Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Филмите, които гледахте последно?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
insomnias
Хайде да раздвижим малко форума, какво ще кажете? Да си поговорим за филми...
Прерових целия раздел Дискусии /72 странициsmile.gif/ в търсене на такава тема, но открих само няколко профилирани към определен жанр или сериал и т.н. И ме учудва, че никой не е отворил такава тема. Още повече, вече няколко пъти чета реплики от сорта: "Защо не преведете еди-кой си филм, толкова глупави филми се превеждат?" и честно казано, се чудя как някой има смелостта да изказва подобно мнениеsmile.gif)))))) За едни - хубав, за други - тъп, нали?

Е, точно това ми се ще да разбера - кои и защо са хубави или зле направени филми. И още една цел имам с тази дискусия. Все си мисля, че има филми, които преводачът не е и разбрал, че съществуват, а тук можем да им направим добра рекламаsmile.gif))) А и много филми може да се харесат на зрителя, пак при подходящото им представяне smile.gif

Например. Гледах един филм, за който вече втори ден мисля... много смел филм, според мен. Оценката му е сравнитено ниска - 5.9 и се чудя на какво се дължи това - дали на неудобната тема, която засяга, дали на това, че не дава готови отговори, че не набива внушения, а оставя у зрителя усещането за нещо недовършено, за това, че трябва да се направи нещо по въпроса... Става дума за филма Детегледачките / The Babysitters (2007) - разказва за едно момиче, което по една случайност започва дейност като "мадам". И се справя невероятно добре за възрастта си. За други момичета, нейни съученички, които с готовност се съгласяват да станат момичета на повикване, под прикритието на детегледаческа дейност. И за мъжете... тези, които се възползват от "услугата".
Филмът повдига темата за семейството, за ценностите, които възпитаваме у децата си. За ценностите, които като деца възприемаме от заобикалящата ни среда. И всичко това остава под формата на въпроси, които не бива да спираме да си задаваме - на себе си, на родителите, на децата, на обществото. Какво подтиква един мъж да предложи на едно незряло момиче да избяга с него. Самият той да избяга от семейството си - бягство от задълженията, от отговорностите? Какво подтиква момичето да продължава дейността си, дори когато рискът от разкриване се повишава неимоверно? Само мисълта, че така ще си осигури ученето в колежа? Какво друго? И още много въпроси... но може би вие ще можете да им отговорите, след като го гледате? smile.gif
Мисля, че този филм си заслужава да бъде преведен.

Ще добавя още няколко филма, които много ми допаднаха. Когато имам време, ще ги превеждам, ако, разбира се, някой друг не пожелаие това. Засега ще ги добавя асмо като заглавия, а по-нататък и мнението си за тях: The Girl in the Park (2007), Speak (2004) (TV), Anna's Storm (2007) (TV) (a.k.a. Hell's Rain), Dazed and Confused (1993), Expecting Love (2008)

А, и "открих" един филм, на който искрено се забавлявах: Мъжът в къщата / Man of the House (2005/I) - една истински смешна комедия, която хем е смешна, хем не е тъпа, хем и не е тъжна. Повечето истински комедии са и малко тъжнички, ако сте забелязалиsmile.gif А още повече - смешни, но ужасно глупави. Малко са онези, с истински баланс. Или - комедии като комедии - чист и неподправен жанр.
Тексаски рейнджър трябва да осигури безопасността на отбор мажоретки, свидетелки на престъпление. Самият той - разведен, с дъщеря на техните години, сухар, откъдето и да го погледнеш. Но в края на филма и мажоретките вече не са само кукличките, които мислят едиствено за външния си вид, и самият той се оказва не чак толкова суров smile.gif Ако не сте го гледали, а обичате този жанр, непременно попълнете пропуска си smile.gif - Този филм е преведен, но после открих това, не мога да кажа дали са добри субтитрите, но се надявам заради филма.

Най-после успях да гледам и Теория на хаоса / Chaos Theory (2007) и съм много благодарна на stdoominic за чудесно преведения филм! Най-изненадващо, този филм ми хареса повече, отколкото толкова чаканият от мен Определено, може би / Definitely, Maybe (2008), който бих нарекла "Сигурно, май" smile.gif Теория на хаоса е теорията на всеки от нас - нормите, които спазваме или нарушаваме. Личната история на един мъж, преживял освен строго подреден живот /той определено е по-трудният начин на живот/ и депресията и отчаянието от отхвърлане, последвано от предателство или поне това, което той възприема като такова. Филм за избора, който понякога се налага да правим, за трудния път от разбирането до прошката.
slim_shady
Днес гледах ''Зелева сула'' с Луи Дьо Фюнес.Много забавен филм.Субтитрите са добри.
insomnias
Току-що си позволих малко разпускане с един филм и вече съжалявам, че си загубих времето с него. Сниман е в България, екипът, който участва в заснемането, е български, както и някои от актьорите. Разбира се, ролите на главните герои се изпълняват от чужди актьори smile.gif
Става дума за филма Харпии/Harpies (2007) (TV) - не го гледайте! smile.gif Сега му видях оценката в АйЕмДиБи - 2,2 и ми се вижда точна, може би с 2 десети по-висока smile.gif
Всъщност, при добре написан сценарий и по-добро изпълнение, би бил един от средно добрите филми с подобен сюжет. Дали се е получила "хубава работа, ама българска" или просто бюджетът е бил недостатъчен? smile.gif
Историята започва в днешно време. Охранителят в музей Джейсън /Стивън Болдуин/, се сблъсква със среднощни посетители, които той смята, че искат да ограбят музея. След чудеса от храброст, остава сам срещу откачения доктор, който е дошъл в музея заедно с четирима лесно сразени от Джейсън бойци, за да открие тайната на харпиите - съществуват ли и може ли да ги призове в нашия свят. Преди да се е задействала "магията", изискваща поставянето на два амулета в специалните гнезда на кристалното /?/ яйце, наподобяващо яйце на харпия, се оказва, че един от бойците е оцелял и с помощта на зашеметяващ удар от негова страна по главата на Джейсън, той се озовава в Средните векове. Средновековието го посреща със свинска тор и едновременно с това с очарователната Сесилия, която отглежда прасетата, произвеждащи въпросното омекотяващо удара от приземяването вещество smile.gif
По-нататък героят на Болдуин среща харпиите и с автомата си убива една от тях, като спасява живота на бащата на Сесилия / в ролята - Николай Сотиров, имах чувството, че слабата му игра се дължеше на осъзнаването в каква глупост се снима/ и се сдобива с прозвището Убиец на харпии. Първоначалното недоверие към него бързо започва да се стопява, когато населението осъзнава, че с негова помощ може би ще успее да се отърве от лошия си владетел лорд Кастор /в ролята Велизар Бинев - една от нелошо изпълнените роли във филма / и от неговия магьосник Вориан /Питър Джейсън, който изпълнява и ролята на доктора от съвременността - единственият, който играе блестящо, и двете си роли/. А пък Джейсън /Болдуин/ осъзнава, че с тяхна помощ може да се добере до магьосника, който пък да му помогне да се върне обратно в настоящето.
Естествено, магьосникът, който държи в подчинение харпиите /с помощта на единия от медальоните/, и е уловил в мрежите си и лорда, няма никакво намерение да сътрудничи на когото и да било. Мечтата му е да завладее света и се надява да осъществи това с помощта на почти готовите да се излюпят от хилядите струпани в една пещера яйца на бебета харпии. Когато тъповатият Джесйън /божичко, този Стивън Болдуин просто няма никаква нужда да "играе", така му иде отвътре smile.gif / му разказва за портата между двата свята, която се разтваря при наличието на двата амулета, той вече разширява желанието си и до съвременния свят - да унищожи хората и света. След няколко перипетии, битки и смърти, развръзката ни довежда до подпалените яйца на харпиите, Сесилия и Джейсън, преминаващи в нашия свят, последвани от магьосника, както и от кралицата на харпиите... и приключва с нелепата смърт на доктора, последващата смърт на харпията и накрая на магьосника. А онези двамцата - средновековната дама и съвременният й рицар - просто си тръгват от музея и оставят втория от нощната охрана, когото в началото на филма сме оставили завързан, да недоумява какво става.
Трябва да отбележа, че някои от второстепенните актьори играха много добре - Джонас Толкингтън, онзи, който играе свещеника и Атанас Сребрев.
Всъщност, недоумявам как може изобщо да бъде пуснат на пазара такъв филм smile.gif И дано повече не попадам на такива опити за филм... все си мисля, че ако беше чисто бъларски, можеше да е 100 пъти по-добър.

