Xpu3onpa3
6 Oct 2006, 08:07 PM
Искате да кажете ,че утре два епизода ше има :clap: така ли?
ivajlap
6 Oct 2006, 08:18 PM
Е какво пречи да оставите пишман-преводачите да се изкефят на двете серии?
Каква ли истерия би било "Загубеняците" да почват с две серии ?!?!
The-Slugi
6 Oct 2006, 09:53 PM
Цитат(ivajlap @ 6 Oct 2006, 08:18 PM)
За изгубените иди дойди ама за тоя сериал някой такъв "преводач" да го усере , заслужава ебати боя .
Insaneboy
6 Oct 2006, 11:24 PM
Цитат(ivajlap @ 6 Oct 2006, 08:18 PM)
Каква ли истерия би било "Загубеняците" да почват с две серии ?!?!
Достатъчно са се кефили на първия сезон, първите серии...
nikra
7 Oct 2006, 11:00 AM
А за 9-та и 10-та минисерия ще има ли субтитри?
Koronis
7 Oct 2006, 11:17 AM
Ще има, естествено, чак тая сутрин намерих откъде да дръпна 10-та да я гледам
deank
7 Oct 2006, 11:20 AM

Toзи сериал трудно го подхващат 'новите преводачи' защото обикновено няма субтитри на английски език първите няколко дни.
За съжаление днес и утре до следобед не съм в София и няма да мога да направя нищо по въпроса.
Дидо
BIG_MIRO
7 Oct 2006, 12:37 PM
лошо! Koronis, insaneboy вие сте момчета !!!
Koronis
7 Oct 2006, 03:44 PM
Таман доизгледах 2-ри епизод. Накрая дават някои доста интересни предстоящи неща, макар и комай да са за сметка на космическите битки
BIG_MIRO
7 Oct 2006, 04:22 PM
ааа да се надяваме ли поне за един превод днеска или не
ivajlap
8 Oct 2006, 12:42 AM
През целият втори сезон си задавах въпроси, сега още повече. Определено самият сериал има или много засукан, дълбок смисъл, или сценаристите се заиграват с отделни епизодични темички, без да ги поставят под общ знаменател.
Някой има ли дори и бегла идея какъв е този ПЛАН, по който работат силоните и каква е истинската му ЦЕЛ ???
Babilon
8 Oct 2006, 01:13 AM
Планът е да унищожат човечеството...

