Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Star Trek - The Next Generation
subsunacs.net - Форуми > Сериали > Субтитри
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Rafaello
Когато го качиш, Иване. Аз няма да го почна по-рано от събота. Утре ще ми е напечено на работа. Иначе много хубави думи си казал, все истина. Съгласен съм на 100% с теб. Сигурен съм, че много хора четат форума, то общо взето ние сме винаги най-отгоре в раздел СЕРИАЛИ. Който и да влезе, все на нас попада smile.gif. Хора, казвайте по едно благодаря, когато си дърпате серийката и оценявайте. Покажете ни, че не превеждаме напразно и някой ги гледа тези преводи. Не че ако не го направите ще спрем... просто иначе е по сладичко всичко, надъхва те smile.gif. Който е превеждал някога, ще разбере за какво говоря... Който не е - да пробва! Иван веднага ще му запази серия! rolleyes.gif
bastuna2003
Rafa, ето ти линк за 5х20,21,22

http://4storing.com/jdn8f/afefe216be103f72...65cefc4c90.html
IvanKanev
Да де, пратих ти го от другия акаунт, ама важното е да върши работа smile.gif
Ако на някой му трябва някоя от другите серии - да каже, имам ги на диск всичките, които качи delp.

Слагам и линка на следащите 3 серии - 5х23,24,25. Предния файл е 131 МБ, а този - 180 МБ, така че дърпайте спокойно и бързо ще стане.

Ето го линка:
http://4storing.com/2hxdx/7bef0072ced3e794...262932eb4a.html

Иначе, Андро, какво стана с 5х13 ? Беше казал , че почти е готова и искаше 17-та, ама предната готова ли е?

И за първи път малко ще се възползвам от правата да си запазя серийка, макар че не съм свършил сегашната си - вземам и 5х25 , искам и аз да сложа последния камък на един сезон smile.gif
delp
Привет на всички! 5х13 ще гледам днес вечерта по някое време да я кача,ако не утре.А за 5х17 в началото на другата седмица ще гледам да е готова. smile.gif
IvanKanev
ok delp, благодаря за информацията.
Колеги, ако знаете само как се кефя на всяка една преведена серия и като гледам как намаляват.
Ех, нямам търпение да го свършим. Затова, извинявайте , ако някой път ви пришпорвам, не е нарочно.
smile.gif

------------------------------------------

5х20 - 100/535
Rafaello
Иване, понеже разбрах, че много се кефиш като видиш преведена серия... не издържах и викам я да те накефя...
5х22 е готова! Пусната е за одобрение... Запазвай ми Season 5 - Еpisode 23 - I Borg.
IvanKanev
Браво Rafa, страшен си , много бързо wink.gif
Запазих ти и следващата, ей , намаза я ти за боргите rofl.gif whistle.gif
Успех с превода. Почти затворихме и 5-ти, как да не се кефя. Браво момчета
friends.gif drinks.gif clapping.gif dance.gif yahoo.gif dirol.gif
pifcho
Мога да помогна с една серийка. Гледам останала е само една от 5-ти сезон. Ако ми я пишете, ще я почна и ще се постарая да стане в срок. Това да се хванат повече фенове да помагат с превода колко пъти съм го казвал преди години.
Благодаря за преводите на всички. Следя темата редовно. През зимата като имам свободно време ще има да гледам 5-6 сезона smile.gif
IvanKanev
OK pifcho, запазвам ти 5х24 , заемай се и успех с превода.
Само те моля да не използваш автоматични преводи от сорта на Бултра, нали така?
smile.gif
Добре дошъл в екипа
Е, момчета, 5-ти сезон върви към завършване, само всички да си преведат заявените серии и ще можем вече да помагаме на pgi за 6-ти сезон.
cvetangg
Малко инфо за серийката на Рафаело:
Та значи намират един борг на неква планета и го взимат за изследвания. Та след като си полафят с него известно време разбират, че и те не са само мъртви машини, а е останало нещо човешко в тях. След това той иска да остане но боргите не мислят така.
Rafaello
Добре дошъл на новото попълнение на отбора! Много се радвам, когато дойде някой нов човек! Виждаме, че това което правим не е безсмислено и хората го оценяват и искат да се включат в него. Pifcho до колкото си спомням ми е познато от Farscape. wink.gif Предполагам научната фантастика му е слабост на колегата, както и на нас. smile.gif Само ни дръж в течение за процентите на прогреса да виждаме, че има движение. Нагледали сме се на хора, които се появяват, запазват серия и бягат... И нито някой почва да превежда серията, нито те я завършват. За теб pifcho нямам такива опасения smile.gif Така че лека работа! Аз съм на около 50% от моята серийка, интересна е много. Цветан много хубаво се е сетил да скрие за какво се разказва в нея smile.gif. Утре вероятно ще я свърша и излизам в почивка докато не изгледам 5-ти сезон, което предполагам ще стане за 1-2 седмици.
pifcho
5х24 - на 60% от снощи. Не са много диалозите. До края на седмицата (edit: другата smile.gif ) ги очаквайте.
Субовете не са пълни обаче и прослушвам какво си говорят. Ще се наложи и да ги прегледам, че някои реплики се крият много бързо.
Ако някой знае какво е това АН да казва. Нищо не се чува:

Код
15
00:01:15,760 --> 00:01:17,955
The AH is inoperative.

15
"AH" не е ефикасно/не работи.

Лек ден на всички.
Rafaello
Ромуланците си говорят нещо си докато дават развалините...
Според мен дори и режисьорите не знаят какво е това smile.gif Преведи си го както намериш за добре, според мен го остави като съкращение. Или изобщо не го превеждай, не е важно и по нататъшното разбиране на серията изобщо не зависи от това изречение.

ПС: Иване, моята серийка е готова и пусната. Ще се включа на 6-ти сезон след като довърша с гледането на този.
IvanKanev
Това е най-смисленото съкращение което открих:

ampere-hour, a unit of electric charge

Браво Рафа, когато искаш нова серийка - кажи.
pgi
Ето ме и мен след кратка почивка в Ахтопол, изтрезнял и продължавам напред.

06х15 - готов
nellyfen
Za Rafaelo i kompania
Kod za dostyp : 2016165535 za 4storim

Sram che ne vi se davat 2.40 ! A rabotite... ( Vzeh si edni spisania i me e qd za dadenite pari, a ne rabotq(digital world, hi-fi i dr ... pove4eto sa bokluci ! )
PS ostavat 10 dni do izti4ane na koda, taka che polzvaite go za vsichko !
I v kluba nqma kirilica...
I Ivan si e adski prav tova za subovete neka si napravqt truda pone tuka da vlqzat, taka che go podkrepqm.
A Rafaelo, da proverish che vse pak teglqt subovete horata, mojesh da vidish ot nachalnata stranicha, napishi tng 4x14 primerno i vdqsno pishe che e izteglen naprimer 400 pyti... i tova si e dosta a pochti nikoi ne blagodari. Pozdravi
A da, prieha me v Svobodnia Universitet ! (Burgas razbira se) no ne se znae oshte dali tam shte se zapisha :-) dosta skypo e... ~700 lv
Predlagam povecheto ot ekipa da si napravqt leka pochivka smile.gif Septemvri da se zavyrnem... che kakto q karate , az dokato se vyrna nqma da moga da da zapochna, shtoto iskam pyrvo da izgledam seriite prevedenite.. smile.gif)))
IvanKanev
Nellyfen, честито за приема. Ще имаш да черпиш smile.gifsmile.gifsmile.gif
Колкото до 4сторинг - не мисля , че трябва да давам пари на печалбари, които са си взели неизвесно как по-добра техника и гледат да печелят от това. Все едно аз да печеля от субовете дето правя.
А за почивката, моята е чак края на август, така че дотогава ще съм на линия. После ще ме няма 5-6 дни, ама сигурно ще се справите и без мен.
А за серийките, ако не се присъединят изневиделица 10 човека, ще има и за теб, споко.
smile.gif
Успех на всички с превода.
Rafaello
Nellyfen... какво му е срамното, че не си харча парите за глупости? Или по точно парите на работодателя ми... Имам служебен телефон и като набера *88 ме поздравяват с "Добре дошли в центъра за обслужване на БИЗНЕС клиенти". Лимита ми е 150 лв, които не плащам аз, а работодателя ми без значение за какво съм ги изразходил. Но 2,40 на тези идиоти няма да дам НИКОГА!!! Когато има 1000 безплатни услуги като тяхната, трябва да съм най-големия простак да дам и 10 стотинки на тия печелбари. Дните им са преброени на тях... ще просъществуват, колкото съществува платената ДАТА.БГ...