Между другото, попаднах на този адрес: http://www.talent-partners.com/content.php...BG&op=about и ако смятате, че притежавате артистични данни и фотогеничност, и можете да се пробвате като статист за някой лев, направете си регистрация. Кой знае, може да се прочуете някой ден smile.gif
insomnias
Любопитно ми е защо и вие не споделяте впeчатленията си от филмите, които гледате? На мен ще ми бъде интересно да ги чета и предполагам, че и на други хора!

The Prince & Me 3: A Royal Honeymoon - ужасно слаб филм. Но това е моето мнение, ако на някого му харесва - приятно гледане smile.gif Това, че е сниман в България, не предизвиква патриотични чувства у менsmile.gif
Накратко: Принцът и жена му отиват на меден месец тайно от собствените си поданици, но биват проследени и предизвиквани да правят гафове от техния премиер министър. В опитите си за спасяване на положението, се заплитат в още по-големи бъркотии, но накрая младоженката, със своя чар, находчивост и искреност спасява брака, страната, в която гостуват и реномето на принца.

Keinohrhasen (2007) - много забавен филм, заслужава си да бъде преведен. Направен е талантливо и чудесно изигран. Разбира се, има си и много трески за дялане и се надявам, че ако намерението за продължение на филма се осъществи, те ще бъдат намалени до минимум - лошата дикция на артиста, който играе главната роля /той е и един от сценаристите, както и режисьор на филма/, клишетата да станат по-малко и да се увеличи количеството на наистина свежите попадения в ситуационния и интелектуалния хумор. Много добър филм.
Накратко: Скандален репортер във вестник, известен със своите похождения, бива осъден на 8 месеца затвор, които може да замени с общественополезен труд за 3 месеца в детска градина. Там попада на девойка, която той е унижавал в детството им и тя се опитва да му отмъсти. Но хем не успява, хем, се влюбва в него. Много комични ситуации, много приятни и умни диалози, много естествено държане и прекрасно изпълнение от страна на децата, участващи във филма. Много ми беше забавно, че в края на филма бе използван един трик, взет назаем от един известен виц: Главният герой искаше да си отмъсти на един таксиметров шофьор заради неговата нечовечност и скъперничество. За целта мина през всички таскита, наредени преди таксито на наблязаната жертва и с всекиго проведе следния диалог: "Колко ще струва до... еди-къде си"? Отговаряха му: "Около 25 евро". Тогава следваше предложението: "Ще ви дам още 25, ако се съгласите да ми направите свирка, но нежно! И така, че тази млада жена с мен да може всичко да вижда". Разбира се, всички го отбичваха - кой със смях, кой с враждебност. А когато стигна до целта, на въпроса колко ще струва пътуването до еди-къде си, получи отговор "50 евро". Леко сепнат, веднага предложи: "Ще ви дам още толкова, ако минете бавно покрай всичките си колеги и им махате с ръка, усмихнат до ушите". Онзи веднага се съгласи и мина щастливо усмихнат, махайки с ръка, а шофьорите един по един излизаха от колите си и се смееха с глас. Бе свежарка си е тоя филм, да не говорим за определянето на категориите мъже според начина, по който правят секс и разни други любопитни неща като отговорността на мъжете, които безотговорно правят секс и не правят сметка, че в тях може да се влюбят smile.gif))

Restraint (2008) - добре направен филм. Подозираният през цялото време край, някак твърде неочаквано се стоварва. Въпреки, че по същество е трилър, бих казала, че е и забавен. Добър филм, а някои сцени са прекрасно изпълнени и заснети.
Накратко: Бягащи от закона млади мъж и жена, попадат в имение, което е обитавано от страдащ от агорафабия млад мъж. Принуждават го да им помогне да се укрият, докато трае преследваето им - убили са шефа на девойката, а случайно отворилият се багажник показва трупа му на бензинджията, който на свой ред също бива очистен. Собственикът на имението е странна птица, която успява да надхитри и двамата, но чрез доста сложни и смели психологически ходове, умно направени в подходящото време и място. Краят е почти ясен от самото начало, но идва някак недовършен, прилича на начало на нещо друго, може би ще има продължение? smile.gif

The Promotion (2008) - разочарова ме, но не е лош филм. Макар да не съм от тези, които държат да има екшън, дори предпочитам действието да отстъпва на диалога, на психологията, на вътрешното израстване на характерите, този филм ме отегчи. Има няколко интересни момента, добре си играят ролите хората, но като цяло, филмът не успя да ми задържи вниманието през цялото време. Средна хубост филм.
Накратко: Двама работещи в хипермаркет, се състезават за мястотото на мениджър в нова магазинна верига. Пристигналият от Канада е голяма конкуренция за по-отданашния служител и въпреки, че не го желае, той подлива вода на новодошлия. Постъпката му в края на филма, когато признава, че е подвел висшестоящите, като не им е казал цялата истина, го кара да се усети, че е постъпил като истински човек. Не е лесно, защото и при двамата се касае до загуба на любимата жена, на семейството, ако се провалят. Общо взето - човешки филм, естествен, с няколко добри попадения и особено с акцента на канадеца, покрай който стават някои недоразумения.

O' Horten (2007) - ето един мудноразвиващ се филм, който успя да погълне цялото ми внимание. Думите почти отсъстват в този филм. Но когато ги има, са на място. Оригинални идеи и абсолютно естествена игра на актьорите. Добър филм. Но, предупреждавам - не е за всекиго. Бих казала - студиен филм за определена аудитория.
Накратко: Животът на пенсиониращ се локомотивен инженер. Срещи с нови хора в живота му. Осъществяване на неща, които е таял у себе си дълго време.

Bonneville (2006) - добър сюжет, добра игра. Най-много ми допадна една от песните във филма: Chelo - Cha cha smile.gif Общо взето - приятно разказана история за една от онези любови, за които повечето хора говорят, но никога не са изпитали. За зрелостта и нейното поведение. Добър филм.
Накратко: След смъртта на мъжа си, главната героиня трябва да закара праха на мъжа си при неговата дъщеря в Санта Барбара, иначе ще бъде лишена от дома си. Тръгвайки на пътешествие заедно с двете си най-добри приятелки, тя качва едно младо момче на автостоп, което е тръгнало да намери баща си, зада спази обещанието, дадно много години назад пред умиращата му майка. Това кара главната героиня да осъзнае кое е по-важно - обещанията, дадени пред любимия човек или страхът от неясното бъдеще. Срещата с един шофьор на камион кара една от приятелките й да разцъфти, а неочакваната печалба в Лас Вегас омилостивява другата й приятелка, да не съди прекалено строго главната героиня за това, че подлага душата си на риска да гори вечно в адаsmile.gif Краят е предвидим, но съвсем естествен, а музиката през целия филм е много притяна.