Повече от това - здраве му кажи...
Един вид - Висшата раса иска да доминира над нисшата...
ivajlap
8 Oct 2006, 02:16 AM
Много "плосък" план, това могат да го сторят и без да се заиграват с човекоподобни силони, окупация и пр.
deank
8 Oct 2006, 11:41 AM
* Mалко стара информация, но да знаете за всеки случай:
Source:
Sci Fi WireNEW YORK—SCI FI Channel announced the development of Caprica, a spinoff prequel of its hit Battlestar Galactica, in presentations to advertisers in New York on April 26. Caprica would come from Galactica executive producers Ronald D. Moore and David Eick, writer Remi Aubuchon (24) and NBC Universal Television Studio.
Caprica would take place more than half a century before the events that play out in Battlestar Galactica. The people of the Twelve Colonies are at peace and living in a society not unlike our own, but where high technology has changed the lives of virtually everyone for the better.
But a startling breakthrough in robotics is about to occur, one that will bring to life the age-old dream of marrying artificial intelligence with a mechanical body to create the first living robot: a Cylon. Following the lives of two families, the Graystones and the Adamas (the family of William Adama, who will one day become the commander of the Battlestar Galactica), Caprica will weave together corporate intrigue, techno-action and sexual politics into television's first science fiction family saga, the channel announced.
=====
Съвсем синтезирано:
Sci Fi обявиха, че работят върху нов сериал "КАПРИКА", който ще представи реалността преди началото на Battlestar Galactica.
Действието ще се развива повече от 50 години по-рано от представеното в BSG. Хората от 12-те колонии живеят в мир и в общество не толкова различно от нашето, но общество в което развитите високи технологии са променили живота на всички и то за по-добро.
Научен пробив в сферата на роботиката ще позволи осъществяването на една стара мечта - единението на изкуствения интелект и механично тяло, създавайки първия 'жив' робот: Силон. КАПРИКА ще проследи живота на две семейства - Грейстоун и Адама, вплитайки интриги, екшън и политика.
Деян
ivajlap
8 Oct 2006, 12:04 PM
Дано успеят да хвърлят малко светлина върху постоянното идиотско отношение на хората към силоните като "тостери". За половин век не можаха ли да проумеят, че са ги създали по свой образ и подобие?
deank
8 Oct 2006, 12:07 PM
Aз още не съм гледал двата нови епизода от сезон три.
Сега седнах да гледам десетте епизода "СЪПРОТИВА" (Web-епизодите).
Има тайминг (чужди субтитри) за всичките.
Деян
Koronis
8 Oct 2006, 01:21 PM
И български има
deank
8 Oct 2006, 01:22 PM
Въобще не бях видял
Koronis
8 Oct 2006, 01:35 PM
Сега отивам да изпратя един приятел, заминаващ от града, после се връщам да продължавам тези за 3х01... при късмет до довечера ще ги свърша (инак утре), но ми се ще първо да излезе някой транскрипт на английски, защото на някои места (най-вече разговорът м/у пилотите на вайпърите) много неща не разбрах, а не искам да пиша това, което според мен би трябвало да са казали
deank
8 Oct 2006, 01:43 PM
a 3x02?
Insaneboy
8 Oct 2006, 03:00 PM
Цитат(ivajlap @ 8 Oct 2006, 12:42 AM)
През целият втори сезон си задавах въпроси, сега още повече. Определено самият сериал има или много засукан, дълбок смисъл, или сценаристите се заиграват с отделни епизодични темички, без да ги поставят под общ знаменател.
Някой има ли дори и бегла идея какъв е този ПЛАН, по който работат силоните и каква е истинската му ЦЕЛ ???
План ли? Май нямат такава екстра.
Виж, че едните викат дайте да ги спасим, другите дайте да ги избием и те не знаят какво искат...
Цитат
a 3x02?
3х02 - аз, ама ако искаш ти го отстъпвам.
ivajlap
8 Oct 2006, 06:22 PM
Insaneboy, нали мотото на сериала е: They evolved .... They have a plan.
arris
8 Oct 2006, 07:43 PM
Цитат(ivajlap @ 8 Oct 2006, 06:22 PM)
Insaneboy, нали мотото на сериала е: They evolved .... They have a plan.
ами силоните имат сценаристите обаче нямат, другото обяснение е че това си е лого от сезон 1 когато са следвали стария сериал в с2 обаче се разбра че тоя няма да свърши толкова бързо и по този начин като предния от там и плана може би е друг вече. ( ако има такъв )
sever
10 Oct 2006, 03:18 PM
момчета, според вас разстреляха ли ги онези наистина, ще е гадно, ако са ,все пак там имаше доста известни лица от предишните сезони, ще е доста жалко, не мислите ли?
ivajlap
10 Oct 2006, 03:31 PM
Аз като съм момиче, да не отговарям ли?
В последните кадри се вижда президентката, мисля, че не са ги разстреляли, но пък е възможно и да ги сменят със силони.
sever
10 Oct 2006, 04:27 PM
Сори, затова...
О, това ще е гадно, ако ги сменят със силони.
Insaneboy
10 Oct 2006, 04:27 PM
Мен ми е по-интересно каква е тази работа с унищожаването на силоните, как ли ще може да стане това...
sever
10 Oct 2006, 04:36 PM
може би са им намерили някакъв център, откъдето могат да бъдат изключени или нещо такова.
Insaneboy
10 Oct 2006, 04:38 PM
Цитат(sever @ 10 Oct 2006, 04:36 PM)
може би са им намерили някакъв център, откъдето могат да бъдат изключени или нещо такова.
Според мем ключът е някъде из живите модели.
Друг е въпросът кой точно ги е създал тях?
Koronis
10 Oct 2006, 05:14 PM
Човешките модели ще си основат цивилизацийка, ще си построят градчета, докато центурионите най-сетне ще добият самостоятелност (Адама неслучайно го каза онова, че са специално ограничени), ще се ядосат, ще почнат масово производство и ей ти Терминатор-4
Insaneboy
10 Oct 2006, 05:25 PM
Цитат(Koronis @ 10 Oct 2006, 05:14 PM)
Човешките модели ще си основат цивилизацийка, ще си построят градчета, докато центурионите най-сетне ще добият самостоятелност (Адама неслучайно го каза онова, че са специално ограничени), ще се ядосат, ще почнат масово производство и ей ти Терминатор-4

