Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
BIG_MIRO
типичен пример за неспулочлив високо ефектен филм е : ХХХ2,Константин/мое мнение/ и Reign of fire /онзи за драконите там.... Воден Свят за мен си беше класика и си остава такъв!
BIG_MIRO
несполучлив*smile.gif
stratobob
Цитат(Babilon @ 13 Oct 2006, 04:30 PM)
Цитат(ivajlap @ 13 Oct 2006, 04:21 PM)
"Титаник" освен, че бе най-скъпият филм за времето си, обра и най-много Оскари!!!
Това в най-лошият случай означава, че филмовите критици на САЩ са безмозъчни идиоти, но не е много вероятно.
Според мен по-добър пример за високо бюджетен и несполучлив филм е "Воден Свят".
*

Академията "Оскар" е еврейска (не искам да звуча дискриминационно, не е това идеята ми)... Но филми като "Страстите Христови" и "Патриотът" (Мел Гибсън) не получиха дори номинации, а Оскари взе педерасткият филм... Идеята ми е, че ако в надписите на филма няма фамилии, завършващи на "блум", "бърг", "стейн", "ски" (не македонското, а полското biggrin.gif ) и т.н., то шансът да се добере до Оскар е почти равен на нула... dry.gif
*

Ахам.И по тази причина Питър Джаксън трябваше да чака оскари (не че му бяха необходими) едва за третия филм от поредицата по Lord Of The Rings, защото академията е на принципа "я да видим тази година на кой да дадем..."
paco88
То бюджета е важен ама без супер сюжет и най-големите ефекти удрят на кухо dry.gif
chezet
Филмите които се превърнаха в легенди и са направени със сравнително ниски бюджети: Умирай трудно 1988г. и Терминатор 1 и 2.-1984 и 1992
Та парите не са много определящ фактор,а екипа на филма.Джон Мактиърнън,Джоел Силвър и Брус Уилис(Die Hard);Джеймс Камерън,Бат Арни,Линда Хамилтън,Робърт Патрик(Terminator 1&2).Както и печени продуценти,като Андрю Вайна и Марио Касар.Имаш ли такива хора филмът винаги ще е блокбъстър!
Спомням си когато гледах за първи път Старгейт,не просто къртеше мивки,а направо всякакъв фаянс.Този филм беше нещо невероятно и съм го гледал 5 пъти в рамките на 2 седмици когато излезе,а досега съм го гледал над 30 пъти.Такива идеи могат да дойдат само на "фанатик",като Роланд Емерих.За мен един от най-добрите режисьори.
За мен Старгейт е в Топ 10 на най-великите филми за всички времена,като на първо място в тази моя класация е Индиана Джоунс.
Най-хубавите филми нямат Оскар-и,щото критиците разбират от филми колкото магарето от военна музика.
За всички филмови критици конфигурация от 4 свити пръстa и 1 изпънат (оIo)
paco88
Цитат(chezet @ 13 Oct 2006, 07:11 PM)
Филмите които се превърнаха в легенди и са направени със сравнително ниски бюджети: Умирай трудно 1988г. и Терминатор 1 и 2.-1984 и 1992
Та парите не са много определящ фактор,а екипа на филма.Джон Мактиърнън,Джоел Силвър и Брус Уилис(Die Hard);Джеймс Камерън,Бат Арни,Линда Хамилтън,Робърт Патрик(Terminator 1&2).Както и печени продуценти,като Андрю Вайна и Марио Касар.Имаш ли такива хора филмът винаги ще е блокбъстър!
Спомням си когато гледах за първи път Старгейт,не просто къртеше мивки,а направо всякакъв фаянс.Този филм беше нещо невероятно и съм го гледал 5 пъти в рамките на 2 седмици когато излезе,а досега съм го гледал над 30 пъти.Такива идеи могат да дойдат само на "фанатик",като Роланд Емерих.За мен един от най-добрите режисьори.
За мен Старгейт е в Топ 10 на най-великите филми за всички времена,като на първо място в тази моя класация е Индиана Джоунс.
Най-хубавите филми нямат Оскар-и,щото критиците разбират от филми колкото магарето от военна музика.
*

ПОдкрепям те изцяло(с твърдо сам зад теб tongue.gif biggrin.gif wink.gif )
Xpu3onpa3
Цитат(paco88 @ 14 Oct 2006, 08:05 AM)
Цитат(chezet @ 13 Oct 2006, 07:11 PM)
*

Аблолютно и аз съм на същотото мнение.