Tropic Thunder (2008) - не си падам много по пародиите, но на този филм много се смях smile.gif Няма начин да не се посмеете и вие - хитро направен филм, актьорската игра е без грешка, а фабулата - забавна. Много добър филм.
Накратко: Група актьори заснемат филм, който по някое време се оказва пълна скръб и за да станат нещата естествени, продукцията започва да се заснема на живо. В джунглата са сложени камери, разпръснати са мини и т.н. и се очаква всичко да потръгне без грешка - натурално и почти без разходи. Само че вместо това, актьорите попадат на групировка, произвеждаща наркотици и когато осъзнава, че вече не става дума да бъдат актьори, те всъщност започват да играят истински. Да стават герои, като онези, които има по филмите - копирайки ролите им. Комедията е пълна - сценаристът, който е написал сценарий за войната във Виетнам, никога не е стъпвал на бойното поле. Предводителят на наркотрафикантите е дете... което си пада по филма, в който е участвал един от актьорите. Друг от актьорите, за да се превъплъти по-добре в ролята на негро, е претърпял някои пластични промени, и дразни единствения цветнокож в групата със своя пседвохарлемски акцент и поведение. Друг от актьорите пък си пада по кокаина, а най-младият по много естествен начин поставя всекиго на мястото му. През цялото време има по нещо, което да завърти действието по неочакван начин, макар и предвидим. Забавлява прзе цялото време.

Married Life (2007) - напомня донякъде романите на Патриша Хайсмит със сложно замисленото престъпление. Но въпреки криминалните предпоставки, филмът съдържа доста по-забавни краски. Много добър филм.
Накратко: Примерен семеен мъж се влюбва и понеже не иска да подлага съпругата си на унижението от развода, решава да я убие. Той се доверява на приятеля си относно любовта си и раздялата с жена си, но не и за убийството. Но приятелят му, ерген, освен че си пада по неговата приятелка, открива, че съпругата също си има някого. Съпругата също не иска да причинява болка на дългогодишния си партньор и от това произтичат всичките им недоразумения. Мотото на "приятеля", "Не се гради щастие върху чуждото нещастие", не му пречи да отмъкне чуждата любовница. И в крайна сметка, всичко си идва на мястото. Но в алтернативния край е малко по-различно - там вече има две жертви - едната, вследствие пътен инцидент от изненада - съпругът открива, че "отровата" е била безвредно лекарство, другата - милосърдна евтаназия.

Smother (2007) - Има някои попадения във филма, но по-скоро се разчита на поведението на героите да предизвиква смях. Проблемът е, че част от артистите не играят достатъчно добре, а друга част прекаляват с колоритност, два от образите са чудесно изиграни обаче. Комедия, разчитаща на крайностите не е добра комедия. Средна работа.
Накратко: Младо семейство, мъжът е уволнен от работа като физитерапевт и още в същия ден в дома му пристига братовчед на жената, за който впоследствие се разбира, че е прогонен от родителите си и първоначалното му изявление, че ще остане една седмица, докато трае семинара на сценаристите, е лъжа. Вечерта в дома на младата двойка се нанася и майката на мъжа, която е напуснала дома си поради подозрението, че мъжът й изневерява. И при това се нанася заедно с петте си кучета, всички кръстени с едно име. По една случайност син и майка започват работа в магазин за продажба на килими и не след дълго и двамата се озовават на улицата. През цялото време младата жена се опитва да забеменее, докато е в овулация, но съпругът й се опасява, че няма да бъде добър родител, съдейки по ексцентричната си майка и несговорчивия си баща. и по тази причина се опитва да намали броя на активните си сперматозоиди по драстичен начин - носейки слип с 4 размера по-малък и потапяйки в гореща вода тестикулите си. Разбира се, нежеланието му да прави любов, не остава незабелязано и жена му отива в къщата на баща си. На всчкото отгоре майката на баща му умира точно тогава и по време на опелото, майка и син си разменят реплики, от които на него му просветва, че децата са нещото, което придава смисъл на всеки живот, дори и на най-нелепия. Следва хепи енд - сдобряване на младата двойка и неочаквано партньорство между братовчеда-сценарист и ексцентричната майка.

Lockjaw: Rise of the Kulev Serpent - интересна идея, по дяволите. Защо толкова лошо е реализирана, не разбирам. Много слаб филм.
Накратко: тийнейджъри тръгват да прекарат един уикенд извън града и по нещастно съпадение на обстоятелствата, блъскат с джипа и убиват съпругата на един местен човек. И то без да разберат какво точно са направили... Но съпругът на убитата намира един маркер в задния й джоб и бси спомня, че той е омагьосан с вуду магия, рисува джипа и петимата младежи в него. Малко след това забелязва, че фигурката на единия от тях се оцветява в кървавочервен цвят и осъзнава ккаво е направил. Опитва се да изтрие нарисуваното, но не успява. По това време едното момче вече е нападнато и убито от същество, хибрид между крокодил и змия, и отмъкнато в леговището на звяра. По същия начин намират смъртта си и други двама от компанията, а в това време се оказва, че в багажника се е скрил и братът на шофьора - момчето, което първо става жертва на вуду магията. Но тъй като на рисунката братчето отсъства, смъртта не го грози. Дори и без да знае това, то тръгва да търси батко си и попада в леговището на чудовището. Съпругът на прегазената жена тръгва да спасява останалите двама тийнейджъри, отвежда ги при вуду магьосника, който току-що си е купил базука и вярва, че това е единственото оръжие, което може да победи звяра. Иначе спасение от магията няма. Е, няма да разказвам повече, понеже може да има желаещи да го гледат и не искам да им отнемам удоволствието.

Homo Erectus (2007) - на този филм не му схванах идеята. Съмнявам се, че и самият му създател е имал идея каква му е идеята smile.gif))) На всичкото отгоре, явно не е могъл да обясни на никого каква е тя, затова се е заел едновременно със сценария, режисурата и изпълнението на главната роля. Много рядко ми се случва да попадна на филм, на който с нетърпение да му чакам края не от любопитство, а от пълна досада. Този беше такъв. Но винаги гледам докрай, надявайки се поне нещо хубаво да намеря и обикновено намирам. Но този път не успях... НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ!
Накратко: Историята се развива по времето на пещерните хора. Главният герой е изпреварил своето време и е станал философ, който не намира нищо хубаво в начина на живот на пещерните хора. Смята живота за скапан /нещо познато?smile.gif/, опитва се да пробута малко романтика и идеализъм в отношенията си с жените, но, уви, мъжкарството печели. Също така се пробва да наложи новаторство по отношение на обличането, на ловуването и т.н., но става ясно, че е един неудачник. И така докрая...

Don Juan DeMarco (1995) - един от най-романтичните филми, които съм гледала. Не знам как съм го пропуснала досега... ама със сигурност има още много такива филми, които ще "откривам" тепърваsmile.gif съзвездието от имена на големи актьори не е гаранция за добър филм, но в случая ми се струва, че са избрани перфектните хора за това. Разбира се, музиката към филма е една страхотна екстра - любимите ми парчета на Брайън Аадамс smile.gif Много добър филм.
Накратко: Главният герой вярва, че е Дон Жуан, а неговият психотерапевт - не...но в крайна сметка и той попада в света на чувствата - разбирайки как изключителният любовник печели сърцата на жените. Отношението им към тях, способността му да им доставя несравнимо удоволствие чрез любовта. Дон Жуан може да вижда света само през розовите очила на романтиката, което се оказва притегателно не само за жените, но очарова и всеки, който е запазил невинността си, младостта на духа си и способността си да мечтае.