Сега честито за Бургаския свободен... аз когато кандидатствах чакаха отпред и молеха да се запишеш там... дано малко са се оправили, но предполагам, че е станало даже по-зле. Така, че ако имаш друга алтернатива отивай другаде.

И моля ти се, не ме обяснявай как се "проверява" колко хора са ти изтеглили субтитрите. Не ти е ефективен начина. По-добрия е като влезнеш на търсене и му зададеш "Търсене по ъплоудър". Не се налага да помниш всяка серийка, която си превеждал... Но това е толкова реално колкото броя на мравките на Света според Discovery Channel. Мога за 10 минути да си ги направя и няколко хиляди ако искам... Радвам се много повече на 5 коментара (даже критики предпочитам) или 5 "гласували" отколкото 5000 пъти изтеглени...

Като стана въпрос за коментари и критики... скоро гледах епизоди превеждани от теб... ами да те покритикувам малко... как може да оставиш непреведени реплики? Да беше писал на някой, сигурен съм, че Иван би ти помогнал веднага, другите също. Да не говорим, че като не си разбирал нещо си превеждал на изуст колкото да има преведено... Ужасно много редове имаш дълги, слагаш място между думата и въпростиелната (така ?)... за това се сещам сега. Но определено имат нужда от редакция субтитрите ти... wink.gif Не разпускай екипа така с лека ръка, ако не ти остане серийка (в което се съмнявам), поне ще ти остане време да редактираш субтитрите си без да бързаш! wink.gif

Леко прекарване на остатъка от деня на всички... и както се казва по "нашему" Live long and prosper!
cvetangg
Nellyfen - стига си мрънкал де, не благодарили и т.н. Ми голяма работа ние нали си благодарим един на друг smoke.gif
Иначе поздравления за влизането и да се изучиш малко и на търпение, защото много се палиш от няма нищо tongue.gif
nellyfen
За репликите, Цветан беше написал, че ще ги погледне ако му остане време и аз така ги оставих... А това, че съм превеждал наузист - не те разбирам. А за дългите реплики, мислех че така е по-добре и точен превод . Бях написал също, че субовете ми се нуждаят от редакция и ако може някой да ги погледне. Цветан каза пак, че ще ги редактира... Така че аз предварително предупредих за моите субове, защото за първи път преведох епизод, но явно никой не им е обърнал внимание.
За търсенето начина ми е ефективен и то доста... така виждаш на всички колко са им теглени субовете, а не на отделен човек
За свободния - ти кога си кандидатствал ? Става въпрос за новия до новата поща нали ?
А за сайта при мен тегля 2 файла и ми свършва лимита, е как според теб ще свали епизодите ?? Все някой трябва да даде 2.40 за 15 дни период и така всички да свалят всичко наведнъж. Мисля че 2.40 за мен са много повече отколкото за вас, така че тук не виждам къде греша...
Rafaello
E nellyfen, как така като напишеш "napishi tng 4x14 primerno i vdqsno..." ще видиш "така виждаш на всички колко са им теглени субовете"... говрим за 2 различни неща все пак в двата поста... smile.gif
Иначе сайтове има много. Точно като този, но не искат пари - давам ти пример веднага - www.rapidshare.com.
Иван направи много добре, качи ги там част от серийките.
Грешката е, че им се вързваш на тия да им дадеш 2,40... каквото и да има качено там, ще се намери някой да го качи и другаде. Тия са мръсни долни експлотатори!!! Пълен бойкот на такива страници!
IvanKanev
Момчета, хайде да не спорим за ползата и вредата от плащането на 4сторинг. Който не иска да плаща - качва ги отново и дава линк. Хайде да не се изпокараме за глупости на финалната права. wink.gif
Съжалявам, че аз лично последните дни почти не съм напреднал , но много работа имаме в службата и почти не мога да си погледна серията заради това. Шри всеки удобен случай ще превеждам.
Ако се сетите за някой познат, който да се навие да превежда - давайте. Колкото до редакцията - аз ви казах че ще мина абсолютно всички серии, но постепенно. 5-ти сезон още ми е твърде далеч за редактиране. Затова , ако някой гледа от новите серии и има забележки - да ги редактира и да ги пусне, като спомене чий е оригиналния превод. Така и вълкът сит, и агнето - цяло.
pleasantry.gif

