Andromeda
9 Sep 2006, 10:14 AM
Цитат(stoyo5 @ 9 Sep 2006, 01:43 AM)
Цитат(Dyako7 @ 8 Sep 2006, 10:50 PM)
Така и така сте тръгнали да коригирате... Хайде, моля ви се, напишете името на горкия човечец както трябва. Андреас КаЦулас - в английския няма буква "Ц" и затова се пише TS.
Не винаги TS трябва да се превежда като Ц, особено ако се првежда фамилия...
...Ако фамилията е Хърватска, то по-логично е да е Фурлан, ако е Английска или Американска или подобна по-логично е да е Фърлан.
Съвсем се обърках.
Може би е добре тези две имена да не се променят. Ще ги оставя както си бяха - Андреас Катсулас и Майра Фърлан. Моля екипа да каже дали е съгласен с другите промени в по-предният пост, за да мога да коригирам което е необходимо и да изпратя субтитрите на NenoRMaleN.
Dyako7
9 Sep 2006, 12:21 PM
Стойо, примера с фамилиите не е особено удачен. Така като се замисля, само фамилиите в славянската езикова група се образуват чрез надставка. Тодор-ов примерно. Андреас беше с гръцки произход, не съм запознат с гръцкия и не знам дали си имат буква за звука "ц". Според мен обаче е редно да си го пишем правилно граматически, а именно с "ц". Поне аз така си мисля. Всеки си има мнение, разбира се.
А относно Мира, името на съпруга и е Горан Гаич. Така че, Фурлан като че ли звучи най-вярно.
stoyo5
9 Sep 2006, 12:23 PM
Цитат(Andromeda @ 9 Sep 2006, 10:14 AM)
Цитат(stoyo5 @ 9 Sep 2006, 01:43 AM)
Цитат(Dyako7 @ 8 Sep 2006, 10:50 PM)
Така и така сте тръгнали да коригирате... Хайде, моля ви се, напишете името на горкия човечец както трябва. Андреас КаЦулас - в английския няма буква "Ц" и затова се пише TS.
Не винаги TS трябва да се превежда като Ц, особено ако се првежда фамилия...
...Ако фамилията е Хърватска, то по-логично е да е Фурлан, ако е Английска или Американска или подобна по-логично е да е Фърлан.
Съвсем се обърках.
Може би е добре тези две имена да не се променят. Ще ги оставя както си бяха - Андреас Катсулас и Майра Фърлан. Моля екипа да каже дали е съгласен с другите промени в по-предният пост, за да мога да коригирам което е необходимо и да изпратя субтитрите на NenoRMaleN.
Мисля, че не е проблем да ги промениш (промени ги според твоето виждане ако искаш). Колкото до Майра Фърлан, така я пишем защото вече 4 сезона сме я писали така и сега на края не мисля че ще е хубаво да променяме името. Но за ДВД няма проблем да се променят, важното е после да са еднакви във всички сезони. Според мен най-добре е като не знаем точно как е името да го напишем като Мира Фърлан (Ако някой знае как е правилното име нека да го каже).
Andromeda
9 Sep 2006, 12:33 PM
Цитат(stoyo5 @ 9 Sep 2006, 12:23 PM)
Според мен най-добре е като не знаем точно как е името да го напишем като Мира Фърлан (Ако някой знае как е правилното име нека да го каже).
Засега остава Мира Фърлан, ако някой не е съгласен да каже. А задавам толкова въпроси, тъй като все пак вашите имена стоят под всеки един превод и най-малкото не е коректно и честно да правя промени, с които вие не сте съгласни.
Още нещо, което се появи, докато преглеждах епизодите:
"Беше зората на третото хилядолетие на човечеството..."
2258 не е ли началото на второто хилядолетие?
Може би са имали предвид третата ера или епоха на човечеството?
Втората би трябвало да е до войната на Земята с Минбари, но първата коя е?
Dyako7
9 Sep 2006, 12:35 PM
И нещо интересно за г-н Кацулас:
Истинското му име е Андрю. Роден е на 18-ти май 1946г., в Сейнт Луис, Мисури. Завършва магистратура по театрално изкуство в Университета на Индиана. Започва кариерата си като театрален актьор в родния град. По-късно участието в "Сицилианецът" на Майкъл Кимино го довежда в Лос Анжелис. Тук започва и филмовата кариера на Андреас във филма на Ридли Скот "Someone To Watch Over Me".
В началото на 2005г. му е открит рак на белия дроб, неподлежащ на операция. Година по-късно, на 13-ти февруари, умира три месеца преди 60-годишния си юбилей.