ПОдкрепям те изцяло(с твърдо сам зад теб tongue.gif biggrin.gif wink.gif )
*

Хаха внимавай с твърдото нещо дето го подкрепяш smile.gif (с твърдо сам зад теб blink.gif )

Шегувам се естествено w00t.gif
paco88
tongue.gif
burndead
След като изгледах поредната серия на СГ-1, ми направи впечатление това(погледни шота). Веднага открих конспирацията между сериала и Сай-фи канала. tongue.gif
Koronis
Днес сутринта влязох в сайта на BSG, оттам ми искаха разни кодове за някакви секретни видео материали на SGA blink.gif
Може би това е Stargate brother - изпрати смс, получи кода и гледай наживо какво се случва в съседната галактика biggrin.gif
BIG_MIRO
xaxaxaax smile.gif
bastuna2003
Сега ще утрепам рибата с този въпрос, ама какво да правя biggrin.gif
Та, интересува една музика от сериала. В саундтрака я няма, но прилича малко на David Arnold - We don't want to die. Срещнах я в серала СГ1 на две места: 4х05 около 40 мин и 5х16 около 12:30 мин. Ако някой ми помогне коя е музиката, ще съм му вечно благодарен wub.gif wub.gif
stratobob
Цитат(chezet @ 13 Oct 2006, 08:11 PM)
*

Съгласен съм напрълно, че не е необходимо бюджетът да е изключително голям за да се получи достатъчно добър филм. Държа обаче да уточня едно нещо, за което ми се струва че си в заблуда.
Терминатор 2 не е нискобюджетна продукция.Ето за сравнение:

Tерминатор 2: $100,000,000
Денят на независимостта $75,000,000
Старгейт $55,000,000
Индияна Джоунс и Последния Кръстоносен Поход $48,000,000
Завръщане в бъдещето II $40,000,000
Завъръщането на Джедаите $32,500,000
Умирай трудно I $28,000,000
Завръщане в Бъдещето $19,000,000

Нарочно съпоставям Т2 с Independence Day , понеже излязоха горе-долу по едно и също време и не би било коректно да го съпоставям с филмите през 80те, когато понятието за голям бюджет се въртеше някъде около сумите за Star Wars и Indiana Jones.
В самото дъно на този списък е любимият ми филм с наистина не-особено голям бюджет.
stratobob
Иначе, за да се върна на SG-1 темата:

"Over on the TV on DVD sales chart, Stargate SG-1 - Season 9 was the winner this week. Meanwhile, Lost - The Complete Second Season rose a spot to second place"

Ха честито. Сезон 9 се продава по-добре от Lost - сезон 2.

Ето и източника ( в долната част на статията, която по принцип е за X-Men 3)
phoenix_bg_lp
Цитат(stratobob @ 16 Oct 2006, 11:27 AM)

"Over on the TV on DVD sales chart, Stargate SG-1 - Season 9 was the winner this week. Meanwhile, Lost - The Complete Second Season rose a spot to second place"

*

Е на това му се вика повод за черпене. Наздраве на всички фенове :cheers::wine::thumbup:
cvetangg
Цитат(stratobob @ 16 Oct 2006, 12:12 PM)
Цитат(chezet @ 13 Oct 2006, 08:11 PM)
*

Съгласен съм напрълно, че не е необходимо бюджетът да е изключително голям за да се получи достатъчно добър филм. Държа обаче да уточня едно нещо, за което ми се струва че си в заблуда.
Терминатор 2 не е нискобюджетна продукция.Ето за сравнение:

Tерминатор 2: $100,000,000
Денят на независимостта $75,000,000
Старгейт $55,000,000
Индияна Джоунс и Последния Кръстоносен Поход $48,000,000
Завръщане в бъдещето II $40,000,000
Завъръщането на Джедаите $32,500,000
Умирай трудно I $28,000,000
Завръщане в Бъдещето $19,000,000

Нарочно съпоставям Т2 с Independence Day , понеже излязоха горе-долу по едно и също време и не би било коректно да го съпоставям с филмите през 80те, когато понятието за голям бюджет се въртеше някъде около сумите за Star Wars и Indiana Jones.
В самото дъно на този списък е любимият ми филм с наистина не-особено голям бюджет.
*

Съгласен съм, по големите си спомняме, че тогава това беше филмът
( Терминатор 2) с най-големия бюджет до момента rock.gif
Alt_CX
Цитат(phoenix_bg_lp @ 16 Oct 2006, 03:48 PM)
Цитат(stratobob @ 16 Oct 2006, 11:27 AM)

*

Е на това му се вика повод за черпене. Наздраве на всички фенове :cheers::wine::thumbup:
*

Страхотна новина :banana: :banana::banana: :cheers: Аз наистина си пийвам биричка в момента, така че наздраве-то ми е абсолютно истинско smile.gif :bira:
chezet
Да попитам, до къде се стигна с анкетата за "Save Our Show"- за СГ-1 де.
Т.е. какви са отзивите на "големите" за мнението на зрителите от тази анкета.
Разбрахме,че ще правят 2 филма,но любопитно ми е има ли отговор от тяхна страна относно тази анкета.
chezet
Както вече споменах филмът по ме кефи от сериала и затова ми бяха любопитни разликите м/у тях.Ето какво прочетох:

Във филма видът(съществото) на Ра няма име,не е определен,а в сериала-Гоа'улд.Аз бих добавил още един факт,ако си спомняте накрая когато пратиха бомбата в кораба на Ра,при избухването показаха истинското му лице,което приличаше повече на извънземните от X-Files.Та нямаше нищо общо с червей.

Има разлика в имената на някои герои.Във филма сина на О'Нийл се казва Тайлър,а в сериала-Чарли.Съпругата на Даниел във филма е Sha'uri ,в сериала е Sha're.

Във филма Ра беше последният от изчезнала раса търсещ начин да избегне смърта,а в сериала има много Гоа'улд.

В серията "The Torment of Tantalus" се каза,че Катрин Лангфорд е на 21г. през 1945г.Във филмът намират Старгейт през 1928г. и там тя беше 10 годишно момиче,а според сценария на сериала тогава тя ще е била на 4г.

Но въпреки всичко и филмът и сериала си остават класика.
Babilon
Цитат(chezet @ 17 Oct 2006, 11:50 PM)
Да попитам, до къде се стигна с анкетата за "Save Our Show"- за СГ-1 де.
Т.е. какви са отзивите на "големите" за мнението на зрителите от тази анкета.
Разбрахме,че ще правят 2 филма,но любопитно ми е има ли отговор от тяхна страна относно тази анкета.
*

За сериала - цъкни върху подписа ми и виж какви са резултатите. В темата има още един линк, който е с препратки, чрез които ще се информираш (до колкото може да се информира човек зад завесата)...

За сравнението филм - сериал... Ами няма много общо, спор няма, но и двете си остават класика. Това е най-важното за момента. Надявам се да спасим сериала, пък било то и под формата на друг такъв... Затова ще приканя феновете и от тук - гласувайте на посочените линкове. Нека помогнем да продължи сагата!
stratobob
В Това издание ще има някакви новини за бъдещето на SG-1 евентуално.
Ще изчакаме да видим UK-феновете какво ще кажат,че пише в него.
На WEB-версията на изданието има само част от интервю с Аманда Тапинг.
ROCKY
Цитат(Babilon @ 18 Oct 2006, 01:19 AM)
Затова ще приканя феновете и от тук - гласувайте на посочените линкове. Нека помогнем да продължи сагата!
*