Write & Wrong (2007) (TV) - забавен и динамичен, увлекателен и добре направен, с някои оригинални идеи. Показва "кухнята" на филмовата индустрия отвътре по забавен начин. Добър филм.
Накратко: Застаряваща сценаристка възлага на племенника си, който се занимава с продажби на коли, да представи нейния сценарий пред продуцентите, за да ги приемат. Тя вече е разбрала, че съществува възрастова дискриминация за сценаристите /и не само/ и планът й е отчаян, но перспективен. За начало трябва да пробутат сценария на "Крамър срещу Крамър", с няколко леки козметични промени на не особено внимаващите рецензенти. Той се справя добре със задачата, междувременно се влюбва /споделено/ в уважавана от леля му персона, но поради фатално навързани грешки, измамата, чрез която пробиват, бива разкрита. Това коства уволнението на въпросната обичана персона, но накрая заплетените отношения показват началото на разплитане. Лелята също намира сродна душа, въпреки ината си да бъде независима.

August (2008) - очаквах повече. Филмът е заснет интересно, но сюжетът куца, а и донякъде играта на актьорите. Малко над среден филм.
Накратко: Двама братя, притежаващи печеливша компания, изпадат в затруднено положение. Мозъкът на компанията не е съгласен с действията на брат си, който пък е двигателят й и му е трудно да се предаде без бой. Когато всичко рухва, виждаме двамата братя отново заедно.

Fred Claus (2007) - една приятна комедия, не толкова смешна, колкото по коледному добра. Добър филм.
Накратко: Историята на Каин и Авел, само че в лицата на Никълъс Клаус и Фред Клаус. Новороденото братче получава цялото внимание и радост, и въпреки това, голямото братче го обича. Но последната капка прелива чашата, когато малкият отрязва дървото, на което големият е построил къщичка за любимата си птичка. После ролите вече са предопределени - Никълъс е добрякът, който раздава подаръци на децата, а Фред.. той е просто неудачникът. Не му върви и в любовта, не му върви и в хазарта, обратно на поговорката smile.gif Попада в ареста и тогава моли за помощ брат си. Добрякът Никълъс го изважда от там, но при условие Фред да му дойде на гости. По това време му гостуват и родителите, което е изключително притеснително за Фред. Но има и нещо, което притиска самия Никълъс - изпратен му е инспектор от Горе и ако той забележи три нарушения, фабриката на Никълъс ще спре производството си, а децата няма вече да получават подаръци. Разбира се, намират се прегрешения и за повечето от тях, познайте кой е виновен. Но Фред вече не е същият. Той става и спасителят на Коледа, като успява да разнесе играчките навреме. Успява и някои други неща - да отвори очите на брат си за това, че и непослушните деца трябва да получават играчки. А той на свой ред - да накара инспектора да превъзмогне детското си огорчение, озлобило го преди много години. И последно - Фред дори връща вярата на единственото дете, с което е контактувал някога, в духа Коледа и в Никълъс Клаус.

Fortabte sjæles ø, De (2007) - свежо и приятно филмче. Приказка, но и реалност. Актьорската игра е просто страхотна, сюжетът - интересен, филмът е заснет отлично и без прекалено много технически ефекти, от които обикновено преливат високобюджетните филми. Забавен и интригуващ, макар и детски филм. Много добър филм.
Накратко: Разделено семейство, майката с дъщеря и по-малък син, се местят в по-малък град. Дъщерята е във възрастта на недоволството, харесва й да се занимава с окултни науки и обвинява майка си за това, че й липсва баща й. На новото място момичето прави призоваване на духове, без да подозира какво ще предизвика. А именно - в братчето й се вселява душата на член от Ложата за борба със злото, съществувала преди много векове. На близкия остров се е заселил некромант, който събира души като тази на Норман, вселила се в тялото на братчето. Целта му е, освен да се облагодетелства с богатствата на мъртъвците, и да открие всичките страници на Книгата на Ложата за борба със злото. Чрез тази книга те са се надявали да го унищожат завинаги, но при борбата на годеницата на Номан с некроманта, загива и тя, и тялото на некроманта, но душата му успява да се измъкне. И на всеки 25 години се преселва в ново тяло. След смъртта на годеницата на Норман, Ложата за борба със злото разбира, че няма друг, притежаващ силата да използва книгата и за да не попадне тя в непоходящи ръце, всеки от тях взима по страница от книгата и я скрива на място, което единствено той знае. Разбира се, след много приключения, страховити преживявания и рискове, с помощта на местния естрасенс и на съседското момче, двете деца побеждават некроманта. Оказва се, че момичето притежава силата, и с помощта на книгата, не само придобива надмощие над злото, но и успява да освободи стотиците души, които некромантът е събрал в стъкленици, и да възстанови Моста към отвъдното, по който те да се върнат там, където им е мястото, а не да се лутат нещастни по нашия свят. И така, новата Ложа за борба със злото е готова да посрещне всякакви набези от негова страна - една тийнейджърка и съседското момче, братчето на момичето, заедно с майка им и местния екстрасенс.
dqvola
аз последно гледах Черния рицар Железен човек Хаос и Смъртоностна надпревара tongue.gif
rburan
Righteous Kill IMDB 6.7/10 5 005 voters

Не се доверявам на тези оценки, но тази е напълно заслужена. Отдавна чаках да излезе добър рилийз на филма, за да го гледам- в крайна сметка две големи имена, в залеза на кариерите си, които до момента никога не са били рамо до рамо, идват заедно в името на една кауза. Язък за чакането. Е, да, видах типичните мимики и жестове на Де Ниро. Ал Пачино, както в много филми, неизменно дъвчеше дъвка. Но след 15-тата минута вече предпоплагах кой не е серийният убиец, въпреки че всички следи водеха до него.

Преди години един кино-критик ми беше казал, че почти във всички филми има малък детайл, на който зрителят не отдава някакво значение, но същият този детайл ще се очаже ключов за филма. И тук видях такова нещо- за всички, които не са гледали филма, ще дам един жокер- листчетата със стихчетата, които оставя серийният убиец и ще се сетите кой е. След средата на филма, вече знаех почти със сигурност кой е.

Този филм е отмъщението на Де Ниро заради "Жега" biggrin.gif

Приятно гледане
Iceberg
Mirrors (Огледала) .. цЪк 6.3
yavkata18
Виж страха с кейн от кеча днес го гледах одново много готин филм субтитрите бяха доста добри.
Planet_Rocker@or*Die
Drillbit Taylor - давам оценка 8 от 10. Много смешно филмче, страшна комедия с един от любимите ми главни хироус rolleyes.gif

Commando (1985) - ммм в този стил не си падам, но бих дал 6 от 10 за оценка

Biker Boyz (2003) - Ако си падате по щури надпревари с мотори или общо сте запалени по МОТОРИ, тОвА е ФилМАт ЗА ВАС!
unnu
Макс Пейн.
Не беше кой знае какво, по десетобалната му давам 6.
insomnias
Май станахме твърде разглезени откъм филми, все чакаме някой шедьовър smile.gif

Всеки филм си има кусури, важното за мен, например, е да му намеря добрите страни.

Гледах доста филми от последното си писане някъде по-горе. Ама ще спомена наистина само последните два.

Единият очаквах да е нещо като брат-близнак на Death Race - за това, какво може би ни очаква в близко бъдеще, ако продължаваме да отглеждаме глупави консуматори, само че в руски вариант. Но той излезе нещо ужасно. По-ужасно от всеки от любимите ми ужаси досега. Защото е толкова реален... Става дума за "Новая земля" / Нова земя (2008). Ако искате да получите пълната доза изненада от този филм, по-добре не четете нищо за съдържанието му. Само ще цитирам един приятел руснак: "Че за мен няма нищо ново в този филм, те и сега ни държат по същия начин". Давам му висока оценка все пак, заради страхотната игра на актьорите. И заради донякъде неочаквания край.