Често са го запитвали защо винаги играе престъпници, на което той отговарял:
"Ж`Кар не е престъпник, той е патриот!"
stoyo5
9 Sep 2006, 12:49 PM
Цитат(Andromeda @ 9 Sep 2006, 12:33 PM)
Цитат(stoyo5 @ 9 Sep 2006, 12:23 PM)
Според мен най-добре е като не знаем точно как е името да го напишем като Мира Фърлан (Ако някой знае как е правилното име нека да го каже).
Засега остава Мира Фърлан, ако някой не е съгласен да каже. А задавам толкова въпроси, тъй като все пак вашите имена стоят под всеки един превод и най-малкото не е коректно и честно да правя промени, с които вие не сте съгласни.
Още нещо, което се появи, докато преглеждах епизодите:
"Беше зората на третото хилядолетие на човечеството..."
2258 не е ли началото на второто хилядолетие?
Може би са имали предвид третата ера или епоха на човечеството?
Втората би трябвало да е до войната на Земята с Минбари, но първата коя е?
Да аз съм съгласен да се промени хилядолетието с епоха или ера (епоха май е най-правилното ). Няма проблем да се промени важното е да е еднакво навсякъде.
Колкото до хилядолетията първото започва от 0 до 1000 година, второто е от 1001 до 2001, а третото е от 2001 до 3000. Което автоматически слага година 2258 в началото на 3-то хилядолетие.
replicona
9 Sep 2006, 06:06 PM
Цитат(Andromeda @ 8 Sep 2006, 06:00 PM)
БИЛ МЪМИ - Лениър
КЕЙТЛИН БРАУН - На'Тот
АНДРЕАС КАТСУЛАС - Ж'Кар
ПИТЪР ДЖУРАСИК - Лондо
Има някои промени в имената, затова кажете какво мислите.
Ако не те затруднява е хубаво да напишеш цялото ине на Ландо Молари!!!!!!! Защото в доста от сериите го наричат само на фамиля "Молари" и е доста трудно да разбереш за кои става вапрос ако не си свикнал вече с героите!
и още веднъж Бравос на всички железни преводи! :clap: :clap: :clap:
NenoRMaleN
10 Sep 2006, 05:19 PM
Вече имам целият Вавилон 5 и сега свалям Crusade, ако превеждате по слух мога да ви кача английските титри...
Borislava
10 Sep 2006, 05:45 PM
Цитат(NenoRMaleN @ 10 Sep 2006, 05:19 PM)
Вече имам целият Вавилон 5 и сега свалям Crusade, ако превеждате по слух мога да ви кача английските титри...
имаме аглийските субтитри
Borislava
13 Sep 2006, 07:54 PM
Eпизод 5х15 е готов и има линк на първата страница.
Приятно гледане.
djvoyager
18 Sep 2006, 07:57 PM
Браво! Хайде, още само 7 епизода
и хооооп ... ДВД.
Borislava
19 Sep 2006, 06:33 AM
Цитат(djvoyager @ 18 Sep 2006, 07:57 PM)
Браво! Хайде, още само 7 епизода
и хооооп ... ДВД.
Извинявам се за забавянето, но имам доста работа напоследък, имам и гости, да не говорим за грипа, който ме мъчи от 3 дена
Надявам се до края на седмицата да качим поне 3-4 епизода...
Йонче, Дяко, вие до къде сте ?
djvoyager
19 Sep 2006, 08:39 AM
Бори, не се притеснявай! Никой не е казал, че преводът на сериала е приоритет. Все пак и други ангажименти имаме. Така че не притеснявай! Ще дерзаем. Който иска - чака.
yonkaval
19 Sep 2006, 08:50 AM
Цитат(Borislava @ 19 Sep 2006, 06:33 AM)
Привет, приятели.
За съжаление почти до никъде не съм с епизода. Забранено ми е да стоя много, много пред телевизора (монитора), за да ми мине по-бързо. А пущината не минава. Затова извинявайте, но малко търпение. Ще стигна до края на епизода
А грипът е ужасен. Не ми стига главата, ами и той ме тръшна преди две седмици. Едва го преживях :lol_2:
Поздрави на всички. :59:
Lazy
19 Sep 2006, 09:50 AM
Цитат(yonkaval @ 19 Sep 2006, 08:50 AM)
Цитат(Borislava @ 19 Sep 2006, 06:33 AM)
Привет, приятели.