Само забрави как бате Арни ще се впише във всичко това.
Koronis
10 Oct 2006, 05:27 PM
Ами то има още 5-6 неразкрити човешки модела... той як като за 3-ма, така че пак ще остане още някой да се появява
Каква роля точно ще играе е друг въпрос. Но нали и без това има опит да се представя за машина, идеално ще се впише
sever
10 Oct 2006, 07:19 PM
обаче не забравяйте прословутото:
Adama is a sylon.
ivajlap
10 Oct 2006, 07:50 PM
Гложди ме една дълбокоСмислена идея - различните модели силони т.к. са клонинги на истински хора, са съответно с различна душевност, способности и най-вече цели. Планът се състои в това, така разпръснати сред хората да успеят да организират оцеляването си и съвместното съществуване с хората.
В подкрепа на това ми разсъждение - вижда се, как едни са за унищожението на хората, поробването им, други пък се опитват да намерят общи цели, било с любов, преданост, различни инстинкти /майчинския на Старбак/, доверие и саможертва.
Може би прекалявам, но ми се струва, че всичко този сезон ще е с дълбок психологически замисъл.
deank
10 Oct 2006, 07:59 PM
Още от началото, впечатлението което остави сериала у мен бе, че силоните не търсят близост и контакт за съвместно съществуване - те търсеха мъст с желание да заличат хората, заради това, 'което са им сторили', отричайки се от тях. Хем няма чувства, хем се усеща тъга и неприемане на реалността - хората не искат да имат нищо общо с 'децата' си.
Не зная дали думата 'хуманност' е приложима спрямо 'centurion'-ите, но поне хората не са заличили машините, а просто са ги отлъчили.
Мотивът е бил/беше отмъщение заради недооценяване - нещо като детски гняв на дете към родител, което е пораснало за една нощ и сутринта иска да си го върне, затова, че не са го завели на лунапарк.
Деян
Insaneboy
10 Oct 2006, 09:55 PM
Цитат(didodido @ 25 Sep 2006, 02:56 PM)
Ай, ся де! Горе си има чат.
http://subsunacs.net/ib/index.php?act=simplechatdani87, при нас не ти виждам един превод качен.
А такива изказвания най-обичаме, и то от възрастни индивиди като теб.
Но да видим, чакам "най-добрите" субтитри от теб.
Събуди любопитството ми.
Колко да ти дам за епизода. 5 дни? Имаш ги - няма ли превод, няма сайт.
Успех. И чакам на лична да ми пратиш линка към превода.
Държа да напомня на Дидо за това задължение на dani87.
Още същата вечер трябваше да има редактиран епизод от предният сезон, а още неделята трябваше да има преведен от него поне един от двата епизода.
deank
10 Oct 2006, 11:00 PM
Не съм сигурен за какво става дума...
Babilon
10 Oct 2006, 11:13 PM
Цитат(deank @ 10 Oct 2006, 08:59 PM)
Още от началото, впечатлението което остави сериала у мен бе, че силоните не търсят близост и контакт за съвместно съществуване - те търсеха мъст с желание да заличат хората, заради това, 'което са им сторили', отричайки се от тях. Хем няма чувства, хем се усеща тъга и неприемане на реалността - хората не искат да имат нищо общо с 'децата' си.
................................................................................
......
Мотивът е бил/беше отмъщение заради недооценяване - нещо като детски гняв на дете към родител, което е пораснало за една нощ и сутринта иска да си го върне, затова, че не са го завели на лунапарк.
Деян
И аз си мисля, че става въпрос точно за това... В потвърждение на тези думи ще дам за пример подобен сюжет - Старгейт Атлантида и жителите на Асура (aka - Репликаторите), които бяха бесни на Древните, че не са ги оценили. Искаха да избият хората, защото приличаха на тях, а същевременно се опитваха да се възнесат, за да достигнат нивото на съществуване на "родителите си"... Мисля, че и тук замисълът е подобен.
sever
11 Oct 2006, 12:16 AM
Е, то това е ясно. Те още в предишните сезони казаха силоните, че са гневни на "създателите" си.
Наистина обаче сериалът има дълбок психологически замисъл и ни кара да се замислим. Иначе впечатлението ми от новия сезон като цяло е много добро. Само дето е малко препълнен с насилие, и то върху хората главно :-( Върхът обаче е, че Силон застреля Силон - още едно нещо, по което се доближиха до хората, като вид. Избиват се взаимно.
ivajlap
11 Oct 2006, 06:59 PM
Без сериозна интрига не става. Трябва да има скрито-покрито.
redmoon
12 Oct 2006, 11:09 AM
Да наистина този сезон почва много динамично,
а някой задава ли си въпроса, какво стана с идеята им за "Земята", нещо се отдалечиха (май май) от първоначалната им цел