----------------------------
5х20 - 161/535
nellyfen
Иваане, сори ама Рафаело (или аз) не разбра. Точно рапида пък е най-известния сайт, където се плаща. Иначе Трябва да чакаш сумати време, хубаво сега го направиха вече около 60 сек, ама супер бавно се тегли ~50-80kb na 2 sek.Ела ми тегли 1гб файл- за 5 часа ще го изтеглиш, а имаше ограничение 1 файл 100 мб... смятай ! 4storing е най-добрия/известния сайт на бг, където само за 2.40 теглиш максимално бързо, никви реклами никви изкачащи прозорци или странични страници, никакво чакане, никаква допълнителна губеща времено информация - бам кода и готово, а ако дадеш автоматично влизане даже и код няма да пишеш. За няколко часа ще изтеглиш епизодите на Стар Трек. На който и да е друг сайт за споделяне 5 пъти по бавно ще стане.А кажи ми по добър сайт от него и то за по-малко от 2.40лв Никой няма ти качи и никаде няма да намериш файловете на други ПО-добри или безплатни сървари(без дата). Аз тегля адски много оттам и съм много доволен. Екипа им е страхотен, лично съм си писал с един от тях. За това препоръчвам сайта.
nellyfen
Цитат
По-добрия е като влезнеш на търсене и му зададеш "Търсене по ъплоудър". Не се налага да помниш всяка серийка, която си превеждал.

Не знам това какво общо има. Аз казах, че за да се уверим че теглят доста хора субовете гледайте на коя да е серия колко пъти са изтеглени субовете
IvanKanev
Момчета, имам и друго предложение за качване на сайт - в дата.бг всеки който има регистрация , може да качва до 4 ГБ.
Аз и kokilozit имаме засега 8 ГБ, така че няма проблем за пространството. Остава да пробваме дали ще ни дадат да качим и съответно с каква скорост се дърпа.
pgi
Свърших 06х15 - готов. Почвам 06х17.
IvanKanev
Браво, страшен си. Може ли обаче да почнеш 6х17, понеже един нов член на екипа иска и той да започне и поиска 6х16.
Става ли да ти запазя 6х17? Или на него да я дам?
Надявам се да те стигнем скоро и да помогнем smile.gif
pgi
Отбелязвай ги на първата страница, за да знаем.
IvanKanev
Готово, отбелязал съм последните заявки.

pgi, моля те почни 6х17, защото предната да я поеме новия в екипа. Надявам се не се сърдиш.
Успех и на двамата. :-)
pgi
Разбрано, поправих коментар 1026.
pgi
pifcho, по повод питането за:
"15
The AH is inoperative."
виж руснаците как са го превели: "... не работает."

Малко със закъснение, ама и това е нещо.
06x17 - готов
IvanKanev
Момчета, за 2-3 дни няма да ме има. Ако някой иска да заяви серия - пишете си тук , за да знаят всички.
Ще се пробвам да обновявам редовно страницата тези 2-3 дни, но не мога да обещая

---------------------------
5х20 - 202/535
pifcho
Моята серийка е готова. Нещо ми се беше приспало, че забравих да пусна spellcheck-а преди да я изпратя. После изпратих набързо още една коригирана версия. smile.gif

Като се появи Иван, ще видим, може да ми пише друга серия към края на 6-ти сезон. Че нямам много време.