За съжаление почти до никъде не съм с епизода. Забранено ми е да стоя много, много пред телевизора (монитора), за да ми мине по-бързо. А пущината не минава. Затова извинявайте, но малко търпение. Ще стигна до края на епизода
А грипът е ужасен. Не ми стига главата, ами и той ме тръшна преди две седмици. Едва го преживях :lol_2:
Поздрави на всички. :59:
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни от най-страхотния екип и успешно завършване на сериала! :clap:
delfinbg
20 Sep 2006, 02:32 AM
Какъв е този грип дето сте го хванали, да не би СЕНТОРИ или като Пак'Ма'Ра сте яли нещо "живо" да са пратили нещо специално за преводачите.
А страничката на Сорс, направо са я отнесли
Благодаря за преводите и оздравявайте по бързо.
vlpanchev
20 Sep 2006, 11:52 AM
А някой да има представа от къде може да се дръпне, че линка на първа страница не работи.
NenoRMaleN
21 Sep 2006, 05:46 AM
Ако Сорс няма нищо против мога да кача сериала в sab.bz
Borislava
21 Sep 2006, 06:47 AM
Цитат(NenoRMaleN @ 21 Sep 2006, 05:46 AM)
Ако Сорс няма нищо против мога да кача сериала в sab.bz
Защо да има против
Качи го и там.. така повече хора ще могат да си го изтеглят.
Така както вървят нещата ми се струва, че тракера на с0рс няма да работи повече...
П.С. Днес мога да дишам малко и вече напълно ми се възстановиха зрението и слуха и май ще мога да попревеждам
NenoRMaleN
23 Sep 2006, 09:07 AM
Ще кача тази вечер първите четири сезона, последният ще го кача след като сте готови със субтитрите.
Ако някой няма акаунт за саб мога да пратя покана.
sithius
25 Sep 2006, 06:13 PM
Привет!Първо искам да благодаря на екипа за чудесните субтитри
и очаквам с нетърпение да завършите 5-ти сезон. Имам едно въпросче, от къде мога да си намеря епизодите на Crusade, из българските тракери никъде не го намерих, може и аз да не съм видял но го намерих само в един чужд тракер но сийда е отврат.
messjess
25 Sep 2006, 06:18 PM
имаше ги в сорс,
http://s0rs.com/torrent/?
обаче неищо напоследък не се отваря,пробвай :cheers:
sithius
25 Sep 2006, 06:54 PM
Ахам прав си, въобще не се отваря, всъщност първо тук проверих след като прочетох темата старателно
Lazy
25 Sep 2006, 07:23 PM
Цитат(sithius @ 25 Sep 2006, 06:54 PM)
Ахам прав си, въобще не се отваря, всъщност първо тук проверих след като прочетох темата старателно
Изобщо никой ли не знае какво става със Сорс? Не може току така съвсем да изчезне човек...
capitanjack
26 Sep 2006, 05:59 AM
Цитат(Lazy @ 25 Sep 2006, 07:23 PM)
Изобщо никой ли не знае какво става със Сорс? Не може току така съвсем да изчезне човек...
еми изглежда може
:lol2:
stoyo5
26 Sep 2006, 11:40 AM
Цитат(capitanjack @ 26 Sep 2006, 05:59 AM)
Цитат(Lazy @ 25 Sep 2006, 07:23 PM)
еми изглежда може
:lol2:
Изчезна преди месеци. Причина неизвестна. Не са го отвлекли, но явно по собствено желание реши да отреже всички връзки с останалите. Изтри ни от кюто си, от скайпа си и се покри. :lol_2:
vili527
26 Sep 2006, 11:47 AM
Цитат(stoyo5 @ 26 Sep 2006, 11:40 AM)
Изчезна преди месеци. Причина неизвестна. Не са го отвлекли, но явно по собствено желание реши да отреже всички връзки с останалите. Изтри ни от кюто си, от скайпа си и се покри. :lol_2:
Абе, не може така, сигурно сте се скарали за да изчезне човека.
Може да са му спряли интернета
stoyo5
26 Sep 2006, 11:49 AM
Цитат(vili527 @ 26 Sep 2006, 11:47 AM)
Чак до каране не сме стигали. Поне аз
За интернета-възможно е, но можеше да дрънне по телефона да каже на екипа, нали?
Но сте прави, изчезването му е супер странно особено когато е без причина.
Lazy
26 Sep 2006, 12:22 PM
Цитат(stoyo5 @ 26 Sep 2006, 11:49 AM)
Цитат(vili527 @ 26 Sep 2006, 11:47 AM)
Чак до каране не сме стигали. Поне аз
За интернета-възможно е, но можеше да дрънне по телефона да каже на екипа, нали?
Но сте прави, изчезването му е супер странно особено когато е без причина.
Допускам, че може да е започнал нова работа, заради която е много зает. Но все пак можеше да каже две думи. Странна работа...
