в това. На филма може и да му се намират кусури, но историята е разказана правдиво и реално и затова ми и хареса.
dijon
Unthinkable (2010) - много добър трилър! Отдавна не бях се радвал на нов трилър. Насилие на ниво, но нотките на хуманизъм бяха прекалено много и дразнещи... но явно са били нужни, всеки да може да си прави различни изводи над тях. Дали е правилно, дали е безсмислено да мислят за живота му, при положение, че застрашава хиляди... Това е поредния филм за американските войни, които водят, мразя да гледам такива филми, но този беше интересен. : ) А до играта на Джаксън - "много зъл".
TAHEP
М-да-а-а.... Пак е лято, много работа, малко свободно време, пълен хард имащ нужда от разчистване. За разлика от преди този път ако в рамките на 25 минути филма не ме грабне просто отива в "киреча". Общо взето плява и нищо интересно, но все пак има няколко добри попадения:
1. 500 дни със Самър - (500) Days of Summer - филма стои на харда близо година но си е заслужавало. Теглих го заради една позната, която не можеше да си го намери и ето че... Това не е типичният романтичен филм с комедиен привкус. Напротив филма е направен с вкус, със стил и според мен с изобилие от личен опит по основната тема(леле как си припомних младежките години). Много хубава музика, приятен диалог, уместен хумор и чаровни главни герои(поддържащият каст също беше много добър, особенно малката сестричка). На моменти избива на Уди Алън.

"- P.M.S.?
- What you know about P.M.S.?
- More then you, Tom!"

2. "Двореца на илюзиите" - Brokedown Palace Силна игра на Бил Пулман, младите Клеър Дейнс и Кейт Бекинсейл(които горе долу се справят с ролите), прекрасна музика, екзотичният Тайланд... Това което грабва обаче са основните идеи на филма: наивността(граничеща с откровенна глупост) на младите американци, разделението на класите и избора на приятели.

3. "Вероника Герен" - Veronica Guerin Биографичен филм за ирландска журналистка която се заема с нелеката задача да изобличи наркобосовете на Дъблин. Въпреки заплахите, покушенията, молбите на семейството й да се откаже и осъзнавайке че е сама срещу всички тя продължава напред. Какво я подтиква? Сляп идеализъм или безумен стремеж за слава? Неподправеният чар на Ирландия, прекрасна музика и страхотната(отново, за пореден път) Кейт Бланшет.

4. "Хиндемит" - Hindemidth Имайки предвид предишните му филми, чуя ли филм на А. Слабаков, първата ми реакция е че не става за нищо. Този път обаче останах приятно изненадан. Пак си има характерните за него "изгъзици"(сори за думата, но си е на място) но този път е някак си по умерен. Може би за това огромна роля играе и темата на филма, която няма нищо общо с предишните му простотии. Филма няма да допадне на мнозина(приятелите с които го гледах го заклеймиха като простотия и отврат), но ако искате да се посмеете над идеалите и ценностите които властват в сегашното ни общество, гледайте го. "Не се препоръчва на деца до 12 години. Преди употреба прочетете листовката".
reDeyeZ
Точно пиша колко съм очарована от Heartless във Фейсбук. Скоро не ми се беше случвало да се въртя и да не мога да заспя през нощта, заради някакво странно и неопределено чувство. Че и от филм оставено. Целият замисъл беше покъртителен. Има две-три сцени, които не ме изкефиха много, защото бяха пресилени, но предполагам, че това е нарочно. А убийството на мъжа-"проститут" много ме подтисна. Почти перфектно свършена работа. Ефектен. Да не забравяме и неповторимото послание за тъмнината и възприятията. 9 от 10.

П.П. Прекрасно изиграване на роля от главния актьор.
0ld SCho0l
Cop Out - Ако го гледаш с правилната нагласа, а именно да е забавно екшънче-комедийка, ще ти хареса. 6/10

Death at a Funeral 2010 - честно казано, не ми хареса особено. Даже едната камара известни актьори не оправяха положението. Но все пак имаше забавни моменти. 4/10

Grown Ups - също като горния - въпреки плеядата известни лица, не ми хареса много, с изключение на няколко сцени. 5/10

Repo Men - много потискащ и въпреки това брилиятен. Страхотна игра от Джъд Лоу и Форест Уитакър. Краят особено беше страхотен. 8/10