Другият филм е комедия. В самото начало му се кефих както едно време на първите части на "Американски пай", само че някъде преди средата започна да ми досажда. Не е лош за някоя приятна вечер от уикенда smile.gif Добър филм, бих рекла: Sex Drive (2008), въпреки изтърканата тема и въпреки някои клишета.

А, не, не мога да се въздържа да не спомена и още два филма. Аз анимация не обичам, но тази е еротична, тъй че се навих smile.gif И се оказа забавен Wicked City - Yoshiaki Kawajiri (1987), сигурна съм, че в игрален филм всичко би изглеждало пошло и глупаво, но в анимацията си беше занимателно.

И сигурно това е вторият азиатски филм, който съм гледала през живота си: Resiklo (2007) - става за гледане. Някаква смесица от различни фантастични филми, разбира се, приведена към Филипините. Бе, не е чак за изхвърляне smile.gif)))) Децата страшно ми харесаха, също и свободната игра на по-младите актьори. Имаше и 1-2 нови трика за привличане на вниманието. Средна хубост smile.gif
Bad_Nick
На мен рядко ми остава време за гледане на филми. Дърпам някое заглавие от замунда, но в повечето случаи разочарова. И не защото аз съм разглезен от филми, а защото все повече през последните години филмовите студия ни взимат за маймуни и пускат все по-долнопробни простотии. Затова и донякъде основните ми впечатления са от филми, които превеждам или от стари филми, които гледам с удоволствие за 100-ен път и знам, че ще ме зарадват. Няма да коментирам преводите, не ми е в стила. Ще споделя с вас последните няколко, които гледах.

Удар със стик ( Slapshot )
Класическа спортна ( хокейна ) комедия от преди 30 години с Пол Нюман. Бих казал, от този филм тръгва всичко останало в този жанр.

Св.Франциск ( Francesco )
Преведох го преди дни, не го хваля заради това. Невероятна игра на Мики Рурк. Но за да го гледате, първо трябва да изпразните сърцето и душата си от ежедневието и да го гледате с очи на дете.
Planet_Rocker@or*Die
National Geographic - Seconds From Disaster - Titanic - ако и вие сте ревтунали като мен на игралния филм. И ви е интересно причината за потъването на (непотопяемия) кораба. Тук ще разберете истината, мога да ви уверя, че не е само заради сблъсъка с този прочут айсберт...
insomnias
Цитат(Bad_Nick @ 4 Dec 2008, 08:49 PM) *
стари филми, които гледам с удоволствие за 100-ен път и знам, че ще ме зарадват.

Не обичаш да пробваш екзотични ястия също, предполагам? smile.gif Шегичка. На мен рядко ми се случва да гледам филми по няколко пъти, именно защото нямам време - искам да гледам други, за които не съм имала удобен случай досега. Но, естествено, не може всички да са шедьоври. Но пък и повечето, на които попадам, не са боклукsmile.gif Може би понеже, все пак си ги подбирам според собствения си вкус, иначе според коментарите в тракерите, никой не струва smile.gif) А пък то, за всеки влак си има пътнициsmile.gif

Снощи реших да поразпусна и гледах два филма, на единия на моменти се смях с глас, а на другия плаках... това отдавна не ми се е случвало.
Първият е How to Lose Friends & Alienate People (2008), а вторият - Inside I'm Dancing (2004). И двата филма са хубави, но вторият със сигурност ще запомня задълго.
skorpionarules
Ми аз днес,за втори път изгледах I.am.Legend щото пак и се догледа,а за вчера гледах Transporter 3 беше хубав филма Jason Station както винаги беше във вихъра си laugh1.gif само момичето не ми хареса dry.gif ама това е друг въпрос,можеха да изберат по хубаво момиче,ама какво да се прави! laugh1.gif
Bad_Nick
Вчера гледах "Катастрофален филм", сега е в топ10 на замунда.
Наистина е катастрофален, изпростях отвсякъде. Тъп, без никаква свежа идея, даже и за деца не става.
За Бога, братя, не го гледайте!
DaK@Ta
И аз гледах същия филм наистина НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ sad.gif ако можеха да го направят малко по смеше и със СМИСЪЛ щеше да е хубаво.Ама ме искефиха хамстерите "SHIT HEADS" biggrin.gif или пък финалната песен tongue.gif
stdoominic
Аз пък днес ще гледам за стотен път I Am Legeng, защото току-що изгледах Seven Pounds. Не вярвах, че Уил Смит може да продължава да прави все така хубави роли, обаче това момче си го бива. Филмът е абсолютно сърцераздирателен, така че ако ще го гледате на кино вземете си носни кърпички и не се притеснявайте да се изсекнете след като си избършете сълзите, защото повечето хора в залата така или иначе ще го направят на определен етап. Не знам как са успели да го постигнат, но дори и да знаете как завършва тази история, или се досетите сами, това няма да развали, а напротив, ще усили въздействието на това, което се случва на екрана. Така че съветите ми за максимално преживяване са два: елегантно спойлване и меки носни кърпички.
insomnias
Да, Уил Смит е един от най-талантливите актьори, който може да се превъплъти буквално във всичко. Да не повярва човек колко бързо измина пътя си до тук... А филмът Seven Pounds бе за мен точно като за Коледа. С целия онзи коледен дух, в който вярвам - доброто и чудесата, които Човек твори.

Съвпадение е, че попаднах на друг филм, който ме развълнува истински. Комедия... до някое време. И после - сериозните уроци на живота, преподавани толкова пъти, но ненаучени... Както казва отчето в края на филма: "Той ми каза, че не знам нищо за живота и смъртта. Че съм девица, която държи ръцете на старите жени и им обещава вечността. Да, Уолт нямаше проблем да казва онова, което мисли". Перфектно изграден филм, нито миг скука. Перфектна актьорска игра, диалог и всичко.
И така - какво знаем ние за живота и смъртта? Поне на мен от този филм: Gran Torino ми стана ясно, че знам много малко.

И още един филм ми допадна, стар е, но някак съм го пропуснала досега: Say Anything.... С един от любимите ми артисти и неговата сестра, също моя любимка, но в по-младите им години smile.gif История за любовта, за предателството, за живота. Но не от онези лигави истории, които забравяш след час. Е, мисля да го преведа, ако няма друг желаещ, разбира се. Горния със сигурност ще се намери кой да го преведе скоро, щото е новичък smile.gif
nelithka
http://www.imdb.com/title/tt0963743/ clapping.gif
insomnias
Последно гледах "Обитаемият остров" по едноименната книга на братя Стругацки и разбрах защо руснаците се възмущават от този филм. Слаб, откъдето и да го погледнеш. Може би ми влияе, все пак, впечатлението от книгата и давам пристрастна оценка... но ще оставя на вас сами да прецените. Едва ли всички са чели книгата и може би на някои ще им харесаsmile.gif

Гледах и една класика, отново по книга - They Shoot Horses, Don't They? / Уморените коне ги убиват, нали? (1969). Стар филм е, но никога няма да остарее, това е всичко, което искам да кажа за него. Иначе - просто трябва да се гледа. Ако някой се интересува да го преведе, ще му дам линк към филма и ще му изпратя сръбски субтитри със синхронизиран тайминг за него. Бих го превела, но не знам след колко месеца smile.gif

И още един филм, който много отдавна исках да гледам, но чак сега си го открих, че даже и английски субтитри за него имаше. Oscar and Lucinda (1997) - любими актьори, отново показващи завиден талант, сценарият е по роман, който с удоволствие бих прочела, ако бъде преиздаден някога. Филмът грабва, омагьосва, очарова. Не го пропускайте. Пък дано и преводач му се намери smile.gif
Planet_Rocker@or*Die
За последния месец гледах.
Fast Track No Limits (2008) - слаба ракия, но само за готините коли и онова ти му голфче 5-6/10

Knight Rider (2008) - Мега як. Хубаво замислен + това ме изкефи колата. Представете си да бяха все такива.. ти и казваш на де да кара, а ти през това време си гледаш кефа... rolleyes.gif 8-9 от 10

Speed Racer [2008] - На мен ми хареса. Малко детски в стила на КОТКАТА С ШАПКА. Но готини състезания, с голееееееми рампи, любов и тн. може би клоня към 7 и половина от 10 за оценка
Bad_Nick
Ах, ти!
Значи ме налъга преди време като пуснах първия превод на Speed Racer от руския дублаж smile.gif
Btw, изпростях, докато го превеждах. Повече от 3/10 не му давам.