Няма ли някой, който го познава в реалния живот, да каже каква е работата?
djvoyager
26 Sep 2006, 05:30 PM
Е, все пак какво стана с превода на сериала? Вече 13 дена няма нова серия?
stoyo5
26 Sep 2006, 05:48 PM
Цитат(djvoyager @ 26 Sep 2006, 05:30 PM)
До колкото знам, Йончето още не е готова с превода на епизода си, но напълно възможно е да греша. Борислава знае по-добре. Да се надяваме че ще е преведен и скоро ще го пуснем.
Borislava
26 Sep 2006, 06:20 PM
Цитат(stoyo5 @ 26 Sep 2006, 05:48 PM)
Цитат(djvoyager @ 26 Sep 2006, 05:30 PM)
До колкото знам, Йончето още не е готова с превода на епизода си, но напълно възможно е да греша. Борислава знае по-добре. Да се надяваме че ще е преведен и скоро ще го пуснем.
Нищо не знам... вече ж2-ра седмица ме мъчи грип.. сменям 2-ри антибиотик... Надявам се днес да мога да превеждам малко ... другите не са се обаждали....
А относно с0рс, нека не го обсъждаме.. никой не се е карал с него... явно е решил да се оттегли...
etconev
26 Sep 2006, 09:36 PM
Дааа..., когато един мъж изчезне така ... жена е замесена!!! Вервайте ми.
yonkaval
27 Sep 2006, 08:20 AM
Здравейте,
Остава ми още малко от епизода. Съжалявам, става бавно. Като седна пред монитора и нещо ми се размътва погледа
Поздрави
fearnot
27 Sep 2006, 01:08 PM
Здравейте всички, бях се загубил за известно време, попреведох и един епизод от едно ново и обещаващо сериалче и вече съм на линия. Говорих с Borislava и се разбрахме да хвана за превод епизод 05х22, за да става по-бързо. Поздрави на здравите и бързо оздравяване на грипозните.
Borislava
27 Sep 2006, 01:38 PM
NenoRMaleN, ще качиш ли някъде Crusade, че много народ пита за него, а след като с0рс не работи, май няма от къде да се тегли...
chervenia
27 Sep 2006, 01:56 PM
"Crusade" мисля, че го има в мининова-та.
В тази връзка има ли вероятност там да има още серии след 13-та? Определено 13-та не е последната серия....
Ето и линк:
http://www.mininova.org/tor/164467
fearnot
27 Sep 2006, 02:11 PM
Цитат(chervenia @ 27 Sep 2006, 02:56 PM)
"Crusade" мисля, че го има в мининова-та.
В тази връзка има ли вероятност там да има още серии след 13-та? Определено 13-та не е последната серия....
Ето и линк:
http://www.mininova.org/tor/164467Определено 13-та серия е последната, защото като цяло "Crusade" е толкова "прекрасен" като замисъл, че след тринадесет епизода, едва ли е останал несамоубил се участник в сериала, та да продължи нататък.
Шегата настрана - филмът, според мен е отчайващо зле. Нищо общо с "Вавилон 5", ама нищо. Аз не издържах и един епизод от него. Шапка свалям на колегата, дето успя да преведе всички серии, без това да му се отрази на психиката. Аз щях да се застрелям, още като гледах /т.е. като почнах да гледам/ "Legends Of The Rangers...." - пилотния му епизод. Пълна тъпотия е, но това е само мое мнение.
djvoyager
27 Sep 2006, 03:22 PM
Относно CRUSADE искам да питам ако някой има достъп до
Varna Partners Networ Group, нека да сложи пост тук, оттук нататък, ако го иска, за да му го сложа.
chervenia
27 Sep 2006, 03:55 PM
fearnot,
A Call to Arms е всъщност пилотния филм на
Crusade, a не Легенда за рейнджърите.
Но съм напълно съгласен с теб, че значително отстъпва на
Babylon 5. И все пак като си започнал нещо е хубаво да го довършиш. А
Crusade колкото и глупаво да е направен, не е завършен.
П.П. Съжалявам за този оффтопик...
fearnot
27 Sep 2006, 04:36 PM
Цитат(chervenia @ 27 Sep 2006, 04:55 PM)
fearnot,
A Call to Arms е всъщност пилотния филм на
Crusade, a не Легенда за рейнджърите.
Но съм напълно съгласен с теб, че значително отстъпва на
Babylon 5. И все пак като си започнал нещо е хубаво да го довършиш. А
Crusade колкото и глупаво да е направен, не е завършен.
П.П. Съжалявам за този оффтопик...