Ми аз предлагам да кажеш стъпка по стъпка къде какво трябва да цъкна понеже незнам английски и въобще няма да мога да успея да гласувам , а иначе имам желание smile.gif
ама един глас само... hmm.gif
бтв ако е само да си кажа ника или името и да напиша пощата си поне ми кажи какво да напиша на английски като коментар и след това ако следва нещо друго ми обясни smile.gif
stratobob
Цитат(ROCKY @ 18 Oct 2006, 01:12 PM)
Цитат(Babilon @ 18 Oct 2006, 01:19 AM)
Затова ще приканя феновете и от тук - гласувайте на посочените линкове. Нека помогнем да продължи сагата!
*

Ми аз предлагам да кажеш стъпка по стъпка къде какво трябва да цъкна понеже незнам английски и въобще няма да мога да успея да гласувам , а иначе имам желание smile.gif
ама един глас само... hmm.gif
бтв ако е само да си кажа ника или името и да напиша пощата си поне ми кажи какво да напиша на английски като коментар и след това ако следва нещо друго ми обясни smile.gif
*

Като коментар не е необходимо да пишеш нещо дълго. Може и да е кратко като това:

Please, give a chance for a future for Stargate SG-1. The show is great and I want to see Season 11 in some way - on another tv-network, by itunes or direct-to-dvd.
ROCKY
Дабе.. то ми иска пари, а аз няма как да им дам sad.gif
stratobob
това за парите е само ако можеш и желаеш
ROCKY
ок мерси smile.gif значи съм гласувал вече smile.gif а ще ми преведеш ли това което каза да го пратя като коментар biggrin.gif
аз предполагам е че искам да има 11-ти сезон но искам да ми го преведеш точно какво съм пратил smile.gif
stratobob
Please, give a chance for a future for Stargate SG-1. The show is great and I want to see Season 11 in some way - on another tv-network, by itunes or direct-to-dvd.

Моля, дайте шанс за бъдещето на Stargate SG-1. Сериалът е страхотен и бих желал да видя сезон 11 под каквато и да е форма - по друга телевизия, чрез iTunes или директно на DVD.

p.s. благодаря ти за присъденяването ти към петицията.
Anubis
Малка виртоална обиколко в SGC.
Gate Room

Вижте прикачените файлове
Command Center

Briefing Room

Hammond's Office

stratobob
SaveStargateSG1.com призовават всички фенове да посетят страницата stargatesg1.com/savetheshow и да оставят коментар. Това може да стане и с кликване в/у картинката по-долу.

Това е поредната кампания в защита на SG-1. Вярно, че станаха доста, но нищо не ни коства да подкрепим ентусиазма им.Само няколко щраквания и не забравяйте да оставите коментар на страницата в защита на сериала.
Призивът на организаторите е тази картинка с линка към страницата да се разпостранява навсякъде, където е възможно от всички, които искат сериала да продължи.
burndead
Нау ай'в сийн дъ кънекшън(епа тука вече ми стана ясну) - ОРИ-ОРИджин. dry.gif

Едит: Някак си ми е скучно без саркастичните шеги на О'Нийл (с две и) wink.gif и без самият него офц.
sora
po Discovery 6te davat za Stargate nqkoi ako moje da go zapi6e 4e as nqma da moga :clap: rock.gif
ROCKY
добре де дойде края на този месец.. някой разбрали нещо новичко дали този месец ще пуснат stargate atlantis или другия clapping.gif или другата година sad.gif
Azzour
Цитат(sora @ 20 Oct 2006, 06:44 PM)
po Discovery 6te davat za Stargate nqkoi ako moje da go zapi6e 4e as nqma da moga  :clap:  rock.gif
*

кога и по кое дискавъри (по-дяволите няма да го пропусна biggrin.gif) ?
sora
Цитат(Azzour @ 20 Oct 2006, 06:26 PM)
po Discovery 6te davat za Stargate nqkoi ako moje da go zapi6e 4e as nqma da moga  :clap:  rock.gif
*