Препоръчвам Into The West - радващо сериалче, сега го въртят май по bTV. Радваща история за Дивия Запад, барната от Спилбърг. Нещо като епоса за Винету ( бате Гойко ) от преди 30 години, но сниман с повечко ефекти.
Planet_Rocker@or*Die
Вярно е излъгах до проценти. Наистина го бях дръпнал и го погледнах и наистина не ми хвана окото но сега го изгледах цялостно.
Смея да кажа че превода ти е на ниво, отличен.
-------------
ЗА СПОМЕНАТИЯ ОТ НИКИ ФИЛМ
Дават го и го записвам с бг аудиото но, но хев място на харда така че може да си остане само със записа, sad.gif
Ако имаш колега място да ти го сендна еп 1 и 2 доде запиша и четирите серии за да ги кача?

Never Back Down (2008) - 10 от 9
insomnias
Гледах три филма един след друг и се оказа, че май трябваше да ги гледам точно в обратния ред.

Yes Man (2008) - първият за вечерта. Забавен и смешен. На моменти преиграването на Джим Кери ме дразнеше леко, но не това беше най-лошото. Всъщност филмът е хубав, но така и не можах да разбера целта му. Да преминеш от тотално отричане през тотално съгласяване с всичко, за да стигнеш до извода /и то с чужда помощsmile.gif/, че трябва сам да преценяваш какво наистина искаш и можеш... амииииии, леко инфантилно ми се струва. Чак дотам ли объркани станахме ние, хората, че да не знаем разликите между да и не? smile.gif Та, смятам, че филмът си заслужава гледането, стига да не търсиш някакво послание в него smile.gif А ако е имало такова, просто не е стигнало до мен smile.gif)))
Marley & Me (2008) - Ето филм, който ми напълни душата. Съвсем човешко-кучешки филм smile.gif Животът на двама души, които постепенно увеличават броя на членовете на семейстото си. И всеки от тях е бил "жертва" на нечовешката любов на единствения неподдаващ се на обучение свой представител. Може би малко по-сантиментален, отколкото би се понравило на някого, но мисля, че по друг начин този филм не би могъл да бъде направен. Още ми е тъжно от края на филма... и сега котаракът ми ме тероризира без много да протестирам срещу това smile.gif
The Wrestler (2008) - По дяволите, този грозен спорт. Който и да бе друг спорт, не би направил филма толкова драматичен. Така ми се струва. Тази клоунада, придружена с толкова много травми - това не е човешко! Както и да е... филмът не е нито сълзлив, нито сантиментален, но нещо започва да стяга гърлото в няколкото възлови момента. Никому не пожелавам да бъде самотен. А особено горд и самотен. А още повече - горд, стар и самотен. Или горд, стар, болен и самотен... А най-много - признал грешката си и отново сгрешил самотник, наказан още по-тежко заради това. Бе, нямам думи. На мен ми хареса и се надявам, че няма да бъде оплют и този филм от разбирачите...

Ще добавя и двата филма, които гледах на следващия ден:

How About You (2007) - много приятен филм. Оказва се, че едно младо момиче, което в момента се оформя и израства като човек, помага на възрастните хора от старческия дом, който се управлява от сестра му, да се променят и да израснат като хора smile.gif Обичам комично-тъжните филми.

Irina Palm (2007) - пак от този вид, в който трагичното и комичното са преплетени точно така, както се случва и в живота. Бабата на болно детенце се хваща на работа в секс-магазин с разни услуги. Аморално? Похвално? Неразбираемо? Има от всичко по малко - невинност в порока, порок в невинността. Много, много хубав филм - запомнящ се. Изпълнението на главната роля пък е перфектно и незаменимо. Смятам да се захвана тези дни с превода.
Ха, да добавя - няма грозни сцени в този филм. Няма да видите нищо пошло, така че - не разчитайте на това smile.gif
rburan
Операция "Валкирия". Днес реших, че е крайно време отново да подпомогна холивудската индустрия и се запътих към кварталното кино, за да видя Том Круз в ролята на нацистки офицер и Кенет Брана. Очаквах да видя един добър филм с не дотам подходящ главен герой. Може би резервите ми бяха подплътени и от статия в интеренет, чието заглавие е:" Том Круз пречи на успеха на операция "Валкирия", която цитира немски кинокритици, според които холивудският жиголо, екшън-герой, барман и комарджия предава недостоверно образа на немския офицер Клаус фон Щауфенберг.
Какво гледах - един много добър филм, който правдиво предава историческите събития от периода. За онези, които знаят за опериця "Валкирия", това няма да е история с незнаен край. Филмът не е нито лъскав, нито изпълнен с емоции, няма поуки или ефекти. Въпреки че за мен Том Круз е актьор, който "пасва" само определен тип роли, успях да разчупя стереотипа "Том Круз" и мисля, че трябва да му се отдаде дължимото за добрата игра в този филм. Според "Холивуд нюз" Круз е "разсейващ" и мога да се сългася с тях, защото имам смътен спомен, че офицерът е бил висок човек, за разлика от г-н Круз. А и почти през цялото време гледах вълнистата коса на Круз и си мислех колко много ми прилича на Чарли Чаплин. wink.gif
Приятно гледане.

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1260500
http://www.imdb.com/name/nm0000110/news#ni0659214
Johnny Cage
The Day the Earth Stood Still wink.gif
Bad_Nick
Само да добавя за "Операция Валкири". След "Война на световете", всяка роля на Том Круз би била по-добра. А самият филм е издържан в стила, налаган напоследък от ТВ канала "History". Но определено си заслужава да се гледа веднъж.

Тази вечер гледах българския култов шедьовър "Дзифт". От предното изречение е вярно само името на филма и че е български. Още от началото на 90-те, през "Вагнер" на Слабаков, та до "Дзифт" все повече ми се заформя мнението, че нашето кино е безумно, базирано на "съвременния поглед на младия режисьор..."
Писна ми от дзифт ( на жаргон означавало "лайно" ), искам да гледам български филм, който няма да ме кара да се чувствам като жител на лудницата или като треторазряден ( интелектуално ) жител на планетата.
insomnias
Ами, аз мисля да пропусна и "Операция Валкирия", и "Дзифт" - първия, заради участието на Том Круз, който ми е един от нелюбимите артисти, а втория горе-долу по същите причини като тези на Ники. "Денят, в който Земята спря" го гледах още като излезе и ми хареса. Нищо, че първият филм по тази великолепна кига ми харесва повечеsmile.gif И този не е лош. Напълно успява да предаде посланието, с което е зареден - хуманността.