Killers - на мен ми хареса, не знам защо има толкова отрицателни коментари за него. 6/10

The Bannen Way - екшън приключение, ала Гай Ричи, начинът на заснемане също е подобен. 7/10

The A-Team - прекалено фантастичен на моменти, но това не е нещо лошо, създава чувство за грандиозност. 7/10

The Godfather II - не го хванах отначало, но дори от средата да го загледаш, ще попаднеш на един истински шедьовър, не правят вече такива филми. 10/10
dijon
Killers - не струва! Правилния филм е Knight and Day (страшно добре направен и още по-добре изигран, ЕВАЛА, забавлявах се през цялото време).

Operation Endgame - това е също екшън-комедия, но доста груб екшън и комедия. : ) Филма е много добър, действието си започва веднага и с действието си свършва филма, няма локуми.

Другото, което ми събра точките беше INCEPTION, оправдава си рейтинга и всички похвали, евала, голям филм. Има трилър, екшън, фантастика, малко мистерия... нямам думи. Явно създателя му (Кристофър Нолан) не умее да прави лоши филми (чакаме новия Батман, пак от него).
ognen_demon1989
Последно гледах спортната драма Varsity Blues от 1999 с Пол Уокър и
Джейм Ван Дер Берк и мога да ви кажа, че и се накефих много. .. хем имаше доста смешни моменти но и драмата не беше малка. . .

А тези реплики са преди финалният им мач и ми направиха страшно голямо впечатление. . .
Който не го е гледал. . . е пропуснал

Оценка 8/10

Килмър каза 48 минути
за следващите 48 години от живота ни.

Аз казвам, майната му на това.

Майната му.
Да излезем,

да изиграем следващите 24 минути
и да го оставим на игрището.

Имаме шанс да играем като богове
през следващата половина на мача.

Но не трябва да ни е страх от загуба.
Няма място за страх в тази игра.

Ако излезем там като
уплашени задници,

няма да имаме извинение.
Винаги ще се чудим.

Но ако излезем и дадем
всичко от себе си. . .

Това е героизъм.

Да бъдем герои.
TAHEP
"Неверник" - "The Infidel" - http://www.imdb.com/title/tt1424003/

Страхотна комедия. Омид Джалили е във вихъра си и е просто неудържим. Ще ми се да пиша много за този филм но просто ще убие удоволствието да го гледате. Ще спомена само абсурдната (ама може би не толкова абсурдна) основа на сюжета: героят на Джалили е ревностен мюсюлманин и собственик на успешен дребен бизнес, който научава че не само е осиновен, ами е и евреин по произход.
Препоръчвам ви да си изтеглите Блу Рей рипа, просто за по голямо удоволствие.
Едно страхотно предложение за и без това скучното откъм заглавия лято.
reDeyeZ
Pontypool - Оф, толкова много очаквах, а на толкова абсурди попаднах. Актьорската игра и развитието на действието бяха под всякаква критика. Отдавна не бях се ядосвала, докато гледам филм. Фабулата и атмосферата бяха готини, но само за мъничко. А бях чела някъде, че е майндфък. Е, определено направи нещо такова със съзнанието ми, но по насилствен начин 3 от 10.
angry.gif
gerit0o0
Clash of the Titans smile.gif
BadGirl
Последно гледах "Ченгета в резерв". Очаквах повече от филма, а и фактът, че Джаксън и Скалата участват само 5 минути, допълнително ме разочарова.
Все пак участието на Уил Фарел внася във филма доста хумор и си струва да се гледа.
ashley
Killers, направо ме убиха с този филм laugh1.gif
Седя и чакам да се случи нещо интересно в рамките на час и половина, останах си с чакането. Сюжетът беше повече от убиец, направо те кара да си пръснеш мозъка от скука. Мъчих го две нощи, но все пак го изгледах, за да се убедя, че нито Аштън, нито Катрин са били най-подходящият избор. Първият винаги е поддържал един и същи малоумен образ. А Катрин, тя винаги ще си остане Изи от "Анатомията на Грей", голяма грешка, че напусна сериала в момент, когато той отива на върха в класациите. Както се казва, яката се прецака. Ето й сега сериозното кино, да се бута в продукции, които те подтикват към самоубийство, докато ги гледаш laugh1.gif

Оценка: 1.5/10
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.