*

vidqh reklama po obiknovennoto Discovery
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 20 Oct 2006, 06:23 PM)
добре де дойде края на този месец.. някой разбрали нещо новичко дали този месец ще пуснат stargate atlantis или другия  clapping.gif  или другата година  sad.gif
*

Ами омазаха нещата, няма да е 30ти октомври, а 27ми ноември по Movie Central. - http://www.moviecentral.ca/cgi-bin/schedul..._HD.cgi?F19030s
Което значи, че разчитаме на The Movie Network, която ще го даде точно след месец на 20ти ноември, но пък те все още не са го потвърдили.
Новото е че Space почва да излъчва 10ти сезон на SG-1, така че втората част на сезона я чакаме късен януари, а не среден март по SciFi, но пък от друга страна английския Sky One би трябвало да я излъчи късен декември/ранен януари.

А попаднах на това забавно нещо.
Alt_CX
Цитат(sora @ 20 Oct 2006, 08:51 PM)
Цитат(Azzour @ 20 Oct 2006, 06:26 PM)
*

*

vidqh reklama po obiknovennoto Discovery
*

Discovery chanel ли е обикновеното? А за кога става въпрос, поне като ден знаеш ли?
MaSTeRMinD
Аве не знам по кой канал, не съм го теглил да видя но днес се появи PDTV на епизод 1. Почнали са го някъде другаде.
И едно въпросче, някой друг теглил ли си е HDTV на SGA ?
В смисъл да не гласим един и същи субтитри.
Аз съм изтеглил 10те епизода, и съм нагласил subs за 1-3 . Като му дойде времето ще го кача с нагласените букви на sab.
Insaneboy
Цитат(MaSTeRMinD @ 20 Oct 2006, 08:39 PM)
Аве не знам по кой канал, не съм го теглил да видя но днес се появи PDTV на епизод 1. Почнали са го някъде другаде.
*

Ама докато стигнат до епизод 51... tongue.gif
MaSTeRMinD
Аз имах предвид SG-1 сезон 10 епизод 1 sorry чак сега видях че става въпрос за атлантис wink.gif
BIG_MIRO
няма Атлантис на 30 ааааааааааааааааааааааааааааааааааааа sad.gif!!!
martineliazz
ако някой някъде спипа това предаване на дискавъри за СГ непременно да пусне линк за теглене smile.gif
paco88
Цитат(martineliazz @ 20 Oct 2006, 09:53 PM)
ако някой някъде спипа това предаване на дискавъри за СГ непременно да пусне линк за теглене  smile.gif
*

Хубаво ще е ако го покаже на сички biggrin.gif
п.п
някой от щатите ще яде хурката дето отлага за другия месец епизодите
sora
Цитат(martineliazz @ 20 Oct 2006, 09:53 PM)
ако някой някъде спипа това предаване на дискавъри за СГ непременно да пусне линк за теглене  smile.gif
*

v srqda ili 4etvartak drugata sedmica
Alt_CX
Ето програма, но нищо не ми напомня за Старгейт huh.gif Някаква идея?

DISCOVERY CHANNEL Сряда 25.10
05.10 "Надбягване с времето"
06.05 "Крале на конструкциите: Сновит - арктически газ"
07.00 "Старт от скрапа"
07.55 "Човек на риска: Окото на бурята"
08.50 "Приключенията на Рей Мирс"
09.20 "Приключенията на Рей Мирс"
09.45 "Роди се 4х4"
10.10 "Необикновени машини"
11.05 "Мега строители"
12.00 "Крале на конструкциите: Сновит - арктически газ"
12.55 "Старт от скрапа"
13.50 "Човек на риска: Окото на бурята"
14.45 "Приключенията на Рей Мирс"
15.15 "Приключенията на Рей Мирс"
15.40 "Американско казино"
16.35 "Бленувани машини: Кобра"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
18.00 "Необикновени машини"
19.00 "Направи си мотоциклет"
20.00 "Ловци на митове"
21.00 "Най-странните истории за НЛО в света"
22.00 "Това промени живота ми"
23.00 "Свърталище на духове"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.00 "Защо се проваля разузнаването"
02.55 "Архивите на ФБР"
03.50 "Американско казино"
04.45 "Пътят до Льо Ман"