Пък аз днес гледах детски филми smile.gif Харесвам ги, когато са направени така, че да се гледат от широк кръг зрители - от деца до пораснали децаsmile.gif

Единият е Vikaren - забавно-зловеща история за извънземно от цивилизация, която не познава любовта, попаднало на нашата планета и в образа на заместник-учителка, тренираща шестокласници за международно състезание в Париж. Само че учениците усещат странността й и след като едно от децата попада и на доказателства, се опитват да кажат на родителите си, че учителката им не е човек. Тя обаче успява да опровергае съмненията /Интересно ми е дали наистина нейният защитник, министърът на образованието, играе сам себе си? Щеше да е забавно, ако реалният министър участваше във филмаsmile.gif/ и заминаването в Париж, от което децата панически се страхуват след като са видели с какво се храни тя, е неминуемо. Тя успява да оплете в мрежите си и бащата на главния герой, и дори след като му съобщава, че никога не е познавала любовта и че при тях женските изяждат мъжките същества след като се сдобият с поколение и това всъщност е причината, поради която тя е на нашата планета - за да не се загуби техния вид поради изчезване на мъжките индивиди, той пак не разбира що за същество стои пред него. А самият той е автор на книга, която твърди, че най-голямата сила, която човечеството притежава, е любовта. Извънземното всъщност се насочва именно към него, понеже в момента, когато се вселява в тялото на жената, станала по-късно учителката, по телевизията се излъчва интервю с автора на книгата. Няма да ви разказвам какво става по-нататък smile.gif Филмът е изклчително забавен и дори зловещите моменти са тъй гротескни, че едва ли ще уплашат и по-малки деца smile.gif

Другият е приказен: Inkheart. В този филм може да се видят множество приказни герои и персонажи, а идеята, че някой може да ги оживява чрез прочитането на дадена история, не е нова, но е добре измислена. Защото никой от главните герои във филма не знае какво ще произлезе от действието му... и всъщност все не се получава желаният ефект smile.gif И никой зрител не може да се досети какво ще произтече от дадена постъпка на който и да е от героите smile.gif Голяма бъркотия е smile.gif Забавно, интригуващо, красиво. Много приказки в една, която всеки един от участниците създава по малко.
Planet_Rocker@or*Die
Kung Fu Killer (2008) - Оценявам го със ~7,5/10, историята е много хубава. Който харесва филми тип ЕКШЪН препоръчвам му го. ПС. Убиват всички от манастира и остават двама който ще се опитат да отмъстят... дали ще успеят или и тях ще убият.... ще видите във филма tongue.gif
------------
Babylon A.D. (2008) - Слаб филм, само защото е с любимите ми актьори (Вин Дизел и Жерард Депардьо) ще дам 6/10, иначе ако небеше с тях се насочвам към 4-ката. Бъдеще... зарази... бременна с близнаци пък в същото време е детственна...
--------------
Whos Your Daddy - Какво да кажа просто....10/10... мечтата на всяко момче/мъж. Да държиш подобна фирма като ПлейБой в ръцете си с толкова много русички чернокосички кестеняви жени с идеални телосложения...
marian111
Смело сърце
Planet_Rocker@or*Die
Welcome To Mooseport (2004) - 5 от 10 му давам, само защото е интересен сценария
---------------
The Day the Earth Stood Still - 6,5/10 през цялото време знаех какво ще стане, имам чувството че съм го гледал (въпреки, че не съм) мисля че е правен по някоя серия на незабравимия сериал, от който повечето на моята възраст почти сме се попикавали от страх, "Досиетата Х". Единствено ми хареса, че извънземното се играе от Дейвид Духовни, познат ми като Фокс Мълдър.
-------------
едит. (06.02 15:20)
Ring of Death / Ринг на смъртта (2008) - тъкмо сега го изгледах, жесток филм. Давам му заслужена 10- ка, не десетка ми трилиони трябва да му дам. Ще очаквам и втора част!!! Жесток филм, с интересен край!
solidworks
Twilight/Здрач, гледах го на кино. Язък за парите! Слаб сценарий, ако може да се нарече така. Умопомрачително СЛАБА игра на главните герои. Без особен смисъл и за капак, глупав финал... има книга по филма, но не мисля да се хабя да я чета!
Bad_Nick
Red Sands ( Червени пясъци ) - 3/10
Треторазряден филм, с четвъртокласни актьори и петоразряден сценарий. Даже през 80-те не се снимаха такива гърбави бози.
Не го гледайте, после ще плачете като мен.
insomnias
History of the World: Part I (1981) - Бях го позабравила и снощи се смях от сърце на няколкото невероятни попадения в този филм!
Push (2009) - филмът си заслужава гледането smile.gif
Bad_Nick
Люси, "История на света" с моите субс ли гледа? tongue.gif
insomnias
Не, имаше субтитри заедно с филма, с тях го гледахsmile.gif

А днес гледах един хубав австралийски филм - Monkey Puzzle (2008) - още ми е малко тежко от него. Колко неща могат да изникнат между приятели в една компания, тръгнала на далечно пътешествие! smile.gif

За подобряване на настроението, по-късно вечерта ще гледам една комедия, надявам се да не е много тъпа: Still Waiting... (2009), защото обикновено продълженията на повечето филми са леко разочароващи. Този е продължение на Waiting... (2005), който не беше лош.
Ей, попиках се от смях, продължението е още по-добро smile.gif Още повече простотии, гнусотии и сексуален текст и подтекст smile.gif Бе, жесток е, за тези, които си падат по такива филмиsmile.gif Изключително непрепоръчителен за лица под 18 години.

Няколко дена по-късно се излъгах да гледам филм, който се оказа от жанра, дето изобщо не ми допада - пародия. Така и не можах да го догледам. Стоически издържах 15 минути. И макар да имаше тук-таме нещо добро, това не успя да ме принуди да включа ината си на максимална степенsmile.gif И филма, и то във всякакви формати, и субтитрите на български /които се нуждаят от редакция/, можете да намерите на сайта на филма: http://www.starwreck.com/ - филмът се казва Star Wreck: In the Pirkinning и е финландски.
Bad_Nick
Не мога да се сдържа. Гледах обралият Оскарите тази година "Беднякът милионер".
Фабулата си я бива, има интрига и напрежение. Става за гледане.
Дотук добре.
Винаги съм имал едно, ама мнооого специално отношение към филми, в които изродското насилие е в повече. А това даже не е военен филм. Някой ще каже, че такава е реалността в Индия. Цял свят знае проблемите на Индия, но сценария е така барнат, че да могат всичкото хамериканци да се възмутят от тази реалност и да въздъхнат, че при тях няма подобни неща. Типичен подход на американски продуценти към американската публика, да си кажат хорицата - че ние тук в САЩ вече даже не си бесим негритеsmile.gif. Напомпване на националното самочувствие, нищо че главния герой прилича на новия им президент.
Сега идва интересният въпрос - аджеба, как тая глупост обра Оскарите? Едно време моя учител по история в гимназията все ни набиваше в тиквите, когато разсъждавахме по дадено историческо събитие - ако не се сещате за отговора, мислете от икономическата страна на въпроса. След стачката на сценаристите в САЩ миналата година и стигналите до баснословни размери хонорари на разглезените звезди в Холивуд, май самия Холивуд им удари звучен шамар с този филм, като им показа, че Оскари ще се прибират от послушните, които бачкат за ст'инки. Икономическа криза, какво да се прави, нищо лично.
Тююю, как пък не видях един слон в тоя филм, а както е известно - индийски филм без слон и песен е като руски филм без моряк и китараsmile.gif
Този филм слага според мен и край на нечии надежди да превърне Бояна в ЕВТИНО място за снимане на филми. При нас е много скъпо, в сравнение с Индия. Тук ( дано ) ще продължат да снимат залезли актьори като Жан-Клод и Кристоф Ламбер.
И да сложа конец. Въпросът ( последният ) за 20 милиона рупии във филма - Кой е третия мускетар?, в България щеше да се котира максимум за 500 лв. Това също е подигравка с индийците от страна на сценаристите. Защото почти всеки американец би си казал - аз го знам, пък тия бастуни го слагат за най-труден въпрос. Вярно е, че за образованието в Индия може да се говори само в бъдеще време, но това е огромна страна с велика история, родина на най-добрите компютърни специалисти и на Вишватан Ананд. Ако аз бях трезвомислещ индиец, бих се засегнал от филма.
Дано наесен Веско Топалов да знае кой е третия мускетар и да си върне Световната титла по шахмат.
rburan
Slumdog Milionaire - напълно заслужени награди. Аз лично не очаквах да вземе чак осем Оскара, но Дани Бойл е Дани Бойл - Trainspotting и Millions са също толкова силни филми.
Въпросът "Кой е третияТ wink.gif мускетар?" не е оставен случайно като последен. Замислете се малко, гледайте още веднъж и може би ще разберете защо.
И на мен, като гражданин на България, не ми е приятно да представят родината ми като турски клозет, но какво направихме ние?
Съжалявам за офтопика.
StraightEse
Bad_Nick, Slumdog Millionaire e английско-френска продукция smile.gif
Bad_Nick
Цитат(StraightEse @ 3 Mar 2009, 10:49 PM) *
Bad_Nick, Slumdog Millionaire e английско-френска продукция smile.gif