Относно търсенето на хостинг за файловете мога да ви предложа вариант да използвате програми като hjsplit (http://www.freebyte.com/hjsplit/) за сцепване на големи файлове на парчета (по 500MB максимум заради фрии лийча) и да ги качвате на Megaupload. По-добър вариант е рязане на сериите с VirtualDub+DirectStream Copy. Става бързо и без прекодиране.
IvanKanev
pifcho, ако искаш, готов съм да ти запазя нова серийка.
браво за серийката smile.gif
pifcho
Цитат(IvanKanev @ 10 Aug 2008, 07:09 PM) *
pifcho, ако искаш, готов съм да ти запазя нова серийка.
браво за серийката smile.gif

Пиши някоя от последните.
IvanKanev
pifcho, пиша ти 6х26, успех с превода.
Wink
Браво на всички,които превеждат този хубав сериал,преводите ви са чудесни,продължавайте все в съшия дух.smile.gif
pgi
Свърших 06х17. Вземам 06х18.
IvanKanev
Добре, запазвам ти 6х18. Браво за 17-ката smile.gif
IvanKanev
Здравейте всички, как сте. Нещо ни хвана яко сезона на отпуските май :-)))
Дайте да довършим 5-ти сезон и 6-ти, малко остана

--------------------------------
5х20 - 300/535
pgi
Даваме, даваме. Ама много ни е горещо нещо. Айде от мен - днес, утре ще снеса моята серия.
cvetangg
При толкова курвета кво ти писане бе Иване wink.gif
pgi
Къде са? Че аз съм на диета... демек женен.
06х18 - готов, почвам 06х19.
cvetangg
При мене са в Пловдив а при тебе незнам tongue.gif

Горе долу Джони както пееше в една песен , пиене с мацки до зори и приятели добри wink.gif
IvanKanev
а така, браво Цецо wink.gif аз пък се съсипвам от работа в последно време, че и на всичкото отгоре и на курс ходя sad.gif
Само чакам да дойде съботата, че излизам малко отпуска, че и аз да направя някоя баня. Тая година плажа го гледах само от заведение smile.gif)))
pgi, браво за серийката, запазвам ти и 6х19, успех. Пък нали знаеш - човек и добре да живее, един ден се жени. ;-)

Серийката ми е готова (5х20). Довечера може да я гледам и редактирам и ще я пусна за одобрение.
Захващам се с 5х25.
M-r Anderson
Отдавна не съм влизал тук,Поздрави на всички и ви благодаря за добрата работа.
IvanKanev
качвам ви 5х20, но предупреждавам че нямах време да я гледам и редактирам.
Излизам отпуска за 5 дни, така че като се върна , ще я прегледам и кача на сайта. Моля, недейте я качвайте. Все пак ми се иска от мое име да е smile.gifsmile.gif
Приятно гледане
M-r Anderson, не знам превеждаш ли нещо в момента, но няма да откажем да ни удариш едно рамо, знам че си взел участие в някои сериали, така че и аз ти благодаря за серийките които си превел wink.gif
nellyfen
Цветане пожелавам ти от все сърце да намериш още 9900+ човека ( или поне 300 и да кликат всеки ден smile.gif да гласуват за теб и да вземеш наградата. А да знаете, че тези от диема и тяхната игра щастливо полувреме или семеен бонус не струва !! Спечелих 500 лв и още не са ги дали, а мина месец и нещо, а викат, че са ги пратили. Както и да е Наслаждавайте се на лятото момчета, още има какво да се види. Да се надяваме че аз ще се включа преди започването на на 7ми сезон или ще хвана да редактирам някоя серия другия месец
cvetangg
Благодаря фен, дано ти дадат парите.
Иване качи ли някъде другаде серийте който делп записа от АХН?
IvanKanev
здравейте момчета. Най-после се върнах от отпуската, ей, хубаво нещо е да си помързелуваш на плажа, само дето се изгаря dirol.gif wink.gif
Сега се захващам да видя какво става с първа страница, а после и с моята серийка.
Цецо, за кои серийки питаш, от кой сезон. По-преди качвах, но не съм се връщал назад да видя дали бачкат линковете. Ако трябва пак да ги кача.
smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.