DISCOVERY CHANNELЧетвъртък 26.10
05.10 "Направи си мотоциклет"
06.05 "Тайните на Версай"
07.00 "Старт от скрапа"
07.55 "Самолети, които никога не са летели"
08.50 "Войни във въздуха"
09.45 "Роди се 4х4"
11.05 "Тайните на Версай"
12.00 "Състезанието на кинодокументалистите"
12.55 "Старт от скрапа"
13.50 "Самолети, които никога не са летели"
14.45 "Войни във въздуха"
16.35 "Бленувани машини: Волксваген костенурка"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
19.00 "Историята на Сингапур"
20.00 "Ловци на митове"
23.00 "Истинското местопрестъпление"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.00 "Гладиатори от Втората световна война"
02.55 "Архивите на ФБР"
04.45 "Пътят до Льо Ман"
paco88
Цитат(Alt_CX @ 21 Oct 2006, 07:14 PM)
Ето програма, но нищо не ми напомня за Старгейт  huh.gif Някаква идея?

07.00 "Старт от скрапа"
09.45 "Роди се 4х4"
11.05 "Мега строители"
12.55 "Старт от скрапа"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
20.00 "Ловци на митове"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.55 "Архивите на ФБР"
04.45 "Пътят до Льо Ман"

07.00 "Старт от скрапа"
09.45 "Роди се 4х4"
12.55 "Старт от скрапа"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
20.00 "Ловци на митове"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.55 "Архивите на ФБР"
04.45 "Пътят до Льо Ман"
*

"Мега строители"-древните tongue.gif
martineliazz
:lol2: clapping.gif rock.gif
ROCKY
а сигурно ли е че на 20 ноември ще го гледаме stargate atlantis 3x11? smile.gif
бтв инасане имаш малка грешчица тук на 1-вия пост с епизодите smile.gif --> http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=9162
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 22 Oct 2006, 01:22 PM)
а сигурно ли е че на 20 ноември ще го гледаме stargate atlantis 3x11?  smile.gif
бтв инасане имаш малка грешчица тук на 1-вия пост с епизодите smile.gif --> http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=9162
*

Не е сигурно, но да се надяваме tongue.gif
Ако не - то на 27 ми wink.gif
ROCKY
Цитат(Insaneboy @ 22 Oct 2006, 02:33 PM)
Не е сигурно, но да се надяваме tongue.gif
Ако не - то на 27 ми wink.gif
*

дано... дано е тогава че нещо нямам търпение smile.gif
немога само с Lost нешу.. нестаа smile.gif
sora
Цитат(Alt_CX @ 21 Oct 2006, 07:14 PM)
Ето програма, но нищо не ми напомня за Старгейт  huh.gif Някаква идея?

07.00 "Старт от скрапа"
09.45 "Роди се 4х4"
11.05 "Мега строители"
12.55 "Старт от скрапа"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
20.00 "Ловци на митове"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.55 "Архивите на ФБР"
04.45 "Пътят до Льо Ман"

07.00 "Старт от скрапа"
09.45 "Роди се 4х4"
12.55 "Старт от скрапа"
17.00 "Пътят до Льо Ман"
17.30 "Роди се 4х4"
20.00 "Ловци на митове"
24.00 "Криминалисти"
01.00 "Травматологията"
02.55 "Архивите на ФБР"
04.45 "Пътят до Льо Ман"
*

така пи6е6е на рекламата по DISCOVERY CHANNEL , вазмоjно е да нее за тази седмица а някаде по напред много барзо смениха рекламата и не мойах да разбера точно закога hmm.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.