Ааа, друже от субс.саб, чак сега те видях.
Преди 3 месеца една моя близка ми донесе бейзболна шапка от фен-артикъл магазина на "Ню Йорк Янкис". На шапката имаше етикет "Мъде ин Кореа". Та тази шапка от Корея ли е или от САЩ? Или аз говоря за пазари, а ти, Господи ме криво разбра?
D&B
Последно гледах The Punisher 2 : War Zone

Не е нещо кой знае какво, но става за губене на време smile.gif
Bad_Nick
Тази вечер гледах Role Models, който ми отлежаваше с дни за гледане.
Приятно съм изненадан от тая простотийка, който е гледал "Пич, къде ми е колата?" ще се досети за какво иде дума. Че даже пак са двама полуидиоти, като даже единия актьор е същия. Филмът определено е за мъже и е чудесен за разтуха след тежък ден. Не давам по принцип висока оценка на такъв тип филми, но отдавна не съм се радвал така.

Колегата, който е превел филма за замунда не е положил особени усилия, на места липсват по 1-2 мин диалози, тайминга куца доста има и грешки, но това не е фатално за филма. Свалям шапка на преводача обаче, че не е допуснал нецензурни думички в превода си.

Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го.
Оценката на Bad_Nick ( 1/10 ) : 6

Off topic : Който се интересува от бейзбол, в замунда съм качил вече десетина култови мача, като последния е контролата USA vs Yankees от 3 март 2009.
vanina_t
Slumdog Milionaire - споделям мнението на rburan - напълно заслужени награди.
Provoked - останах на индийска вълна smile.gif. Честно казано не ми направи особено впечатление. Въпреки, че засяга доста болезнената тема за домашното насилие, страха и премълчаването, не бих го определила като тежък и сериозен филм. Все пак - става за гледане.
The Curious Case Of Benjamin Button - прекрасно! Кейт Бланшет е очарователна в тази роля, но за мен тя винаги ще е Галадриел от "Властелина на пръстените" - ролята, в която я харесвам най-много.
History of the World: Part I - наистина, както казва insomnias, има някои попадения, въпреки това обаче не мисля, че бих го гледала отново
Bad_Nick
Recep Ivedik

Първи филм: Много добро постижение на турското кино в жанра комедии. Такава дивотия не бях гледал след Borat. В този филм има всякакъв хумор - класически, скеч, игра на думи до другата крайност - гнусен и противен. Резултатът на моменти беше сълзи от смях.

Препоръката на Bad_Nick : Гледайте го
Оценката на Bad_Nick : 6/10

Втори филм : Постно на моменти продължение. Липсва неподправения хумор от първа част. Става за гледане, особено ако скоро сте гледали първата част.

Препоръката на Bad_Nick : Може и да не го гледате
Оценката на Bad_Nick : 4/10
stdoominic
Арн, кралство на края на пътя. Гледах и първата част, но за превода на втората съм съгласен с bra333, че е абсолютно смехотворен. Неговият превод обаче е вграден в картината, а филмът може да се свали от тук: stardust.linuxolution.org/
Качеството не е много добро, но пък превода е достоверен.
subzer0
"Подземен свят: Възходът на върколаците" - много ми хареса филма и като продължение според мен е добро, въпреки че според мен щеше да е по-добре, ако бяха направила първо тази част и после другите две. Става малко като в случая с "Междузвездни войни". smile.gif
insomnias
На мен ми се струва, че почти всеки филм, който има продължение, донякъде разочарова зрителите си. Но е трудно човек да надмине себе си, нали? smile.gif

Гледах Easy Virtue (2008) и Knowing (2009) - и двата са прекрасни. Първият е точно онова, което очаквах - английска комедия. Артистите са перфектни, фабулата - също smile.gif Вторият е много, много интересен филм, жалко, че още не е излязъл с по-добро качество. Това малко разваля общия ефект, но филмът си го бива.
Bad_Nick
Преди два дни загледах "Странния случай на Бенджамин Бътън" или както там се превежда.
Понеже в къщи си правя кино ( гася лампите и легнал ръгам пуканки ) по едно време усетих, че се схващам в кръста, както съм легнал на диванчето ми. Станах да погледна до къде е филма, а той бил 3 часа без 15 мин. По-дълго от концертите на Хулио Иглесиас. smile.gif
Филмът не е лош, сюжета е оригинален. Но Брад Пит и Кейт Бланшет са прекалено статични, а действието се точи като сопол на първолак. Според мен можеше повече да се изстиска от този сценарий. Заприлича ми на "Война на световете", където Том Круз участва само за да се вдигне рейтинга на филма. И тук Брад Пит влачи едни влажни биволски погледи и с това се свършва актьорското му майсторство.
Ако филма беше 90 мин щеше да е по-добре.

Оценката на Bad_Nick : 6/10
Препоръката на Bad_Nick: Ако не сте си написали домашната за утре, напишете си домашната.
rburan
"Бенджамин Батън" - до известна степен мога да се съглася с Bad Nick - хубав сюжет ( все пак е използвано произведение на Скот Фитцджералд), но на филма му липсва емоция, а историята е благодатна за "вплитане" на малко чувства.

A.R.O.G - огромно разочарование. Чакам няколко месеца да излезе някакъв по-добър рилийз, за да гледам филма. Имам чувството, че няколко години Джем Йълмаз е изсмуквал сюжета не от пръстите си, а от някои други части на тялото си. Тук-таме имаше опити за хумор, весели моменти, но като цяло, много по-слаб от ГОРА. Този път не се рекламираше Турксел, а АВЕА, в което няма нищо лошо - нали някой трябва да подпомага киноиндустрията. На едно място леко се поусмихнах - след като вече капитан Логар го беше изпратил 1 000 000 години назад във времето, Ариф (Йълмаз) се обажда на свой приятел, при което се включва запис от оператора, казвайки: "For English press 1" и двамата започват да говорят на развален английски. Неизменният турски футболен фанатизъм не беше подминат - с тази разлика, че след победата никой не стреля, може би защото действието се развиваше в Каменната епоха и щеше да е як купон, ако Йълмаз им беше направил и пушка. Преди всеки голям мач медиите не предупреждават, а умоляват гражданите на съдената ни република да не стрелят след края на мача и въпреки това има няколко убити и десетки ранени от "радостта" на поддръжниците на победилия отбор. Спокойно можех да умра и без да съм гледала филма, но пусто любопитство.
И за да си оправя настроението, гледах Easy Virtue - фин и изтънчен британски хумор. Обожавам британското кино.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.