Наистина ми се ще да отидат на Земята....но тогава фантазията не ми го побира какви ли биха били възможните сценарии на филма

Остава само да чакаме и да видим.... :clap:
Lazy
12 Oct 2006, 11:50 AM
Цитат(redmoon @ 12 Oct 2006, 11:09 AM)
Да наистина този сезон почва много динамично,
а някой задава ли си въпроса, какво стана с идеята им за "Земята", нещо се отдалечиха (май май) от първоначалната им цел

Наистина ми се ще да отидат на Земята....но тогава фантазията не ми го побира какви ли биха били възможните сценарии на филма

Остава само да чакаме и да видим.... :clap:
Е, нали Адама каза на сина си да възобнови търсенето на Земята.
Абсолютно съм съгласен с онези, които отбелязаха, че сайлоните имат план, чиито детайли още не са изяснени. Мисля, че ни очакват големи изненади именно в този аспект, както и по отношение на 6-те модели сайлони, които още са ни неизвестни.
Всъщност бележката, че моделите сайлони са 12, беше намерена от Адама в каютата му (ако не се лъжа, още в началото на първи сезон), но кой я е поставил там? И дали този, който я е писал, казва истината - знаем ли това?
И ако моделите наистина са 12, не виждам какво пречи на сайлоните след време да си направят още...
И наистина, сега си спомних онова: "Адама е сайлон". Каза го оня сайлон, когото изхвърлиха през шлюза... Може и да е излъгал, разбира се. Но ние не знаем със сигурност.
The-Slugi
12 Oct 2006, 07:52 PM
Доста добри епизодчета като за начало
BIG_MIRO
12 Oct 2006, 07:59 PM
той сериала няма да има пауза нали ?
Anubis
12 Oct 2006, 10:00 PM
Има ли ДВД рипове на 1 и 2 сезон и може ли линк към тях.
Благодаря.
martineliazz
12 Oct 2006, 10:19 PM
Цитат(Anubis @ 12 Oct 2006, 11:00 PM)
Има ли ДВД рипове на 1 и 2 сезон и може ли линк към тях.
Благодаря.
http://www.mininova.org/search/?search=bat...tar%20galactica
hag
13 Oct 2006, 08:22 AM
Цитат(Insaneboy @ 10 Oct 2006, 10:36 PM)
Държа да уточня, че Фрак е тяхната версия на fuck, също както те вярват в гръцките богове и възкливат "О, богове", а не "О, боже", така че моля да не ми се пращат ЛСта, че не знам какво е думата fuck.
Благодаря за вниманието.
Лудото, ако просто го пропускаш като превод, няма ли да е по-лесно?

И много мерси за субтитрите и на двамата преводачи.
Koronis
13 Oct 2006, 10:32 AM
Понякога трябва да се напише

Понеже другата тема е заключена, ще уточня тук:
Сценаристите знаят, че в такъв сериал е невъзможно да няма ругатни. Но телевизията не може да излъчва по това време филм, в който постоянно се вика 'fuck this, fuck that, fucking toasters' и т.н., понеже в САЩ строго се съблюдава за такива нарушения от страна на техни си там комисии. Затова думата fuck е заменена с техен си вариант - средно положение. Ако още някой умник пък се заяде на тая тема с Insaneboy (или пък с друг), следващия път като се падна аз да правя субтитрите ще получи публично хулене в самите субтитри - наглед пред всички българи, гледащи сериала. Само това мога да направя, но нищо чудно да изяде банана, па макар и като подарък от някой друг
hag
13 Oct 2006, 10:42 AM
Не се заяждам.
Идеята ми беше, че със същия успех в преведените субтитри, ругатнята "fuck" можеше да бъде написана като "Фак"!!!
Всички знаем, че си има чудесни български ругатни подходящи за субтитри. И ако Инсейнът си беше направил труда да изгледа 1-2 епизода със субтитри за този сериал, щеше да забележи, че никой не превежда "Фрак", като "Фрак", дори ти, Koronis. Резултатът: Всички "разбирачи" дават акъл...

И не ме разбирайте погрешно, моля! Не хуля никого, четете по-внимателно.
Koronis
13 Oct 2006, 10:47 AM
hag, в поста си не се обръщах към теб

Инсейн беше писал в темата в сериали, понеже някакви са го нападали на ЛС за разни глупости. Хора, които вместо да благодарят за субтитрите (пък ако нещо не им хареса, просто могат да го редактират по свой вкус), се дърлят за дреболии.
Извинявай, ако по някакъв начин съм оставил внушението, че се обръщам към теб. Не беше така
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.