Така ли, не знаех кой точно е пилотния...не ме и интересува всъщност
. Прав си за започването и завършването, но всички знаем как е в света на шоубизнеса - ако нещо не носи очакваните печалби се спира и изхвърля на боклука, независимо дали трябва или не трябва да се завърши. Защото колкото и да ми е тъп тоя филм, то той сигурно си има и верните почитатели, които заслужават да го изгледат докрай. Но какво да се прави - money rulzzzz!!!
NenoRMaleN
27 Sep 2006, 09:44 PM
Аз се извинявам, но не ми остава никакво време... след малко линковете за първите четири сезона и Crusade ще бъдат тук
Lazy
27 Sep 2006, 09:50 PM
Цитат(Borislava @ 26 Sep 2006, 06:20 PM)
А относно с0рс, нека не го обсъждаме.. никой не се е карал с него... явно е решил да се оттегли...
А, изобщо не съм имал намерение да го обсъждам. Просто питам - загриженост за човек, когото познавам.
Затова и помолих ако някой е близък с него в реалния живот, да напише как е и какво става с него. Поне да съм спокоен, че всичко с него е наред.
NenoRMaleN
27 Sep 2006, 10:28 PM
Babylon 5 - Season 01Babylon 5 - Season 02Babylon 5 - Season 03Babylon 5 - Season 04CrusadeСкорост на ъплоуд около 6 МБ/с, така че спокойно налазвайте ;-)
Сезон 5 след като е готов превода.
Благодарностите към екипа който превежда
P.S.
Никъде не намирам свестен рип на Babylon 5 - Legend Of The Rangers - To Live And Die In Starlight, който го има моля да прати ПМ, готов съм да чакам и на 1к да го качи на ФТП-то ми, ако е по-удобно може и в някой тракер.
Благодаря предварително.
Поздрави
NenoRMaleN
Borislava
28 Sep 2006, 06:34 AM
Цитат(Lazy @ 27 Sep 2006, 09:50 PM)
Цитат(Borislava @ 26 Sep 2006, 06:20 PM)
А, изобщо не съм имал намерение да го обсъждам. Просто питам - загриженост за човек, когото познавам.
Затова и помолих ако някой е близък с него в реалния живот, да напише как е и какво става с него. Поне да съм спокоен, че всичко с него е наред.
Не ви коря, че го обсъждате, но няма смисъл. Ние със Стойо го познаваме, но и с нас спря да общува. Явно така е решил...
Borislava
28 Sep 2006, 06:37 AM
Цитат(NenoRMaleN @ 27 Sep 2006, 10:28 PM)
Babylon 5 - Season 01Babylon 5 - Season 02Babylon 5 - Season 03Babylon 5 - Season 04CrusadeСкорост на ъплоуд около 6 МБ/с, така че спокойно налазвайте ;-)
P.S.
Никъде не намирам свестен рип на Babylon 5 - Legend Of The Rangers - To Live And Die In Starlight, който го има моля да прати ПМ, готов съм да чакам и на 1к да го качи на ФТП-то ми, ако е по-удобно може и в някой тракер.
Благодаря предварително.
Поздрави
NenoRMaleN
Аз изтеглих един от мулето, но е 1 GB и въобще си нямам идея какво да го правя...
Може да потърсиш там някой друг... но май повечето са с немски дублаж...
fearnot
28 Sep 2006, 06:45 AM
Цитат(NenoRMaleN @ 27 Sep 2006, 11:28 PM)
P.S.
Благодаря предварително.
Поздрави
NenoRMaleN
Имам някакъв рип, 640х368@29.97 - 696МБ, 1:29:55
Не знам дали е това, което търсиш. В неделя се връщам от командировка, така че пиши ЛС ако те интересува.
stoyo5
28 Sep 2006, 09:17 AM
P.S.
Благодаря предварително.
Поздрави
NenoRMaleN
NenoRMaleNКачи и пилотните филми ако можеш за да се избегнат излишни въпросчета
Ето ти и картинка за торента ако решиш да ги качиш в саба
NenoRMaleN
28 Sep 2006, 10:58 AM
Цитат(stoyo5 @ 28 Sep 2006, 10:17 AM)
P.S.
Благодаря предварително.
Поздрави
NenoRMaleN
NenoRMaleNКачи и пилотните филми ако можеш за да се избегнат излишни въпросчета
Ето ти и картинка за торента ако решиш да ги качиш в саба
Петте филма са качени в саб.бз
Dyako7
28 Sep 2006, 10:17 PM
Напоследък честно казано ми беше доста под пара и нямах желание за нищо, камо ли да седна да превеждам. Надявам се оттук нататък да поускоря темпото за да дам приноса си за завършването на епизодите. Бързо оздряваване на болните!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.